PS5 | Xbox Series X / S | Next-Gen Konsollar Uzerine
1 1

Bu konuda 765 mesaj var

Pazartesi gunu yazdigim soylentilerin cogunu dogrulamis Phil Spencer;

Quote

 

With the launch of the Xbox Series X, it's no surprise Microsoft has graphical capability on the mind. Spencer told us, "We wanted to have a dramatic upgrade from the Xbox One base console. So when we do the math, we're over eight times the GPU power of the Xbox One, and two times what an Xbox One X is."

And when we do the math too, the Series X seems to be hitting around 12 teraFLOPs (the general metric used as shorthand to indicate graphics processing power). It's worth keeping in mind that hardware manufacturer AMD is leading the charge on the console's GPU/CPU, and the Series X will be capable of ray tracing for more realistic lighting, reflections, and shadows. Microsoft also has its eyes set on the future beyond launch day as it's accounting for 8K resolution down the line and 120Hz refresh rate.

It's not all about GPU power alone--as expected, the Series X beefs up the CPU. Spencer explained, "On the CPU side, which is [something] we really wanted to push relative to previous generations, we have four times the compute power on the CPU in Project Scarlett." Admittedly, not much was given in terms of specifics, but whether or not the reference point is Xbox One's eight-core 1.75GHz CPU or One X's eight-core 2.3GHz CPU, Series X looks to be a significant upgrade.

 

https://www.gamespot.com/articles/xbox-series-x-specs-twice-as-powerful-as-xbox-one-/1100-6472198/ ] ... 

Ozetle;

Quote

-12TF GPU; pushing to be "the most powerful console"
-4x CPU speed of X1X
-Designed to be as quiet/quieter than X1X
-Dedicated share button on controller
-Can pause/resume multiple games simultaneously
-Full backwards compatibility

Kasanin niye boyle devasa oldugunu da acikliyor aslinda bu ozellikler... GPU icin 12 TF demis ki bunun cekecegi guc ve sogutma gereksinimi, CPU'yu da dikkate alirsak az buz birsey olmayacak... PSU da bu kasanin icinde deniyor (Lockhart'da disinda olacagi soylentisi var) , en kotu ihtimalle bu buyuklukte bir kasaya mecbur kalmislar vey ihtiyatli davranmislar RROD vakasi yasamama adina... 

Resetera'da yeni nesil konsollarla ilgili bilgi veren ve takip ettigim kadariyla hepsi dogru cikan eleman "PS5 daha guclu olacak soylemimin arkasindayim" diyor... %10 civari gibi birsey soylemisti yanilmiyorsam... O da dogru cikarsa PS5 de devasa bir cusse ile gelebilir, sasirmamak lazim... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu boyut konusundaki eleştirileri pek anlamadım.

Taşınan, oradan oraya götürülen bir şey değil ki, alıyorsun koyuyorsun televizyonun oraya, sadece tozunu alırken yerinden oynatıyorsun. Varsın büyük olsun.

Ayrıca konsolların işlem gücü oldukça yükseldi, çift haneli terafloplardan bahsediliyor. Hal böyle iken bari büyük olsun da ısınma sorunları olmasın.

Thustu beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@emre666 Bence mantikli degil. Yanlis hatirlamiyorsam PS4 cikacagi zamanlarda @ChipArchitect AMD’de calisiyordu ve eski forumda yazmisti. Projelerin aylar aylar once finalize edildigini ve en azindan cpu gpu tarafinda bir degisikligin son dakika mumkun olmadigini. Hadi ben yanlis hatirlayayim fakat mantiken PS5'i 9.5 tflops’dan 12-14 gibi rakamlara cikarirken tum konsolun dizayninin en azindan sogutma birimi icin degismesi gerekiyor. Birde bunun 2020 holiday sezonuna yeterli stokla satisa cikmasi var. 

Sony neden sessiz bilmiyorum ama nedeni o degil bence. 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Sony'nin aciklama yapmamasinin tek sebebi urun fiyati... Ellerindeki urunun maliyeti yuksek, eger kendileri cikip $499 gibi bir fiyat acikladiktan sonra MS (soylenilene gore daha iyi ozelliklerle) zarari goze alip $449'dan satisa cikaracagini aciklarsa kotu olur... Ama MS yuksek fiyatla cikarsa, ki benim tahminim $599,  o zaman Sony'nin eli rahatlar...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mantıklı. 1TB M2 Nvme SSD'nin fiyatı zaten yüksek. İlk satılan konsolları zararına satıcak bence iki firmada.  Fakat fiyat belirtmeden Microsoft gibi özelliklerini açıklasınlar o zaman ?

Benim tahminim PS5 (eğer tek model çıkarsa) 499 USD - Xbox Series X (iki model olacak diyorlar) Üst modeli 599 USD düşük modeli 399 veya 449 USD olur. 449 olursa ölümcül olur PS5 silip süpürür o yüzden 399 USD olur herhalde oda. 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Xbox Series X'in özellikleri tam olarak açıklandı.

Spoiler

 

CPU                              8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU

GPU                              12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU

Die Size                        360.45 mm2

Process                         7nm Enhanced

Memory                         16 GB GDDR6 w/ 320mb bus

Memory Bandwidth       10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s

Internal Storage            1 TB Custom NVME SSD

I/O Throughput             2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (Compressed, with custom hardware decompression block)

Expandable Storage     1 TB Expansion Card (matches internal storage exactly)

External Storage           USB 3.2 External HDD Support

Optical Drive                 4K UHD Blu-Ray Drive

Performance Target      4K @ 60 FPS, Up to 120 FPS

 

https://news.xbox.com/en-us/2020/03/16/xbox-series-x-tech/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Canavar gibi olmuş bu sefer. Benim gibi konsollara uzak birisine bile güzel göründü.
Konsollar PC'ye benzedikçe güzelleşiyorlar :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ozellikler cok iyi de fiyat ne olacak onu merak ediyorum... Kur boyle artmaya devam ederse 8-10bin TL'ye konsol aliriz artik...

PS5 tarafina gelirsek; bundan birkac ay evvel Xbox Series X icin bu ozellikleri (52CU @ 1.82Ghz) ortaya atan (ve tutturan) eleman PS5 icin de 52 CU @ 2Ghz seklinde yazmisti... O da asagi yukari 13,3TF ediyor... Ama tabii genel bir "Xbox daha guclu" algisi oldugundan kimse dikkate almiyordu bu tarz soylentileri... Ayrica PS5'te daha fazla RAM oldugunu da soylemis... 

Ama basta da dedigim gibi fiyat mevzusu sikinti olacak gibi... Bir de dizaynini merak ediyorum PS5'in... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni Xbox bencede güzel olmuş. Bu sefer cidden başlangıç için güçlü geliyor konsollar. Xbox'ın exclusive oyunları daha çok olsa almayı düşünebilirdim ama Sony'nin exclusiveleri daha çok ilgimi çekiyor şu an. Xbox'ta sadece Forza serisini oynayamadığım için üzülüyorum. Birde her zaman bir pc toplayıp xbox oyunlarını oynayabilme şansı var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

1 hour ago, CandleGarden said:

Fiyatı ne olur diyorsunuz da, yahu siz PC'ci adamlarsınız, konsol fiyatı iyi bir ekran kartı fiyatını geçmiyor ki  :lol:

Doğru, söylenene göre yeni XBOX'ın RTX2080 ayarında grafik gücü var. 2080 bugün Amazon'da 800$.
Geçmişte de bu hep böyleydi ama oyun fiyatları ve geriye dönük uyumluluk ve bazı teknik avantajları sayesinde PC uzun vadede her zaman avantajlı oluyordu fakat bu artık değişti gibi görünüyor.

Abonelik sistemleri sayesinde konsollarda oyunlar eskisi gibi pahalı değil, görünüşe göre eski oyunlar ve aksesuarlar da yeni konsollarda kullanılabiliyor, PC'ye özgü hızlı loading, yüksek çözünürlük, yüksek kare sayısı, freesync vs de konsola geldi.


Dolayısıyla yeni çıkan bir konsol bir PC oyuncusu için hiç bu kadar cazip olmamıştı. Peki ben evdeki oyun bilgisayarını kenera atıp bir XBOX alır mıyım? Hayır, gider yeni ekran kartı alır devam ederim ama oyun için sıfırdan bir bilgisayar alacak olsam işler değişebilir.

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim derdim sadece pahalılığı ile değil. Bir kere PC ile sadece oyun oynamıyorum ben, iş de yapıyorum, film de seyrediyorum, müzik de dinliyorum, internete de giriyorum. Ayrıca oyunlar her ne kadar yıllık abonelik ile ucuza gelse de yeni çıkan oyunlar ancak 1-2 sene sonra yıllık abonelere veriliyor. Üstelik steam gibi bir şaheser var, hem de Türkiye'ye özgü fiyatlandırması ile konsoldaki 400TL olan oyunu 200TL'ye alabiliyorsunuz. Ubisoft dötünü ayrı tutuyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cerny başgan yarın yargı dağıtabilecek mi acaba ?

Quote

Tomorrow at 9am Pacific Time, PS5 lead system architect Mark Cerny will provide a deep dive into PS5’s system architecture, and how it will shape the future of games. Watch tomorrow at PlayStation Blog: https://blog.us.playstation.com

https://twitter.com/PlayStation/status/1239884910812450816?s=20

@wazzap hocam söylediklerinde çok haklısın ama @Whooosh'un dediği gibi benim mesela sıfırdan PC kurmam bu döviz kuru ile imkansız. Kendim için konuşuyorum tabiki ama takıntılı adamım. Hedefleceğim performans 2K 144hz olurdu. CPU'su GPU'su monitörü, ssd'si zart zurt ek olarak custom made su soğutması derken (hadi ilk etapta almasamda olur ama eskiden kullandığım bilgisayarım öyleydi neyse) 20.000 e çıkarım herhalde. Durum böyle olunca konsola devam. PS5 büyük ihtimal ile 500$ olucak. hadi 600$ olsun. yine kurtarıyor. 

2013 yılında PS4 çıktı. amazondan sipariş verdim. 400$+130$ kargo gümrük ile geldi. amazon sonra nedense 100$ refund yaptı ben istekte bulunmasam bile. 10 kasım 2016'ya kadar 3 yıl kullandım. sonra o zamanın parası ile 950TL ye satıp amazon.de'den 1350TL'ye ps4pro aldım. çok şükür bozulmadı kullanıyorum hala. oyunlar evet pahalı ama kardeşlik falan derken ortak alınca onuda kurtarıyoruz. şu an güncel bir Sony oyunu 429 TL ye çıkıyor (bkz Last of Us 2) 429/2 = 215 TL ye oyunu alıyoruz eğer beklemek istemezsem. beklersem çok güzel indirimler oluyor o zamanda genelde 200-220 bandına düşüyor oyunlar. Jedi Fallen order'ı 229 deluxe edition olarak aldık mesela. 

Konsol pc'den iyidir asla demiyorum. Değil çünkü. Sadece Sony'nin exclusive oyunları ile playstation'ın espirisi oluyor. bir last of us bir god of war cidden oynanması gereken oyunlar. yoksa pc her zaman tercih. biraz bütçe meselesi. zamanında pc yi toptan satmasaydım belki bende pc ile devam ederdim. çünkü sürekli parça satıp alarak kendini güncel tutmak mümkün. fakat sıfırdan kurmak çocuk acısı gibi. onun yerine konsol alırım kalan parayla ikinci el motor alırım.

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
38 dakika önce, Atrin said:

(hadi ilk etapta almasamda olur ama eskiden kullandığım bilgisayarım öyleydi neyse)

Hey gidi günler, ben hatırlıyorum senin sistemi. Fanlarını boyadığın cpu bloğunun vidalarını turuncu yaptığın sistemdi değil mi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, ZvAnA said:

Hey gidi günler, ben hatırlıyorum senin sistemi. Fanlarını boyadığın cpu bloğunun vidalarını turuncu yaptığın sistemdi değil mi?

Aynen abi :cry:. 360'lık radyatör vardı. Swiftech Apogee GTX cpu bloğu vardı. ilk E6600 sonra Q6600'ı soğutuyordu. Pompamı falan hatırlayamadım ama kaliteli bir şeydi diye hatırlıyorum :D Hayalimde bir sistem vardı ona geçmek istiyordum. normalde bir firma bunu üretip yapıyordu ama istanbulda bir adam sebillerin kompresörünü mü ne çıkartıp yapıyordu. -80 dereceye kadar iniyordu alet. baya pahalıydı. Siyah bir kutuydu üzerinde mavi bir ekranı vardı derece vs bilgisi yazan. hatırlayan olur mu acaba? eski harddisk'i takıp fotoğraf aradım ama bulamadım. Bizim DHW Forumunda ya Ozan Abide yada başka birisinde vardı. Ozan Abi LN2 partileri yapardı ağzımın suyu aka aka fotoğraflara bakardım.

Arada böyle hatırladıkça gaza geliyorumda artık evlendik ve yeni bir işe atılıyoruz zor bütçe ayırırım.

 

edit: ahanda buldum. Vapochill by Asetek.

unnamed.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=_ODV9p_R7zQ

https://www.guru3d.com/articles-pages/asetek-vapochill-ls-review-(sub-zero-cooling),1.html

 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   1 üye