PS5 | Xbox Series X / S | Next-Gen Konsollar Uzerine
1 1

Bu konuda 763 mesaj var

Yavas yavas sizmala basladi, konusunu acmanin zamani gelmistir sanirim...

 

Yeni nesil konsollarla ilgili olarak Sony tarafinda ilk olarak Sony Interactive Entertainment CEO'su "PS4 omrunun sonuna yaklasiyor" seklinde bir aciklama yapmisti, cok yanki bulunca "PS5'e en az 3 sene daha var" diyerek ortaligi yatistirmisti... Ayrica bir de asagidaki gibi bir haber cikti, teknik terimler vs. oldugu icin oldugu gibi aktariyorum;

 

Quote

One of Sony's compiler experts has taken to working on some tuning for the AMD Ryzen "znver1" microarchitecture support within the LLVM compiler stack. This begs the question why Sony is working on Ryzen improvements if not for a future product.

 

Tabii bunun %100 PS5 ile alakali olmayabilecegi de soyleniyor, o da var... 2019-2020 gibi PS5'in cikacagi soylentileri dolasiyor ama tabii net hicbir sey yok... 

 

Xbox cephesine gelirsek; E3 2018'de yeni nesil Xbox uzerinde calistiklarini birinci agizdan duyurdular... Gecen hafta yeni nesil Xbox'in Scarlett kod adina sahip oldugunu haber yapan Thurrott, bugun ise yeni nesil Xbox'in 2020 yilinda piyasaya surulecegini ama Scarlett'in tek bir cihaz olmadigini, urun gami/ailesi oldugunu belirten bir haber yapti... 

 

Yalniz Microsoft'un oyundan ziyade donanima bu kadar yatirim yapmasi ilginc... Ortada konsol almaya ikna edecek exclusive oyun yok ama hali hazirda en guclu konsol Xbox One X iken ve cikali daha 1 sene olmamisken yeni nesil planlarini aciklamaktan da cekinmiyorlar... 

 

Neyse, sonuc olarak oyun konsollari icin heyecanli zamanlar yeniden basladi sayilir... O mu olacak bu mu olacak, soyle birsey sizdi,  su gelistirici sunu dedi filan bunlari takip etmek neredeyse oyun oynamaktan daha zevkli anasini satiim...  :D 

 

 

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Önceki nesilde çok oyalandılar ve bunca zaman sonrasında çıkan donanımlar da beklentiyi tam karşılayamadı. Peşisıra gelen geriye dönük uyumlu upgrade versiyonlarına da ayak bağı oldu önceki versiyonlar. 

Bu sefer aynı hataya düşeceklerini zannetmiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mevcut PS4 oyunlarını yeni sistemde çok rahat oynatabilirler artık. PS3 Cell falan derken hadi karmaşıktı anca PS4 öyle değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni konsol demek yeni nesil oyunların çıkması demek, grafik ve içerik olarak bu derece fark olacak konsol donanımı herhalde en azından 4K'yı 60FPS'de (100FPS'de olabilir) vede uzun yıllar grafik gelişimlerinden etkilenmeden verebilecek GPU ve işlemci seti,  böyle kallavi bir işlemci+GPU setinin konsol'a girmesi bence en az 2020 sonları olur daha önce olmaz,  ama bolca dedikodusu olur.

 

 

Benim öngörüm toplam'da 24-32core AMD CPU ve 32-48GB RAM olur, kapasite 2tb SSD, WIFI 802.ad / BT 6.0  vs donanımla gelirler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Quote

 

Sources: AMD Created Navi For Sony's PlayStation 5

 

Speaking to industry sources this week under conditions of anonymity, I've learned that the PS5 will use both AMD's Zen and Navi graphics architectures. What isn't clear is whether the PS5 will incorporate a beefy SoC (system on a chip) or use separate Ryzen and Navi-based components.

 

According to my sources, Navi isn't just inside the Sony PS5; it was created for Sony. The vast majority of AMD and Sony's Navi collaboration took place while Raja Koduri -- Radeon Technologies Group boss and chief architect -- was at AMD.

 

On a related note, a new rumor emerged recently about Navi for desktop being merely a midrange part and not competing with Nvidia's high-end GeForce cards. That makes perfect sense if it was developed primarily for a console first.

 

The other interesting aspect to all of this is that my sources never mentioned Microsoft in the Navi conversations. This is pure speculation, but maybe Microsoft's next Xbox devices -- code-named "Scarlett" -- won't use Navi at all. Perhaps it will use a separate semi-custom solution incorporating Vega, or something else entirely that we're not privy to. Either way, the conversations I had referred to Navi in the past tense, as if it was already finished.

 

 

https://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2018/06/12/sources-amd-created-navi-for-sonys-playstation-5-vega-suffered/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hafta sonu god of war'la çok haşır neşir oldum, yeni nesil konsollarda soğutma sistemi sessiz olmalı esas olan sessiz çalışması hacimde kısıntı yapmamaları şart oğlu şart, ps4pro bu haliyle  4k modunda ciddi ses çıkarıyor meret, 1080p'ye çekildiğinde ise çok dikkat edilmedikçe sesini duymuyorsunuz. PS5'te bunları tekrar yaşamak istemem.

mehmetclk tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimizin zaten geliştirildiğini bildiğimiz sistemler resmiyete kavuştu, herkes geliştirdiğini ilan etti. Acaba ne zaman neler görebiliriz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dün DH'de okumuştum yeni nesil konsollar  E3 2019'da duyurulabilir diye yazılmış, haber oldukça ilginç olsa da bahsi geçen donanım özellikleri biraz asparagas gibi geldi. yeni nesil konsollarda önceki nesille uyumlu amd donanım kullanılacağı bilindiği için ilgi çekmek için yapılmış bir haber olabilir. yeni nesilden 4K 120/144fps beklentisinde olduğum için henüz erken diye düşünüyorum. diğer yandan cpu.ram.gpu tarafında bu performans seviyesi donanımla gelmeden yine bir pro konsol hamlesi yapabilirler mi diye düşünmüyorum değil.

 

Xbox Lockhart

CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 4+ Teraflops
RAM: 12GB GDDR6 memory
Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

Xbox Anaconda 

CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 12+ Teraflops
RAM: 16GB GDDR6 memory
Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

 

 

https://www.donanimhaber.com/Yeni-nesil-Xbox-konsollari-E3-2019-da-tanitilabilir--108182

mehmetclk tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yeni bir pro konsol hamlesi olmaz artık. PS5 veya Xbox 2 mi ne çıkacaksa artık o çıkar fakat E3 2019 bence de iyimser bir tahmin. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DH'de benzer konulu bir haber daha yapılmış, yine duyuru 2019'da olsada çıkış için 2020'de halo ile beraber olacak diyor. anlamadığım şey şu elimdeki konsolu değiştirmem için sadece çözünürlük yetmez başka etkenlerinde olması lazım, hw/sw açısından kapasite/performans sıkıntısı çıkartan oyunda yok, bu şartlarda aklıma gelen tek şey mobil yazılım güncellemeleri gibi ilerledikçe eski donanımların desteklenmemesi gibi value-pro olmak üzere 2 sürüm konsol donanımı olacak, 1.si yenilik 2.si güncelleme olacak 3.sünde 1.yi pas gecirecek yada kısıtlamalarla bıraktırmaya doğru gidilecek bir piyasa oluşturacaklar.

 

Bahsi geçen donanımlar beğenmediğimiz yada umutsuz baktığımız NAVI grafik işlemcisi ve başarılı eksikleri giderilmiş Zen2 çekirdeği kullanan işlemci. bunlar 4K'da 120-144fps verebilecek mi? şüpheliyim. kaldı ki çözünürlük herşey değil başka şeylerde gelmesi yeni nesil konsollarda, tabi bundan bahseden yok. varsa 16gb ram, 1tb ssd, bt5-ax wifi vs şeyler. 

 

https://www.donanimhaber.com/Microsoft-yeni-Xbox-konsollarini-E3-2019-da-duyuracak--108232

mehmetclk tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası konsol için 4K 120-144fps ve üzeri hayal. Bence öyle bir hedefleride yok. Şu an 4K 30fps oynatınca şükür diyoruz. Konsolların çoğu zaman TVler ile kullanıldığınıda düşünürsek hedef büyük ihtimal 4K 60fps. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin yukarıda yazdığım şeyi sen farklı şekilde yazmışsın aslında, adamların derdi uyumlu konsollarla devam edip parsayı toplamak, neticede her konsol ayrı mimaride olunca uyumluluk port vb sorunlar oluyor oysa grafikleri kısıp aynı oyunu 1080p-2k-4k sunabilecekleri bir konsol platformu oluşturmaya çalışıyorlar. aslında ilk iki basamak ps4>ps4pro>? PS5  olabilir MS'sunda aynı şekilde XboxOne>XboxOneX> ? Xbox V olabilir.  şuan olan altyapıyı daha güçlü donanımla sürdürmek her bakımdan imkanlarını artırır.  şuan elinde Ps4 yada Ps4pro olan adamın zorunlu olmadıkça geçmesini sağlayacak ne gibi gelişmeyle ve içerikle gelebilirler onu merak ediyorum.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@mehmetclk aynen hocam haklısın. Sony sanırım açıklama yapmıştı yeni nesil konsol geriye dönük tam uyumlu olucak diye. Fakat bunun içeriği nasıl olucak o önemli. Yani ben şimdi RDR2 aldım ve hesabımda duruyor. PS5 çıkınca direk onada indirip oynayabilmemden mi bahsediyorlar yoksa atıyorum ben PS5 e geçerim arkadaşlarım PS4 te kalır hepimiz ama aynı anda aynı oyuna girip oynayabilirsek süper olur fakat bu hem Sony hem Microsoft için bence karlı olmaz. Son kullanıcı için senin söylediğin sistem en güzeli. Onlarında bir yerde yeni konsolu sattırması ve almaya zorlaması gerekir. Açıkçası en azından benim için grafik kalitesi dışındaki bütün özellikler ( VR, Move, Kinect vb) faso fiso. PS4 Pro çıkar çıkmaz almıştım mesela sırf daha iyi grafik/fps alabilmek için. Dediğin gibi PS5'e geçmek zorunda olmadıkça aldırmak için ne getirebilirler ? Benim açımdan hiçbir şey :D 

 

Bence benim ilk dediğim olucak. PS5 çıkınca hesabımdaki eski oyunları oynayabileceğim fakat PS4'e sahip bir arkadaşımla aynı anda oynayamayacağım. Etrafımda en az 5 arkadaşım aktif olarak PS4 oynuyor ve grafikler o kadarda umurlarında değil. Tek amaçları birlikte oyun oynamak. Hiç biri benim gibi PS4'ünü satıp PS4 Pro almadı. Maddi durum tabiki önemli ama ben zamanında 1250TL ye PS4 Pro almıştım ve PS4'ümü 900 TL ye satmıştım. 350TL ye upgrade etmiştim ki onlarda yapabilirlerdi yapmadılar umurları değil çünkü :) Birlikte oynayamazsak onlarda zorla PS5 alırlar yani Sony konsol satmış olur. 

 

Keşke dediğin gibi olsa ama. PC upgrade eder gibi konsol upgrade ederdik. Birde bu PS4 Pro çıktığında bile tartışma olmuştu. PS4'te oynayanlardan yüksek FPS ile multide avantaj sağlar mı sağlamaz mı muhabbetinden. Bu konsol camiyasında eşit şartlar konusu önem verdikleri bir şey fakat sektör öyle gitmiyor tabiki. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bu adamların hedefleri donanım satmak değil oyun satmak. Dolayısıyla yeni model çıkarıp eski konsolu kullanılmaz hale getirelim gibi bir dertleri yok, yeni konsol çıkarmalarındaki tek mantık oyuncunun başka yerlere kaçmasını engellemek. Eğer oyuncu başka platforma kaçmıyorsa yeni çıkan oyunu eski konsoluna alıp oynuyorsa bu durumun onlar için bir mahsuru yok.

 

Eski konsollar bir süre daha en son çıkan oyunları oynatacaklardır ama donanımlar arası uçurum arttıkça ve kullanıcı sayısı düştükçe bir noktadan sonra oyun üreticisi eski donanımı terk eder. Çünkü farklı donanım için oyunu optimize etmek için mesai harcamak satılacak oyun sayısına değmeyecektir. Yoksa Sony Microsoft için çok önemi yok bunların, onlara kalsa aynı donanımla 30 sene oyun satsalar yine de donanımı yenileyelim demezler. Çünkü onlar için donanım yeni eski fark etmiyor, oyun başına aldıkları komisyona bakıyorlar.

 

Eski yeni donanım arasında crossplay'in olmaması için bir sebep yok çünkü dediğim gibi eski donanıma adam yeni oyun almaya devam ettiği sürece konsolu öldürmenin bir manası yok.

 

Whooosh tarafından düzenlendi
rammstein and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni konsollarda da AMD ile devam edilmesi daha yeni tekniklerin oyunlara girebilmesini kullanılabilmesine imkan sağlayacak, kodlama altyapısı mimari vs değiştiği zaman her yeni konsolun ilk 2 yılı hususi AAA oyunlar dışında donanımın hakkı verilmeden geçiyordu, nextgen konsollarla value-medium-pro gibi oyun detay farklılığını göstererek devam ettirecekler, fiyat bakımından da eski-dünkü-yeni kabilinde 3 farklı etikette donanım satışı devam edecek, platformun bu politikayla sürdürülecek olmasının bu yazdıklarımdan çok fazla avantajı olacak.

İlk olacak Ps4 Pro üzerine ne koyacaklar onu merak ediyorum, ama asıl MS'un XboxOneX 'in üstüne ne kadar daha iyi bir konsol koyacağı asıl merakım:icon_think:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DH'deki haberde PS5 hk. oldukça ilginç bilgilerle geliyor. yeni konsol'da Zen2 16core işlemci kullanılacak denmiş, 24-32gb ram iddiaları var, asıl bomba 2TB SSD ile gelecek deniyor ki ilk başta mantıksız gelsede QLC nand belleklerle gelebiceğini düşündüğüm için 2tb olmasada 1tb'la gelmesi daha mümkün geliyor. grafik tarafında'da NAVI türevi olacağı tahminim var.  bluray koymazlar gibime geliyor yada ilerde dijital sürüm yaparlar onda konulmayabilir. usb3.1 ve wifi.ax/bt5.x olması şart.

 

kaynak ; https://www.donanimhaber.com/PlayStation-5-hakkinda-yeni-sizinti-24GB-GDDR6-ve-2020-de-tanitim--109840

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok destekli iddialar değiller. Bu gün ve önümüzdeki 3-4 sene düşünüldüğünde 32gb ram israfdan başka bir şey değil. Böyle bir cihazda bunun yarısı bile efektif kullanılamaz.

Ram fiyatları da ortadayken böyle bir işe girişeceklerini hiiiiiiiç sanmıyorum.

 

Depolama işi başka, orada 1-2-4-8-16tb her şey mümkün, çünkü bu ne teknik olarak yazılım/oyun üreticisini ilgilendiriyor ne de finansal olarak donanım üreticisini, çünkü fiyata yansıtıyorlar disk kapasitesini. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Whooosh said:

Depolama işi başka, orada 1-2-4-8-16tb her şey mümkün, çünkü bu ne teknik olarak yazılım/oyun üreticisini ilgilendiriyor ne de finansal olarak donanım üreticisini, çünkü fiyata yansıtıyorlar disk kapasitesini. 

 

Şu anki en ucuz 2tb ssd nin fiyatı PS4 ün fiyatına neredeyse eşit.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediğim baz model 256 olur 512 olur, 1,2tb gibi yüksek kapasiteler geçmişteki gibi opsiyon olarak gelir, fark fiyata da yansır. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

SSD konusunda şöyle bir haber var. Maliyet durumunu nasıl yaparlar orası cidden soru işareti. 512 GB hatta 1TB'lık kapasite benim için çok az. Şu an PRO'da 2TB kullanıyorum ve neredeyse dolu. HDD'deki bütün oyunları oynamıyorum fakat silmekte istemiyorum :). Günümüzde RDR2'nin 100GB olduğunu düşünürsek 1TB veya 2TB PS5'in fiyatı umarım çok fazla olmaz. 

 

https://www.wired.com/story/exclusive-sony-next-gen-console/

Quote

Solid-state drives have been available in budget laptops for more than a decade, and the Xbox One and PS4 both offer external SSDs that claim to improve load times. But not all SSDs are created alike. As Cerny points out, “I have an SSD in my laptop, and when I want to change from Excel to Word I can wait 15 seconds.” What’s built into Sony’s next-gen console is something a little more specialized.

 

To demonstrate, Cerny fires up a PS4 Pro playing Spider-Man, a 2018 PS4 exclusive that he worked on alongside Insomniac Games. (He’s not just an systems architect; Cerny created arcade classic Marble Madness when he was all of 19 and was heavily involved with PlayStation and PS2 franchises like Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, and Ratchet and Clank.) On the TV, Spidey stands in a small plaza. Cerny presses a button on the controller, initiating a fast-travel interstitial screen. When Spidey reappears in a totally different spot in Manhattan, 15 seconds have elapsed. Then Cerny does the same thing on a next-gen devkit connected to a different TV. (The devkit, an early “low-speed” version, is concealed in a big silver tower, with no visible componentry.) What took 15 seconds now takes less than one: 0.8 seconds, to be exact.

 

That’s just one consequence of an SSD. There’s also the speed with which a world can be rendered, and thus the speed with which a character can move through that world. Cerny runs a similar two-console demonstration, this time with the camera moving up one of Midtown’s avenues. On the original PS4, the camera moves at about the speed Spidey hits while web-slinging. “No matter how powered up you get as Spider-Man, you can never go any faster than this,” Cerny says, “because that's simply how fast we can get the data off the hard drive.” On the next-gen console, the camera speeds uptown like it’s mounted to a fighter jet. Periodically, Cerny pauses the action to prove that the surrounding environment remains perfectly crisp. (While the next-gen console will support 8K graphics, TVs that deliver it are few and far between, so we’re using a 4K TV.)

 

What else developers will be able to do is a question Cerny can’t answer yet, because those developers are still figuring it all out—but he sees the SSD as unlocking an entirely new age, one that upends the very tropes that have become the bedrock of gaming. “We're very used to flying logos at the start of the game and graphic-heavy selection screens," he says, "even things like multiplayer lobbies and intentionally detailed loadout processes, because you don't want players just to be waiting."

 

At the moment, Sony won’t cop to exact details about the SSD—who makes it, whether it utilizes the new PCIe 4.0 standard—but Cerny claims that it has a raw bandwidth higher than any SSD available for PCs. That’s not all. “The raw read speed is important,“ Cerny says, “but so are the details of the I/O [input-output] mechanisms and the software stack that we put on top of them. I got a PlayStation 4 Pro and then I put in a SSD that cost as much as the PlayStation 4 Pro—it might be one-third faster." As opposed to 19 times faster for the next-gen console, judging from the fast-travel demo.

 

Şurası ilginç gözüküyor. PS4 Pro'ya SSD takmak şu an için anlamsız çünkü kazanç çok az oluyor. Yukarıdaki yazıya göre SSD'li yeni konsol SSD'li PS4'e göre 19 kat daha hızlı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

SSD ile HDD arasında farkın bazı durumlarda belli olmamasının sebebi mimari yapıya dayanıyor, donanımın kullanım modeli eski tekniklere göre ve SSD'ye göre güncellenmesi o bazı durumlarda görülmeyen farkı gösterebilir ama bunun FPS'ye değilde geçişlere etkisi olur. yeni konsolda 24-32gb olmasının avantajı 2K-4K yüksek bitrate texture'lar kullanılmasına imkan sağlar tampon görevi gördürülebilir vs vs şeyler. zaten teknik tasarımda PS5'in işlem kapasitesi planlanıp maliyet-kazanç optimum seviyede tasarlanır ve ondan sonra PS5'in hatları belli olur. NAVI ve Zen2 ikilisini ne derece harmanlayıp kullanacaklar merak ediyorum. yan özelliklerinde eksik olmaması lazım tabiki. SSD kapasitesi ise QLC ve next generaton nand belleklerle aşılır gider. mühim olan altyapıda tasarımın yeni mimari üzerine olması. oyunların 100-200-300gb olmasıda sorun değil bence. saymadım ama 20+ oyunum var witcher 3 açtım biraz biraz bloobourne ve geriye kalan zamanlarda pes18-gow2018 'le haşır neşir oluyorum 1tb'ı dolduramadım.  yeni konsol 1tb'la gelebilir neticede newegg'in 94$'a   sattığı 1tb nvme ssd 'si toptan alımda 100milyon :8 herhalde 40-45$'a hallolur gider dert değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben pek oyun silen bir insan değilim. 2TB disk takılı benim konsolda ve 200GB boş yerim var :) Gerçi artık limitsiz internet sahibi olduk yeni konsol 1tb gelse çok üzmez beni. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok