Klavye öneriniz lütfen
1 1

Bu konuda 21 mesaj var

Selamlar,

 

Klavyemi değiştirmek istiyorum, tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

 

Bir kere buffer sorunu olmayacak, bir numaralı kural. Medya tuşları olabilir ama şu an kullandığım MS Curve 2000 gibi klavyeyi gereksiz enine kalınlaştırmaması lazım, böyle kaba bir klavye istemiyorum. Büyük "Enter" tuşu olacak, olmazsa olmaz. Standart yerleşim olacak, laptop klavyesi gibi yön tuşları ve numpad birbirine geçmiş olmayacak. WASD yerine yön tuşlarını kullandığım için o bölgenin temiz olması gerek. Aydınlatma olabilir, şart değil ama geceleri işe yarayacaktır, popüler bir özellik olduğu için olsa fena olmaz.

 

Marka tercihim yok. Mekanik klavye denemek isterim ama o tarafta ne kadar takip etsem de switch tipi, mesafesi zart zurt kafama oturmayan bir sürü kavram var. Ağırlıklı olarak oyun amaçlı kullanacağım için tepkisinin iyi olmasını bekliyorum. Gereksiz yere mekanik klavyeye çok para vermek de istemiyorum açıkçası, yani dünyamı değiştirecek bir fark yaratacığını düşünmüyorum açıkçası. Yani F/P güzel bir ürün olursa alırım ama membran veya diğer tuş tiplerinde klavyelere de sonuna kadar açığım.

 

Fare olarak Corsair kullanıyorum, enter tuşunu göz ardı edersek Corsair K55 alınıp geçilebilir sanki ama başka önerileri de değerlendirmek isterim.

 

Şimdiden teşekkürler...

OnLyTNT tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

K55 Membran klavye ama mekanik değil. Oyun ve yazı için en iyi MX Brown switchli mekanik klavye diyorlar ama kullanmadığımdan tavsiye edemiyorum. :) 

 

Ayrıca 21873178209 tane farklı mekanik switch var. Hepsi daha üstün olduğunu iddia ediyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Corsair, razer, logitech vs bunların klavyelerinden türkçe layoutlu olanları tercih edilirse zaten büyük enter ve standart yön tuşlu oluyor benim gördüğüm kadarıyla.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mekanik klavyeler paralel evrenlere kapı açıyor yeaa şeklinde methiye düzen fakir önerilerini ben de abartı buluyorum (ki ben de meka kullanıorum).. 

 

Ha ama yine de şu dönemde 50 dolara membran klavye alınabilecek bi bütçe ayrıldıysa hiç olmazsa corsair in compact bi meka klavyesi vardı alınabilcek yapıda veya bütçe biraz daha arttırıp başka mekalara bakılabilir derim.. 

 

Meka klavyelerle ilgili konuşmak gerekirse : 

 

Switchler :

cherry tarafında red ve mx speed dedikleri razerdaki muadili yellow olan switchler aşırı hassas.. yazı yazmıyorsanız ama gamersanız alın falan diye geçse de öz hakiki gamer olarak ben net bir şekilde alınmaz diyorum... elleriniz komili zeytin yağıyla beslenmiş havada süzülen parmaklardan meydana gelmiyorsa wasd (veya kullandığınız her tuş) ın üstündeyken siz basmıyor olsanız bile yer çekimimin etkisiyle bile istemeden basıyorsunuz.. feedback hissiyatının düşüklüğü bile elemek için yeterli zaten..

 

razerda orange cherryde brown olan switchler razerda green cherryde blue olan çok gürültülü switchlerin sessiz versiyonları diye geçse de ben çok bi fark “duyamıyorum” hepsi de gayet gürültülü.. 

 

Ses:

Ben sırf Türkçe diziliminden ötürü razer blackwidow chroma v2 “green switch” kullanıyorum 1yıldan fazla bir süredir .. acaba us dizilimi olmasına rağmen orange mı alsam / alsaydım diye almadan önce ve aldıktan sonraki ilk bir iki hafta kafamı kaşıdım.. ama dediğim gibi sonradan tecrübe ettiğim orangeın da hemen hemen aynı gürültüye sahip olduğunu söyleyebilirim net olarak.. 

 

Derseniz ki bu gürültü olayı neden sorun veya gerçekten sorun mu.. Aslında oyun oynarken veya odaklanmış bir şekilde yazı yazarken farketmiyorsunuz ama odada sizin dışınızda biri varsa fenalık geçirebilir hatta bu kişi o odada bir de uyumak durumundaysa acı çekmesi kaçınılmaz..

 

Sonuç olarak başta da yazdığım gibi.. hayatımı değiştirmedi, ama kullanması daha keyifli membrana göre.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 saat önce, Narcissus said:

Aslında oyun oynarken veya odaklanmış bir şekilde yazı yazarken farketmiyorsunuz ama odada sizin dışınızda biri varsa fenalık geçirebilir hatta bu kişi o odada bir de uyumak durumundaysa acı çekmesi kaçınılmaz..

 

İşte bu! Peki hem gamer, hem sessiz, hem de ruhunu veya ilk doğanı vermeden alınabilecek klavye hangisi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

 

Bütçeyi arttırabilirim, sorun değil. Klavye monitör gibi sağlam kaldığı sürece yıllarca kullanıyorum o yüzden düzgün bir şeye biraz fazla para vermek mantıklı geliyor bir yandan...Ha bir de şu durum var... Uzun yıllar kullandıktan sonra bozulan bir tuşu değiştirebilmek isterim açıkçası mekanik aldıktan sonra, bu durumda standart yapıda muadili piyasada bulunan tuşlara sahip (Cherry gibi) bir klavye almak daha mantıklı olacaktır sanıyorum...Bu durumda fiyat 600+ oluyor, bir klavyeye de o fiyatı vermek pek içimden gelmiyor doğrusunu söylemek gerekirse...

 

@Najaz, Logitech G413 önermişti, buna ne dersiniz ?

 

Ek: Ses sorun değil, odamda bırakın yatmayı kimse giremez :D (man cave)...

 

 

OnLyTNT tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, CandleGarden said:

 

İşte bu! Peki hem gamer, hem sessiz, hem de ruhunu veya ilk doğanı vermeden alınabilecek klavye hangisi?

 

İşte o biraz zor gibi.. Hem fiyatlar arttı doğal olarak, hem de alınabilecek meka klavyelerin switchleri (Razer ın Green ve Orange ı , Cherry nin Blue ve Brown u ) nispeten sesli.. 

 

Yapılacak 3 şey var ..

 

1- Adını geçirdiğim 4 switchi gidip vatan mediamarkt gibi yerlerde bir de kendiniz test edin.. 

2- Aklınıza yatan switch ten yola çıkarak uygun veya makul buldugunuz klavyenin fiyatları takip edeceksiniz  ve bütcenize uygunsa alacaksınız.. 

 

@OnLyTNT

Razer da switchlerini artık halka açtı yani cherry ninki nasıl bulunuyorsa o da aynı şekilde bulunabilirliğe sahip artık.. Ve diğer markalara da verecek .. Cherry bu konuda biraz daha sıkı zaten .. (markalara satma konusunda kendi switchlerini) 

 

Logitech hiç sevmem ve fiyatı da öyle ucuz falan değil ben tercih etmezdim... ama geçtiğimiz aylarda 180-200 tl civarı bi logitech meka klavye vardı sanki.. bütçe dostu olarak ona bakılabilir halen aynı fiyattaysa.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

razer, logitech gibi leğen plastiği çöp markaları evinize değil, ağzınıza bile almayın.

 

klavye denince tek marka, tek switch var. corsair ve mx brown. k70, strafe vs. istediniz modeli alabilirsiniz.

 

membran ile mekanik arasında fark yok diyen varsa hemen doktora görünsün zira elleri felç olmak üzeredir.

 

logitech'in pahalı modelleri yine bir nebze iyi olabilir ama razer'ın en ucuzundan en pahalısına bütün klavyeleri ultra dandik. özellikle blackwidow serisinde tuşların switchlere bağlandığı yuvalar önce çatlıyor bir süre sonra da kırılıyor, tuşlar yerinde durmaz hale geliyor. kesinlikle uzak durun. bana inanmıyorsanız forumları araştırın.

 

switch meselesi de çok kolay kafa karışacak bir şey yok.

 

orjinal mekanik klavye hissi ve sesi için blue.

 

his olsun ses olmasın diyorsanız brown.

 

his diye bahsettiğim "tactile feedback" olmayan lineer çalışan switch red. 2 mm actuation yani tuş tam basınca hareketi kayıt edip sinyal yollar.

 

speed olanda ise 1.2 mm actuation yani tuşa daha yarım bastığınızda algılar hemen, oyun için en iyi bu olsa da yazı yazmak için çok keyifli değil.

 

bence ideali mx brown ama tercih meselesi tabi, sadece oyun oynanacaksa, mx red switch'li fiyatı daha uygun modeller mevcut.

 

ps:

 

https://www.cherrymx.de/en/products/mx-brown.html

 

switchleri karşılaştırabilirsiniz burdan. bu yeni çıkan mx silent dışında hepsini kullandım denedim.

 

şuan mx speed kullanıyorum. ama mx brown'u özledim. "Tactile switching characteristics" denen özelliğin olmaması olayın espirisini bitiriyor biraz. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yine bir sürü zırva yazıp kendi içinde önce çelişip sonra yine benim yazdığıma geleceğine daha en başından msgımı quotelayıp “allah bilir” yazsaydın da boşuna bandwith harcatmasaydın keşke bize.. :cici: 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, OnLyTNT said:

I-ıh klavyeye o kadar para gömesim gelmiyor. Daha F/P ürünlere baksam daha iyi olacak.

 

https://www.sanalmarketim.com/Urun/Bloody-B740A-USB-li-Siyah-Multimedya-Mekanik-Q-Klavye-(Kizilotesi-Switch)/5225

 

Bu aletin switchleri cok iyi. Optik switch. Zaten tusuna bir bas bir daha digerlerine donup bakmazsin bile.

OnLyTNT beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Squall ın verdiği model denenebilir gerçekten. Mekaların evladiyelik ve klavye teknolojisinin son halkası olmadıgını basından beri söylüyordum ve bu bunu gerçekleyen modellerden.. optic sensorler kullanan switchler yalnızca bir iki modelde var ve bu da onlardan biri... ki ben aslında hem optic olan hem de analog olan klavyeleri bekliyorum ama onlara kadar bu denenebilir...

 

fakat bu modelde ilk msgımda bahsettiğim istemeden tuşlara basma sorununun olacağını ön görmek zor değil ..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bloody fena durmuyor. Sanalmarketimden çöp almam ama neyse ki diğer çöp bile almak istemediğim ama mecbur olduğum HB' de varmış, fiyatı da daha uygun, hatta üst modelin fiyatı SM' deki alt model ile aynı.

 

https://www.hepsiburada.com/bloody-b870r-q-turkce-usb-rgb-lk2-mekanik-oyuncu-klavyesi-p-HBV000008WTQZ

 

O fiyat aralığında bir tane de uzak doğu markası var. Bu ikisinden birini tercih edeceğim sanırsam. İyice araştırıp birisine karar vereyim en iyisi...

OnLyTNT tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış yaparsın. 300 liraya alıp 2-3 sene içinde çöpe atacağın şey mi ucuz, 600 liraya alıp 10 sene kullanacağın şey mi...

 

tecrübe ve araştırmalarımdan kaynaklanan bilgim ile yazıyorum, narcissus gibi "aykırı çocuk" olma adına götümden sallayanlardan değilim.

 

Türk vatandaşı olarak satın alma gücümüzün düşmüş olması, dandik mal almayı haklı çıkarmıyor. milli serveti çar-çur etmeyin, ucuz mal alacak kadar zengin olmayın. :D

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 14.06.2018 at 2:35 PM, OnLyTNT said:

 

 

Fare olarak Corsair kullanıyorum, enter tuşunu göz ardı edersek Corsair K55 alınıp geçilebilir sanki ama başka önerileri de değerlendirmek isterim.

 

Şimdiden teşekkürler...

K55 membran olan klavye ise bende var cok memnunum. Enter tusu da olmasi gerektigi gibi. Muadil Logitech vesaire ürünlere göre cok daha kaliteli bir klavye olduğunu kendim deneyerek gördüm. Klasik tip klavye alinacaksa tavsiye ederim. Sessizligi de bonus...

 

Mekanik klavye konusunda -evde kullanamıyorum- ben sahsen bilindik markalar yerine ozellestirebilir daha butik urunleri seviyorum. TKL,  %60 veya %65 layoutlar ihtiyaca gore alisilirsa vazgecilmez olabiliyor. İsin kotu tarafi bunlarin tamami pahali oldugu icin deneme yanilma kolay is degil. Ornegin %60.klavye herkese uygun degil ama alisilirsa ve ihtiyaca uygun ise verimli....

hakancez tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dönüp dolaşıp yine K55 de karar kıldım. Mekaniğe vereceğim ekstra paranın bana bir dönüşü olmayacağını düşünüyorum. Öyle custom klavyeler filan iyice hype, ekipman edinme rahatsızlığı olarak gördüm, geçelim abicim...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 6/16/2018 at 9:49 PM, Narcissus said:

Squall ın verdiği model denenebilir gerçekten. Mekaların evladiyelik ve klavye teknolojisinin son halkası olmadıgını basından beri söylüyordum ve bu bunu gerçekleyen modellerden.. optic sensorler kullanan switchler yalnızca bir iki modelde var ve bu da onlardan biri... ki ben aslında hem optic olan hem de analog olan klavyeleri bekliyorum ama onlara kadar bu denenebilir...

 

fakat bu modelde ilk msgımda bahsettiğim istemeden tuşlara basma sorununun olacağını ön görmek zor değil ..

 

Bahsettiğim teknolojiden ürünler Razer'a da geldi.. : 

 

https://www.razer.com/gaming-keyboards-keypads/razer-huntsman-elite

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok