Monitör tavsiyesi başlığı
1 1

Bu konuda 158 mesaj var

9 dakika önce, TatanQa said:

 

Peki bu ViewSonic VX2458-C-mhd modeli 'ndeki VA panel nasıl birşeydir ? Ya da 1500TL civarında VA olup 144Hz seni ghosting siz götürür diyebileceğiniz model var mı ?

 

VX2458-c-mhd ( https://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2458-c-mhd-24-144hz-1ms-hdmi-display-dvi-freesync-gsync-fhd-curved-oyuncu-monitor-p-HBV00000F4VYS )

bu monitör hakkında bir fikrim yok açıkcası. bu link de epey konuşmuşlar 17 sayfa bir oku istersen. 

https://www.technopat.net/sosyal/konu/viewsonic-vx2458-c-mhd-24-144hz-1ms-nasildir.623094/page-1

 

tekrar ediyorum. ghostingsiz diye bir model yok. şuan ki lcd teknolojisinde ghosting illa ki az ya da çok olacak. benim monitörüm de ghosting yok diyen açıkça YALAN söylüyordur bilesiniz. 

 

TatanQa and TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an piyasadaki VA panellerin neredeyse tamamı, kavisli olanların %100'ü Samsung üretimi. Samsung bu panellerin tepki süresi olarak 1 ms değerini veriyor ancak burada ufak bir aldatmaca var. Samsung'un belirttiği değer G2G değeri değil; MPRT (Moving Picture Response Time) değeri.

 

Samsung'un VA panelleri aslında 4-5 ms gibi G2G değerine sahip. Samsung'un iddiası, paneldeki "Impulsive scanning technology" desteği aktif olduğunda, gözün hareketli görüntüyü 1 ms gecikme ile algıladığı yönünde. Ancak bu impulsive scanning dedikleri zamazingo, bildiğimiz "backlight strobing" olayı. Yani panelin arkaplan aydınlatmasını çok hızlı bir şekilde açıp kapayarak elde edilen ve (benim gibi) bazı kullanıcıları muazzam derecede rahatsız eden bir şey. Üstelik bu özelliği açtığınızda, G-SYNC / Freesync gibi VRR özelliği devredışı kalıyor; ikisini birden kullanamıyorsunuz. Bendeki Samsung CFG70 monitörde bir iki kere denediğim ve çok rahatsız olduğum için kapattığım bir özellik.

 

Bu tür bir monitör seçecekseniz, mutlaka bunları bilerek ve deneyerek alın. Sadece kağıt üzerinde yazan değerlerle yetinmeyin. Input-lag ölçümü de yapan, panelin toplam gecikme değerini ölçen yayınların incelemelerine bakın.

 

VA panellere özgü olarak, strobing'in etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte, bu konuda hassasiyetiniz varsa verdiğiniz paraya üzülebilirsiniz.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

VA nın olayı TN in tozlumsu renk görünümünü düzeltmesi... Güzel bir gelişme tabi ki, ama PC yi %92 FPS oyun oynamak için kullanan biri için öncelikli değil. Halen siyahlar ah o siyahlar diyenler şakanın kendileri olduğunu bi anlayamadılar.. Anladık abi çok güzel siyahlarınız var güle güle bakın..  :lol:  

 

 

PC yi kullanım amacınız buysa illa Dr.disrespect gibi paracıklar kazanmanız gerekmiyor, siyahları görünce para mı kazanıcam abi neyin kafası bu.. :) 

 

 

58 minutes ago, jackjoker said:

tekrar ediyorum. ghostingsiz diye bir model yok. şuan ki lcd teknolojisinde ghosting illa ki az ya da çok olacak. benim monitörüm de ghosting yok diyen açıkça YALAN söylüyordur bilesiniz. 

 

 Olay olmaması değil ki.. Rahatsız edecek düzeyde olması veya fark edilmeyecek düzeyde olması..  Ve najaz ın da dediği gibi bu kişiye göre değişen bi durum.. 

 

Ha ama ben zaten input ve response lag arasında 50ms bile olsa anlamam has casualım diyen adamın artık TN alması yazık olur. Dediğim gibi önceliğe göre yapın seçiminizi.. 

 

Ayrıca TN var TN var... Ben piyasadaki en iyi TN panellerden birine sahip olduğum için rahat konuşabiliyorum. 144hz de oyun deneyiminden maksimum verim elde etmek için bu önemli bir etken.. 

Narcissus tarafından düzenlendi
TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tüm mesaj ve bilgilere teşekkür ediyorum tek tek.

Bugün benim monitörü kargoya veriyorum ve sipariş geçtim yenisini XG2401 .  

 

Jack hocam , VA panel iyi fiyatla alınırsa olur ona eyvallah da , benim için 1500TL civarı bütçeyle güvenebileceğim görece-kalite panelli VA yok gibi baktığım kadarıyla . Olan MSI modeli 2300TL civarındaydı . 

 

Ağırlık BF5 , BF1 , Rocket League gibi oyunlar oynuyorum ki PC %90 oyun , %10 web işleri için kullanıyorum bu yüzden hızlı TN paneli bilerek aldım .

 

1603 TL fiyatının yanında 75TL worldpuan verdiğinden hepsiburada'dan verdim siparişi :

 

https://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2401-24-1ms-2xhdmi-display-freesync-gsync-fhd-oyuncu-monitor-p-BD805400?magaza=EnGlobal

Narcissus beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim şu siyah olayını bence de fazla büyütüyorsunuz. Evet siyah biraz daha iyi ama asıl renk konusunda fark olur. Daha doğru renk vs için tercih edin edecekseniz. Zaten aradaki farkı gerçekten görmek isteyen evdeki  tvye pc bağlayıp zaten görebilir. Eğer o fark "haaa gerçekten büyük fark var" dedirtiyorsa ona göre seçim yapılır. Ama siyah konusu fazla abartılıyor gibime geliyor. Ekran Oled falan olmadıkça öyle süper siyah falan yok. Ki geçtim ips, va paneli, oled bile olsa black crush yaşama olasılığı da fazla. O da özellikle rekabetçi bir oyuncunun asla kabul edemeyeceği birşey. Karanlık sahnelerde TN'in griliğinde detay görüyorken, daha kaliteli dediğiniz diğer bir panelde o detayın olduğu yeri sadece simsiyah olarak da görebilirsiniz. 

TatanQa and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı, eski zamanlarda kullanmadan 120-144hz'e ne gerek var ne farkı var diyenlere benziyorsunuz :lol:

 

farkı gören görüyor hem de çok net görüyor, daha fazla inandırmaya çalışmaya gerek yok. benim gözlerim o konuda hassastır ve çok bariz farkı hissediyorum. sizleri bilemem.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ties, bana mı söyledin emin olamadım ama yani şu forumda yukarıda söylediğini söylenebilecek en son kişiyim herhalde. VA, ips, TN , DLP,  3LCD vs yıllardır birçok görüntü teknolojisini deneyimliyorum ve takip ediyorum. Bu forumda ilk 120hz monitörü kullanan kişi ben ya da Tolga'dır. Benim dediklerimde yanlış birşey yok. Monitörü alacaksanız daha iyi ve doğru renk için almalısınız dedim. Ama siyah olayına gelince bir monitörün siyahları gri vermesiyle, diğer monitörün siyahları siyah vermesi, karanlık sahnelerdeki detayı belirlemiyor. Bunu anlatmaya çalıştım ama anlaşılmamış herhalde. Aradaki renk farkını görebilmek için illa ips ya da va panel monitör almanız gerekmiyor. Evinizde kullandığınız TV'ler'in zaten büyük çoğunluğu ips ve diğer az bir kısmı va panele sahipler. Aradaki farkı görmek isteyen zaten görebilir. Bunu da hani tartışmaya gerek yok gidin tv'ye bakın monitörle kıyaslama yapın ondan sonra tercihinizi yapın diye söyledim. Kimse fark olmadığını söylemedi ki. Tercih kişiye göre değişiyor sadece. 

Narcissus beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, TiesTorN said:

körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı, eski zamanlarda kullanmadan 120-144hz'e ne gerek var ne farkı var diyenlere benziyorsunuz 

 

 

Yalnız ben senin "Oyuncu monitörü TN'dir. Görüş açısını kafaya takmayın monitörün tam karşısında oturuyoruz vs" türünden mesajlarını da hatırlıyorum :) 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, ZvAnA said:

Ama siyah olayına gelince bir monitörün siyahları gri vermesiyle, diğer monitörün siyahları siyah vermesi, karanlık sahnelerdeki detayı belirlemiyor. Bunu anlatmaya çalıştım ama anlaşılmamış herhalde.

tamamen yanlış. bir monitörün siyahı ne kadar iyi verebildiği, karanlık sahnelerdeki detayı direkt olarak belirliyor. insanlar boşuna oled istemiyorlar en üst düzey siyah ve detay kalitesi için. VA bir OLED değil ama en yakını.

 

12 minutes ago, Najaz said:

 

Yalnız ben senin "Oyuncu monitörü TN'dir. Görüş açısını kafaya takmayın monitörün tam karşısında oturuyoruz vs" türünden mesajlarını da hatırlıyorum :) 

competitive gaming için evet TN'dir, onda değişen bir görüşüm yok ki. bu forumun yaş ortalaması 35, kimsenin hayatsızca competitive oyun oynadığını sanmıyorum. ayrıca o sözü söylediğim zamanlar 120-144hz'lerin yeni yeni çıktığı, TN'lerin tepki süresi olarak diğer teknolojilere bariz fark attığı dönemlerdir. şu anda çok ciddi farklar yok.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@TiesTorN o zaman sana şu videoyu koyayım. Oled bile olsa nerede ne göstereceğini bilmeyen bir ekran istediği kadar siyahın en iyisini göstersin, her zaman en iyi detayı gösterecek diye bir durum yok. Orada tn grisiyle de olsa görebileceğin bir detay varken en iyi siyahı veren oledde o detayı göremeyebilirsin.

 

 

MilesTeg and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

baya zorlayarak elde edilmiş görüntüler. yukarıda 2 ekranı alt alta karşılaştırmış mesela black crush göstermek için ama orda bile üstteki yani oled olan çok bariz daha iyi görüntü ve renk kalitesine sahip. 40 yılda bir 2 pikseli göremicem diye gidip de siyahlara gri olarak bakmamın bir anlamı yok, olamaz da. ki bu bahsettiğiniz sorunların oluştuğu durumların da çözümsüz olduğunu sanmıyorum ya brightness açarsın ya da bu durumlar için özel geliştirilmiş modları kullanırsın. bizim kullandığımız LG monitörde "black stabilizer" özelliği var mesela, muhtemelen bu durumlar için ama hiç ihtiyaç hissetmedim.

 

son videodaki de abartı bir örnek, kim bilir hangi ayarlarda kullanıyor monitörü. aynı testi kendim de açtım hepsi olması gerektiği gibi gözüküyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güncel bilgi vereyim ; bu monitörü kullanan topluluk yazılarını okurken , kullanıcıların tecrübelerinden ortaya çıkan en iyi ayarlarla birlikte icc profil dosyasını yükleyince renkler çok iyi oldu. 

 

Şu an bir değil üç gömlek daha iyi stok halinden.

 

Bu alet tam f/p canavarı .

 

bir edit daha:  144hz farkı gerçekten ciddi , 75hz den sonra bile çok çok daha akıcı ve iyi. Bu noktada olanlar tereddüt etmesinler , fark muazzam ve kesinlikle değer. Oyunlardaki hareketlerin yağ gibi akması çok iyi, masaüstünü söylemeye zaten gerek yok.

 

 

Resim de ekleyeyim:

 

https://resmim.net/f/S7zreT.jpeg

 

https://resmim.net/f/MbOm88.jpeg

TatanQa tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun için VA panel monitör ben almam, bir daha belirtmiş olayım.

 

33 dakika önce, TatanQa said:

Güncel bilgi vereyim ; bu monitörü kullanan topluluk yazılarını okurken , kullanıcıların tecrübelerinden ortaya çıkan en iyi ayarlarla birlikte icc profil dosyasını yükleyince renkler çok iyi oldu. 

 

Şu an bir değil üç gömlek daha iyi stok halinden.

 

Bu alet tam f/p canavarı .

 

bir edit daha:  144hz farkı gerçekten ciddi , 75hz den sonra bile çok çok daha akıcı ve iyi. Bu noktada olanlar tereddüt etmesinler , fark muazzam ve kesinlikle değer. Oyunlardaki hareketlerin yağ gibi akması çok iyi, masaüstünü söylemeye zaten gerek yok.

 

 

60-75-90 arasındaki farklar dahi anlaşılır oluyor, oradan 120-144 FPS seviyelerine çıkınca yine fark anlaşılıyor. 

 

Bundan sonrası için 180 FPS gibi hareketler gayet iyi olmaya başlıyor bundan sonrasında da 200 FPS ve üzerinde bu etki baya iyi oluyor artık.

 

FPS derken tabii bunu gösterebilen de monitörlerden bahsediyorum.

 

Panel tercihi konusuna tekrar gelirsrn herkesin kendi zevki ile alakalı bir konu daha çok, ben belirttiğim gibi VA panel tercih etmem.

 

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

144hz'in üstünü anlamak çok mümkün değil. hz yükselmeye devam ettikçe görülen farkın dramatikliği azalıyor.

 

120hz - 165hz arasında pek bir fark gördüğümü söyleyemicem şahsen mesela.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

240hz monitörlerde araba yarışı oyunlarının daha rahat oynandığı söylüyorlar.

FPS tarzı oyunlarda da avantajı olabilir. Mesela crosshair'i düşman üzerinde o hareket ettiği müddetçe isabetli biçimde tutmak daha kolay olabilir.

rammstein tarafından düzenlendi
TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Araba yarışlarındaki mevzu tamamen fizik motorlarının saçmalaması ile alakalı... FPS türevlerinde bir noktadan sonra aimi etkilemiyor, etkilese de bunun ölçülebilir olduğundan ciddi şüpheliyim...120 Hz genel olarak en tatlı ayar diyebiliriz...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 minutes ago, OnLyTNT said:

Araba yarışlarındaki mevzu tamamen fizik motorlarının saçmalaması ile alakalı... FPS türevlerinde bir noktadan sonra aimi etkilemiyor, etkilese de bunun ölçülebilir olduğundan ciddi şüpheliyim...120 Hz genel olarak en tatlı ayar diyebiliriz...

 

Turnuvalarda neden peki 240 Hz kullanıyorlar? Boş yere 240Hz kullanacak değiller. 144 Hz ya da 120Hz kullanırlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1) Turnuvaları çok takip etmiyorum fakat o tip organizasyonlarda sponsorlar en iyi modellerini tanıtım amaçlı gönderiyolar.

2) Mantık olarak en yüksek değer psikolojik olarak kullanılıyor.

3) 240 Hz monitörler yeni değil, daha önce de 120+ verebilen "CRT" monitörler mevcuttu...

4) Dediğim gibi ölçülebilirlik kısmını tartışmak gerekiyor yoksa bu iş Hi-Fi işine döner.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

turnuvalarda 240hz kullanmalarının sebebi 1920x1080 fullhd de maksimum fps ile donanımsal hata faktörünü minimuma indirgeyip tamamen oyuncu yeteneğine bağımlı tutmak.

atıyorum 120hz monitör kullanıp  takım yenilirse, monitörün tazeleme oranı yetmedi adamı vuramadım dememeleri için. 

bakın biz size maksimum tazeleme oranını veriyoruz gerisi sizde diyorlar yani. yoksa 240hz'in hiç bir katkısı yok oyuna. 

söz bize gelmesin de kim kavga ediyorsa etsin mantığındalar.

144hz sonrası tamamen psikolojik. benim gözüm 144 -165hz den sonrasını da fark ediyor diyen varsa mutant biridir hemen yeni x-man filmine adını yazdırsın :D 

jackjoker tarafından düzenlendi
TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, OnLyTNT said:

1) Turnuvaları çok takip etmiyorum fakat o tip organizasyonlarda sponsorlar en iyi modellerini tanıtım amaçlı gönderiyolar.

 

Tek sebebi bu değil. 240 Hz bence bariz avantaj. Bunun nasıl subjektif bir olay haline geleceğini anlamış değilim. İsteyen 120 Hz ile devam etsin. Benim kimseyi ikna etme zorunluluğum yok :D.

 

2 hours ago, OnLyTNT said:

2) Mantık olarak en yüksek değer psikolojik olarak kullanılıyor.

 

:lol:

rammstein tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@rammstein

 

240hz'in neresi ciddi avantaj oluyor? turnuvalarda kullanılmasının sebebini yukarıda açıkladım. avantaj olduğu için değil sonradan turnuva organizasyonuna sizin yüzünüzden kaybettik lafı gelmesin diye.

ayrıca yani şimdi @Narcissus  BFV de 144hz ile karşına çıksa ve sende 240hz monitör de avantaj sende diye vurabilme olasılığın daha mı fazla yani? 1-0 öndesin kısaca.

 

 

 

 

 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok