2019 MTV ler geliyor.
0

Bu konuda 11 mesaj var

kendileri her şeyi gerçek enflasyon üzerinden zamlandırıyor ama maaşlara gelince aralık ayında yine allem kallem ederek enflasyonu düşürdük ayaklarına çük kadar zam yapacaklar şerefsizin önde gidenleri...

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2019 yılında vergi, harç ve cezaların hesaplanmasında kullanılacak yeniden değerlenme oranı %23 olarak belirlendi. Bu oranı kullanarak, geçen sene ödediğiniz MTV üzerinden bu sene ödeyeceğiniz tutarı hesaplayabilirsiniz.

Hamso beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu gidişle yakın zamanda günlük hayatta bisiklet kullanımı artacak gibi, araç masrafları (bakım, onarım, mtv, kasko, lastik, yakıt vb.) baya can sıkıcı boyutlara geldi.

Ekonomi çok iyiye giderken ve devlet kasasında hiç olmadığı kadar çok para varken bunlar nasıl oluyor akıl alır gibi değil, araç lobisi iş başında sanırım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

arabaya gelene kadar, 1 haftalık erzak için alışveriş sepeti artık 300-400 liraya doluyor markette. 

 

medeni ülkelerde çok daha azı için isyan çıkıyor, sokaklar ateşe veriliyor, burda şikayet eden bile yok.

 

3000cc motorlu sıfır bir araç beğendim, alabilecek durumum da var. %160 ÖTV üstüne %18 KDV, her sene de bu kadar MTV ödedikten sonra kendimi feci enayi gibi hisseceğim için almıyorum.

 

5 senelik aracımın bakımını yaptırdım, lastiklerini değiştirdim kullanıyorum. Cebime fazladan kalan paranın da 1 kuruşunu bile TL'de tutmuyorum. Ekonomiye faydası olacak en ufak bir işlemim yok o parayla. Tamamını farklı döviz çeşitlerinde tutuyorum.

 

Eğer vergiler böyle saçmalık derecesinde yüksek olmasaydı çoktan 1 ya da 2 kez araç değiştirirdim, hem vergi öderdim, hem param ekonomide dönmüş olurdu, kredi kullanırdım vs. vs.

 

1 araba kendime 1 araba devlete düzenine bile razıydım ben ama şuan 1 araba kendine 3-4 araba devlete bu şekilkde.

 

Bayi karı ile ülkeye 250 bin lira civarına giren bir aracın anahtar teslim fiyatı 1 milyon liranın üstünde.

 

Bu zırva böyle devam ederse (ki edecek), burda istediğim arabayı alacağıma, başka bir ülkede 1+1 ev, oturma izni, belli bir süre sonra vatandaşlık, ve istediğim arabayı alacağım, yine de cebime para kalacak.

 

Yakında imam hatip ve teknik lise mezunlarının birlikte kardeşçe yaşayacağı bir ülke olacak burası, okumuş zındıkların %90'ı kaçacak zaten geri kalan %10'da asimile edilir. Ne güzel işte önümüze iran, afganistan, suriye örneği var, bizim onlardan neyimiz eksik, biz de başarabiliriz.

 

 

ahat, Firienholt and Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Toplam 6000 TL civarında tutacak bizim mtv seneye. Sonuçta bizim açımızdan gider olarak düşüyor ama bordrolu çalışanın anası ağlıyor ülkede. Yazıktır günahtır, hem benzine, hem aracı alırken araca deli gibi vergi öde, üstüne senede iki taksitte mtv öde yine de devlete yaranama ve gelir vergisi öde. Kazık hep bordrolu çalışana, gerçekten çok üzücü.

ahat and Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

a.k. koyunları izliyor musunuz pariste olanları ?

 

bütün satılmış penguen medyanız veriyor şuan canlı görüntüleri, izlemiyor olamazsınız.

 

https://www.bbc.com/news/av/world-europe-46405583/france-fuel-protests-who-are-the-people-in-the-yellow-vests

 

bakın akaryakıta %20 zam yapılacak diye halk nasıl sokağa iniyor...

 

bize kaçıncı %20 artık... mal gibi doğdunuz, mal gibi yaşıyorsunuz, mal gibi öleceksiniz.

 

asgari ücret 1500 euro yani 9000 lira, ortalama bir mavi yakalının 3-4 bin euro, ortalama bir beyaz yakalının 5-6 bin euro kazandığı fransa burası.

 

verilen tepki %20 zamma... biz ise tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakalım diyerek kayganlaştırıcı arayışı içindeyiz... yazık.

TiesTorN, ahat, antibit and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben artık öyle bi noktadayım ki akraba eş dost farketmeksizin basıyorum kalayı vuruyorum suratına eğer akp'ye oy vermişse. açık konuşmak gerekirse benim kayınpeder akp'lidir, geçen gelmiş dert yanıyor pazarda domates fiyatı şu, arabayla gezemiyoruz benzin fiyatı şöyle bilmemne... baba dedim kendi düşen ağlamaz kendiniz bu hale getirdiniz bu haysiyetsizlere oy vererek, şimdi hepimiz cezasını çekicez hiç de üzülmüyorum. bütün oy verenler de beter olsun inşallah dedim. biraz bozuldu ama çaktırmadı. kendisi de biliyor haklı olduğumu.

ahat beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben bıraktım tartışmaya girmiyorum epeydir. Kimisi lafı yiyince boynunu büküyor kimisi hala direniyor, akape olunca böyle oldu bide başkası olsa daha kötü olurdu, tüm dünya bize karşı falan :)
Bazen konuşuyorlar aralarında cevap vermeyip gülüyorum konuşsam o kadar psikolojiler bozulmaz :)))

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok