MORTAL KOMBAT 11 [PC / XBONE /PS4]
0

Bu konuda 46 mesaj var

Dövüş oyunlarını Street Fighter 2 de bırakanlar belli oluyor... :D

 

Grafikleri görmediniz mi (ki o boyutun çoğu video zaten (pardon film)) şu ana kadar ki en iyi grafik bende diyen oyundan daha detaylı görüntüler var oyunda.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, Narcissus said:

Dövüş oyunlarını Street Fighter 2 de bırakanlar belli oluyor... :D

 

Grafikleri görmediniz mi (ki o boyutun çoğu video zaten (pardon film)) şu ana kadar ki en iyi grafik bende diyen oyundan daha detaylı görüntüler var oyunda.. 

 

Ben Kof 97' de biraktiydim dovus oyunlarini oynayamadigimi anladigim gun :lol:

 

Ben de youutüp' ten izlerim artik :mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Story cutscene'leri izledim dün. Oldukça başarılıydı ama siliniyor devamlı WB tarafından. 

Oyun çıktıktan sonra sıkıntı kalmaz sanırım. 

MK'nın ucundan bir yerinden hikayesini takip etmişseniz mutlaka izleyin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet oyun çıktı ve sonunda silinmeyen, yüksek kalitede cutscene'lerin olduğu derlemeler de var artık.

Şu yorum çok doğru.

Me: (getting into Mortal Kombat in my teens) A very fun but low-brow fighting game with copious amounts of violence but not much else.
Me: (in 2019) Why am I sobbing over a storyline in Mortal Kombat?

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dövüş oyunlarını küçükken çok severdim. Hatta Sega Mega Drive II konsolum vardı dayım hediye almıştı Mortal Kombat'ı aşırı mutlu olmuştum. Neyse şimdi o kadar ilgimi çekmiyor fakat kuzen ortak hesaptan almış kendine oyunu. Bende sanırım orta zorluk seviyesinde başarabilirsem olmadı kolaya alıp hikayesini oynayacağım sadece. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle hatıralar sarmış dört bir yanımı yaparsanız ben de acı dolu MK geçmişimi anlatırım o halde.. 

 

1995 yılı... ilk PCmi aldıığım gibi (486 DX4x100) koştum hemen daha bir kaç hafta öncesine kadar  halen commodore 64 oyunları çektirdiğim Karşıyaka çarşıdaki yere  ve dedim ki "hacı abi çak bana şu disketlere bi  MORTAL KOMBAT, DOOM, DEATH TRACK .. kalan disketlere de ortadan karışık doldurr.. (muhtemelen onların über dandik disketlerine fazla para vermemek için gidip ilk 10lu boş disketlerden almışım bi kaç tane ki onlara çektiriyorum, kazığı tecrübe etmeden öğrenmek budur)..

 

raf,750x1000,075,t,322e3f:696a94a5d4.u11piju5l6fuunzr7clgzng.jpgMortal_Kombat_cover.JPG

 

(box artları nostalji olsun diye koydum yoksa elimde kara kuru disketlerin üstüne sikko bir el yazısıyla yazılmış isimlerinden başka bir şey yok) 

 

 

Hemen kaptım hepsini heyecanla geldim eve... 

 

Ulan hepsinde bi sorun var ..  !! 

 

Doom diyor ki kardeş sende 4MB  ram var tam bi fakirsin beni oynayamazsın.. (üzülerek diğer oyuna geçiyorum ama  1-2 gün sonra öğreniyorum ki MS-DOS komutlarından biriyle reserve olan ram i ulaşılabilir hale getirip Doom u açabiliyorum.. )

 

 

Death Track i açıyorum garip garip sorular soruyor .. " yok motor maniac ın en sevdiği yemek ne" "yok Pitbull un ağırlığı ne kadardır falan" gibi çoktan seçmeli sorular ve tabi ki sallıyorum ve tutmadığı için msdosa geri dönüyorum.... (Sonradan hatırlıyorum kuzenimde de oyun böyle açılıyordu ama bi kitapçıktan mı başka disketten mi ne bakıp cvplıyordu bunları... Ve daha da sonradan bunun bir çeşit orjinal oyun koruma sistemi olduğunu ve orjinal oyunun kutusunda bu soruların cvplarının bulunduğu bi kitapcık oldugunu öğreniyorum.)

 

Bunu da şimdilik bir kenara bırakıyorum ama parantez içinde yazdığım bilgileri çok sonra öğrendiğimden ötürü oyunu oynamak için her seferinde farklı soruları bilmeye çalışıp bu oyun için oluşturduğum bir not defterine soruları, yanlış cevapları ve doğru cvpları yazarak kendimce bi database oluşturuyordum :| ) 

 

 

Ve geldik Mortal Kombat 'a .. aslında aralarında en iyi durumdaki bu çünkü oyun çalışıyor. :icon_eek: Ben de başlıyorum yalnızca yazları 2 haftalığına gittiğim Antalya'daki yazlığın oradaki oyun salonunda günlük 3 jeton hakkımla edindiğim derin tecrübe ve yetenekle oynamaya(aslında Mortal Kombat 'ı yalnızca son gittiğim sene görüyorum (o yıl gelmiş oraya) ondan önce hep SF2 ve Final Fight oynuyorum o nedenle çok da bi tecrübem yok) ...  Bi gaza herkesi dövüyorum, enduranceları bile geçiyorum ama o da ne.. !  Goro ekrana düştüğünde / geldiğinde ekranda yazılar yazıp oyun ms-dos a atıyor...  Şansımı .ikim diyorum ve tekrar başlıyorum yine Goroya ulaşıyorum ama yine patlıyor oyun...Bunun 1-2 kerelik bir hata değil de si.tiğimin disket oyunlarının hepsinin bir şekilde hatalı olduğunu öğreniyorum ve böylece MK1 benim için Goroya kadar gelinen bir oyun haline geliyor ta ki Mortal Kombat Triology yi yıllar sonra alana kadar... 

 

 

 

 

PS Aslında MK geçmişim de MK1-2-3 kadardır ... Aradakileri hiç oynamadım...  ama En son 2011 de çıkan 9 u oynamıştım biraz Xbox 360ta..   Aslen SFciyim ama MK11 için umutluyum.. :icon_oldie:

 

 

Ranilin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen aynı durum, ben de MK 1-2-3 serisi ve @TiesTorN ile oynadığımız bir miktar MK9 dan ibaret. 11 beni heyecanlandırdı, şimdi unlock edilmiş bir deneyeceğim bakalım ama çok paslanmışımdır yıllardan sonra.. :icon_oldie:

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben MK1-2-3-Trilogy ve MK4 çok oynadım. Sonra zaten PC'ye çıkmadı mı öyle bir şey oldu uzun süre. MK9 çok az oynadım ama hikayeyi takip ettim. 

MK9 hikayesi MK Armageddon'un bitişi ile başlıyor aslında. Raiden başka bir timeline'daki Raiden'la iletişim kuruyor ve bazı mesajlar yolluyor olacaklarla ilgili yani timeline ile oynuyor. MKX MK9'dan 20 sene sonrasında devam ediyor, yeni jenerasyon fighterlar geliyor. 

MK11'de bu timeline oynama muhabbetinden Kronika denilen elder god'lardan da üstün bi hatun rahatsız oluyor, s.kerim diyor Raiden'ı falan ve olaylar gelişiyor. 

Hikayeyi izleyecekseniz MK9 ve MKX hikayesini izlemeden girmeyin bir bok anlamazsınız. MK9 aslında bildiğimiz klasik MK1 ve MK2'nin birleştirilmiş hali, pek yabancılık çekmezsiniz. Bunların her gibi 2-3 saat sadece cutsceneleri izlemesi.

Bence filmler MK11 tadında olmalı artık. Live action kasmaya gerek yok. Gayet güzel duruyor ve istenilen havayı yaratıyor. Bir sürü saçmalık oluyor ama iyi yedirmişler, akıp gidiyor. Live action olmayınca da çok yadırgamıyorsun.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, Psikobat said:

Oyun bitti ya :( ama çok iyi olmuş...

 

Vay anasını gençler napıosunuz siz... :icon_oldie:

 

 

Ben de dün eski mortallar tarzı towerlarda falan kendimi geliştirmeye çalıştım 1-2 saat...  Lakin ne kadar başarılı olduğum tartışılır çünkü SF ekolüne ters biraz control şeması..  

 

Yalnız buradan Arcade Stick konuşması yaptığımız arkadaşların dikkatine.. @CandleGarden 

 

Benim arcade stick nedense biraz sıkıntı yarattı MK11de (ne alakaysa yukarı ve sola gitmiyor), oyunda sorun olduğunu düşünüyorum çünkü oyun içinde normal klavyeyle falan (gamepadler takılı değilken) menulere girdiimde bazen bir tuş basılı kalmış gibi loopa giriyor ve menuler oynaşıp duruyor, bilmiyorum bunu başka deneyimleyen var mı ? ... 

 

Ayrıca SF ekolüne tersten ana kastım MKda block yerine bi tuş olması salaklığı, inanılmaz ezber bozan bir şey.. ee zaten joystick gerektiren yuvarlağımsı komutlar da yok .. şu durumda Arcade Sticke pek ihtiyaç olduğunu söyleyemeyeceğim... Eğer gamepadle oynayamıyorsanız dövüş oyunlarını benim gibi, FightSticke falan ihtiyacınız yok Klavyeyle gayet oynanıyor oyun ben öyle oynuyorum şuan... 

 

Razer için tuş takımı RGB setiyle geliyor zaten oyun yani klavyeyle oynayın diyorlar onlarda... 

ObiWan and Psikobat beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Narcissus Hocam oyun kısa olmuş zaten, gerçi yapısı gereği hikaye modu ne kadar uzun tutabilirler tartışılır ama oyle nolife değil yani :) gece sanırım 2:30 da bitti, başına ne zaman oturdum hatırlamıyorum ama herhalde 4,5 saat sanırım sürmüştür. 

gene mezar/ sandık açıyoruz oyundaki butun karakter görselleştirme kapalı olan fataliy vs alayını gene oraya bağlamaları hoş değil.

bir tane tower küçük yaptım artık bayılmadan yattım sonra.

Karakter listesi belli olduğu için fikrimi paylaşıyorum,

mknin kemik kadrosundan olan ilk aklıma gelen ermac,reptile olmaması üzücü bunların olmayıp erron black ve ddvr oah olması bence olmadı fanlarına denk gelmeyelim de  :P 

Ayrıca Sf deki block mantıgı hiç bir zaman mk de olmadı:1pof:

Azcık ısınayım kapışırız :P 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayret oyun çıkınca x3 yapmamış steam fiyatı. Hala 100 TL'ye satın alınabiliyor. Ama burası Türkiye kardeşim, Aral taş mı yesin? Böyle ucuz ucuz vatandaşa oyun satıp dengeleri bozuyorsunuz. Devlet bu işe bir el atsın.

Ranilin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Narcissus Ben şunları sipariş vermiştim, teslim aldım. Henüz bir mod yapmadım ama joystick'i taktım ve PC tanıdı, big picture modunda steamde sıkıntı göremedim denediğim 15 dakika boyunca.

 

 

joystick.PNG

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güle güle kullan hocam.. Arcade Stick zaten güzeldir bulunmalı evde... ama işte ben mk ile çok gerekli bulamadım klavye işi görecektir diye dedim, aldıysan mesele yok.. .. 

 

Buarada MK nın içinde bi dene hocam, benim stickte zaten bir problem yok hiç bir oyunda ama mkda garipleşiyor..  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu gene eşleştirme de ciddi bir dengesizlik var, adamlar içimden geçiyor yahu :D Hayır ayağım yere değse birşeyler yapacağım ama yok yani...Lvl sistemi varda bilemedim 17lvl im ama ben bu lvl story mod ile aldım herhalde toplasam 10 oyun anca atmışımdır.Neyse düzelir umarım.

Eski oyuna nazaran lag sorununu bayağı çözmusler ama en azından 2 gündür hiç üzmedi.

en fazla 6x kombo yapanlar eklesin, üstü yıpratıyor  :P 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

o ayağım yere değmeme olayını mk9'da çok defa yaşadıktan sonra oyunu silip bir daha yüzüne bakmadım bugüne kadar :lol: bi yakalanıyorum canımın yarısından çoğunu alıyor hayvanlar, sonra da alt+f4 yapıp sağı solu yumrukluyorum sinirden...

Psikobat beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok