Star Wars: Episode IX - The Feces of Skywalker - Aralık 2019
3 3

Bu konuda 117 mesaj var

"Eskisi de boyle elestirilse o da dagiliyor", "kusurlari var ama iyi yanlari da var", "sw fanlari 6'dan beri her gelene en kotu diyor", "bana degil cocuklara yapiyorlar diyerek izliyorum" demek "cok iyi bir film" demek degil, bunu anlamakta sikinti varsa benim yapabilecegim bir sey yok.

 

 

On 3/16/2018 at 2:12 PM, epi said:

@Narcissus

Ilk 10 saniyesi yeterli:

 

1. Beklemedim empire, olmadim husran. 

2. SW filmleri sanki Godfather serisiymis gibi yenisini analiz etmedim, oncekileri badem gozlu yapmadim.

3. Bana yapmiyorlar, cocuklara yapiyorlar filmi. 20 yil once astigin Empire posterinin altinda cenin pozisyonunda aglamanin anlami yok. Yan salonda Justice League oynuyor, git onu izle.

 

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm seçmece alıntılar yapmayı seviyorsun demek hocam, buyur o zaman film hakkındaki ilk yorumlarımız neymiş.. : 

 

On 12/15/2017 at 6:19 PM, epi said:

Film iyi.

On 12/17/2017 at 10:48 PM, Narcissus said:

nickelodeonda pazar sabah 10:00da yayınlanan bebe dizilerinden hiç bir farkı yok...

 

Bundan önceki Her 450204 karakterden oluşan mesajında istisnasız olarak filmin neden iyi bir film olduğunu, inanılmaz işler başardığını yazdığın msgları görmezden mi gelelim yoksa forumun küskün klinik vakaları gibi gidip hepsini 3 nokta haline mi getireceksin...  Gerek yok, farklı bir bakış açısı falan güzel bir şey ama gerçekten siyah bir resmin siyah olduğunu anlamak için görebilme yetisine sahip olmak yeterli.. 

 

Anladık hocam star wars fan baseinin önemli bir bireyi olarak ilk başta beğendin filmi ama mantıklı insanların yorumlarını okudukça yatağında her gün hıçkıra hıçkıra ağlamana da neden olsa sonunda kötü bir film olduğunu kabul ettin, kolay değil biliyorum ..

 

 

Ama işte argümanını devam ettirebilmek için bundan 42 yıl önce çekilen filmde de blah blah vardıya getirince işler çingen pazarına dönüyor.  Tartışılabilir olsa da zamanında yakaladığı başarı ve sevenlerini düşünürsek "kült" bir film olan SW 4 ü o zamanın şartlarında beğendik ve bitti.   Şu saatten sonra o filmi ister eleştir ister beğenme, o misyonunu tamamladı...  ama bunu 42 yıl sonra çıkan bir filmi normalize etmek için kullanıp "ee ama işte bu da aynı o kült film gibi o zaman iyiydi de şimdi mi kötü” dediğinde zaten ipler kopuyor ve göz göre göre saçmalıyorsun. ve bunu daha fazla devam ettiremeyeceğim. 

 

Dediğim gibi bir şekilde ortalamanın üstü olabilme ihtimalini halen barındırdığını düşündüğüm bu yeni film başlığında SW8 aka "balgam" hakkında kesinlikle daha fazla konuşmayacağım zaten maalesef ki daha önce yeterince konuştuk, sizler için de aynı şeyi tavsiye ederim ... :icon_oldie:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler vermemek icin ilk yorumumda bir tane "film iyi" yazip gecmisim, baska bir sey bulamadin, degil mi :) Buna siginip "bir yil boyunca filmin cok iyi oldugunu savundun" demek acinasi olmus.

 

Bak bu ondan bir sonraki yorumum, yine Aralik 2017:

On 12/16/2017 at 8:40 PM, epi said:

Star Wars gelenegini bozmamislar ve izleyenin "eskiden boyle miydi" diyecegi bir film yaparak saga'yi devam ettirmisler :mrgreen:

 

<spoiler>

 

Yeni nesil daha guclu abicim, bunu takmiyorum sahsen. Evrende de boyle bir trend var aslinda: eskiler egitim sart diyorlar, Anakin veletken pod race sirasinda gucu kullaniyor, Luke esek kadar adam olduktan sonra egitim aliyor, yeni nesilde de Rey (hanimlar daha hizli olgunlastigi icin, oho) biraz erken gelisiyor. Bir grafige koysan duz cizgi trend cikar bundan, cok da abartmayalim. EU'da adamlar force ile koca gemi dusuruyor, sorun olmuyor anasini satayim.

 

"Luke ve Anakin istisna, onlar Skywalker" demeyin, Rey de istisna. Luke'un "boyle kuvveti daha once sadece bir kez gordum" demesi, Snoke'un "Kylo yukseldikce light side'da da bir o kadar guclu ikizinin yukselecegi hakkinda onu uyarmistim ama bu Luke olur saniyordum, sen oldun" demesi, Rey'in "icimde bir sey vardi, ilk filmin adini guc uyaniyor koyduklari icin o aralar uyandi" demesi durumu acikliyor, guce denge gelmesi gerekecek kadar Dark Side'da biri yukseldiginde kaderi ona karsi durmak olan force sensitive adayda Light Side ayni oranda uyaniyor; o ana kadarki secimleriyle kaderini o aday aslinda kendi belirliyor. "Guce denge getiren kisi" kehaneti de bu sekilde kendine inanan buldugunda ve ihtiyac oldugunda gerceklesen bir dongu oluyor denebilir, Matrix'teki The One gibi veya Mesih inanci gibi (felaketten kurtulmak icin birinin ardinda birlesilmesi gerekiyorsa felaket zamaninda kurtarici gelecegi inanci kitleleri bir kisi ardinda birlestirip felaketten kurtulus saglayabiliyor, tarihte kim bilir kac kisinin Mesih olduguna inanildi). Luke seriye eski nesilde a new hope olarak girdi, Rebel'larin yardimina kimsenin gelemedigi senaryoda, yeni nesilde yine umudun sembolu olarak seriden cikti. Cift gunesli guce kavusma sahnesi ile guzel bagladilar hikayesini.

 

Benim filmde sevdigim sey Lucas'dan aliskin oldugumuz yavanliklarin olmamasiydi. Hah demek bu sahnede Leia'yi oldururduler dedigimde "nahaha, hayir" der gibi geri geldi; Kylo ile Rey ikiz cikacak yine a.k. dedigimde hic alakasiz ciktilar... Luke ozellikle iyiydi, "Jedi'larin mirasi basarisizlik oldu" diyerek fanlarin hep sikayet ettigi seylere atifta bulundu. Belki yeni nesil guc kullanimi olarak daha aksiyona acikti ama Jedi'lari romantize edip yuceltme konusunda da bir adim geri gittiler. Yoda'nin Luke'a "young Skywalker" demesi falan benim icin izlemesi cok keyifli anlardi, Grand Master Luke diye yere goge sigdirmayalim tadina kosmadilar. Kendini feda edip olen birileri olmadan "yuppi butun kotu adamlar hep iskaliyor" diye zafer kazanilan filmlerden yeni bir nesile gecmis olmamizi da ekleyince yeni nesil fena da degil. Star Wars'da sevdigimiz herseyi alip Lucas'tan bildigimiz yavanligi, soap opera tadini, yer yer kalitesiz oyunculuk gerektiren "kim boyle konusur ki" seklinde diyaloglari falan atarak guzel bir yere getirmisler. Bu yonetmenin yeni bir ucleme cekmesi iyi, cok guzel is cikartacak gibi.

 

EU'de hep daha abarti guclu karakterler ama cizgi roman tarzina uygun sekilde biraz boyutsuz olabiliyorlar. Eski filmlerde hep bir yavanlik var. Bu uclemede keyifli bir denge tutturulmus sanki.

 

Supurge sahnesi abarti ama sahsen orada Disney Star Wars muzikaline biletlerinizi alin diye alt yazi cikmasini bekledim. Disney daha masalsi bir anlatima gitmeyi tercih etmis. Bol bol yuzuk satarlar artik. Kendini cok ciddiye almadigi halde hayranlarinin cok ciddiye aldigi ve fantezi degilmis de bilim kurguymus, hatta bilimmis gibi irdeledigi bir franchise'dan "cocuguma ve icimdeki cocuga hitap etsin diye yapiyorlar bunu" durumunun farkinda olunan bir markaya gecis yapsin diye ugrasiyorlar ama Wookie gorunce gozu dolan, Gungan gorunce "ne la bu, cocuk seysi" diyen eski fanlarla zor tabi. Ilk filmdeki kalas isin kilici dovuslerini "onun duygusuna bakacaksin ayi" diye olumune savunan, yeni filmlerde en ufak ayrintiyi ansiklopediden arastirip elestiri yazan izleyici kitlesi icin Star Wars gelenegini bozmamislar ve izleyenin "eskiden boyle miydi" diyecegi bir film yaparak saga'yi devam ettirmisler (evet girisi tekrar ettim).

 

Degistirme sansim olsa Finn ve Rose'un hikayesinden 15 dk atarim. Filmi uzatip finali geciktirmeye ve Rey, Kylo, Luke, Leia vs'yi ekranda gormek icin beklemeye degecek kadar kiymetli olmayan bolumler makaslansa film de daha az yorucu bir uzunluga gelir. Supurge sahnesi de Magneto'nun satranc tasini belli belirsiz oynatmayi basarmasi gibi olsa daha iyi olurdu. Boyle cok Peter Pan tadinda olmus.

 

Ucuncu film icin heyecanliyim. Bu uclemede ilk iki film arasinda zaman gecmedi, ucuncu filmin farkli olmasini bekliyorum. Rey eski Jedi metinlerini arakladi, Kylo yeni Supreme Leader oldu. Biraz zaman gecip galaksi sekillenecek, Kylo palazlanacak, Rey ustalasacak, Poe biraz daha efendi olacak, Rebels yeniden canlanacak falan. Ucuncu filmin baba bir lightsaber duel ve galaksinin kaderi icin buyuk bir savas icermesi icin hazirlanan altyapi seride benzersiz. Yasli bir karaktere karsi genc degil, eskiye karsi yeni degil, uce karsi tek degil, ciraga karsi usta degil, yeni nesil ama ustalasmis Kylo ve yeni nesil ama ustalasmis Ren gorecegiz; JJ iyi is cikartabilirse saglam olur. Ilk filmde ne A new hope gibi kalas dovusu, ne prequeller gibi baton ceviren amigo kizlar havasinda dovus sahnesi yapmayacagini, sovalye filmlerinin dovus estetigi ile buyucu filmlerinin masalsi anlatimi arasinda bir sey yapacagini belli etti zaten, merakla bekliyorum.

 

<spoiler>

 

Bu da onu takip eden yorumum, yine Aralik 2017.

On 12/18/2017 at 0:35 PM, epi said:

Lucas begenmis (check)

fanlar kazan kaldiriyor (check)

demek ki her zamanki gibi bir SW filmi olmus :mrgreen:

 

 

Luke, Rey, Kylo oyunculuklar iyi. Cekimler estetik, gorsel tarz keyifli; yesil perde onunde bitse de gitsek diye dijital kameraya cekilen Padme'ye ergen creep sarkan Anakin tadinda degil. Bu filme yapilabilecek her elestirinin benzerini eski filmlerde bulabilmek mumkun ama soap opera tadindan ve kotu adamlar hep iskalar tarzindan bir adim uzaklasilmis.

 

Eski filmleri elestirirken donemine gore deyip akliyoruz ama biliyorsunuz ki donemine gore hayvan gibi butcesi/imkanlari olmasa aslinda berbat olacakti o filmler:

 

 

Empire Strikes Back'i izledigim yasta aldigim tadi bu filmlerin vermesi imkansiz. Yeni nesle vermesi de imkansiz zira o zamanlar bu filmler gibisi yoktu ama yeni nesil Avengers'dan cikip Justice League'e giriyor, ondan cikip The Last Jedi'i izliyor, eve gidip Halo oynuyor.

 

Bu ucleme 4'un remake'i ile basladi, 5-6 ortaya karisik ama farkli bir filmle eskiyi bitirip 9'u yeniye birakti. Ben 9'u merakla bekliyorum. JJ hareketli kartpostal gibi poster sahneler cekmekte cok iyi, konuyu 8'de bittigi yerin birkac yil sonrasindan alip cok etkileyici bir film yapabilir.

 

Yine Aralik 2017

On 12/25/2017 at 10:44 PM, epi said:

Casino gezegenindeki salak yan hikayeyi yariya kesseler iyi olurdu ama Ewok'lar, Gungan'lar gibi "farkli uzay ortami gosterelim, icinde cocuklar icin bi seyler olsun" salak yan hikayeleri Star Wars'un olmazsa olmazi. "Snoke'u aciklamadilar" eh peki Imparator'u aciklamislar miydi? Snoke kolay oldu de Imparator zor mu olmustu? Luke inzivaya cekilmisti de Vader Jedi avlarken Yoda inzivada degil miydi?  "Zenciyle, Asyaliyla doldurdular zamani cunku PC takiliyorlar, SJW nesli takiliyorlar" diyenler bi acip izlesinler Prenses Leia'nin uzatma sahnelerini, bidi bidi konusup, kurtarilmayi bekleyen masum kurban degil silahi eline alan prenses Fisher'in TV'de "beyaz perdede yeterince guclu kadin karakter yok" diye soz etmesini... Luke'u "for luck" diyerek opmesi bile edilgen degil kaderini eline alan kadin imaji sahnesidir. "Ya feminist takilacagiz diye Imparator'un soy agacini paylasmaya vakit ayirmamislar" diyerek mi izliyorsunuz o filmi?

 

Yine Aralik 2017

On 12/26/2017 at 9:01 AM, epi said:

Benim gozumde (1) eski ile paralel cok (2) ama soap opera tadi azalmis, (3) ilk film giris, bu gelismeydi, cesur davranip ucuncu filmde yeni bir seyler olmasinin onunu actilar ve zirve anini sona biraktilar. Ucuncu filmden sonra millet bu uclemeyi sevecek ama 8'in bundaki payini gormezden gelmeye devam edecekler. JJ isin pis kismini baskasinin ustune yikti (yine).

 

Uclemenin "gelisme" filmi olmasi acidindan Attack of the clones'dur rakibi, Obi-Wan'in sahneden sahneye uzayip kisalan sakali ile Anakin'in ergen takintisini izlemek bundan iyiydi demek cok zor, ki o filmi de ilk filmin cocuksulugunu ucuncu filmin karanligina baglayan gelisme donemi diye savundugumu hatirliyorum (millet izlemeye degmez dediginde). Simdi badem gozlu oldu. 

 

Uclemenin geldigi asamada Skywalker'in torunu dark side'da, ordunun basinda, Vader gibi bir piyon degil, evrene hukmetmek icin oynuyor. Donusumunu tamamlamis bir Kylo Ren var, Vader gibi yasamak icin makineye ve ustasina mahkum degil, yarim degil, onu light'a dondurecek bir oglu da yok. Bir sonraki filmde tecrube/olgunluk kazanmis olarak gelmesi mumkun. Ucuncu filmde uclemenin gidebilecegi noktayi yukseltti bu film, eskinin tekrari beklentisini de bitirdi, heyecan verici bir finalin onunu acti. Pek cok acidan ESB gibiydi ama uclemenin prequeller gibi son filmde zirve yapmasini saglayacak sekilde tasarlanmisti. 

 

Bu ucleme Rey ve Ren'in hikayesi, bu hikayede Snoke gibi yan karakterler sadece ana kahramanlara etkileri kadar onemli. Snoke'un Ren'i nasil manipule ettigini gorduk, kimin kayincosu oldugunu da gorelim desek Lost'a doner bu, onu da begenmezsiniz.

 

Star Wars filmleri "I know it's only rock'n'roll but I like it" filmler. Vasat, cheesy, kusurlu ama keyifli. Analiz edince dokuluyor, "it's just Star Wars" diye izlersen keyif aliyorsun. Sevenleri de nedense hep hem agliyor, hem gidiyor. Mutlu etmek mumkun degil. Lucas bir koseden izleyip guluyordur simdi. 

 

Bu da Ocak 2018

On 1/2/2018 at 9:24 PM, epi said:

Obi-Wan Kenobi abinin taninmamak icin adini Ben Kenobi yaptigi seriyi kil yun icin elestiriyorsunuz agalar. Her yeni Star Wars filmi "worse Star Wars movie ever". Hepsinde bosluklar oluyor, dork'lar "uzayda ses olur mu" diyor, sonra kitaplarini aliyorlar "orada uzay erigi ses teknolojisi kullanilmis, erigin cekirdegi kristaldenmis" diye anlatiyorlar.

 

Eskinin tekrari olsa tu kaka, yeni olsa tu kaka...

 

Yeni nesil daha guclu abicim ama evrende de boyle bir trend var aslinda: eskiler egitim sart diyorlar, Anakin veletken pod race sirasinda gucu kullaniyor, Luke esek kadar adam olduktan sonra egitim aliyor, yeni nesilde de Rey (hanimlar daha hizli olgunlastigi icin, oho) biraz erken gelisiyor. Bir grafige koysan duz cizgi trend cikar bundan, cok da abartmayalim. EU'da adamlar force ile koca gemi dusuruyor, sorun olmuyor anasini satayim.

 

"Meh EU bir kenara atildi, halbuki ne kadar gucluydu karakterler" ile "yuh Disney canon'da ne kadar guclu karakterler" bir arada oluyor mu abicim?

 

Hayaletler bi tek yagmur yagdiginda gelebiliyorlar, Ruhsar canon, kesin bilgi. Benzer bir aciklamayi iceren parayla satilan bir urun gormek sart mi, uzay erigi iste.

 

allreadydead, okuyorum okumuyor degilim yazdiklarini :) 

 

9'dan sonra 8'i agir elestirenlerin en delikanlisi "ohom, tabi uclemenin gelisme filmini finali gormeden yapilan degerlendirmeler eksik olabilir" diyecek, bi kismi "Rian zicmisti, JJ bi nebze toparladi" diyecek, kalanlar yine "worst Star Wars movie ever" mottosuyla "8 bile bundan iyiydi" diyecek herhalde.

 

Su aralar "Snoke Palpatine'in kayincosu, Rey Luke'un Leia'dan cocugu, ondan o kadar guclu "diye fan filmi yakisir aslinda.

 

Rey'in neden bu kadar guclu oldugu anlatiliyor filmde. Balance icin Force'un yukseldigi the chosen one coldekinin oglu olunca inaniyorsunuz da coldekinin kizi olunca mi sorun oluyor? "The chosen one" bir tane degil, "the anomaly" gibi denge gerektiginde dogan bir sey, Snoke bunu filmde acikliyor.

 

Yoda "o kiz egitimsiz yapar" demiyor, "o kizda olmayan bir sey yok orada" diyor, zira kiz kitaplari calmis, sonradan goruyoruz.

 

Kylo bu uclemenin kotu adami, Snoke degil. Kylo dedesi Vader'in otesine gecti, ilk filmde kendisini aydinliga cagiran babasini oldurdu, ikinci filmde piyon degil lider olacak kadar yukselmeyi basardi. Ilk kez Skywalker ailesinden dark side'a gecen ve donmeyi reddedip ustasini oldurebilen bir karakter goruyoruz, tehlikenin farkinda misiniz?

 

Mekigin icinde yapay yercekimi var, o ortamda serbest dususe gecen bombalar uzay ortaminda sabit harekete devam ediyor. Bana bu dork'lugu yaptirdin Eldrun hocam.

 

Akilda kalici replik: "amazing, every word of what you just said is wrong"  ve "let the past die, kill it if you have to" ki ikisi de buraya cuk oturuyor. Haksizsam "the best teacher, failure is" cuk oturuyor.

 

 

 

 

Edit, Bu da Ocak 2018

On 1/8/2018 at 6:28 PM, epi said:

Casino bolumleri beni baydi, supurgeye force sahnesini de begenmedim. Bariz Disney resort'larda ortamlara hazirlikti. Uzay takibi hikayesi de gereksiz uzundu. Filmi ben kessem 15 dakikasini atarim demistim, comert davranmisim, 30 dakikasini atardim. Ama Luke, Snoke, Rey ve Ren bolumlerini aynen birakirdim. Film kusursuz degil ama diger filmler de degildi, AOTC'dan da en az 30 dakika atardim. Uc prequel'i kesip tek film uzunluguna getiren bir fan edit var YouTube'de, bu gereksiz  ve sikici bolumler var elestirisi seride yeni bir seymis gibi davranmayalim.

 

Butun yorumlarimi buraya tasiyalim istersen. Bariz bir sekilde 5 madde ile ozetledigimi soyledim her yorumda. 

 

1. "Eskisi de boyle elestirilse o da dagiliyor", bosuna onlar 42 yillik film demeyin, deli butcesi olan filmler ve bosluklari teknolojik degil

2. "SW fanlari 6'dan beri her gelene en kotu diyor", bosuna ben prequelleri begenmistim demeyin, istisnasiniz, trend bu

3. "bana degil cocuklara yapiyorlar diyerek izliyorum",

4. "kusurlari var ama iyi yanlari da var, eskinin tekrari beklentisini sirtindan atma cabasi var",

5. "Son filmden beklentim daha yuksek, onun oncesi -gelisme- bolumu oldu"

 

Sen bunu okuyup "epi film cok iyi diyor" sonucuna variyorsan o senle ilgili bir sorundur.

 

Dedigim gibi... "Neyse..."

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, Narcissus said:

Hocam rahatsızlığın olduğundan haberim yoktu,  kusura bakma acil şifalar dilerim çok geçmiş olsun ..   

 

Diger baslik gibi, burada da kaliteli icerige yaptigin katkilardan oturu tesekkur ederim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yardımcı olmak istiyorum ama izin vermiyorsun hocam...

 

Filmin yaklaşık 1,5 yıl önce çıkmış olması gerçeğine dayanarak söylediğim 1 yıldır ifadesini algılayamayıp acınası bulman .. "içimdeki çocukla mısır patlatıp izledim ve beğendim filmi dedikten sonra  içerisindeki  açık açık filmin iyi olduğunu savunmaya çalıştığın worde atsak 4 sayfa sürecek msglarını alıntılayıp" halen  ben öyle bir şey demedim sen bi bok anlamıyorsun demek açık açık ruh hastalığıdır..

 

On 1/4/2018 at 3:00 AM, epi said:

Onla kalsa iyi, 8. filmi begendigimi de soyluyorum.

 

Yardımda bulunmak isteyenler için pm 'den iletişime geçebilir.. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aradan bir yari saka mesaji da bulmussun, tebrikler. Basliktaki sonuncu mesajimi da alintilasaydin, tam olsaydi.

 

On 1/10/2019 at 9:14 AM, epi said:

Simdi ilk defa izledim de, hakikaten kotuymus yav. Keske izlemeden savunmasaymisim :kayik:

 

Ben 8. filmi keyif alarak izledim. Ama kusurlarini da goruyorum. Sen SW fanlarinin bu filmlere genel bakis acisindaki kusurlarini goremiyorsan belki once kendine yardim aramalisin. 2 yildir ".ok .ok .ok" yazip duruyorsun, olmadi mi hakarete yaklasiyorsun adim adim. Arada bir saka, bir yari ciddi mesajla gecistirmek gerekiyor, ya ne yapalim, cocuk gibi kavga mi edelim senle? Fikrini adam gibi savun veya sen de neyse de gec iste.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Adam epi tayyip erdogan çıktı rıza baba.. 

 

2dk önce söylediğini biz öyle mi söyledik, 5 saat sonra söylediğini de biz öyle dediysek böyle mi dedik diye çeviren varlık gelip adam gibi fikrini savun diyor ... 

 

Üstüne üstlük bir filme karşı hissedilebilecek bütün sıfat ve eylemleri (iyi/beğendim) kullanmış... böyle demişsin abi ne anlamamız lazım diince bundan bunu mu çıkardın sizin kapasiteniz yetmiyor diyor ama biz dışkıya bok diince hakaret etmiş oluyoruz.. 

 

Tımarhaneye selamlar.. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam 3-4 msg önce söyledim zaten 8 konusunda anlaşamıcaz kapatalım ve bahsi geçmesin artık diye.. 

 

Yani referans olarak geçmek zorunda kalacaktır elbet ama iyi kötü tartışmasının bir yere varmayacağından kanaatle söyledim...

 

Tamamdır o vakit..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

leia bunda cgi miydi yoksa cekip de oyle mi olmustu

 

bisde hala disneyin mi bu yoksa geri almismiydi lucas

 

bence seriyi oldurduler cok feci

 

tum soc milleniumlarin onlara yaranacaz eskilere gonderme yapacak derken ne eskiye ne yeniye bi yere girmiyo

 

bide abicim eski konulara eski filmler teknikleri dovusler ile degerlendirelecekse

 

be biliyim the last ninja 30 sene once oynadigimi gec 2000lerdi oyun grafikleri efectleri ne ki.kotu mu yani o gunun kosullari ve felsefi acidan bakmak lazim

bugunki starwars filmleri icinde star wars gecmesi haric kult duzeye gelmeyecek iyi kotulukle alakali da degil bu

1 berbat otesi idi ona bakarsan

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğim kadarıyla bu seri zamanlama olarak en sonda yer alıyor, yani hikayenin şu ana kadar ilerlemiş son noktası. Çizgi romanları ve animasyonları bilemiyorum. Sadece sinema için söylüyorum...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
18 hours ago, wazzap said:

star wars cahili olarak konuşuyorum, bu yeni film hangi zamanı anlatıyor? Neyden önce veya sonra?

 

Bu yeni üçleme (7-8-9) orijinal üçleme (4-5-6) den sonrasını anlatıyor. 

 

8. filmde öyle bir sıçtılar ki bu son film için beklentimi düşük tutmaya çalışıyorum. Madem palpatine falan dönecekti 7-8'de boş muhabbetlerle bizi neden oyaladılar. 

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların Snoke'a laf etmelerini engelleyebilecekleri tek seçenek zaten onun arkasında palpatine'in olmasıydı. onlarda onu yapmış. spoiler olmuş evet ama çok büyük spoiler değil allahtan. keşke 7.filmden itibaren palpi ile uğraşsaydık. ben haftaya cuma için biletimi aldım. sıfır beklenti ile hatta bakalım nasıl sıçmışlar diyerek izlemeye gideceğim. belki zevk alırım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sola gitseler “bak hala akillanmamislar” denecek, saga gitseler “madem saga doneceklerdi niye once sola gittiler” denecek ama trailerlarda film gorsel olarak 9 filmin zirvesi gibi gozukuyor, icerik de en azindan bu uclemenin zirvesi olacak gibi. Seriyi seviyorum, tadini cikaracagim, tadini cikaramayacak olsam bosuna para vermem.
 

Anakin’e verecekleri ekran zamani cok az olabilir ama hikaye icinde onemli bir sahnesi olsa yeter. Yoksa firsat kacirdiklarini dusunecegim.

 

Ya Kylo’nun icindeki darkness, ya da Palpi’nin dark side’i kullanmasi sebebiyle “the dark side clouds”, Anakin’in ghost’unu goremiyor eleman (ve Palpi bunu biliyor). Ya Kylo’da, ya da Palpi’de bir degisim olmasini takiben bunun kirilacagi bir nokta olmali. Zaten bekledigim bir seydi ama gecen persembenin spoiler’i bunu biraz daha gerekli kildi.

 

Uclemenin ilk filmi remix/remaster tadindaydi, akti gitti. Ikinci film gereksiz uzundu, yarim saati makaslanmaliydi. Bu filmin dolu dolu olmasini bekliyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 minutes ago, allreadydead said:

filmin eleştirileri olağanüstü kötü. EP 1 ile yarışır diyolla :\

Be calm and wait for cumartesi gecesi... :icon_bye:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Izledim. The Last Jedi bile bundan iyiydi. (Bi kere de ben yapayim istedim, hem gelenek bozulmasin)

“Bana yapmiyorlar” diye giderseniz keyif alabilirsiniz. Ama bu uclemeye kilsaniz buna da bosuna para vermeyin. Obi-Wan’in dizisini bekleyin, Mandalorian takilin.

(Ben boyle dedim ya, begeneceksiniz de mi hayinlar?)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Başka bir yere yazdığım yorumu buraya da post ediyorum, kusura bakmayın İngilizce:

Quote

I've had a long time to reflect on this, so this is me speaking with a sound of reason after I've cooled my jets so to speak.

 

MovieBob is right.  Relax, it's fine.  No, it's not an 8/10 movie (though I understand why he gave it an 8/10, the exaggerated score was an extension of his verbal defense of the movie - it is genuinely more a 6/10, and the RT score reflects this..) but it is an OK movie nonetheless.

 

It is deeply flawed, it has a lot of things going wrong with it, it has a lot of plot holes, it has terrible character development, and it is incredibly anti-climactic.  However, a lot of these are not it's faults.  The Last Jedi did not leave Rise of Skywalker anything, let alone much, to work with.  Structurally, the second movie of a trilogy is supposed to build the characters and the plot while introducing the major conflict that will be resolved in the finale.  What The Last Jedi did was build absolutely nothing while unsatisfactorily resolving half-baked conflicts at the cost of several plot-sensitive character deaths.  This deals ROS a terrible hand.  As an analogy, think of it as a director having to cram Infinity War and Endgame into the same movie.  It actually manages this to the extent that its runtime allows it to be done, which is not a satisfying result but it is an accomplishment nonetheless.

 

The more I look at it, everything that is lacking in Rise of Skywalker and every cheap plot device it uses to build a story is because the second movie was a colossal waste of time and money on behalf of everyone involved.  I don't like Rise of Skywalker, but upon reflection I don't hate it.  If anything it has made me hate The Last Jedi even more if such a thing was possible.

 

ObiWan beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok