Star Wars: Episode IX - The Feces of Skywalker - Aralık 2019
3 3

Bu konuda 117 mesaj var

konuya cevap yazmam forum tarafından engelleniyor ! :lol:

şöyle bir video var, 9u izlememiş olan izlemesin

https://youtu.be/7ttfwyrjNv0

Şimdi, filmde gerçekten çok fazla açık bırakılmış nokta olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok. Hatta senaryoda o kadar fazla eksik gedik nokta bırakılmış ve JJ trademark hareketi olarak o kadar fazla evrenin mekaniklerinin içine etme varki, neresinden tutsan elinde kalıyor. Buna rağmen, bu 40 maddenin bir kısmı da bu evren içinde açıklanabiliyor. Spoiler'lı kısmına gelirsek;

herkesin kızdığı force heal durumu. Rey'de bu yetenek nasıl var konusu. Bu evrende gücü yönlendirerek iyileşme hatta hayat üretme işi var. Hatta 7-8-9 öncesinde de vardı. Palpatine de güç mü varmış faian gibi komik şeyler söylenen foruma ne desen boş ama durum şu; Darth Plagueis, Palpi veya herhangi bir force sensitive yaratık Ep 1de anlatılanlara göre Anakin'in de babası olabilir. Anakin'in annesi it just happened diyor Anakin için. Palpi'nin force kullanarak hayat üretme yeteneği olduğunu biliyoruz. Bunu bu evrende bilen tek kişi olmadığını da biliyoruz; Darth Plagueis'den öğrendi. O da bir yerlerden öğrenmiş olmalı. Bu iş bu evrende var. Sonuçta, gene bu evreninin eski ve yeni kurallarına göre kan bağının güce olan bağın gücü konusunda önemli olduğunu biliyoruz. Bu durumda Rey'in bu yeteneklere en baz haliyle sahip olması çok da anormal değil. 

Kylo'nun yaptığı sadece Rey'in ona aktardığı gücü, ona geri vermek. Bu canı isteyince yapabilecek anlamına gelmiyor. Zaten life  force transferinden sonra da ölüyor. Aslına bakarsanız drain life force ve transfer life force gene eski lore'un parçası.

Palpi'ye gelirsek, niye geri geldi deniyor. Palpi'nin klonlama konusundaki ilgi ve bilgilsini, ayrıca hayat yaratma ve devam ettirme (regen) konusundaki yıllardır süren eğitimi ve bilgisi olduğunu biliyoruz. Filmde "beni öldür, ruhum sana geçsin" gibi bir laf ediyor. Aynı şekilde 6da öldüğünde force ghost'un bir çeşidini yapıp*, kendi klonlarından birine ruhunu aktarmış olabilir. Gene Filmde bu iş için bir ritüelden de bahsediyor ki, bunu yapacak zamanı ve insan kaynağı da mevcut. Bu yüzden palpinin geri gelmiş olması da "yok artık ali sami" bir durum değil.. Aslına bakarsanız, 6 da öyle kolayca ölmüş olması anormaldi.

Son olarak, zaten EU'da da defalarca geri geliyor. Hatta birinde Luke'u dark side'a çekmeyi başarıyor. Luke, Mara Jade sayesinde tekrar light side'a dönüyor. Luke şimdi anlatılan gibi tek başına olsa, gelmiş geçmiş en büyük Sith Lord olurdu. Çünkü TLJ de yaşadığı buhranın kralını zaten EU'da da yaşıyordu. Ama TLJ bunu filme taşıyınca tu kaka oldu....Neyse

 

* Force Ghost için zorunlu açıklama eklemem gerekiyor. Bu iş anlatılanlara göre tamamen güce ne kadar hakim olduğunuzla alakalı. Yoda, Palpi veya Skywalker sülalesi gibi güçle muazzam bir bağı olan karakterlerin bunu yapması yani "one with the force" olması çok daha kolay oluyor. Qui-Gonn için de kolaydı aslında. Çünkü adamın bütün hayatı bunun üzerine kuruluydu. Rogue One'daki tapınak koruyucusu abi de "I'm one with the force and the force is with me" diyerek öldü hatırlarsınız.

Ama bizim kahramanımız ve en sevdiğimiz karakter Obi-Wan için kolay değil. Obi'nin olayı güçle bir olmak değil, Obi bir stratejist ve duellocu. Işın Kılıcı yetenekleri çok gelişkin, muazzam bir büyük resmi görme yeteneği var ama güç ile olan bağlantısı Anakin veya Yoda, hatta Qui-Gonn seviyesinde değil. Bu Ep2 de her zaman Anakin'in Obi-Wan'dan önce olayları sezmesi ve harekete geçmesi olarak seyirciye aktarılıyor.

Hatta bu durum kullandığı ışın kılıcı dövüş taktiklerine de yansıyor; Anakin veya Yoda gibi hatta Mace Windu ve Qui-Gonn gibi yoğun güç kullanımı isteyen teknikleri kullanmıyor. Onun gücü ve güçle olan bağlantısı kontrolden geliyor. 

Üçün son sahnelerinde Yoda Obi'ye yeni bir training verirken aslında söylemek istediği, diğer yeteneklerinde yeterince olgunluğa eriştin artık kendini güçle bir olma noktasında eğitti. Yani, insansın, öleceksin, ölümsüzlüğe giden yol Ataru veya Shin-Su tekniklerinde ki ustalığından geçmiyor demek istiyor.

Bu yüzdendir ki, Ep4 de tam kontrolünü sağlayıp, öyle Force Ghost yapıyor. Yani aslında öldüğü noktada ustaları Qui-Gonn ve Yoda'nın güçle olan bağı seviyesine de ulaştığını kantılıyor. 

Spoiler'ın içindeki gibi, bazı noktaların bu evrenin yeni ve eski kuralları ve olanları örnek göstererek açıklmasını yapabiliyoruz. ama bazı şeyleri gerçekten tek açıklaması kötü proje yönetimi, bir gram fazlası veya eksiği değil...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 1/8/2020 at 16:54, epi said:

https://youtu.be/blzc97T329Q

Lucas yeni uclemede en cok TLJ’i begenmis diyorlar. Saldirin!

Son üçleme o kadar kötü ki bence de içinde biraz hikaye, karakter, diyalog barındıranı TLJ ve içlerinde en iyisi.

Nedense herkes nefret ediyor sanki iyi bir şeyi TLJ mahvetmiş gibi beni de gülme alıyor. Herşey zaten yeterince berbat plus SJW shit.

Hepsi prequllerden bile daha kötü hatta ve hatta. E1 den bile daha kötü 

Genişletilmiş evrenin bu saçma sapan üçleme için harcanmış olduğuna inanamıyorum derdim ama günümüz dünyası bu.

Bu seri SW'yi yeni nesil yönetmenlere aktarmakla alakalı değil tamamen consumerlere film yapmak için yaratılmış.

Çok ileride deep fake bilemem ne envai çeşit teknoloji ile kotarılacak fan yapımı çok iyi devam filmleri olacaktır. 

 

BONUS:  JJ 'in klasik film yapma formülü:

ALAKASIZ AKSİYONLA BAŞLA + KAREKTERLERİ GÖSTER + KONUYA GİR + ARA AKSİYONLAR +  ÇAT BUM KÜT FİNAL YAP.

 

Tamamen subjektif görüşlerimdir.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 1/8/2020 at 4:54 PM, epi said:

https://youtu.be/blzc97T329Q

Lucas yeni uclemede en cok TLJ’i begenmis diyorlar. Saldirin!

Niye saldıralım hocam :D hayır kaldı ki adamın ağzından çıkan bir laf yok. yok teyzesinin en yakın arkadaşına şöyle demiş böyle demiş miş miş miş. Zaten bu adam en büyük hatayı disney'e satarak yaptı. keşke satmasaydı. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatinin geri kalanini her gun meme olarak ve kufur yiyerek gecirmek varken niye satti acaba. Ne guzel the feces of Lucas basliginda tartisiyor olabilirdik.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 hours ago, epi said:

Hayatinin geri kalanini her gun meme olarak ve kufur yiyerek gecirmek varken niye satti acaba. Ne guzel the feces of Lucas basliginda tartisiyor olabilirdik.

Hocam femdomcular sizi baya üzmüş hayatınınız önceki kısmında heraldeki, insanlar kendi düşüncelerini belirttiğinde bile "nnnooo femdomcular geri döndü" şeklide sağlıksız sanrılar yaşıyorsunuz..  

 

Star Wars un herhangi bir filmini beğenmeyen kitle femdomcudur, maocudur algısından kurtulduğunuz zaman belki bu filmler üzerine daha rahat bi konuşmanın mümkün olduğunu göreceksiniz.... 

Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dogru soyluyor olmalisin, icerige katkindaki kaliteyi gormekte zorlaniyorum. Siz son derece rahat, chill “cocuklugumu oldurduler” derken ben butun gerginligimle “o kadar da degil ya, eskileri de oyle elestirsen elinde kaliyor” diyorum.

Chill Greta chill diyen Donald gibi olmus :)

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

8. episodeda amerikan dil ve kültür edebiyatı öğretim üyesi Holdo Hoca Holdo Manevrasıyla :lol: gezegen büyüklüğündeki ana geminin içinden geçiyor...! oha star wars a dair her şey saçmalık oldu nasıl ya diyoruz ... "Ee işte femdom episode 3 ü de beğenmemişti ondan" diyorsun... 

Luke skywalker ineğimsi yaratığın memesinden süt emiyor, yani ne gerek var diyoruz... ee femdom helal sütü emmemiş diyorsun... 

Finle, asya komunitesine yaranmak için filme sokuşturulmuş gereksiz rose filmin 25 dakikası boyunca anlamsızca 3 kuruşluk gezegendeki atları kurtardı, çalınan dakikalarımızı geri verin diyoruz..., captain phasma vs fin konusu ve hatta fin in gelişimi çok çok daha iyi işlenebilirdi ne bu şimdi diyoruz...  eee femdom Lucasa saldırırken iyiydi di mi hadi bakalım oh olsun diyorsun...  

 

yani iyi niyetli olduğuna inanmak istiyorum, anladık fandomun eski episodelardaki nerd ragelerine fena takılmışsın ve şimdi de biz ne desek oh olsun diyorsun ..  ee böyle olunca  "içeriğe katkındaki kaliteden"  söyleyebilecek bir şeyimiz kalmıyor ki hocam...  ne desek aynı şeyleri yazıyorsun zaten..  

 

 

Ya şu eski filmleri de eleştirirsek olayını da 2020de bi kenara bırakalım hocam, herkes her şeyin farkında.. bu forumda eski TC Kimliğindeki din hanesine Jedi yazdıran yok zaten rahat olabilirsin kimse hiç bir şeyi körü körüne savunacak değil zaten... ama olay  şu ki yeni 3lemenin kötü olan özelliklerinin hiç birisi eski filmlerdeki eksiklerden veya saçma temeller üzerine oturtulmasından falan kaynaklanmıyor bu nedenle de eski filmleri temcitlemenin bi alemi yok... 

Narcissus tarafından düzenlendi
Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse, belki kitle “hayir, problem bende olamaz, hayir” diye diziyi/dizileri begenmeye devam eder de daha az “ahuha/uhuhu” bulasir evrene :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Colin Trevorrow’un kovulmadan once uzerinde calistigi 9. Episode Duel of the Fates’in concept art’i sizdi. Yonetmen bunlarin gercek oldugunu dogruladi. 8 bu kadar elestirilmese, ucleme ayni dogrultuda devam etse gorecegimiz film buydu. Merak eden Google’lasin.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Star Wars Clone Wars çizgi dizisi tekrar başladı 6-7 hafta önce. Son bir sezon yayınlanıp biticek tekrardan. Çizgi dizi olmasına bakmamak lazım. episode 7-8-9'un hepsinden çok daha iyi. Hele son yayınlanan bölüm Episode 9 "Old Friends Not Forgotten" inanılmaz iyiydi. Tüyler diken diken bazı yerlerde gözlerim dolarak izledim. Müzikler, müziklerin girdiği yer falan 10/10 bölümdü. @epi hocam izliyor musun diziyi ? Eğer izliyorsan bu dediğim bölümde izleyiciye verilen duyguyu hissiyatı aradık hep 7-8-9'da. Bir dizinin 20-25 dakikalık bölümü bile 7-8-9 üçlemesinden daha iyi. Laf sokmak için yazmadım bu arada. Eğer izlemediysen mutlaka izle bu diziyi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Izliyorum hocam :) SW olsun, tastan olsun, cizgi dizi beni bozmaz. Mandalorian daha keyifli, o ayri. Onu yakinen takip ediyordum, Clone Wars birikiyor, arada bir izliyorum.

Sictilar batirdilar son uclemeyi. Son filme kadar umudum vardi, “o kadar elestirmeyelim, eskisi de herseyi elestirirsen elinde kaliyor” diyordum. Ama son filmde finalin hakkini vermediler. Hem cark ettiler, hem de iyi bir is de cikarmadilar, kostur kostur, dolu ama bombos bir film oldu. Ne bastan sona planlanmis, Marvel usulu saglam ve tutarli proje oldu, ne de her gelen yonetmenin kendi imzasiyla bir seyler kattigi orijinal bir icerik oldu. Son film karaktersiz, ruhsuz bir sey yapti bu uclemeyi. Ilk defa bir SW filmini bir daha izlemek icimden gelmedi. Bedava dijitale dussun, bi bakarim. 8 o kadar elestirilmese 9 boyle olmazdi ama Disney de saglam duramadi, kimin sucu oldugu cok umurumda degil, sonucta iyi olmadi.

Episode 1 veya 8’in elestirildigi gibi Clone Wars’a girissen darmadagin olur, o ayri.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, epi said:

Izliyorum hocam :) SW olsun, tastan olsun, cizgi dizi beni bozmaz. Mandalorian daha keyifli, o ayri. Onu yakinen takip ediyordum, Clone Wars birikiyor, arada bir izliyorum.

Sictilar batirdilar son uclemeyi. Son filme kadar umudum vardi, “o kadar elestirmeyelim, eskisi de herseyi elestirirsen elinde kaliyor” diyordum. Ama son filmde finalin hakkini vermediler. Hem cark ettiler, hem de iyi bir is de cikarmadilar, kostur kostur, dolu ama bombos bir film oldu. Ne bastan sona planlanmis, Marvel usulu saglam ve tutarli proje oldu, ne de her gelen yonetmenin kendi imzasiyla bir seyler kattigi orijinal bir icerik oldu. Son film karaktersiz, ruhsuz bir sey yapti bu uclemeyi. Ilk defa bir SW filmini bir daha izlemek icimden gelmedi. Bedava dijitale dussun, bi bakarim. 8 o kadar elestirilmese 9 boyle olmazdi ama Disney de saglam duramadi, kimin sucu oldugu cok umurumda degil, sonucta iyi olmadi.

Episode 1 veya 8’in elestirildigi gibi Clone Wars’a girissen darmadagin olur, o ayri.

ortalıklarda gezen Trevorrow'un senaryosu, 9'un bütün boşluklarını dolduruyor aslında. Adamlar resmen Trevorrow'un senaryoyu alıp ırzına geçip, bunu çıkarmışlar. Hem o olsun, hem JJ yapsın istenmiş. Sanki yönetim 2si arasında çekişmiş, yöneticiler ayrı ayrı noktalar arasında, o çekilecek, hayır bu böyle yapılacak diye ısrar etmiş, sonuçta ortaya bu saçmalık çıkmış gibi...

Clone wars'ı sürekli izleyip izleyip sonuna gelemiyorum :D 2. veya 3. sezonda kaldım sanırım. Son sezona da atlayasım var sadece Ahsoka için ama bakalım

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Clone Wars'ın son bölümünde Order 66'i tekrar yaşadık. Jedi Fallen Order oyununda da o olayı tekrar yaşatmışlardı oda güzeldi ama Ahsoka ile bir ayrı oldu. Şu Ahsoka yemin ederim tüm jedi council'e bedel (güç vs olarak değil elbette)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Clone Wars son 4 bölüm son üçlemeden 1000 kat daha iyi. :baba:

On 21.04.2020 at 23:06, allreadydead said:

ortalıklarda gezen Trevorrow'un senaryosu, 9'un bütün boşluklarını dolduruyor aslında. Adamlar resmen Trevorrow'un senaryoyu alıp ırzına geçip, bunu çıkarmışlar. Hem o olsun, hem JJ yapsın istenmiş. Sanki yönetim 2si arasında çekişmiş, yöneticiler ayrı ayrı noktalar arasında, o çekilecek, hayır bu böyle yapılacak diye ısrar etmiş, sonuçta ortaya bu saçmalık çıkmış gibi...

Clone wars'ı sürekli izleyip izleyip sonuna gelemiyorum :D 2. veya 3. sezonda kaldım sanırım. Son sezona da atlayasım var sadece Ahsoka için ama bakalım

Clone Wars esas olaylar 3.sezon sonrası oluyor. Hatta 3.sezon kalan sezonların temeli gibi bir şey, her bölüm(Özellikle Clone'ların olduğu) dikkatle izlenmeli çünkü 5-6-7. sezonlarda gelişen olaylarla hep bir bağlantısı var.

Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
33 minutes ago, Erwin said:

Clone Wars son 4 bölüm son üçlemeden 1000 kat daha iyi. :baba:

Hocam Celal ile Ceren bile son üçlemeden iyi,  aslında bu pek de  iyi bi karşılaştırma olmamış..  :zuh: 

 

Ben de Clone Wars a (düzenli bir şekilde izlemeye) yeni başladım buarada ama daha 2. sezonda olduğumdan biraz tek düze ilerliyo tabi.. 

allreadydead and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Star Wars içinde karşılaştırma yapmıştım. :D

Erwin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, Erwin said:

Clone Wars son 4 bölüm son üçlemeden 1000 kat daha iyi. :baba:

Clone Wars esas olaylar 3.sezon sonrası oluyor. Hatta 3.sezon kalan sezonların temeli gibi bir şey, her bölüm(Özellikle Clone'ların olduğu) dikkatle izlenmeli çünkü 5-6-7. sezonlarda gelişen olaylarla hep bir bağlantısı var.

7. sezon dahil indirdim ve tekrar 1den başladım. 1 bitmek üzere zaten hatırlıyorum çoğunu. Bu sefer sonuna kadar gidicem :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok