Neden K olmayan intel CPU alınmamalı
0

Bu konuda 1 mesaj var

Uzun zamandır takılmıyordum bir yazayım dedim. 

 

Neden K olmayan intel CPU almamak lazım a getireceğim konuyu. Yaptığım iş dolayısıyla epey bir işlem gücüne ihtiyacım olmaya başladı. Kullandığım sistemler üzerinde en verim aldığım i9 7900X oldu şimdiye kadar ama tabi günlük kullanım için de bir sistem lazımdı ve iş yeri üzerinden bir sistem toplanmasına karar verildi. Ben nispeten benzer bir sistem kurarlar diye beklerken i7 8700 alındığını öğrendim ve ilk başta çok takmamış olsam da şu an kuran kişilere karşı ciddi kızgınım. 

 

1- i7  8700K 95watt TDP i7 8700 65watt TDP li bir işlemci olduğundan 8700 yük altında power limit throttling e çok daha hızlı başlıyor. Full loadda 3.2 base clock bile çalışmıyor. 2.8 ve hatta 1.8 ghz bile gördüm. Rezalet durum. 

 

2- MCE yi açmak sistem stabilitesini olumsuz etkiliyor özellikle vcore u abarttığı için sıcaklıklar 100 dereceleri çok rahat buluyor. 

 

Bu sistem üzerinde MCE açık iken kullandığımda 3 kez çok kritik anlarda reset yaşamış olmam MCE yi açma diyor bana. Voltaj ayarlamak şu bu için de vakit ayırmak istemiyorum çünkü olay mission critical. En azından Skylake X beklerken böyle bir uyuz masaüstü cpu ile kalakaldım ve değiştirilmesi için baskı yapıyorum son derece. 

 

Eve aldığım Xeon 2690 bile tam yük altında olması gereken 3.3 ghz hızı rahatlıkla veriyorken yeni teknoloji bir CPU nun böyle su koyvermesi doğru değil. Ne varsa HEDT de var dedirtiyor adama. 

 

Siz siz olun ultrabook almayacaksanız oc yapılmayacak bile olsa nonK cpu almayın. i9-7900X 140watt tdp sistem ve onda MCE açık olmadığı halde full load 4ghz kesintisiz çalışırken 3.2 base clock u bile veremeyen bir i7 8700 ile karşı karşıyayım. Anakart Asus TUF Z370 Gaming Plus ve ramlar 4x16GB Corsair Vengeance DDR4 3000

 

Not: Ekrem Başgan hayırlı uğurlu olsun :D

Atrin, Thustu, Executioner and 4 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok