i5 6500 ??
0

Bu konuda 9 mesaj var

Merhaba, çok uzun süredir i5 2500k kullanmaktayım günümüzün bazı oyunlarında (metro exodus) işlemci yaşını belli etmeye başladı, 2. el i5 6500 buldum sizce iyi bir seçenek olur mu? Beni ne kadar idare eder? 1080p oyunlarında

 

ekran kartı gtx 1050 fakat değişecek ilerde. gtx 1660 ti düşünüyorum darboğaz yapar mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

6500 biraz daha hızlı tabii ama sizi keser mi bilmem. Bence biraz daha para biriktirip alışveriş yapmak daha mantıklı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@lazsa  i5-6500'de olsa anakart ram derken yine ciddi bir rakam çıkacak. bence i5-2500'den  geçecekseniz 4c/8t bir i7'ye kadar Ryzen 2600X tipi bir sisteme geçiş yapın attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değsin.  AMD seçerseniz iyi anakartta olursa seneye çıkacak 4000 serisi işlemci alıp tepe tepe kullanırsınız seçeneğiniz olur. intel tarafında yükseltme seçenekleri bir miktar kısıtlı. AMD'nin NAVI kartını görüp ondan sonra 1660Ti'ye atlama yapacak çok kişi var bu arada. :zuh:  misal biriside benim.

 

düzeltme: K > X

mehmetclk tarafından düzenlendi
Thustu beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

6500 den vazgeçtim zaten çok uygun bir fiyat söylememişlerdi, ancak ölü fiyatına söyleseler işe yarayabilirdi. Pek fazla oyun yok zaten eylüle kadar idare ederim ondan sonra en az 8. nesil i5 alır geçerim yalnız 1660 ti lar iyiye benziyorlar şeker gibi kart

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önceki tartışmalarda da yazmıştım i5 2500/K ömrünü bir kaç sene önce doldurdu ama 2600K olsaydı halen götürürdü sizi...  Bunu neden yazdım çünkü yine uzun süre idare edecek bir işlemci istiyorsanız yine HTli modellere yönelin demeye çalışıyorum işin kötüsü gerizekalı intel son serilerde i7 lerden HT yi kaldırdı ve kafa karıştırmaya çalışıyor zaten tam da bu nedenle Ryzen a geçtim ve gayet memnunum.. 

 

İnanılmaz klişe olucak ama yine de söylemek zorundayım çünkü gerçek....  Metro Exodus bi zahmet yorsun o sistemi 1080pde GTX 1070 Ti ile ancak 60fps de sabit oynanabiliyor.. o nedenle işlemci/anakart/ram terfisinden önce düzgün bi ekran kartına geçmeniz halen 10 kat daha mantıklı..

allreadydead beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2500k yı bir ara 5 GHz kullandığım bile oldu. En son yakın dönemde 9900k'ya geçtim. Günlük kullanımda sıfır fark var ama oyunlarda single da bile bazı noktalarda ciddi takılma ve frame drop'lar gitti. Zaten amacım şu anki oyunları değil, önümüzdeki 4-5 seneyi de kurtarmaktı.

 

Narc'a katılıyorum, HT bile olsa olabildiğince fazla thread olan işlemci çok daha mantıklı bir seçim olacaktır. Çok bütçe ayıramam diyorsanız Ryzen 2700 + B450 bir sistem kurulabilir.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok