INTEL 9.Nesil Masaüstü ve Mobil işlemciler duyuruldu.
0

Bu konuda 12 mesaj var

INTEL 9.Nesil Masaüstü ve Mobil işlemciler duyuruldu, AMD'nin daha çok sesini duyduğumuz son dönemde bence pekte iyi bir izlenim vermeyen 8.nesil core serisi sonrası biraz gecikmelide olsa nihayet 9.nesil'de hem mobil hemde masaüstü işlemcilerin hepsinin duyurusu yapılmış oldu. eski mimarinin ivme kazandırılmış özellikleri geliştirilmiş hali olduğu için meşhur açıklar bu seride de var bildiğim kadarıyla, birde görebildiğim 128gb ram desteği nihayet gelmiş Wifi 6'nın standartlaşmasıda hızlanacak, her ne kadar evimizdeki 100mbit int. altyapısı verimli çalışmasada a bu aygınlaşmadan ötürü ofislerde wifi.ac kullanıcı sıradanlaşabilir. fiyat etiketleri her zamanki gibi yüksek sayılır fakat buna da alıştığımız için ne desem bilemiyorum.  duyurulan tüm seri olduğu için liste hayli uzun, i5 ve i7 modellerinden birkaçı dikkatimi çekti. T seriside düşük güç tüketimli sistemler için düşünülmüş fakat hem fiyat avantajı yok hemde hızları çok düşük.:2no:

 

Dokuzuncu-nesil-intel-masaustu-islemcile

 

45-watt-TDP-li-9-nesil-mobil-Core-islemc

 

Kaynak= https://www.donanimhaber.com/Dokuzuncu-nesil-intel-masaustu-islemcileri-duyuruldu--110125

 

Kaynak= https://www.donanimhaber.com/45-watt-TDP-li-9-nesil-mobil-Core-islemcileri-detaylandi--110127

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Duyurulan  modellerin çoğu piyasada yoktu bildiğim kadarıyla öncelikle prestij modeli 9700/9900 ve K olan modelleri çıkarıp 8700'ün kötü izlenimini güzelce bir silelim sonra diğer modellere bakarız dediler, karşısında teknik olarak iyi altyapı olsada adım sayarak ilerleyen bir rakibi olduğu için INTEL çok şanslı, halan 14nm'deler ve 10nm 'ye önümüzdeki yıl ancak geçebilecekler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu incelemeyi gördüm fakat kazın ayağı öyle değil. 2.nesil sistemler cidden eskidi artık hatta 3.nesil sistemler dahi aynı kefede denebilir. fakat zaman içindeki gelişimi göstermesi açısından güzel bir inceleme olmuş. daha öncede buna benzer çok inceleme görmüştük bunuda bir göz atsak fena olmaz.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

3Dcenter'daki haberde verilen tabloya bakarsak 10. nesil core jenerasyonu ile 11.jenerasyon core işlemciler arasında 1sene bile yok görünüyor, herhalde bu 2 jenerasyonda fiyat performans farklılıkları olacak ve aynı anakarta takılabilecek diye bir tahminim var.

 

Z5VXgA.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel bence. Bu belki 3800xin fiyatını düşürür.

 

@Whoooshhocam bi link koyaydın sevabına. :D

 

https://www.tweaktown.com/news/66560/intel-core-i9-10900kf-10c-20t-5-2ghz-499-14nm/index.html

 

 

edit v.21318319283: şimdi de bunlar fake diyorlar. çözemedim. :(

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@wazzap Fake olmasa dahi intel'in yeni AMD modellerine rakip çıkarması fiyatlarda da revizyona gitmesini bekleyebiliriz, aynı nesil çekirdek olacağı besbelliyken isimlendirmenin 10bine sıçramış model numarası fake hissi uyandırmıyor değil.:mrgreen:   AMD'nin yakın zamanda bir indirime gideceğini düşünmüyorum, tamda revaçta oldukları dönemde kar marjını düşürmek istemezler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@wazzap

Doğrudur sahtedir bilmem ama şöyle bir gerçek var ki Intel'in AMD'nin 3000 serisine karşı hem fiyat hem performans olarak bir defans alması gerekiyor. Zaten önceki Ryzen'lerle birlikte Intel'in çekirdek sayısı ve fiyat konusunda daha kullanıcı dostu bir tavır almaya mecbur kaldığı da ortada, elbet 3000 serisi ile bu pozitif tavır artarak devam edecektir. Haber gerçek değilse bile gerçeğe yakındır diyebiliriz.

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O değil de Intel'in 7nm'ye geçememiş olması, Amd'ye karşı baya boyun eğdirecek gibi. Vay be, Athlon'lu günler geri döndü resmen.:lol:

 

Navi de fena iş çıkarmıyor. Orda da Nvidia'yı adım atmaya zorladı. Adamların yeni kartları bile f/p olarak Navi'nin gerisinde kalıyor. Bir de üst seviyede kart çıkarsa Amd, baya baya tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor diyeceğiz.:lol: Hem cpuda hem gpuda rekabet edebildiği bir dönem olmamıştı.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nanometre tanımı biraz firmadan firmaya değişiyor. Aslında Amd'nin 7nm'si Intel'in standartlarında 7nm değil, Intel'in 14nm'si de AMD standartlarında 14nm değil.

Gerçekte iki mimari arasında çok büyük bir uçurum yok.

 

Misal TDP meselesi de böyle. Intel'in TDP kavramı AMD'nin TDP kavramından farklı. Ikisi de x işlemcisinin 65w TDP olduğunu iddia ediyor ama iki işlemci farklı sonuçlar veriyor.

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok