Ram önerisi
0

Bu konuda 8 mesaj var

İmzamdaki sisteme ekstra 8 gb ram takviyesi yapsam oyun performansı bariz bir şekilde artar mı yoksa attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmez mi? youtubada karşılaştırma videolarına bakıyorumda öyle aman aman bir fark göremedim oyunlarda. Oyun oynarken arka planda başka uygulama açan biri değilim sadece oyunsa oyun programsa öyle ağır bir program kullanmam en fazla vlc player gibi şeyler açıyorum

lazsa tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ram'in oyunlara performans anlamında tek faydası ram yetersizliği durumunda görülen stuttering durumunu yok etmektir. yoksa fps'yi falan arttırmaz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

evimin yakınında bilgisayarcı olduğu için hemen gözümü karartıp aldım 8 gb ram daha, neyse en azından içim rahat olur ilerisi için düşünmem artık

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ramler il ilgili şöyle bir durum var, anakart üzerine takılı bütün ramlerin saat hızı gecikme zamanı gibi ayarlarını ilk ram soketine takılı ram modülünün değerlerine eşitliyor. Dolayısıyla farklı saat hızlarında çalışmak üzere programlanmış farklı marka ve model bellekler ilk ram soketine takılı bellek modülünün çalışma hızlarında çalışmaya zorlanıyor ve bu durum bazen sorunlara sebep oluyor.

Belleklerin sitesinde yada kutusunun üzerinde yazmayan 30'a yakın çalışma değeri var ve bunları satın almadan önce bilebilmeniz yada bu değerlerin toleranslarını ögrenebilmeniz mümkün değil.

En iyisi alırken bir seferde aynı marka model ve aynı seriden bellekler almak. Aksi taktirde sistemin karma ramlerle sorunsuz çalışması tamamen şans meselesi.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

kullandığım ramin aynı marka, model ve hızında olanı aldım o konuda işi şansa bırakmak istemedim zira daha önceki sistemimde başım ağrımıştı bu yüzden alakasız iki parça ram kullandığım için

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

8 GB RAM tek slot mu 2x4 GB mi? Bazı oyunlar bandwith ihtiyacı olabiliyor ve dual channel olması ciddi farkettirebiliyor. 

Ayrıca günümüzde windowsun arka planda yediği ram + güncel yeni bir oyunun harcadığı ram'i de eklersek 8'e çok yakın seyrediyor. Bence 2 x 8 GB mutlaka olmalı diyorum.

Ryzen'lere özel bir durum olarak RAM hızı ve timingleri özellikle min FPS durumunu etkileyebiliyor. Onunla ilgili bilgi yazmadığın için bir şey diyemiyorum ama böyle bir olay var.

Şu başlıkta Ryzen 3000 ile RAM hız ve timing denemeleri ile ilgili bilgi ve bazı linkler mevcut. 


Nedensle forum içi link verince saçmaladı sistem. bir şekilde mesajım gözükmüyor. REsmen bug tespit ettim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok