The Mandalorian ve SW dizi evreni
2 2

Bu konuda 224 mesaj var

17 hours ago, Atrin said:

Bu final bolumun sonu bile son gelen uclemenin hepsinden daha iyi. Sirf aksiyondan oturu de degil. Hissiyat. Hele bu sezon. Boba Fett, Slave 1, Ahsoka, Boka-Tan ve son bolum (spoiler olmasin diye yazmiyorum). 

credits kismindan sonra da sahne var. kacirmayin. 

Aynı şeyleri düşünüyorum. Bir dizi koca bir serinin eline verdi resmen:zuh: Son derece keyifle izledim finali:alkis:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahaha biliyordum. Dün izlediğimden beri suratımda anlamsız bir gülümsemeyle geziyorum. Yani bekliyordum ama bu şekilde değildi. Mükemmel.

Filoni'nin Action Figürü çıksın. :D

Erwin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız bir şey diyeceğim de beni dövmeyin pilis. Sondaki Gandalf dışında bölüm çok sıradandı bence. 

 

Yeni genel olarak konuşuyorum, yoksa zaten efsane bir sezon oldu bence.

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Başka bir yere yazmıştım, oradan alayım;

Söylenecek çok şey var ama Disney'in anlaması gereken şeylerin sayısı daha fazla. 7-8-9 u "ultimate fan/SJW service" haline getirmeye çalıştılar ama akla gelen ve gelmeyen bütün hataları yapılarak 40 yıllık seriyi resmen gömdüler. Ne kritikler beğendi, ne fanlar beğendi, ne geleceğe yatırım oldu, ne de kendi franchise içinde başarılı oldu... Superhero ve bu kültür top noktasında yapılması güç olanı yapıp, bütün işi batırdılar.

Bu herif clone wars gibi karanlık bir konuyu aldı. ilk sezonun animasyon, prodüksiyon olarak kalitesine bakıyorsunuz, resmen büyük projelerin bütçesel artıklarıyla yapılmış, filler bir iş havası var. Ama bütün dezavantajlara rağmen, karakterler, konu ve atmosfer o kadar iyi ki, ikinci sezonu buna rağmen görüyor. Sonrasında da zaten başarıyı yakalıyor.

Sonra gene aynı ekip, Rebels'a girişiyor. Gene karanlık bir konu. Aslında belki de Rogue One'a da güveniyorlar ama Disney onu da skip atıyor. Ona rağmen gene çok başarılı karakterler,gelişimleri ve konu ile dizi gene alıp gidiyor.

Söylenecek şey, Mando'nun bu çizgisi ve başarısı süpriz değil. Adam Mandalorian kültürü ve western arasındaki kesişmeyi çok iyi analiz etmiş ve buna yürümüş. Göze sokulan bir SJW durumu yok ama bütün karakterlerin hakkını vermeyi de bilmiş.

Son Bölümde yapılanı ben kendi köklerine saygı olarak görüyorum. Aslında 7-8-9 a da sktri çekmiş oluyorlar.

Çünkü o filmlerde gösterilen yaşlı Luke da, genç Luke'da çok zayıf resmedildi. Yahu, sen babanın bütün hikayesini öğrendin, bu kadar karanlığa gittikten sonra bile kurtarılabildiğini gördün, hepsini geçtim, kendi içindeki karanlığı biliyorsun ve onu yendin, ulan elindeki büyüyen, herşeyle sana ait kendi kanından bebeden mi korkuyorsun ? 10-15 yıllık eğitim, Yoda, Obi ve Anakin Force Ghost olarak yanında, sen gücünün doruğundasın, karşında bırak bir iki kişiyi, mangayı, müfrezeyi, koskoca bölük duramıyor, Ben Solo karanlığa düşecekmişmiş, Luke paşam bir şey yapamayacakmış...peeeehh

Mando'nun ne kadar iyi dövüşçü olduğunu, beskar zırhının ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz ama buna rağmen Dark Trooper'ın 1 tanesinin ne kadar güçlü olduğunu da gördük.

Adam Ahsoka'yı getirebilirdi, Kyle Katarn'ı getirebilirdi, Yoda'yı getirebilirdi. Hatta Bobba Fett geri dönüp herşeyi çözebilirdi.

Ahsoka zaten onun karakteri, Yoda zirvede bıraktı ve son filmlerde gene zirvedeydi, Kyle hiç yok ortada, gelmesi 7-8-9 a dokunmazdı.

Buna rağmen abinin gelip bir düzine Dark Trooper'ı temizlemesi, Gideon gibi bütün imparatorluk sırlarına hakim, abinin kim olduğunu bilen birinin, kimin geldiğini görünce bütün neşesinin kaçması, açık seçik "I am Star Wars Now" ilanı ve 7-8-9 daki Skywalker karakterlerinin gelişimine sktr'in çekilmesidir.

Benim için en önemli noktası bu oldu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi tek yapmaları gereken şu High Republic işinden sonra Extended Universe üçlemesi yapmaları. KOTOR falan da olur. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok iyiydi...

 

Spoiler

Gelenin kim olduğunu anladığım an gözlerim doldu; neden bilmiyorum ama öyle işte. Rogue One'da babasının yaptığının aynısını dark trooperlara yaptı, bu skywalker ailesiyle dar koridorlarda dalaşmamak lazım :) Hele en son force crush cherry on top oldu :) Filoni ve Favreau'nun askerleriyiz! :8

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

“Belki bu haber basliklari da ilginizi ceker” formatinda pirtlayan spoiler yedim, sizin kadar tadina varamadim. Ama guzeldi. Yeni yil, yeni diziler de boyle devam etsin, hayatta guzel seyler de olsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cumartesi bi oturuşta sezon 2' yi cumburlop yaptıktan sonra, vay be adamlar yine başyapıt yapmış dedirten bi sezon oldu. Kafamda zamansal olarak bazı soru işaretleri oluşsada genel olarak iyiydi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız Pedro Pascal hakikaten çok büyük oyuncu, adam maskeyle bile hareketleri sayesinde o duyguyu verebiliyor. Özellikle de

Spoiler

Grogu için maskesini çıkarıp ona baktığı andaki oyunculuğu. üstelik bunu karşısında bir canlı olmadan yaptığı düşünülürse. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, wazzap said:

Yalnız Pedro Pascal hakikaten çok büyük oyuncu, adam maskeyle bile hareketleri sayesinde o duyguyu verebiliyor.

Kesinlikle. Mandalorian'dan önce pek bilmezdim kendisini ama çok doğru bi seçimmiş Mando için.

Bu arada...

Spoiler

Luke'un CG yüzü bir garip olmamış mı sizce de? Deep Fake videosunu yapmışlar, o bile daha inandırıcı duruyor. :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=wrHXA2cSpNU

3. sezon için 2022 deniyor, bekle bekle bitmez şimdi yıl.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeşil kurbağa suratına elledi diye duygulandınız demek... adamın yaptığı rolde ne var ki. 2 sezonda toplamda 2 dakika kaskı olmadan göründü. Ben daha iyi oynardım açıkçası Pedro kimmiş. 

:zuh:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@wazzap Mandalorian S03 henüz başlamadı (2022 içinde yayınlanması planlanıyor, muhtemelen yıl sonunda başlar) ama şu an The Book of Boba Fett var halihazırda yayınlanan. Ve ikisinin aynı cümle içinde geçiyor olması bazı spoiler'lı şeyler olduğu anlamına geliyor olabilir, burda anlatmayayım.. :)

SEP tarafından düzenlendi
wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

El-kapitan'ın oyununa geldik desene hocam. :baba:

 

Bu arada Boba Fett ile ilgili kisme doğru düzgün bir şey yazmadı, izleyelim mi izlemeyelim mi zıtar vorsçu gençler? 

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok