Half-Life: Alyx
1 1

Bu konuda 29 mesaj var

Adam kendi VR setini piyasaya sürecek ve bunu sattıracak bir killer-app lazım. Half-Life'dan daha uygun bir oyun da düşünemiyorum bunun için.

Hem belki oyunda fantazi modu falan vardır; Alyx latex kıyafetlerle kucak dansı falan yapar fena mı olur yani? :) 

TatanQa and Thustu beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda haklısınız. Gayet performanslı olan windows mobile platformu da app eksikliğinden battı. App olmadan donanım çok zor. Gebeş bu işi biliyora bir +1 de benden. :thumbs: :mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 saat önce, Narcissus said:

5 yıldır uçacak denen VR anca bu şekilde kıpırdanabilirdi, siz ne derseniz diin tombiş bu işi bilio ..

bir yol olmaz. half life bile kurtaramaz vr ı. half life 3 bu saatten sonra normal oyun olarak bile çıksa eski popülerliğini yakalayamaz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, emre666 said:

half life 3 bu saatten sonra normal oyun olarak bile çıksa eski popülerliğini yakalayamaz.

Bu konuda nasıl derler: agreed to disagree. Half life her şekilde oynanır ve olacak olan hype akıllara zarar olur gibi geliyor. Nostalji olsun diye geçenlerde yine kurdum oynadım HL2 ve saz arkadaşlarını, hala zevkle oynanıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, emre666 said:

half life 3 bu saatten sonra normal oyun olarak bile çıksa eski popülerliğini yakalayamaz.

fazlasını bile yakalar sen merak etme... deli hype olur.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ilk hl 1 çıkalı 22 sene hl 2 : episode 2 bile çıkarı 13 sene olmuş. genç oyuncu kitle ne anlar half life dan.? ancak yeni '' doom '' oyunları nasıl etki yapıyor o etkiyi yapar.

doom da zamanında ortalığı yıkıp geçmişti. fps türünü yaratmıştı ama şimdi kim takar doom u ? half life nin şu anki marka değeri doom dan bilte kötüdür.

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

HalfLife yapılan aşırı baskı yüzünden böyle oldu. Valve ve Gabe'in üstüne bu kadar baskı yapılmamış olsa çoktan bir sürü devam oyunu gelirdi.

Çünkü önceki Half Life oyunlarını oynayanlar beklenti çıtasını öyle bir noktaya çıkartıp hype yarattılar ki ortalık yatışmadan yapılacak bir devam oyunu sadece ve sadece hüsrana sebep olur. Gabe'e "HL3 ne zaman çıkacak?" sorusu sorulmadığı gün yeni HL oyunu çıkacak.

Anladığım kadarıyla Valve, baktı ki bu hype hiçbir zaman dinmeyecek, dolayısıyla beklemenin çözüm olmadığını anladı ve  Half Life temalı bir VR oyunu ile biraz ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Eğer HL temalı VR oyunu tutarsa klasik HL oyununun devamı da gelecektir.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Whooosh said:

Eğer HL temalı VR oyunu tutarsa klasik HL oyununun devamı da gelecektir.

Hadi inşallah. 🙏🏻

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oynama ihtimaliniz varsa, tahminiyle spoil etti senaryoyu diye kil olacaksaniz okumayin:

HL evreninde uc sey var: (1) teleportation, (2) bir cesit zaman yolculugu (HL sonunda Freeman time stasis’deydi, Vortigaunt’lar zamani durdurup birini o andan baska yere cekebiliyorlardi, Gman’in olayi “the right man at the wrong place can make all the difference” diyerek dogru kisileri dogru zamanda dogru yere tasimasi olabilir), (3) hafiza kaybi (“suyu icmeyin, suya bir sey katiyorlar, unutmaniza sebep oluyor”). Alyx’in bu donemde yasadiklari sonrasina birebir baglanacak. Arada zaman atlamalari ile onceki oyunlardan iconic anlarda Gordon’a gizliden yardim etmemiz (ve sonraki tarihlerde gecen oyunlarda Alyx’in bunu hatirlamamasi) mumkun. Half-Life:Alyx tutarsa ardindan Half-Life:Ahmet, Half-Life:Mehmet gelebilir. Al iste uc diyerek ucleme cekebilirler. Gecmisleri boyle: HL, Opposing Force, Blue Shift. HL2, HL2E1, HL2E2. Uc VR oyunu uzerinde calistiklarini acikladilar zaten ama ucunun de HL evreninde olmasi surpriz olur. Freeman gibi genc bir bilim adaminin o Black Mesa’dan sag cikabilmis olmasi bizim oynadigimiz bu karakterlerin hep arka planda Freeman’a yardim etmesine baglanabilir.

Tahmin tutmayabilir ama zaman-mekan atlamasi ve hafiza silmenin mumkun oldugu hic bir bilim kurguda anlamli son aramamali. Varacagi yer degil, surecin kendisi keyifli. Black Mesa’dan canli cikabilmek derdiniz, senaryonun sonunu gormek degil.

Ara video izletmek ya da yaziyla konuyu ozet gecmek yerine sizi hikayenin icine koyan oyun icin bilgisayar topladiniz. Daha etkilesimli ve gercekci oyun dunyasi icin 3D destekli ekran karti aldiniz. O oyun dunyasinin icinde karsinizdaki gercek boyutunda yaratigin firlattigi cisimden egilerek kurtulup elinizdeki silahla nisan alarak ates ettiginiz bir oyun icin almaniz gereken cihaz ekran kartindan ucuz artik. $230-300’e de bu oyunu oynatacak VR seti var, ben $1000 alti ekran karti almiyorum diyene $1000 civari set de var. Eskisi gibi giris maliyeti herkese yuksek degil (zaten oyun bilgisayari varsa).

Mouse’a da kil olan, “ben klavye ile oyunu dovuyordum” diyen arkadaslar vardi 90’larda. Voodoo kartlari ilk ciktiginda kimi “cok pahali, ne gerek var” diyordu, kimi SLI icin cifter cifter aliyordu. 3dfx’in nvidia’yi dava konusu tek geciste coklu kaplama teknolojisi simdi herkesin got cebindeki telefonda mevcut. VR da yavas yavas olacak, daha teknolojinin mumkun oldugu ilk yillardayiz. Sanki ilk ornekleri ve yuksek fiyatiyla zirve yapmasi bekleniyormus da hayal kirikligi olmus gibi konusmayalim, Voodoo 2 ciktiginda “eh hani 3D tutacakti, PC’lerin %95’inde yok” demek kadar sacma olur. Su anda “donanimin satmasi icin yazilim lazim ama yazilimin yapilmasi icin donanima sahip kullanici kitlesi lazim” donemindeyiz. Valve gibi yuksek butceli, deneyimli, yetenekli bir firmanin Half-Life gibi degerli bir marka ile sadece VR icin hazirladigi ilk uzun metraj oyun bu. Ona gore yorum yapmali. Ileride siz TV izleyip cocugunuz VR setiyle oynarken bu basliktan ekran goruntulerinin yazicidan cikmis haliyle pencerenizde beliririm ansizin.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

avmlerde falan iyi iş yapar bu vr. 5-10 dk çoluk çocuk eğlencesi

oturupta 10 saatlik oyunu kim oynar bunun içinde? hadi diyelim vr set aldık oyunu oynadık deneyimi çok beğendik lakin half life dan başka vrda oynayacak oyun yok eli yüzü düzgün. bir dahaki half life 10 sene sonra çıkar artık

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun geliyor. Gereksinimler de cilgin degil, 1080 ve Rift S ile oynanir, 1080 alti bir kartta da Oculus’un akiciligi korumak icin devreye giren akilli teknikleriyle yine oynanir.

3 aydir Valve Index stoklarda yok. Siparisi verenlere yetecek kadar anca uretiyorlar. Ama onlar mi az uretebiliyor, millet mi cok talep gosterdi, orasini bilmiyorum. Kablosuz baglanti eklentisi duyurulmadi ama ben gelecegini umuyorum. Index’i 120/144hz’de upsampling’le surecek grafik karti da muhtemelen yolda zaten.

Yani ilk HL ve HL 2 gibi, oyun gunun donaniminda iyi calisacak ama 1-3 yil sonra “sistemi yenilemisken su oyuna dalayim” diyene de guzel tat verecek. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuna “3” hafta kala Valve “3” yeni gameplay videosu yayinladi. Oyuncunun “3” farkli hareket tipini gormek mumkun.
 

Teleportation locomotion 

https://youtu.be/LTLotwKpLgk

 

Continuous locomotion (smooth)

https://youtu.be/nFjtVmka54E

 

Shift locomotion (dash)

https://youtu.be/Qspam8ftpIc

Edit: Oyun Valve’in uzerinde calistigi “3” VR oyunundan ilki.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok