Taşınabilir SSD
0

Bu konuda 8 mesaj var

Merhaba, elimde bir tane samsung 850 evo 500 gb ssd ve dark usb type-c taşıma kutusuyla kullandığım taşınabilir ssd mevcut. İşle ilgili gelişmeler nedeniyle 2. bir tane ssd ihtiyacım var, bu şekilde kutulu bir çözüm yerine taşınabilir ssd almayı planlıyorum. Kullandığınız ve al-alma diyebileceğiniz ürünlerle ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 22.12.2019 at 19:35, RFID said:

Yanlış görmediysem bunlar hdd, apple ürünleri hareketli parçası olan bütün disklerle problem yaşıyorlar. Bir de hız konusu çok önemli, 80-90k fotoğraf arşivleriyle uğraşırken muhtemelen bekleme süreleri çok can sıkıcı olacaktır.

@Najaz, Sandisk Extreme 500 gb olan harici disk de m2 ssd içeriyor sanırım. 600 tl civarında bulunabiliyor, kompakt bir yapıda, tek parça olması güven veriyor gibi. Diğer taşınabilir ssd olarak kullandığım üründen son derece memnunum aslında ancak 120 TL kutu parası verince üzerine bir de m2 ssd fiyatı eklenince yekpare bir ürün almak daha mantıklı geldi.

RFID and Griffon beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Alacağınız yekpare ürün muhtemelen daha pahalıya gelecek ve daha yavaş olacaktır. Kutu çok da kötü bir çözüm gibi durmuyor; bir düşünün bence.

pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2 senedir ertelediğim arşivleri birleştirmeyi tamamladığım için yılbaşı öncesi sipariş önemliydi. Alacağım ssd'nin boyutunun küçük olmasının çok anlamı olmadığına karar verdim. Toshiba'nın OCZ'yi satın almasından sonra Toshiba adı altında ürettiği TR200 960 GB modelinden aldım. Bunu usb 3.0 type-c ile bağlamak için de Dark Storex E210 kutu aldım.

Dark Storex E210 1 yıl önce de aldığım ve elimdeki Samsung 850 EVO 500 gb ile kullandığım bir ürün, geçen yıldan bu yana çok memnunum, özellikle MacBook Pro ile direkt bağlantıyla kullandığım için geniş arşivleri bunda saklıyorum ve binlerce dosyayla bile rahatlıkla yavaşlama-takılma olmadan çalışılıyor. SSD ısınsa bile çok anlamlı bir ısınma görmediğim için tekrar bunu tercih ettim. Geçtiğimiz yıl 53 TL gibi bir fiyata almışım. Bu yıl 63 TL'ye aldım.

Toshiba TR200 960 GB bir süredir takip ettiğim bir ürün. Genel olarak kullanıcı yorumları fena değil. Forumdan @Gerginix tavsiyesiyle bunu arşivlemede kullanacağım için gözü kapalı aldım. macOS üzerinde şifreli olarak kullanmaya başladım. Eski nesil olan usb 2.0 üzerinden bağlı transcend 640 gb hdd ile karşılaştırma imkanım oldu, aradaki 10 kattan fazla transfer hızları insana normal ssd'den farklı hissettirmese de psikolojik olarak çok rahatlatıcı. 

Umarım uzun süreler sorunsuzca kullanırım diye ümit içerisindeyim. Toplamda 770 TL gibi bir fiyata geldi, maximum'un kampanyasıyla 75 TL puan yüklenecek. Bu haliyle ssd+kutu 695 TL gibi oldukça güzel bir fiyata gelmiş oldu.

Najaz and Executioner beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok