Nvidia GeForce RTX30 Serisi - Ampere (2020-2021)
1 1

Bu konuda 704 mesaj var

Konsollarin preorder’lari bile baslamadan, AMD kartlarinin duyurusunu yapmadan nvidia satisa sununca, tukenecek algisinin da gaziyla rekor satacak gibi. Normalde AMD’nin bir seyler sizdirarak bu gazi kirmasi beklenir. Elinde sadece 3070’e rakip bir kart olsa bile “acayip bir sey geliyor” diyerek gazi kesmesi beklenir.

Ya son gunlerde yapacaklar, ya da konsollar ile anlasmalari geregi fazla konusamiyorlar.

Cebinde sadece $25 olandan $1500 olan herkese RT geliyor, o ilginc oldu. Xbox’i memleketinde “cocugunu sevindir be abi” usulu aylik abonelikle almak mumkun. Grafiklerde bir suredir yasanmayan bir sicrama olacak gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, epi said:

Normalde AMD’nin bir seyler sizdirarak bu gazi kirmasi beklenir. Elinde sadece 3070’e rakip bir kart olsa bile “acayip bir sey geliyor” diyerek gazi kesmesi beklenir.

Ryzen'de öyle yapmadılar.

 

@Whoooshmining kaldı mı yahu? eskisi kadar kalmadı diye biliyordum.

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@wazzapDenilene göre 110mh/s veriyormuş(overclock ile) ki bu gune kadarki en hızlı kart deniyor eth için,(sanırım ondan önce vii varmış 90mh/s ile) Gerçi güç tükettimi yuksek olduğu için tercih etmezler diyeceğim ama mevcut kartların iki katı mhs verince mantıklı da duruyor bilemedim.

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Amd bekleyin mesajini pompaliyor ama cok da acelesi yok. Nvidia ne uretirse satacak gorunuyor zaten uretim hacminden dolayi. EU fiyatlari 3080 icin 900-1000 euro olur en az. Yani amd icin kacan cok bir firsat yok. 

Mining icin hash/w onemli ama max w ne kadar yuksek o kadar iyi. Toplam gpu sayisi az olursa ayni hash icin toplam sogutma daha az oluyor.

Bu vesileyle insanoglu olarak ne bos islere ne yatirimlar yaptigimizi da goruyoruz. Bu mining isine harcanan toplam kaynaklar artik ciddi boyutlara geldi. Verdigi zararla endustriyel faydasi olmayan degerli tas madenciligiyle yarisacak yakinda.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

3060(ti) söylendiği gibi çıkarsa çok iyi. 350 dolar gibi de fiyatı olur, mis. Kabaca 2080 gibi bir kart olur. Fiyatı neredeyse yarıya indirmiş olur. Yeni seride tek geçilir. 4k'da da belli oranda iş görür. Belki rt tarafı çok iyi olmaz ama dlss ile onda da fena olmayan bir performans alınır gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İncelemeler gelmeden bir şey demek yanlış olur ama Nvidia'nın kendi sunumunda bile 2080ti'dan %35-40 kadar hızlı görünen 3080, zaten çok uçuk bir performans artışı getirmeyecek demektir. Hep 2080'e karşı konumlandırılıyor ama neticede önceki neslin üst seviyesi ti idi. Hadi 700 dolar seviyesine bakalım, orada da 2080 super var. Ondan da %60 kadar hızlı olacak muhtemelen. Fena değil, ama uçan kaçan bir tarafı yok. Ayrıca artan güç tüketimini de unutmayalım. Samsung'la yapılan işbirliğinin sonucu olabilir bunlar. Muhtemelen zamanla üretim tekniği gelişecektir, verimlilik artacaktır. O zaman yeni ti ve super modelleri görürüz ve daha belirgin farklar sunabilir.

Esas Amd'yi görmek gerek. Tsmc'nin 7nm'si Amd'ye çalışıyor. Navi fena değildi. Şimdi daha gelişmiş üretim tekniği ile büyük gpuda da güzel işler yapabilir. Nvidia ile arasındaki fark kapanabilir. Esas mesele, rt ve (olursa) dl için gpuda ne kadar transistöre yer vereceği. Xbox Series X'in gpusuna bakarsak pek de kaynak ayrılmamış gibi. Big Navi'de de öyle olursa, ortalık karışabilir.

Edit: 3070 için de kafa karıştıran bir durum söz konusu. Nvidia 2080ti'a karşı konumlandırıp yarısından bile daha düşük fiyata daha yüksek performans diyor. Peki ama yayınladıkları tabloya göre yorumlarsak durum nedir? Çok da iyi değil. F/P olarak 3070, 3080'e göre çok büyük şeyler vaat etmiyor gibi. Yayınladıkları tabloda 2080ti ile 3070'i aynı seviyede gösteriyorlar:

X5Mu3J6XD0MlSIrp.jpg

Dikkat ederseniz 2070 super'i azıcık da olsa 1080ti'ın üzerinde gösteriyorlar. Bunun anlamı küçük farkla da olsa önde olan kart öndedir. Demek ki 3070'ten 2080ti'ı geçmesini pek de beklememek gerek. Diğer taraftan 3080'in 2080ti'ı %35-40 kadar geçtiğini gösterirken, benzer durumun 3070 için de geçerli olduğunu görüyoruz.

Özetle; 3080 hem fiyat olarak hem de performans olarak 3070'in %40 kadar önünde. E o zaman sundukları f/p benzer olacak. Ancak üst seviyeye çıkıldıkça f/p dengesi bozulur. En azından biz hep öyle görmüştük (arada istisnalar var tabi). Burada ise sabit kalıyor. Üstüne de bellek miktarı artıyor. Bu sebeple 3080 daha tercih edilebilir görünüyor. 

Kartların incelemeleri geldiğinde de böyle olursa, enteresan bir durum oluşacaktır ve Amd'nin 3070'i vurması daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Nvidia ise esas satacak kartın 3070 olması itibariyle ondan kâr yapmaya çalışıyor gibi görünüyor. Tabi ki kamyon kamyon satacak ve kârını yapacaktır.

mamad tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2080S’i %100 gosterirsen 3080 ile %58 fark gozukur; 3080’i %100 gosterirsen 2080S ile fark %37 gozukur. Benim kartimdan %58 hizli diye mi dusunursunuz, benim kartim bundan sadece %37 yavas diye mi dusunursunuz? Su anda aldiginiz performans yetersizse veya yeni kart almak icin sebep ariyorsaniz ilki, performansiniz yeterliyse veya yeni karti almamak icin sebep ariyorsaniz ikincisi.

Neticede kartlar hizli, fiyatlar nispeten ucuz. Yeni benchmarklar bunu degistirmeyecek. Olsa olsa “ya ben dusuk cozunurlukte kullaniyorum, niye yeni kartlara bakiyorum ki” diye bi aydinlanma gelir.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

valla videocardz.'deki kıyaslamaları dün gördüğümden beri soğudum biranda 3080'den.:mrgreen: Gerçi tomb raiderda fark kayda değer olsa da farcry'daki gibi beni ilgilendiren çözünürlük olan 1440p performansı gerçekten doğru ise ki 4k'da da haliyle fark daha da azalıyor 1080Ti sahibi olarak ben hiç acelecei olmam 3000 serisi için. Tabi yine de afaki konuşuyoruz. Testler birkaç yerden ardı ardına çıksın, dlss ne durumda, reflex dedikleri fark eden birşey mi vs görelim. Amd'de çıkarsın kartlarını buluruz yolumuzu :P

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yukarıdaki testlere bakılırsa 3080 ile 2080ti arasında %30-35 kadar fark var. %40 değil ama yine de kötü değil.

not: performans artışı ölçülürken düşük olandan yüksek olana oran yapılır, yüksekten düşüğe değil.

rammstein, Firienholt and mamad beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim amacım 2021 içinde 30-32" 4k 120Hz bir monitöre geçmek. Onun için 3080 demiştim ama 16sını bekleyeceğiz gibi duruyor. Belki 4080 veya 3080TI gibi bir kart istediğimi tam olarak sunabilir..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

FE kartlarda kullanılan soğutucuların Nvidia'nın bu güne kadar kullandığı en pahalı soğutucu olduğunu ve maliyetinin 150$'ı bulduğu, şuan görücüye çıkmış hiçbir custom kartın üzerindeki soğutucunun maliyetinin FE soğutucusunun maliyetinden yüksek olmadığı belirtiliyor.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok