Nvidia GeForce RTX30 Serisi - Ampere (2020-2021)
1 1

Bu konuda 704 mesaj var

Konusunu açmamışız galiba. Ufaktan söylentiler gelmeye başladı. Başlık bulunsun, arada haber geldikçe paylaşırız.

Mart'ta ilk tanıtım bekleniyor.

https://wccftech.com/nvidia-will-be-annnouncing-7nm-ampere-gpus-at-gtc-2020-in-march/

Özelliklerine dair fazla bir bilgi yok. 7nm olacak, performansı turing üzerine %50 yüksek olacak beklentisi var. Muhtemelen bellek miktarı adam edilecektir. Turing'de biraz piç bırakılmıştı. Şimdi yeni nesil konsollar da geliyor malum. Özellikle yıl sonunda gelecek üst seviyeler, konsolları gölgelemeye çalışacaktır. O yüzden abartı özelliklere sahip kartlar görebiliriz. İlk Titan da ps4 tanıtımına göre ayarlanmıştı.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, wazzap said:

3080 700$ civarı olur yine... :icon_whistle:

Bu sefer olmayabilir. Amd tarafı da çok boş değil. En azından 3080'ün karşısında rakip bulunacak gibi görünüyor. Öyle zorlama VII gibi bir şey de değil. Daha gerçekçi, alınabilir bir kart. Hatta belki de kartlar.

https://videocardz.com/newz/afox-submits-radeon-rx-5950xt-rx-5950-rx-5900-and-rx-5800-xt-to-eec

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Her karede goruntunun 10’da biri geleneksel yontemlerle olusturuldugunda neural network ile eksikler tamamlanarak tam kare goruntu olusturulabilirse, bu islemde dogabilecek hatalari engellemek icin kameradan gorus alanina ray casting kullanilirsa, tensor core’larda temporally stable bir goruntu reconstruction algoritmasi gercek zamanli calistirilabilir. Boylece ayni donanimda 10 kat islem gucu gerektirecek render kalitesi elde edilebilir. Bu yil yeni nesil konsollar ve yeni nesil grafik donanimindan bu yonde bir hareket gorursek, bunu yeni nesil baglanti standardi destekleyen ssd’leri grafik hafizasi gibi kullanarak ekrandaki gorulebilen sahne icin gereken dokulari stream ederek yuksek kalitede kaplamalar sunan mimariler standartlasirsa render edilen icerigin kalitesinde de ciddi sicrama yasanmasi mumkun olur. Bu “en iyi durum” beklentim.


Daha ortalama iyimserlikte beklentin ne denirse ray tracing uniteleri artar, process shrink’le genel performans yukselir, ram artar, klasik uygulamalarda %30-50 gibi performans artisi, ray tracing uygulamalarinda iki kata varan sicrama yakalanir.

Daha dusuk iyimserlikteki beklentim rakip yetisene kadar biz ayni performansi bi tik dusuk fiyata cakalim demeleri olur. Gelebilecek kartin en kirpik modelini “bu performans artik $1000 degil” diye dayarlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DLSS tensor core’lari kullanan ilk teknikti. nvidia’nin neural network training uzerine kurabilecegi iyilestirmelerin sonu yok aslinda. 

Star Trek “zoom and enhance” gibi Futurama’da falan dalga gectigimiz “resmin cozunurlugunde mevcut olmayan detayi ekleme” olayi oyunlar gibi kontrollu ortamlarda mumkun hale geliyor. AI’in orada uzaktan bulanik gozuken uzay gemisini feature’lerinden taniyip, ayni assetin 64x cozunurlukte, TB’larca hafiza isteyecek doku kalitesinde render edildiginde nasil farkli gozuktugunu training data’sindan formule edip, a’yi b’ye %95 donusturmesi mumkun olacaktir.

Ideal senaryoda bu yaklasimi dibine kadar somurecek oyunun iki modu olmali. Biri oyuncunun makinasinda calistigi dusuk islem gucu isteyen basit mod, digeri oyunu render farm’da okuz gibi islem gucuyle calistirmak uzere hazirlanmis, TB’larca veri iceren hali. Bunu boyle kasmak aslinda Sony gibi first party oyunlari olan veya exclusive oyunlari maddi destekleyen konsol firmalarinin kulturune yakisir. Ama nvidia’nin da arka planda yapabilecegi bir is. Oyunun internal olarak calistigi degerleri driver’dan limitleyerek hizi arttirmalari mumkun, bunu yaparken AI’in hedefinin (ground truth, referans goruntusu) ayni oyunun 4K hali degil, oyunun remastered halinin 64K renderi olmasi ile o kartin normal yontemle hayatta cikaramayacagi kaliteyi cikarmasi da mumkun.

Bu yeni gelen nesil donanimin ve konsollarin omrunun sonuna dogru da olsa (1) gercek hayattan alinmis referans goruntuleri, (2) onlarin klasik yontemle render edilmis taklitleri ile train edilmis bir network’un yaratabilecegi goruntuleri gorebilecegimizi umuyorum. O mumkun oldugunda grafiklerde devrim olacak. Bu DLSS onun “minimum viable product” hali.

Bu nesilde RT performansinda da sicrama bekliyorum. Unite sayisini 2x arttirirlarsa sasirmayacagim.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, allreadydead said:

Fiyatı 2x yapmasınlar da :D 

amd varken artık zor... gerçi yine ilk çıkaracakları için ilk başta yapılabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 saat önce, allreadydead said:

Fiyatı 2x yapmasınlar da :D 

O kadar olmaz ama artık düşük fiyattan sunmazlar. GeForce Now'ın önünü açmak için donanım fiyatlarını iyice uçuracakları belli.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni Xbox’in GPU 2080/2080Ti gibi (VRR, VRS, RT, 12 TP performans). Nvidia’nin yeni cikacak karti bunu geciyor olacak. Ama bir yanda SSD’si falan bir arada komple sistem, bir yanda tek GPU... Yani yeni konsollarin fiyata bir baskisi olur belki. Ya da bu nesil konsollar da iyice ucuk fiyatla gelecekler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu nesil konsollar muhtemelen 500 dolardan çıkacak. Xbox biraz daha pahalı çıkabilir, emin değilim. Çünkü maliyeti bilinmiyor ve daha güçlü donanımla geleceği söyleniyor.

Ampere içinse martta beklemeyin boşuna denmiş:

https://wccftech.com/igors-lab-no-nvidias-ampere-gpus-are-not-launching-in-march/

Açıkçası ben tanıtım bekliyorum GTC'de. Ama yalnızca mimari ve mimariyi kullanan büyük tesla gpusu/kartı tanıtılır gibi. Daha önce bahsi geçen 823mm2 gpusu olan ve hbm kullanan kart yani.

Oyuncu tarafında ise işler biraz daha yavaş olur gibi. Benim beklentim yaz ayları. Umalım da konsolların çıkışına kadar beklenmesin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nvida bu tanıtım konusunda biraz daha dikkatli hareket edecektir muhtemelen çünkü önceki seferde AMD fiyatlarda bir cinlik yapıp Nvidia'yı ters köşeye yatırmıştı.

Bu nedenle Nvidia AMD'nin yeni kartlarını ve kesinleşmiş fiyatlarını bekleyecektir diye tahmin ediyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Belki Star Wars ray tracing demosu yeni nesil kartin ne yapabilecegini gosteren, 2-3 mevcut nesil kartta calisan guzel bir demo gosterirler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://videocardz.com/newz/nvidia-to-share-gtc-news-on-march-24-cancels-plans-for-a-webcast

Gtc iptal, iki hafta sonra bilgiler sunulacak.

Edit: Bakalım bu afallamalar berbat bir ürün tanıtımı olarak mı sonuçlanacak. Nvidia'nın tanıtımlarına baktığımızda, Maxwell tanıtımlarında kalitenin zirveye çıktığını görüyoruz. Sonrasında düşüş başladı. Bu şekilde kararsız hareketler pek iyi sinyaller vermiyor.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://videocardz.com/newz/nvidia-holding-the-release-of-gtc-2020-news-off-due-to-coronavirus-outbreak

Nvidia iyice saçmalamaya başladı. Beklentiyi düşürmek gerek. Muhtemelen üretimin azalması ürünlerin gecikmesine sebep olacağı için tanıtımı da daha ileri bir tarihe atmışlar. Ama bunun olacağı belliyken çıkıp önce gtc'yi şu tarihte yapacaz deyip sonra online yapalım demek, daha sonra yok olmaz en iyisi biz size mail atalım demek, en sonunda da yok yok o da olmaz biz bunu sonra yapalım demek nedir yahu...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kaç gün önce, 8gb bellekli bir 2060 varyasyonu çıkabilir falan diye haberler dolanmaya başladı, elde biriken turing çipleri eritmek için gibi bişeyler yazıyordu tam hatırlayamasam da.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok