DOOM Eternal
0

Bu konuda 24 mesaj var

https://youtu.be/FkAxD_DX2N8

id tarzinin zirvesi gibi gozukuyor.


Bu oyunun ray tracing destegi de olacak ama ilk etapta acik olmayabilir. Herhalde nvidia’nin yeni nesil kartlarina denk gelir. Nvidia’nin yeni kartlarinin rtx performansini katlamasini bekliyorum. Hem bu kartlarda, hem de yeni konsollarda hafiza miktari da artacak. Yani yil sonunda oyuna grafik kalitesini arttiran bir yama gelebilir.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bir önceki doom'u hiç beklemediğim kadar iyi bulmuştum, bu daha da iyi olacaktır eminim. deli gibi koşturup sağa sola ateş etmeyi özlemişiz :zuh:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç kuşkusuz çıktığında en kısa fırsatta elime geçirip kuduz köpekler gibi oynayacağım, beklediğim bir oyun diyebilirim rahatlıkla...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben aldım, çok gazım. Home office' kısmen geçtik. O nedenle aldım bi de kredi kartıyla ilgili bi kampanya vardı. 150 TL'ye geldi. 

O değilde Reddit'de bi eleman müziklere "bu müzik değil, gürültü" demiş. Sonra adamı linç etmişler. O mesaj silinmiş ama sonra youtube'da soundtrack yayınlanınca şöyle bişey yapmışlar.

Adamın adıyla hesap açıp, yorumunu yazıp, sonra da pinned comment yazmışlar. En çok beğenilen comment ise şöyle. "The top comment is like an impaled head, a decoration"

MAUAHAHAHAHAH, tam istediğim şeyler bunlar Doom communityden.

Olay şurada gerçekleşiyor. Ve tabi müzikler yine gaz. 

https://www.youtube.com/watch?v=99WBsOqSujc

 

Barbarconan and rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Almayip da napcez. Iki DLC gelecegini bilmiyordum. Herhalde birini yeni konsollara denk getirirler. (Edit: RT vb grafik guncellemeleri de o aralar gelir muhtemelen)

epi tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun gibi oyun...

Dün bitirdim campaign'i. Hikaye çok derinleştirilmiş. Codex'leri falan da takip ederseniz baya ciddi çalışdığını ve sonraki oyun/DLC için tease'leri görebilirsiniz.

Atmosfer çok iyi verilmiş, Sentinel kısımlarının mimarisi + renk paleti ile hell invasion'lı earth, hell, Urdak falan hepsi ses, görsel, mimari ve renk paletleri çok iyi ayarlanmış. Atmosfere iyi sokuyor.

Gameplay konusunda ben tam puan veriyorum ama beğenmeyecek olan da olacaktır. Hurt me plenty zorlukta oynadım, bu zorluk da bile, ammo bitiyor, testere ile keseyim, armor bitiyor, flame ile yakayım sonra patlayayım. Yok grenadeler cooldown'da, freeze ile daha çok dmg alıyorlar, blood punch doldurup şunun armor'ı patlatayım gibi bir sürü şey düşünmeniz gerekiyor. Hiç durmadan atlama, zıplama, dash'i saymıyorum zaten, onlar banko. Tabi bu haliyle "mindless" FPS'den biraz stratejik bir oyuna dönüşüyor. Herkese uymayabilir. Fakat benim bir FPS'den beklentimin hepsini karşıladı bu durum.

Arcade vari ve rengarenk renk paletinden dolayı eleştirenler de olabilir. Açıkçası bir çok şeyi (yerde duran health pack veya armorlar dahil) doom 1 ve 2'deki haliyle koymaya çalışmışlar ve bu benim çok hoşuma gitti. Doom 2016'ya göre bu bir artıydı benim için.

Steam achievementlara ek olarak oyunun içinde de bazı milestone'lar var. Weapon masteryler, weekly challengeler derken oyun oynatıyor kendini. Normalde düz geçip gidebileceğiniz bir encounter'ı size değişik oynattırıyor. 

Multiplayer da denedim. Biraz laglıydı ama başarılı buldum. Demon sınıfları ve loadoutlarını iyi kombinlemek gerekiyor. Ben genelde demon oynadım ve zevkliydi. Daha da oynayacağım gibi. Çok iyi slayerlarla karşılaştım çok uzatmadan tak tak bitiriyorlar işi. Kesinlikle çöp bir multi mode değil. Klasik bir multi modu da yok şu an, sadece Battlemode var (1 slayer vs 2 player demon).

200 TL fiyatı var, bence parasını hakediyor. Ben biraz kredi kartı zımbırtısından indirim ile almıştım 150TL'ye gelmişti. Kesinlikle pişman değilim.

ObiWan tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sanirim bu oyunu yuksek hizli bir monitorde oynamak sart. Grafikler, fizikler, yapay zeka vs hep yuksek fps’de oynanis icin optimize edilmis, onun hakkini verecek bir monitor olmadan “ucuz” gozukuyor. Belki beklentim yuksekti, henuz isinamadim.
 

“2016 Doom’u Switch’e tasirken yaptigimiz basitlestirmeleri PC’de kullansak ekrana hayvan gibi aksiyon yigariz” demisler gibi. Amaca ulasmislar ama yuksek hz’de calisan bir monitor olmadan oyun bir oncekinden daha basit gozukuyor. Megatexture teknolojisini tamamen cikardik diyorlar ama tuhaf bir sekilde bu oyun bana ilk Rage’i ve o donemin oyunlarini animsatiyor, en azindan ilk bolumlerde. Belki sonraki bolumler daha cok sarar. 
 

YouTube videolarini izlerken grafikleri daha cok begenmistim, biraz sasirdim.

HDR’da gormedim, kaliteye etkisini bilmiyorum.

 

Edit: Aksiyona dalinca grafikler de iyi. Performans saglam, driver kontrol panelden ayarlar koklenebiliyor. Sagda solda “burasi bu kadar iyi gozukurken bi metre yani niye bu kadar dandik gozukuyor” dedigim yerler var ama durup grafikleri incelemek yerine oyunu oynarken gayet guzel.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun ilk 5 bölümünü 2 gün aralarla yağ gibi akarak oynadım. En son bu kadar keyif alarak oynadığım fps oyunu neydi o zamanı bile hatırlamıyorum. Bir önceki doom iyiydi ama bu ondan sonra çağ atlamak gibi birşey olmuş. Hafiften bir level sistemi tarzı şeylerde tadında güzel detaylar olmuş. Gizli mekanlar falan bulup araştırmaya değecek cinsten, silahlar bildiğimiz silah olmakla kalmayıp geliştirilebilir özellikler ve hatta ustalaşma eklentileri gibi hoş detaylar katılmış.

Hani bir siper ardına sineyim fpssi yerine, yerinizde durmamanızı gerektirip haritada hoplaya, uça kaça dolanarak gitmenizi gerektiren tam çeperli bir aksiyon oyunu olmuş.

Oyunun atmosferi, grafikleri, sesleri benim epey hoşuma gitti. Arkaplanda kombata agresiflik ve adrenalin katan metal ağırlıklı müzikler tam gaz yapıyor. :icon_twisted: Geçmiş oyunların aksine tekdüze silahlarla gitmek yerine, düşmanına göre seçim yapıp efektif silah kullanmayıda isteyen bir oyun. Cephane işi genelde sıkıntı ve yerinde chainsaw falan kullanıp loot ihtiyacı gerektiriyor.

Oyunun zorluğuda, gayet zor yapmışlar üst seviyelerde kanser edici ölüşler var :kayik:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun çok iyidi, o kadar demek yeterli gelmez bile... Tam doyurucu dibine kadar aksiyon fps olmuş, bu devirde oynamayıp kaçıran büyük kaybetmiş olur. Uzunluk olarak falanda orta derecede oldukça iyidi, kombatlara bakınca harita bakımından sanki hep aynı yer ortamda savaş varmış durumu oluşabiliyor ama aslında bölüm başı süresi oldukça geniş bu bakımdan. Her girip çıktığınız kombat sonrası yuh daha bölüm bitmeyecek mi algısı oluşmaya başlıyor :D Tekdüze safkan aksiyon yerine, puzzlevari geçişlerde cuk olmuş. Hele platformer geçişli mekanlar falan epey eğlenceliydi.

ObiWan beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun çok güzel ama jump puzzlelardan ve sürekli atlayıp zıplamaktan bir süre sonra gına geliyor. Doom değilde mario mu oynuyoruz lan diyorsunuz.  Birde gereksiz uzun olmuş iş olsun diye uzatıp tadını kaçırmışlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tuhaf bir sekilde ben o atlama ziplamalari sevdim aslinda. Ozellikle havadayken birini vurup, iniste zamani yavaslatan power-up/upgrade ile baskasini vurup, shotgun’a eklenen meat chain ile kendimi dusmana cekip, glory kill ile bitirmek gibi oyuncunun keyfine birakilmis kombolar sonrasi oyun “kan gölü balesi” olmus.

Yine de nedense tekrar oynamaktan bekledigim keyfi almadim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Her doom da aynı oluyor bana oyunun ilk yarısında iyi geliyor sonra sıkıyor yeter bitsin modunda bitiriyorum oyunu.

Bu oyunda ilerledikçe her düşmanın ve aksiyonun sürekli artması ve sonunda bokunun çıkması formülü bana göre değil. (halo formülü)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RTX 2060 Super ile denemelere başladım yavaştan. Ultra detail RT ON DLSS balanced 1440p Freesync ile 100 küsür FPS de çok da güzel oynanıyor oyun. UN ve N detail 8gb üzeri VRAMı olanlar için tavsiye edilmiş genel olarak sanırım nitekim Nightmare açınca 100 küsür fps 60 a direk iniyor UN de 40 - 55 arası zıplıyor ki onda DLSS yi performance a çekmek zorunda kalıyorum. Yine de tekrar deneyeceğim çünkü bu oyunda bir tutarsızlık var. Ayarları değiştirince performans önce aşırı düşüyor sonra oyunu restart ettiğinizde nedense daha yüksek performans veriyor. En azından 1060 ile kurcalarken öyleydi. Kendimi kandırmıyorsam güzel bir RTX deneyimi oluyor gibi. 

Oyunu RT off bitirmiştim. Bir de RT ON bitireyim bari.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, SkyWarrior said:

Nightmare açınca 100 küsür fps 60 a direk iniyor UN de 40 - 55 arası zıplıyor ki onda DLSS yi performance a çekmek zorunda kalıyorum. Yine de tekrar deneyeceğim çünkü bu oyunda bir tutarsızlık var. Ayarları değiştirince performans önce aşırı düşüyor sonra oyunu restart ettiğinizde nedense daha yüksek performans veriyor.

texture detail'ı high ya da very high (tam hatırlamıyorum) seçip geri kalanını nightmare seçebilirsin. gereksiz fazla vram tüketip performansı bok ediyor texture detail ayarı ve high ile nightmare arasında gözle görebileceğin hiç bi fark yok, zamanında çok araştırmıştım. high yap geç.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Deniyim. 

 

Vram cache ultra diğer tüm ayarlar UN DLSS balanced 1440p freesync 100 120 FPS arası akıcı oynanıyor RT ON. Sevdim bu işi. Resolution scaling off. 

SkyWarrior tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dark Lord bosu gereksiz uzatmışlar. İlginç tarafı videolarda gördüğüm kadar bana o yeşil hareketi yapmıyor mesafeyi ayarladığım halde. Sıklığı artsa beynine verecem de eleman habire recharge olmaktan sar başa dönüyoruz arenada. Neyse iyi ki farklı fazlar arasına checkpoint koymuşlar da en azından kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyunu daha zor nasıl yaparız diye kasacaklarına souls tadındabir doom çıkartsınlar o daha iyi. DOOM 1993 master levels tadında normal leveller var neredeyse bazı yerlerde. Secret encounter diye 5 tane marauder göndermek nedir la. Secret encounterı geçtik hadi marauderin sesini duyunca bile 3.5 başlıyor oyunda survival horror a dönüyor ortamda başka bir yaratık kümesi varsa. Son sn de screecher + 2 marauder koymak da tüy dikmiş. ufacık alanda seni vurmasalar da aşağı ittiriyor itneler. 

 

40 yaşına geldim gözün numarası da ilerlemiş zaten bir noktadan sonra kafa kaldırmıyor o derece. 

SkyWarrior tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok