Windows 10 Color Banding Problemi
1 1

Bu konuda 8 mesaj var

Selamlar,

Windows 10 1903'ten beri, renk profil sisteminde bir sorun var. Aslında buna yama çıkarıp düzelttiklerini söylüyorlar fakat sorun halen bir sürü kişide devam etmekte. Resmi açıklamada, monitör için bir renk profili eklendiğinde color banding sorunları çıktığından bahsediyor ama eklemeseniz dahi sorunlu. 10bit bir monitör kullanıyorum ve display port ile görüntü aktarımı yapıyorum. Sırasıyla 1903, 1909 ve son olarak 2004 buildlerini sistemi formatlayarak kurdum, ekran kartı driverlarından farklı farklı versiyonlar denedim, monitörü 8-bit, 10-bit, RGB,  YCbCr422-444 bütün modlarda çalıştırdım, renk profili ekleyip denedim, monitörü default ayarlara aldım vs. fakat bu banding olayından bir türlü kurtulabilmiş değilim. Oyunlarda, masaüstünde, izlediğim dizi film heryerde gözüme takılıyor ve en önemlisi mesleğim fotoğrafçılık ve retouch olduğu için her fotoğrafı telefona atıp rengin doğru olup olmadığını kontrol etmek zorunda kalıyorum.

Reddit'te renk profil uygulamasını devre dışı bırakmak üzere bir çözüm okudum, uyguladım fakat bazı kişilerde çalışıyor bazılarında çalışmıyor, ben çalışmayan tarafındayım. Nvidia ekran kartları için kullanılan bir registry editor ile dithering denedim onda da sonuç olumsuz. Bu ikisi dışında zaten başka bir çözüme ulaşabilmiş değilim. Merak ediyorum bu soruna rastlayan ya da çözmüş olan birisi var mı?

 

 

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Displayport kablosu 1.2 den yukarı desteklemiyor olabilir mi?

10bit için DP 1.4 destekleyen bir kablo kullanmak gerektiğini hatırlıyorum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Monitör zaten DP 1.2 versiyon keza kablo da destekliyor bunu monitörün arayüzünden görebiliyorum. 10bit desteği hem windows hem monitör tarafında aktif olduğu da gözüküyor.

Örnek fotoğrafı ekte gönderiyorum. Ekran kartının gamma table'ında sorun yaşattığı için, alınan ekran görüntülerine de yansıyor bu sorun.

https://imgur.com/SLNOLCG

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim monitor de sözde 8+2 bit siz nasıl test ediyorsunuz ? basit bir yolu varsa bende bir bakmak isterim , windows ve nvidia kontrol panelinde 10bit görünüyor renk profili de rgb seçili.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben pek şey edemedim ya :) Normal gibi ama değil gibi de..

fh4 oyunun başlangıc sinematiği sadece firma logosu çıkınca çok bariz/sert renk geçişi belli oluyor, ama o çok uzun zamandır oyle, windows 1607 miydi işte ilk sürümden beri hep gözüme batıyor ama bu konuyla alakası yok sanırım.Bilemedim :P 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aygıt yöneticisinden pnp monitör şeklinde gördüğü için olabilir, monitörün yanında bir driver cd si falan var mı yada internette bulabilirsen monitörünü tanıt derim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Driverları yükleyince de aynı şekilde çıkıyor. Ben yüklememeyi tercih ediyorum çünkü eklediği renk profili saçma ötesi mavileri mora çeviriyor vs.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok