Sosyalizmde Bilgisayarlar
1 1

Bu konuda 4 mesaj var

Bunları 1980'lerde duymamıştım, malum o dönemlerde internet yoktu demek istemesem de o dönemlerde bilgi almanın yolu gazete, dergi, ansiklopedi v.b.

Buralarda da denk geldiğimi hiç hatırlamıyorum 1980'lerde. Ancak sonradan internette veya başka bir yerde görmüştüm sanki.

Benim ilk bilgisayarım 1985'di yıl sanıyorum Sinclair ZX Spectrum+'tı.

Ondan sonra ise işte o dönemi yaşamış, bunlara merakı olan kişilere benzer şekilde Commodore 64, Commodore Amiga ve PC şeklinde bir geçiş oldu.

Elektronik oyunlara ilk merakım ise 1979 yılında oynadığım Radioshack markalı Pong benzeri TV Scoreboard konsolu desem yanlış olmaz herhalde o zamanın standartlarında, öyle başladı.

 

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 29.07.2020 at 18:55, T800 said:

Eektronik oyunlara ilk merakım ise 1979 yılında oynadığım Radioshack markalı Pong benzeri TV Scoreboard konsolu desem yanlış olmaz herhalde o zamanın standartlarında, öyle başladı.

 

Aynen benimde ilk oyun oynadığım cihaz bu pong tv scoreboard cihazlarından biriydi. Birebir aynısını o kadar google'da aratsamda şimdiye kadar aynısını hiçbir zaman bulamadım. Sonrasında amstrad cpc664'müydü neydi ilk pc temasımda o şekilde oldu. Ama linkteki gibi diy pc gibi birşey hiç duymamıştım.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ABD'de yuksek teknoloji sirketlerinde calisan ve yasi 40-45'in ustunde olan butun eski Yugoslavya kokenli (Sirp vs.) muhendislerden kiminle tanistiysam programlamaya, elektronige bu zimbirti ile baslamis. Sovyetlerde bile turlu turlu 8 bit egitim amacli kisisel bilgisayarlar varmis ama orada bile Yugoslavya ve Cekoslovakya'da oldugu kadar yaygin degilmis bu is. Cekoslovakya'da da "Didaktik Gama" diye bir Spectrum clone'u varmis; benzer sekilde bir suru cocugu/genci muhendislige yonlendirmis bu aletler.

 

 

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok