Dosya seçme ve klasörde başa dönme sorunu
3 3

Bu konuda 7 mesaj var

Anlatması biraz güç;
Herhangi bir klasörde herhangi bir dosyayı seçtikten sonra başlat menüsünden ya da görev çubuğundan bir program kısayoluna basınca ya da başka bir klasöre geçince seçtiğim o dosya seçilmemiş oluyor ve o klasörde en son kaydettiğim dosya görünüyor. Örnek ; masaüstü klasörünü açıyorum, yüzlerce dosya var ve tarihe göre sıralı ben kaydırma çubuğu ile aşağılara doğru iniyorum, aradığım dosyayı bulup seçiyorum sonra başlat menüsünden bir programı ya da klasörü seçince masaüstünde bulduğum o dosya seçili olmuyor masaüstü default durumuna dönüyor son eklediğim dosyalar görünüyor.Tekrar scroll down yapıp bulmak durumunda kalıyorum.
Bunu engellemenin bir yolu var mı acaba? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ilginç, bu güne kadar buna benzer bir problem yaşamadım yaşayanı da görmedim. Acaba dosyalar seçili kalıyor da siz seçili olduğunu göremiyor musunuz? Neden böyle söylüyorum, eğer pasif seçili objelerin rengi klasör arkaplan rengi ile aynı olur ise dosyaları seçtiğiniz pencere pasife döndüğünde seçtiğiniz dosyaları göremezsiniz ama onlar seçili kalır.

Pencerenin sol alt köşesinde "3 item selected" falan yazar, bunu bi kontrol edin. Yani gerçekten seçtiğiniz dosyalar deselect oluyor mu onu bi anlayalım.

Yüksek kontrast modunda olmadığınızdan emin olun.

Bir de eğer video çekebilirseniz çok daha faydalı olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Video çekmeye çalıştım elde telefon deniyorum bir kere yaptı onu da çekemedim. Tamirciye gidince arabadaki sorun kaybolur ya o hesap.
Yüksek kontrastta değil.
Gerçekten deselekt oluyor çünkü kendi kendine scrollup olunca klavyeden ok tuşlarına basıyorum acaba dosya hala seçili ama sadece scrollup mı oldu diye hayır seçili değil.
Aklıma şu geliyor , klasörde çok sayıda dosya var windows onları bir önokuma yapıyor klasörü açınca o ön okuma uzun sürüyor ve o ön okuma bitmeden ben dosyayı seçmiş oluyorum , önokuma bitince de seçtiğim deselekt oluyor. Pille çalışırken disk erişiminde (disk ssd ama hızlı bir şey olduğunu sanmıyorum) yavaşlama falan olabilir mi acaba? 
Küçük simgeler ,büyük simgeler, ayrıntılar gibi durumlarda farklı mı acaba durum.
Olası senaryoları bir deneyeyim tam olarak ne zaman daha çok oluyor tespit etmeye çalışayım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

öğeleri seçmek için windows'ta öğelerin başına tik kutucuğu koyma yöntemi var.. sorunu kesin çözmez ama belki kısa süreli bir çözüm olabilir.. 

seçenekler-görünüm yolu altında öğe seçmek için onay kutularını kullan yazan satırı tiklemek yeterli.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

admin yetkili bir komut penceresinden "sfc /scannow" komutunu deneyebilirsiniz... bozulmuş sistem dosyalarını sağlamlarıyla düzeltiyor bu komut...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok