Mini ITX PC Görüşler/Tavsiyeler
0

Bu konuda 14 mesaj var

Ana desktop haricinde, annemlere gittiğimde vaktimi daha eğlenceli ve verimli geçirmek adına laptopu elden çıkartıp 2. elden denk gelen bir itx almıştım.

A10-6800K / 4x2gb 2400mhz / MSI FM2A-75IA-E53 / Dark Mini ITX kasa@FSP 300w

Bana komple kasa olarak 800lira gibi komik bir rakama geldiği için ekmeğini çıkartan bir makine demem doğru ancak çağ olarak biraz gerinin sistemi, yani çok sorun mu değil ihtiyacım olan herşeyi yapmama yetiyor sayılır.

Haftasonu düşündüm, dedim kasa ve psu haric elimdekileri elden çıkartsam üzerine şu an güncel R5 3400g platformlu bişi toplasam. Youtubede kıyaslamada a10-7850k vs 3400g buldum. Eh 1 2 fps farkla benim cpuya denk alabileceğim bir kıstas olur zaten 7850k' da. Grafik olayına bakarsak arada ciddi fark var tabi, işlem kapasitesi olarak vsde illaki yükselişi olacak.

Soru şu ki maceraya gerek olur mu ? Bu itx anakartlar biraz araştırdım ama çok pahalılar. Ben mi model bulamadım bilmiyorum asrockun https://www.hepsiburada.com/asrock-a320m-itx-socket-am4-ddr4-3466mhz-mitx-anakart-asra320m-itx-p-HBV00000VSP2A şeklinde bi anakartı var misal. Aynı özelliklerde atx form anakartlar tabi daha cazip ama sırf itx form diye fazla geçirmece değil mi sanki :D

Velhasıl asıl soru güncel bir itx sistem yapacağım derken, muhtemelen en azından 3000lira masraflara kalkışmaya gerek olur mu ? Biraz daha sallanıp 4000g liler çıkınca fiyatlar ucuzlayınca peşlemek daha mı makul olur ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4000 serisi piyasaya düşünce, blackfriday'de bunlar düşer iyice. Özellikle ekim sonu gibi tahmin ediyorum piyasada düşüş olur. Gerçi ihtiyaç doğrultusunda hemen alınabilir ama ihtiyaç dışı bir yaklaşım için ben olsam beklerdim. Bende 1155 için anakar arıyorum 4 slot Ram li ama ateş pahası.

RFID tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasada çok sağlam donanımı olan mini-pc'ler var. Her hafta yeni bir AMD Apu'lu mini-pc duyuruluyor. Ben olsam elimdeki bütün parçaları elden çıkarıp yeni AMD APU'lu bir mini pc alırdım.

51wysJ2gw6L._AC_SL1080_.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır olanlarada bakındımda piyasada 2200g üzeri bulamadım @Whooosh yoksa o opsiyonuda düşünmedim değil. Test sonuçlarında 2200g ve 3400g arasında %50 civarı bir performans farkı var. Hal böyle olunca şu an elimdekinden ona geçmek çok bi avantası olmaz tabi. Belki biraz daha bekleyip piyasaya oturup yerleşmelerini beklemek ve öyle kompakt birşey almak iyi olabilir.

Aslında benim kaşıntım haftasonu arkadaşın eve giderken yanımda pcyi götürdükten sonra başladı. O mantıkta düşününce daha el boyutuna yakın bişi olsa oda daha sağlıklı olabilir. En azından bi laptop çantası gibi bişiye salla mini boyda devam et gibi olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'ye belki henüz gelmemiştir ama birkaç haftaya gelir. Laptop performansında bir şeyler için m-itx kasa falan biraz büyük ve çetrefilli kaçıyor.

Benim öyle düşeşe getirdiğim İntel işlemcili bir mini pc var, 2 sene boyunca iş yerinde monitör arkasına takıp kullandım. Bütün işlerimi gördü o alet ama performansı bu yeni çıkan 4000 serisi Ryzen işlemcili modellerle mukayese bile edilemez. Canavar gibi 4ghz 8 çekirdekli modeller falan çıktı. En babasının fiyatı da 500-600$.

Bugün böyle bir ihtiyacım olsa hiç düşünmeden Ryzen Apu'lu minipc'lerden alırım.

 

https://www.cursedhardware.com/topic/1505-en-son-aldıklarınız/?do=findComment&comment=97138

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ITX sistem bile olsa değiştirilebilir geliştirilebilir konfigürasyon kurmak her zaman daha iyi bence..Ona göre yapılan harcamaları fazla bulmam.Hem seçilebilecek ürünler daha çok olur hem overclock vs mümkün olur.

Şehir dışına çıktığımda  veya tatile götürmek için MSI B450 ITX anakart ,Noctua Slim Cooler ve 3400G , 16 GB ram li sistem kurmuştum.Kasa minicik ve ileride cpu upgrade yapabilecek olmak iyi birşey. İyi kötü bi tv oluyor bir yerlerde sistem neredeyse her yerde hazır halde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz daha sallandırıp beklemek gerek o halde. Şimdi kalkıp elimdeki kasayada toplasamda olur ama olmuşken kasayıda daha da küçültmekte işime gelir. Yazlıkta olsun arkadaşlara gideyim illaki bi tv ortamı falan oluyor; hemen dahil olmak büyük avantaj oluyor. R5 3400g kapasitesinde bir cpu sahip alette rahat rahat senelerce minimal kullanım işlerine yetecek birşey olur. Kalkıpta mini pcde high end grafiklerle oyun oynayayım diye bakmıyorum. O konsepte uygun zaten bir pcyede ayrıca sahip olmak yetiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
41 minutes ago, yarimpower said:

MSI B450 ITX anakart ,Noctua Slim Cooler ve 3400G , 16 GB ram li sistem kurmuştum.

Anakart 130$

3400G 200$

Noctua Slim Cooler 40$

SFX güç kaynağı 90$

itx kasa 50$

desek 510$'a geliyor.

 

Bu paraya birkaç haftaya satışa çıkacak 4800U işlemcili ASUS PN50 alınabilir. Yanlış anlaşılmasın M-itx sistem kurulmaz demiyorum, böyle bir sistem düşünenler mini-pc alternatifini de göz ardı etmesinler diyorum.

bpadbvrapcfqvmir_setting_fff_1_90_end_20

https://www.anandtech.com/show/15947/asus-pn50-mini-pc-with-ryzen-mobile-4000-apus-coming-september

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Whooosh Psu dahil kasaya 180 lira vermiştim üzerindeki PSU da 300 Watt etiketi bile var   :zuh:

4000 serisi AMD beklenmesine beklensin ama onun içindeki GPU Vega 8 diye biliyorum.

4000 serisi çıktıktan sonra fiyatlar düşerse ben yine gidip 3400G alırdım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende girip baktım şimdi anandtechin sitesindeki incelemede onu görünce 4000 apu üstünde vega 8 varmış diyecektim. 3400g üzerinde vega 11 varken 4800u gibi bir işlemciye koymamaları saçma olmuş. Yeni gelecek ara serileride olacak aslında 4000 serisinin misal 4400GE gibi apu üzerinde vega 11de olacak. Belki onlarında bir fiyat etiketini görmekte fayda var, onların çıkışıylada 3000g seriside biraz aşağı soluklanır tahminen.

ITX anakartın fiyatı ATX' e oranla 100lira falan fark olsa kalkışayım diyeceğim ama şu an ki aralığıyla çok yüksek. Masaüstüne bile anakart alırken 800lira verdiğimde içim acımışken itx anakarta 1200lira falan vermek istemem şimdi :P

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.techpowerup.com/271929/asrock-announces-4x4-box-4000-series-mini-pcs-with-ryzen-4000-series-apus

Gelir mi buralara bilmem ama ilginç cihazlar. Teaming desteği vb. ev kullanıcısı için çok anlamlı olmasa da ASRock'ın buna benzer Mini PC'leri mevcut.

EDIT: Endüstriyel cihazlarmış zaten... :baba::mrgreen:

SEP tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah banada google asistan haberleri kısmında geldi aynı link. Asistanın aktif bakılan aranan şeyler neyse ona yönelik sunum yapması çok güzel bir detay. Konuya gelecek olursak tam kompak tercih edilesi modellerden.

Bu arada başlığı Mini PC ITX diye değiştireyim bari kişiselliktense biraz hem paylaşım görüşler vb şeklinde de gelişsin.

Bu arada 4700G ile şöyle bir haber paylaşılmış. Vay anasını gpu olmadan 1080p belli bir kapasitede doom çalıştırıyormuş...

https://www.techpowerup.com/270381/amd-ryzen-7-4700g-renoir-igpu-showing-playing-doom-eternal-1080p-by-itself

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok