AMD Radeon RX6000 Serisi ve Big Navi (2020-2021)
1 1

Bu konuda 197 mesaj var

On 8.12.2020 at 10:32 PM, wazzap said:

Bir insanın 3080 veya 6800XT alıp oyun oynarken mutsuz olacağını veya "ah, niye ötekini seçmedim" diyeceğini hiç sanmıyorum açıkçası.

1080pde sorun yok ama,1440p ve üstünde en az Ryzen 2. nesil ayarı bir işlemci yoksa bottleneck sorunu olabiliyor.

On 9.12.2020 at 0:11 AM, mamad said:

Atlamışız, 6700'lerin de gelecek ay yapılacak ces sunumunda tanıtılması bekleniyor:

https://videocardz.com/newz/amd-ceo-lisa-su-to-present-at-ces-2021-on-january-12th

Bence iki şirket de,düzgün stok akışı sağlayana kadar yeni ürün tanıtımını bırakmalılar. Kimsenin stok sebebi ile erişemediği kartlar tanıtmanın kimseye faydası yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 saat önce, wazzap said:

Abi bu fiyatlar nedir böyle yahu? 2k$ . Kaç maaş vericez de alıcaz bunları. 6800 ler de 7bin ₺ civarı fiyatlarda fantazinin dibine vuruyor. Geçen gün niyetlendim rx580 i upgrade edeyim diye , yine en mantıklı f/p rx5600xt görünüyor.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda grafik kartı almak pek akıl kârı değil, eski serilerde de -herhalde aşırı talep nedeniyle- gayet yüksek fiyatlar var.

Ne zaman düzelir açıkça o konuda da çok birşey söyleyebilen yok.

Nvidia'nın Samsung ile anlaşmasına bir miktar bel bağlanmış görünüyor, bakalım nasıl olacak, stok durumu düzelmedikçe ve talep de bu seviyesini korudukça -normal- fiyatlarla karşılaşmak olanaksız.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Amd kart kullanıcılarına bir sorum olacak. Şu sıralar yazılım konusunda durumlar nasıl?

Laptopta lanet olsun diyerek harici kartı iptal edip intel igp ile günlük kullanımda sorun yaşamıyordum. 1-2 tane oyun yüklü. Onlardan birini açayım dedim. Baktım Intel'de bırakmışım, tekrar amd kartı devreye aldım, sürücü güncelleyelim dedi, tamam dedim. Temizleyip kuralım mı dedi, ona da tamam dedim. Onayı verdim, işleme başladı, sonra da yeniden başlatmaya geçti, sonra başladı falan. Oyuna giriyorum, ana, igp devrede. Lan sürücü bile güncelledik o kadar. Acaba diyorum, reset atarken yine iptal mi etti kartı diyerek tekrar bios'a giriyorum, e harici kart devrede, açıyorum, herhangi bir uyarı vs yok. Bu nedir yahu diyorum. Ama Amd yazılımının masaüstü ve görevçubuğundaki zımbırtıları yok. Sonra aygıt sürücüsüne giriyorum ve tadaaa... Sürücü yüklenmemiş. Yalnızca silinmiş. Sonrasında ise tekrar yüklemek gibi bir zahmete girmemiş.

Sürücünün indirildiği klasörü bulup tekrar yüklemeye başlıyorum ve Amd kartı neden devredışı bıraktığımı tekrar tatbik etmiş oluyorum. Abicim bu Amd yazılım konusunda neden bu kadar mal?

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
29 dakika önce, Pablo 'Definitive' Vader said:

10 bin TL'ye satılır artık güzel ülkemizde, onuda bulabilen alırsa alır.

Sendeki karta 36bin TL istiyorlar; geçen Amazon TR'de gördüm. Depopark diye bir firma getirmiş, 1 adet stok vardı :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, Najaz said:

Sendeki karta 36bin TL istiyorlar; geçen Amazon TR'de gördüm. Depopark diye bir firma getirmiş, 1 adet stok vardı :)

Bana değişik fiyat teklifleri geldi , en yüksek 27 bin TL'ye kadar gördüm ama satıp ne alacağım. Pandemi döneminde evde bir oyun keyfim var onu da hayatımdan çıkartmak istemiyorum. Alırken çok para verdik aptal gibi diyordum ama şimdi bakınca epey mantıklı bir iş yapmışım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

6700xt çıkmış. Genel olarak 3070-3060ti arasında. Çözünürlük arttıkça 3070'le fark açılıyor, 3060ti'a yaklaşıyor. Enerji verimliliği üst modeller kadar iyi değil. Rakiplerinin gerisinde kalmış. Ama abartılı bir tarafı da yok. Oc tarafı cacık. Yeni nesil kartlar tat vermiyor.

Fiyatı normalde 480 dolar olarak açıklanmış. Bu haliyle de şapka uçuran bir ürün olmazdı ama zaten yok öyle bir fiyat. 750 dolar ve üzeri görünüyor denmiş.

Fena kart değil. Özellikle 12 gb belleğiyle tercih edilir.

rammstein and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tanıtımdaki vega graphic destekli işlemcilerinde destekliyor olması şu açıdan ilgimi çekti. Bu sene mining olayları yüzünden kart bulamayan insanlar G serisi işlemcileride çokça tercih eder oldu. Tanıtımdaki gibi epey sağlam kazançlar olacaksa eğer bu durumda oynanabilri kıvamda fps verebileceği için kullanacaklara iyi bir nefes aldırabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DLSS yapay zeka kullanarak "daha once gordugum veriye gore bu cozunurlukteki girdi ust cozunurlukte boyle gozukuyor, derinlik bilgisi ve onceki karelerden de topladigim bilgiye de bakilirsa bu arayi boyle doldurmam lazim" seklinde calisiyor. Bu ona bir cevabimiz olsun, oldugu kadar olsun diye bir araya getirilmis bir cozum.  Daha onemlisi nvidia'nin DLSS icin kullandigi tensor core'lar benzer sekilde baska akilli goruntu isleme algoritmalari icin de kullanilabilir. AMD'de henuz oyle bir potansiyel yok.

Big Navi gelecek, nvidia killer olacak videolari yapanlar bunu da "DLSS killer, iste simdi nvidia sicti" diye paketler ama AMD hala bu islerde geride. Ilk oyun destegi de Haziran'da gelecekmis. Yani "super bir sey yaptik, bak bunu bu kadar oyun da destekliyor" diye duyurmak icin beklememisler. 3070Ti ve 3080Ti ciktiginda alinda bir damla terle biz de bir sey aciklayalim diye bekledimisler.

Hic yoktan iyidir tabi.

AMD son donemde driver'lara agirlik verecek diyorlarmis (20 yildir). Endustriye acik, cok desteklenecek ama ilk destekleyen oyun daha yok. Simdi nvidia dusunsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar oturmuş uğraşmış DLSS benzeri performans ve görsel iyileşme sağlayan yazılımsal bir çözüm üretmiş ve bunu kendi donanımlarına özgü bile yapmamış. 2 seri önceki Nvidia kartlar ile bile çalışıyor diyorlar. Özel bir donanım özel bir kart gerektirmiyor. Sadece oyunların bu teknolojiyi desteklemesi için yamalanması lazım. Ne kadar başarılı olduğunu karşılaşmalı testler çıkınca görürürüz ama şimdilik gayet umut vaadediyor.

En önemlisi bu teknoloji bedava. Bu yoklukta yeni bir kart yeni bir donanım almanıza bile gerek yok, son 5 sene içinde herhangi bir ekran kartı aldıysanız bu teknolojiden faydalabileceksiniz.

Ray tracing için özel işlem birimi şart diyorlardı, AMD öyle olmadığını gösterdi, tamam belki performans olarak beklentiyi tam karşılamıyor ama donanım güçlendikçe bu da ortadan kalkıyor.

 DLSS için şart diyorlardı, AMD bunun da doğru olmadığını gösterdi. Unified shader'lar doğru programlanırsa bu işin de altından gayet kalkabiliyorlarmış. Hiç öyle yapay zeka işlem birimlerine gerek yokmuş.

Daha da geriye gidersek; Nvidia adaptive sync için hem monitörde hem ekran kartında özel donanım lazım diyordu, Gsync modüllü monitörleri öküz parasına satıyordu, Amd bunun da böyle olmadığını gösterdi, hatta göstermekle de kalmadı Nvidia'yı da Amd teknolojisini kullanmak zorunda bıraktı.

Şimdi bu senaryoda hem Nvidia hem Amd ekran kartı sahibi oyuncular için hiçbir olumsuz şey yokken akortsuz keman gibi gıyk gıyk ses çıkarmanın manası ne? Ben söyleyeyim, birilerinin kendi fantazi dünyasında çok büyük anlamlar yüklediği, ıslak rüyalarını süsleyen tensor core'lara AMD'den bir tokat daha geldi. Bütün olay bu.

El insaf, Nvidia'nın kendisi 1000 serisine DLSS özelliği getiremedi ama AMD getirdi ama AMD yine kötü. La bu AMD size ne etti?

Whooosh tarafından düzenlendi
Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia RT sart diyordu, AMD bunun dogru olmadigini gosterdi. Nvidia DLSS sart diyordu, AMD bunun dogru olmadigini gosterdi. Nvidia ekran karti sart diyordu, AMD bunun da dogru olmadigini gosterdi. Ve iste, AMD'den her donanimda calisan, demek ki daha gelismis olan cozum:

https://www.youtube.com/watch?v=V4oVDS19AWI

Gercek zamanli yansimalar, gercek zamanli isiklandirmalar falan... Uf...

 

edit PS: 

1. Eskiden T&L gibi teknikler once yazilimda cozulurken donra donanim destegi eklenirdi. Simdi nvidia arge butcesiyle piyasaya donanimdan hizlandirilmis teknikleri getiriyor, yazilim tabanlari alternatifleri daha sonra geliyor ve ya hizda, ya kalitede geride oluyor. Yine de nvidia size yaranamiyor. O niye diye kendinize sormali.

2. AMD DLSS getirmedi cunku DLSS baska bir sey. Onun altini cizdim. Sen istiyorsan yine bu markaya gonul verdim veya rekabeti desteklemek istiyorum deyip ayni fiyata bu kartlari al ama en azindan ne oldugunu bilerek al.

nvidia firsatini bulsa hepimizi oper. Ama AMD de daha az kabiliyetli donanima ayni fiyati cekerek hepimizi biraz opmeye calisiyor.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

AMD FidelityFX Super Resolution'ın ilk incelemeleri gelmiş. Kısaca düşük çözünürlüklerde DLSS 2.0 kadar başarılı değil ama Ultra Quality modunda görüntü kalitesinden minimum taviz vererek %25-45 arası performans iyileştirmesi sağlıyor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KCzjQ4qP124

https://www.youtube.com/watch?v=yFZAo6xItOI

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

AMD DLSS getirmiyor cunku bu baska bir sey dedigimizde kiziliyordu. Kendileri videoya "tabi DLSS ise karsilastirma tembelligine girmemek lazim" diye baslamislar. Komedi olmus.

Big Navi gelecek, DLSS killer yolda, nvidia korkudan titriyor tarzi yerine suna goz atilabilir mesela:

https://www.youtube.com/watch?v=xkct2HBpgNY

TAA FSR'dan iyi. DLSS TAA'den iyi. Ama sagda native 4K, solda yuksek FPS'li ekran goruntusu ile sonuc paylasip "bizde de var" demek icin guzel bir teknik. DLSS'e o yonden iyi rakip olmus.

Gelismesini bekleyelim denebilir. Ati, pardon AMD driver'lara biraz daha agirlik vercek diyorlar. Konuyu ciddiye aldigini duyurmak icin Catalyst programini duyurali alti ustu 20 yil oldu, az kalmis olmali.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Windows tarafını bilmem de Linux ortamında AMD tarafı çok iyi gidiyor. RadeonSI ve RADV açıkçası açık kaynak kullananları daha yüzüstü bırakmadı hiç. NVIDIA ise şimdi kepler GPUların desteğini kesti yeni sürücü versiyonu ile Linux tarafında. Bir süre sonra kernel güncellemeleri ile Kepler TITAN sadece düz VGA dan ibaret kalacak. AMD tarafını kullananlarda sıkıntı yok çünkü sürücülerin geliştirilmesi AMD den tamamen bağımsız gidiyor. Güzel tarafı şu Mesa da Bas ve Marek gibi geliştiriciler RT olmayan jenerasyon kartlar için RT desteği getirmeye kolları sıvadılar. Tamam belki performans iyi olmayacak ama AMD nin totosunu kaldırmasını beklemek gibi bir durum yok. Babalar gibi RT çözümü üretecekler (RDNA2 ve sonrası için özellikle) bu adamlara itimadım tam. Yaptıkları (RADV ve RadeonSI) yapacaklarının tamamen teminatı olacaktır. Tek isteğimiz Mesada developer sıkıntısı giderilsin Clover OpenCL çözümü tam spec e kavuşsun abuk subuk kapalı kaynak kodlu kurulması ayrı bir karın ağrısı GPGPU stacklere mahkum kalmasın kimse ki Clover OpenCL üzerinde kazıcılık yapan da az değil bu dönemde. Bir şekilde çalışıyor ve sıkı durun  AMD ROCm den daha iyi çalışıyor. 

SkyWarrior tarafından düzenlendi
wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok