Server Board Avantajları
0

Bu konuda 6 mesaj var

Bir arkadaşın sorunlu anakartıyla boğuştuktan sonra yeni arayışlara girdim. Acaba server anakartlar daha mı stabildi. İnternette çeşitli kaynaklar var ama ben buradaki arkadaşların görüşünü merak ediyorum. Doğrudan tecrübesi olan olursa daha iyi olur.

İncelemek için bilindik linkleri de ekleyelim.

https://www.supermicro.com/en/

https://www.asrockrack.com/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende AsRockRack bi kart var, server olarak kurdugum AMD sistemde kullaniyorum.

Stabilite konusunda ben bi fark gormedim. Sans faktoru her iki urunde de var, eline problemli bir kart gecerse ugrastirabilir.

Fark daha cok kartlarin ozellestigi fonksiyonlarda. Bu da bir tarftan daha iyi, diger taraftan daha kotu.

 

Anakart su

(Simdi linki koymak icin siteye girdim, yeni BIOS gelmis bugun ona bi bakarim)

https://www.asrockrack.com/general/productdetail.asp?Model=X470D4U#Specifications

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm şans faktörü burda da geçerli demek ki

Ben sanmıştım uzun süre test yapıyorlar, sağlam çıkanları satıyorlar... Bir dönem kingston RAM'lerin fiyat sebebi gösterilirdi test meselesi.

Şu an en ucuz Asrcok Rack Mainboard 2300 TL Newegg'de, kargo kimbilir kaça...

Neyse teşekkür ederim.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Asrock anakart kullanıyorum çift işlemci için. Server anakartları stabilite konusunda normal anakarttan çok farklı değil, tabi ek özellikleri çok fazla, gigabit ethernet çoğu zaman 2 tane oluyor, bios'ta sorun olursa wake on lan ile anakartın kendi işletim sistemine ulaşıp bios ayarlarını değiştirmeniz mümkün vs. Tabi server ve workstation anakartları da birbirinden farklı, server anakartları daha çok istasyonlara kurulabilecek şekilde, genişleme kartları daha az olabiliyor vs. workstation anakartları bizim anakartlara daha çok benziyor kullanım açısından. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Stabilite konusunda profesyonel ürünler daha uzun tasarım ve test sürecinden geçiyorlar. Hatta bazı özellikler tamamen güvenilir olmadan ektif edilmeyebiliyor. Misal anakart üstünde bir SAS soketi oluyor ama o SAS soketi anakart çıktıktan 1 sene sonra firmware ile aktive edilebiliyor falan.

Ayrıca komple workstation olarak satın aldığınızda soğutmasından güç kaynağına kadar içerik biraz bol kepçe olur. Örneğin sistemin peak güç tüketimi 530watt'dır ama 1300w güç kaynağı ile gelir falan. Kullanılan fanlar normal desktop sistemlerden çoooook daha hızlı çalışabilir ve çok daha uzun ömürlüdürler.

Kararlılık konusunda en önemli şeylerden biri olan ECC ram desteği bazı sistemlerde sadece işlemci tarafından desteklenmesi yeterli olmaz, anakartın da ecc ram desteği olması lazım.

Profesyonel anakartlar yada barebone sistemler istisnalar hariç overclock'a da izin vermezler. Satış sonrası desteği iyidir, bir sorun ile karşılaştığınızda telefonla yada internet üzerinden destek hizmeti alırsınız.

Tabi bir de bu işin maddi kısmı var, bu ekstraların hepsi fiyata yansır.

Kararlılığı çok önemli bir faktör ise parça parça değil de ihtiyaca göre hazır workstation alınması daha doğru olur ama öyle desktop alternatifleri ile aynı fiyatlara beklemeyin.

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gezinirken rastladım Asus CSM adı altında kurumsal stabilite sağlayan bir seri çıkartmış. İddialar gelişmiş yönetim, sağlamlık ve güvenlik sağlıyor oluşu. 

Ben bu hamleyi server anakartlarla consumer kartlar arasında ara çözüm olarak konumlanıyor olarak anladım. Şans vermek isteyenler bakabilir.

 

https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/CSM/filter?Series=CSM

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok