Mac mini + monitör alıncak , tavsiye var mı?
0

Bu konuda 6 mesaj var


Macmini ve monitör alınacak . 
İnternet+bir kaç uygulama+webcam işleri için kullanılacak , oyun-render vb. işler yapılmayacak.
Anlamıyorum apple ürünlerinden.
Aman şu modelini alma ya da şu modelinin fiyatı performansa göre iyi dediğiniz bir şeyler var mı?
Bir de monitör öneriniz varsa mac mini ile kullanmak için.  27" ya da 24" 60 hz üzeri bildiğiniz ya da kullandığınız var mı acaba.
 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kullanım senaryosu için Mac Mini + Monitor yerine doğrudan Macbook Air falan daha rahat olabilir, evde kullanımda ikinci ekran isteniyorsa takılır yine ama bütçeye mi takılır bilemedim.

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dün, macmini late 2012 sistemimi ve yanındaki ıvır zıvırları (apple mouse, klavye trackpad vs) sattım. 2012 de çıkmış bir bilgisayar, 9 yıl sonra bile halen gayet iyi bir paraya satılabiliyor. Apple’ların bu yanını seviyorum. Bendeki model i7 4 çekirdek 2.3 ghz işlemcili versiyondu, geçen yıllarda harddiskini ssd yapıp ramini de 2x8gb’a çıkarınca canavar gibi olmuştu. Şayet son macos (big sur) olmazsa olmazınız değilse bu şekilde late 2012 i7 işlemcili,16gb ram ve ssdli bir macmini hem görece uygun fiyatlı hemde yeterince de hızlı olacaktır. Ama güncel macoslara uyumlu olsun diyorsanız bu seriden daha yeni bir model bakmalısınız.

İkinci el değil sıfır alacaksanız, mac minilerde artık apple’in yeni M1 işlemcisi var ve performansı gayet yeterli gibi, ama bu yeni seride ram yada hdd terfisi (Ram kesin de hdd’den çok emin değilim ama bildiğim kadarıyla öyle) yapılamıyor, baştan olabildiğince yüksek ram ve hdd li bir model seçmelisiniz.

Coppermine tarafından düzenlendi
Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mini biraz lüzumsuz bir alet. Ucuz desen ucuz değil, güçlü desen güçlü değil, upgrade imkanı da yok. Mini + monitör parasına zaten MB Air alıyorsunuz, fazladan ekranı bataryası klavyesi faresi hepsi içinde oluyor. Mini almakla bitmiyor. Mac kullanıyorsanız mac klavye çok şart değil ama magic mouse alacaksınız, +100$

MB Air alın geçin.

Altan Yoklar and Coppermine beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok