Whatsapp yeni veri paylasimi hk.
1 1

Bu konuda 27 mesaj var

https://thehackernews.com/2021/01/whatsapp-will-delete-your-account-if.html

size de bildirim gelmistir muhtemelen. 8 subat'a kadar yeni ToS'u kabul etmezsek (fb ile veri paylasimi) whatsapp'i kullanamayacagiz. twitter'da trend olmus iste whatsapp'i birakalim telegram'a, signal'a gecelim fln diye

ne dusunuyorsunuz? sürü whatsapp'i terk eder mi?

bir de madem bu whatsapp end-to-end encrypted oldugunu iddia ediyor, ne verisi satacak/paylasacak?! :icon_think: mesajlar disindaki tum alabildigi veri ile mi? 

not: icq'cuyum :)

infestor tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben whatsapp ı diğer insanlar kullandığı için kullanıyorum. Telegrama geçmeyi istiyordum ama tek başına olunca bir anlamı olmuyor tabii.

Yeni kişilerin Telegram hesabı açtığına dair bildirimler alıyorum ve duyuyorum da.

Öte yandan telegram suçlu yuvası veya facebook bu sözleşmeyi sundu diye rus malına (ki sahibi Putin'le takışmış ve Rusya'dan taşınmış birisi) mı geçeceksiniz gibi benim garibime giden argümanlarda var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Signal'i kurdum , wazzuptan 3-5 arkadaş oraya geçtik. Signal bir harikaymış , mesaj gönder mesaj al istersen sil falan , tam bir özgürlük yuvası.
Ne çekmişiz o wazzuptan yahu.
.
.
.
Hür irade ilüzyonu .
(şimdi iki taraftan da mesaj geliyor gereksiz yere zaman kaybı, iş gücü kaybı ,verimsizliq , bir de telegrama geçersem oh cümbüşü bak sen)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

aynı durum telegramda da söz konusu. İki, üç gündür benim rehberimdeki en az 30-35 kişi telegrama geçti. Telegram yanında whatsapp tarih öncesi yazılım gibi kalıyor. Ama çoğunluk orada olduğu için tutuyorum. Bu durum değiştiğinde whatsapp'a zevkle güle güle diyeceğim.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben whatsapp'ı tamamen silip telegram'a geçeli çok oldu. 

insanlar bir garipsiyor "ya nası whatsapp yok" falan oluyorlar. özellikle 2. el parça satarken güven konusunda sıkıntı oldu 1-2 kişiye.

-

telegram'a şu son 2-3 günde benim de rehberimin yarısından fazlası geçmiş durumda.

millete yıllardır gelin şuraya diyordum bir app yüklemeye üşeniyorlardı.

şimdi "aa sen demiştin iyimiş burası" diye mesaj atıyorlar, ben de hee evet şimdi siktir git yazıyorum :lol:

-

FB whatsapp'ı kara kaşı, kara gözü için, ya da insanlığa fayda olsun diye almadı. işin bu noktaya geleceği belli idi.

PR konusunda büyük bir sıçışa imza atmış FB yalnız, çok daha yumuşak ve hissettirmeden yapabilirdi bence bu işi.

-

açıkçası nerde çokluk orda bokluk düsturunu benimsemiş biriyim.

daha hiç kimse ne olduğunu bilmiyorken, amerika'da okuyorken, sadece edu-k12 vs. okul e-mail hesaplarıyla katılınabiliyorken facebook kullanıyordum.

ne zaman annemle babam üyelik açtı, boku çıktı diyip bi heralde 10 seneden fazla olmuştur kapadım. instagram'ın olayı ne hala bilmiyorum bile.

2019 senesi içinde o da belli başlı 5-10 hesabı takip edebilmek için twitter açtım, tamamen pasifim tek paylaşım yapmadım.

-

benim çalıştığım şirkette, bir whatsapp paylaşımının sosyal medyaya taşınması sonucu bir sürü soruşturmalar açıldı, birlikte eğitim aldığım arkadaşlardan biri işinden oldu. 

o zamandan beri iyice soğudum.

insanlar olmadığı bir kişiyi, yaşamadığı bir hayatı canlandırmaya çalışıyor. trajikomik geliyor bana özellikle de ülkemizde sosyal medya kullanımı.

eşim takip ettiği için evde mecburen masterchef'e bakıyordum.

uğur diye 28 yaşlarında bir genci, 18 yaşındayken sosyal medyada yazdığı 1-2 küfür sebebi ile önce linç ettiler, sonra da diskalifiye ettiler.

açıkçası hepimizin gurur duymadığı paylaşımları olmuştur, en azından DHW zamanları incir çekirdeğini doldurmayacak konularda birbirimizi kırmışızdır.

ama belli bir yaştan sonra tam adını soyadını bilen biri google'dan aratıp bütün gelmişini geçmişini görüyorsa o nokta sakat.

ben bu konuda iyi korudum kendimi, tam ismimi yazan 1-2 kurum ve kişiye rica ile kaldırttım. şuan tek FAA (amerikan sivil havacılık) 'de çıkıyor ismim. onlara da yazdım ama pek siklemediler :lol:

-

neyse diyeceğim yani bu veri toplama işi gitgide daha sakat hale gelecek.

insanlar sadece reklam, pazarlama vs. geri dönüşü olacak diye düşünüyorlar ama gördük işte kıçı-kırık 3 tane karikatür için ev hanımlarına dava açtılar izinsiz paylaşım diye.

ileride hiç ummadığınız bir zamanda bir dava vs. uğraşmamak için nereye hangi bilginizi yazıyorsunuz iyi düşünmek lazım.

ben kendi adıma hiçbir kuruma kişisel verilerimi işleme izni vermiyorum, mecbur tutan şirketlerin ürünlerini de kullanmıyorum.

gerçi çok farkeder mi ondan da emin değilim, bu kadar haksızlık-hukuksuzluk olan bir memlekette bela yine gelir bir yerden bulur insanı. çok konuştum.

 

infestor, CaRaBeeN, Mono and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadigim gizlilik kaygisi ile whatsapp'i terk edenler neden signal yerine telegram vb. gibi uygulamalara gectigi. 

telegram'da e2ee sadece kullanici sectigi zaman var; default gelmiyor. telegram firmasi for-proft; signal ise non-profit bir olusum. 

kisaca signal, gizlilik konusunda en iyisi.

infestor tarafından düzenlendi
KaraSinek beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu furyada resmi olarak 1 (bir) çalışanı olan Signal diye bir firmanın hisse değeri de 1100 kat artmış. Yatırımcıların böyle salakça para saçması ne garip bir hareket anlamıyorum.

Telegram'da da mecburen contact list sync'i kapattım. Aksi takdirde o da geldi bu da geldi notification'ları kesinlikle durmuyor. Ayarlardan kapatsam da gelmeye devam ediyor. Biz bir kaç grubu yıllar önce Telegram'a taşımıştık, özellikle Discord'la bağlantı botlarını ve diğer özelliklerini severek kullanıyoruz.

Telegram'a geçen birkaç kişiye de özellikle WhatsApp'ı kaldırdın mı diye sordum "Yok ya herkes kullanıyor mümkün değil, onu da kullanacağım" benzeri yaygın bir cevap alıyorum. Bu moda muhtemelen hızla tükenir yok olacaktır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
25 minutes ago, Najaz said:

Whatsapp'ı silersen nick'ini de değiştirmen lazım :)

Ondan önce ben vardım. :baba:

Silmedim bu arada whatsapp'ı, silenleri de anlamıyorum. Tamamen herkes geçmeden silemem sanırım. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
20 saat önce, Altan Yoklar said:

Signal wazzup'ın %99 klonu. Aynı wazzup gibi piroblemsiz çalıştı bende. 
Telegram'da ne var wazzup'ta olmayan? Daha kolay kullanım mı sunuyor?

bir kere en önemli farkı ve güzel olan özelliği; whatsappta telefon kapalıyken web üzerinden vs mesajlaşmaya devam edemezsin. Ama Telegramda, telefonun şarjı bitti kapandı diyelim,, pc'den vs webden girip mesajlaşmaya devam edebilirsin. Kullanıma yönelik olarak da multimedia eklentileri, gif vs paylaşım çok daha kullanışlı.  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Whatsapp kurumsal reklamlar için kullanılıyor artık kullanımın tek amacı sürünün varlığı boomerlar. Telegram, signal whatsapptan bambaşka bir platform. Biraz geç kayışlar başlamış artık telegramda bitti discord en iyisi.

Birde gizlilik odaklı çok dayatılan signal gibi yerleri kendi adıma sevmiyorum entegrasyon problemleri bu tür uygulamalarda çok oluyor. Biraz rahat etmek istiyorsanız orta şekerli uygulamaları tavsiye ederim. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası ben çok da sallamıyorum bu olayı.. her yanımız reklam kokan hareketler ile doluyken gereksiz bir yaygara çıkartıldı bu w.sapp konusunda.. 

w.sapp'ın kullanıcı kitlesinin tamamı değil, yarısı değil %15-20'si telegram'a kaysın o da aynı bokun laciverti olur emin olun.. en kötü ihtimalle zuckerberg gider basar parayı telegram'ı satın alır.. o almasa bile illa ki bu data'yı satın alacak birileri çıkar ve unutmayalım ki para her şeyi satın alır.. 

hep diyorlar ya.. bir uygulama bedava ise orada ürün sensin diye.. bu da aynı hikaye.. hiç kimse hiç bir kurum hiç bir kuruluş vatana millete hayrı olsun diye böyle free uygulamayı desteklemez, yaşatmaz.. illa ki o kullanıcı verisi birilerine satılıyor pazarlanıyordur.. zamanında reklam sektöründe çalışırken o big data'nın nasıl bir meret olduğunu, basit bir uygulama için verdiğimiz saniyelik bir onayın hangi markaya ne denli büyük veriler sağladığını anlatsam g.tü düşer burada herkesin.. 

ayrıca olaya bir de şu açıdan bakmak lazım.. etrafta çokça duyuyorsunuzdur.. hatta inandırıcı olmayacak belki ama benim bile başıma geldi.. satın almak istediğiniz bir ürünü telefonunuz bilgisayarınız tabletiniz yanınızdayken sadece konuşun.. herhangi bir kelime aratması yapmayın akıllı cihazlarınızda.. sadece dillendirin.. bir kaç güne kalmadan önünüze bu ürünle alakalı reklamlar düşmeye başlıyor.. yani şaka gibi ama dinleniyoruz resmen.. ya da ben hangi programa nasıl bir onay verdiysem ben dinleniyorum :).. yakın zamanda ütü almak için evde kız arkadaşımla lafladık epeyce.. tefal olsun philips olsun tabanı şöyle tepesi böyle olsun vs.. sonra anneme gittim yemek yerken sen ütünden memnun musun hangi marka alınmalı neye dikkat edilmeli diye öyle bi 10 dk falan konuştuk.. ertesi gün şaaak önümde sayfalarca ütü reklamı.. 

yani olay bu seviyelerdeyken afedersiniz s.kmişim w.sapp'ın veri politikasını.. alsın soksun g.tüne, ne yapıyorsa yapsın.. bu devirde un-public kalmanın imkanı mümkünatı yok.. 

benim şahsen bütün sosyal hayatım, iş hayatım, aile hayatım w.sapp üzerine kurulu.. yani dijital ortam üzerinden iletişim kurarken w.sapp tek tercih.. durum böyle olunca da burada benim değil içinde bulunduğum kitlenin toplu bir değişim geçirmesi gerekiyor.. bu da açıkçası imkansız gibi bir şey.. 

neyse, günün sonunda ben de o veri politikasına henüz onay vermiş değilim.. belki bir geri adım atılır lan boş yere onay vermiş olmayayım diye bekliyorum.. ama yok bu politika değişmez ve 8 şubat tarihinde onay vermezsen kullanamazsın derlerse veririm onayı hiç de tereddüt etmem.. zira w.sapp kullanamadığım bir hayat benim için ciddi sıkıntı.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiye kadar da paylaşıyordu ki. Bu sadece bakın bazılarınızın haberi yok ve bu yüzden yasal yaygara falan çıkıyor, artık haberiniz olsun anlamına geliyor sadece. Telegram vb gibi tüm uygulamalar şu an dahi veri satışı yapıyordur, işleri de açılır şimdi. Zamanında whatsapp'ı kuran sonra da Facebook'a sattıktan sonra ayrılan eleman Signal'i kurdu. Şimdi yine çok kazançlı çıkacak durduk yere. Durduk yere diyorum zira Whattsup muhtemelen yasal problemler sebebiyle zaten yaptığı veri paylaşımı için izin almak zorunda kaldı. Ve arkasından her zaman olduğu gibi büyük bir histeri ve dünya çapında bayrak yakmalar falan.  

Takipten kurtuluş yok, herkesin kendine göre önlemleri var ama firmaların elindeki imkanlar çok fazla. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu konu çok ilginç yalnız. WhatsApp'a böylesine itiraz edilirken neden kimse Instagram ve Facebook'tan vazgeç(e)miyor? Daha beteri ama kimse şikayet etmiyor... :cici:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Altaylı izliyorum uzun zaman sonra ilk kez. 

Serdar Kuzuloğlu ve Volkan Dülger var, güzel bir program oluyor.

20 hours ago, SEP said:

Şu konu çok ilginç yalnız. WhatsApp'a böylesine itiraz edilirken neden kimse Instagram ve Facebook'tan vazgeç(e)miyor? Daha beteri ama kimse şikayet etmiyor... :cici:

Instagram ve Facebook'da ticari sırrını, cinsel fantezini vs. zaten paylaşmaşsın. Whatsapp daha mahrem bir şey. Ondan daha çok tepki geldi bana kalırsa. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 11.01.2021 at 16:58, NoFlyZone said:

ayrıca olaya bir de şu açıdan bakmak lazım.. etrafta çokça duyuyorsunuzdur.. hatta inandırıcı olmayacak belki ama benim bile başıma geldi.. satın almak istediğiniz bir ürünü telefonunuz bilgisayarınız tabletiniz yanınızdayken sadece konuşun.. herhangi bir kelime aratması yapmayın akıllı cihazlarınızda.. sadece dillendirin.. bir kaç güne kalmadan önünüze bu ürünle alakalı reklamlar düşmeye başlıyor.. yani şaka gibi ama dinleniyoruz resmen.. ya da ben hangi programa nasıl bir onay verdiysem ben dinleniyorum :).. yakın zamanda ütü almak için evde kız arkadaşımla lafladık epeyce.. tefal olsun philips olsun tabanı şöyle tepesi böyle olsun vs.. sonra anneme gittim yemek yerken sen ütünden memnun musun hangi marka alınmalı neye dikkat edilmeli diye öyle bi 10 dk falan konuştuk.. ertesi gün şaaak önümde say

Al bendende o kadar geçen sene çok kez başıma geldi. İş yerinde yan tarafımda oturan abiyle konuşurken, hop ertesi gün bi bakıyoruz çeşitli sitelerde o kelimesi geçen marka ya da ürünlerle ilgili reklamlar falan :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 11.01.2021 at 16:58, NoFlyZone said:

zamanında reklam sektöründe çalışırken o big data'nın nasıl bir meret olduğunu, basit bir uygulama için verdiğimiz saniyelik bir onayın hangi markaya ne denli büyük veriler sağladığını anlatsam g.tü düşer burada herkesin.. 

Nasıl bir şeymiş merak ettim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok