PlayStation Muhabbetleri...
1 1

Bu konuda 248 mesaj var

vay anam vay ya...

bu Demons Souls neymiş böyle.

tarz olarak oyunları olabildiğince zor oynamaya çalışıp, olabildiğince az ölecek şekilde dikkatli oynarım.

Oyunu çok seveceğimi ilk boss'a ölünce anladım.

Oyun hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

PS3 versiyonunu hiç oynamadım.

Steam'den Dark Souls: Prepare to die Edition almıştım. Grafikler leş, oynanabilirlik rezil gelmişti, yarım saat bakıp bir daha şans vermemiştim.

@Atrin

Bu oyunu senin gibi bilenlerden spoiler olmadan bazı tavsiyelere açığım.

şimdi ilk bölümün sonunda kaçınılmaz olarak öldüm ki ilk boss'a giderken bu mu zor oyun canım bile düşmedi diye düşünmeye başlamıştım.

spoiler yemeden bakmaya çalıştım, zaten o boss'u öldürebilsen bile oyun bir şekilde seni öldürüyormuş ve her halükarda nexus'a gidiyormuşsun.

onu anladım da, şimdi nexus'da kan lekelerine bakınca soul form'dan human form'a geçebilmek için tekrar ölmek gerektiği vurgulanıyor.

çok okumadım ama reddit'de bazısı bütün oyunu soul mode'da oynamak lazım yazmış, bazısı öyle olmaz yazmış.

aslında çok kasmadan dan-dun ilk bir kez oynamak lazım çünkü 2. kez mutlaka oynanacak bir oyun olduğu belli.

ama yine de çok temel konularda en baştan hatalı gitmek de istemem.

spoiler free guide'lar gördüm ama guide ya da walkthrough gibi zamazingolara bakıp da oyun oynamam bu yaştan sonra.

en iyisi burdan bir bilene sormak.

bu archstone'lar ne ayak mesela, istediğin bölüme istediğin an gidiyormusun yani belli bir sırası yok mu.

anladığım kadarıyla oyun bazı şeyleri özellikle havada bırakıp, oyuncu keşfetsin istiyor.

nexus'daki 3 adam da tam olarak bir yere yönlendirmiyor.

 

4K bir deneyimlemek için cinematic mode'da başladım, aslında rahatsız etmedi çünkü FPS kaç bilmesem de asla 45-50'nin altına düşmemiştir.

sonra performans mode'a aldım, oyun bir akmaya başladı, 4K değil 1800p ama durup özellikle incelemedikçe öyle müthiş bir fark da yok.

keşke 4K 60 FPS verebilseymiş. ama niye veremediği de belli grafiklerin detayından.

 

Bu oyun baya güzel saatler geçirtecek belli, bugün yoruldum biraz, yarın kahvaltıdan sonra sakin kafa ile devam edeceğim.

330 TL'ye PC için aşırı pahalı ama konsol için kabul edilebilir bir fiyata aldım ama oyun çıkar çıkmaz 500-600'e alanların neden paraya acımadığını anladım.

bizim gibi action-rpg sevenler için bulunmaz bir nimetmiş.

ben inventory ve character built gibi alanları konsol bebeleri için basitleştirilmiş/sadeleştirilmiş olarak beklerdim ama anladığım kadarıyla benim sevdiğim gibi baya bir detay var.

neyse bakalım öğreneceğiz.

eylül 23'den beri 2 aydır full diablo 2 resurrected oynadım. 2 tane endgame char yaptım artık, biraz baymaya başlamıştı zaten ondan iyice sıkılmadan bunu aldığım iyi olmuş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun başına bakıp geçen sene 500 lira versem pişman olmazdım demiştim. bugün fırsat oldu oynamaya, ilk bölümü bitirdim. şuanki fikrim sırf demons souls için playstation 5 almış olsam yine pişman olmazdım. tam benlik bir oyunmuş.

Temple knight açtım, şimdi bir de sorceress başlayayım...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust hocam selam. oyunu sevmene çok sevindim :) cidden ps5 de mutlaka oynanması gereken bir oyun. PS5 i aldığım akşam paraya acımayıp hemen almıştım storedan. 

Şimdi oyunu sana anlatmam çok zor. Oyun sana hiç bir bilgi vermiyor ve vermeyecek. Bazı NPC leri çok iyi dinleyerek küçük ipuçlarını yakalayarak bir şeyler çözmek mümkün ama onun dışında kompleks sistemler var oyunda.

İlk oynadığında mutlaka soul formda oyna. Human formda oynadığında evet HP daha çok oluyor ama Nexus dışında human formda öldüğünde bulunduğun archstone "dark" a doğru gidiyor. Dark a gitmesi ne demek? senin HP daha da azalıyor ve düşmanlar daha çok damage vurmaya başlıyor. Yani human formda öldüğünde o archstone için oyun daha da zorlaşıyor. White a doğru gittikçe de tam tersi. Demonları öldürdüğünde otomatik human forma kavuşuyorsun. o world ü dark a çekmeden ölmenin tek yolu nexus da yukarılara çıkıp aşağı atlayarak intahar etmek. Human formda oynamanın bir diğer eksisi diğer oyuncular tarafından "invade" edilebilir olman. Fakat aynı şekilde sende yerde bırakılan mavi işaretlerden başka bir oyuncuyu sana yardım etmesi için summon edebiliyorsun. Bu sistemleri oyun sana hiç bir zaman anlatmıyor :D archstone lar dark mı white mı diye menüden görebilirsin. seviyeleri var pure dark -6 demek pure white +6. birer birer artıyor veya azalıyor. Archtoneları dark veya pure a çekmenin belli yolları var. Bazıları zor bazıları kolay. Dark yapmak çok kolay. human formda ölebilirsin. npc öldürebilirsin vs. Demon öldürdüğünde +1 white a kayar. veya ismini unuttum kırmızı soul formda npc ler oluyor onları öldürünce de white a kayıyor. Bunları yazarak anlatmak bile çok zor. Spoiler free guide okuman veya izlemen daha iyi olur. veya ilk seferinde pata küte oyna new game+ da dikkat ederek oynarsın ama archstone ların dark lığı veya white lığı new game + a aktarılıyor. 

Bu arada dark veya white world olmanın sadece zorluğa etkisi yok. Bazı etkinlikler, npc ler veya itemlar pure dark veya pure white da aktif oluyor. 

archstoneların belli bir sırası yok ama herkesin oynayış tarzına göre izlediği bir sıra var. Mesela ben 1-1, 1-2 yaptıktan sonra 2-1, 2-2, 2-3 yaparım sonra 3-1, 3-2, 3-3 bazen 4 veya 5 e atlarım en son 1-3 1-4. her archstone un kendine has itemleri ve upgrade için kullandığın stoneları var. grind edip biriktiriyorsun. Oyunda görmüşsündür hero soul bimlemle soul diye itemlar var yerlerde. oyları level atlamak için harcayabilirsin ama sakın Demonlardan elde ettiğin soulları harcama. Onları biriktir belli silahları vs upgrade etmek için kullanılıyorlar. Ben mesela ilk oynadığımda harcamıştım ve istediğim upgrade i yapabilmek için new game + ı beklemiştim. 

İlk oynadığında hiç bir npc'yi öldürme. Veya sana zarar vermeyenleri öldürme diyim. Bunu spoilersız anlatmam zor gerçi oyundaki hikaye de sana net bir şekilde anlatılmıyor :D 

Yazarken tekrardan oynayasım geldi valla :D 

 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ekleme: bu archstoneların yani wordlerin tendencylerini yazmışım dark white olarak ama buna ek olarak character tendency de var. senin yaptığın eylemler world ler dışında senin karakterini de etkiliyor. yine buna göre eventler npcler veya itemler açılıyor. 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin biraz çözdüm fakat 1-2 nin sonunda tower knight'a 2 kez gittim, ikisinde de one shot atıp öldürdü. ben de 2-1'e başladım. walktrouhg'ya bakmak hiç adetim değildir ama yarım saat uğraşıp boss'a gidiyorsun. boss tek vuruşta öldürünce level'ın en başına dönmek fazla acımasız olmuş. mümkün olduğunca bakmayacağım yine de.

ben 20 kez de giderim, o konuda hastalıklı bir yapım var. geçmeden bırakmam ama genel konsol bebeleri ağlamaktan histeri krizlerine girmeden bu oyunu nasıl oynayabilmiş, onu da merak etmiyor değilim.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust Bazı maplerde kısa yollar var hocam. Şimdi spoiler vermemek için yazmıyorum hangisi nerede diye ama bazılarında var :) 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1-1 de 2 tane sağlam kısayol var, zaten her yeri araştırınca buluyorsun ama 2-1 ilk kadar uzun olmasa da kısayol yok. ama boss'a hızlı gitmek için bütün düşmanları öldürmeden de gidebiliyorsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust 1-1 deki kısayol zaten çok bariz. bazıları o kadar bariz değil. 2-1 de kısayol yok evet ama yolu az da olsa kısaltan bir yer var. 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, Atrin said:

@stardust nerelerdesin ? Hangi build ile devam etme karari aldin?

armor spider'ı öldürdüm, 2-2 deyim. temple knight açmıştım ama yanlış oynuyormuşum full zırhla. büyücü yapayım istedim ama yüzüğü nedeniyle yine royalty tercih ettim. kalkansız magic damage arttıran kriss blade + wooden catalyst ile oynuyorum. melee kasmadan önce bir böyle görmek istedim oyunu.

ps: 5 tane karakterle başladım, silme opsiyonu da yokmuş, büyüm oyunun save datasını sildim bir de. 6. oldu bu karakter :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iyi ki o hero, warrior vs. büyük soullar kullanmadığım için inventory'de kalmış, onlarla yine 3 soul level atladım yoksa harbiden fıttırıyordum.

ps: 2-2 tekrar baymasın diye 3-1'e başladım, çok iyi bu oyun, cidden oynatıyor kendini. böyle bölüm bölüm ayırmaları da iyi olmuş, zorluktan geçemiyorsan bir bölümü gidip başka bölümde güçlenebiliyorsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust Uyuşturucu gibi oyundur :D Başarma ve kaybetme hissini çok iyi yaşatıyor. 2-2 de boss için kısayol var etrafa bir bak istersen. Bu arada dünyalar hakkında az da olsa bilgiyi oradaki npc ler veriyor genelde. Fakat yine çok az bilgi. O yüzden daha sonra ben youtubedan hikayeyi anlatan video izlemiştim.

Plat yaparsın artık. Plat yapmak için ama mutlaka rehber okumak gerekiyor. yoksa mümkün değil. 40 new game+ da biter herhalde okumadan. 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

oldukça ilerledim bugün, fool's idol anca 3. denemede geçebildim. 3-1 koridorlarında koşarken mal gibi boşluğa düşüp ölmelerim yüzünden uzun sürdü biraz ama bu sefer ölülerimi alıp ruhlarımı kurtardığım için karakteri geliştirdim iyice.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu demons souls'un hiç acıması, affı yok. ufak bir hatayı bile çok acımasızca cezalandırıyor. 

boss'ların büyük soullarını yanlışlıkla harcarsanız daha sonra açabileceğiniz bir sürü spell ve weapon upgrade'den olabilirsiniz.

hiçbir uyarı da yok, geri dönüşü yok, yani gayet 50 saat oynayıp, yaptığınız yanlışı farkedip, baştan başlamak zorunda bile kalabilirsiniz.

@Atrin sağolsun henüz geri dönülmez bir hata işlemedim ama, o büyük soullar'ı storage'a yolluyordum. 2-1 deki blacksmith ed'in upgrade'leri bir türlü açılmadı.

diyorum nerde hata yapıyorum falan ama meğer o soullar storage'da da durmamalı yanında taşımalıymışsın, oyunun yarısı geçti daha yeni upgrade etmeye başladım silahları.

büyücü olduğum için büyük sorun değil de, başka karakter olsa kafayı yedirtmelik bir durum olabilirdi.

3-2'nin çifte boss'unda kaldım, 4-1 zor geldi, ilk 5-1'i bitirdim, 5-2'de bir yer var yani 10 kez falan öldüm, zorlamanın anlamı yok diye 4-2'den devam edeyim dedim.

yahu saçma sapan o kadar çok ölüyorsun ki, artık başını ezbere oynuyorum ve farkettim ki soul farmlamak için en iyi yermiş, 1 saatte 4-5 level birden atlattım karaktere.

oyunu çok beğenmiş olsam da 1 kez oynayıp satacağım sanırım, bu eziyet bir de melee karakterle çekilmez ki daha pure white, pure dark world tendency'leri falan görmedim bile hep ruh halinde oynuyorum.

ps3 çok sonradan aldım ben last of us için ama o zamanlar pc grafikleri o kadar ilerideydi ki, ps3 demons souls'a bakmak dahi istememiştim. aslında gençken daha iyi kasardım bu oyunu. 

-

playstation plus aralık 2021 oyunlarını ekledim hesaba, yahu aylardır çer-çöp oyunlar, geriye dönük baktım şimdi 2021'in en sağlam oyunlarını ocak-şubat vermiş.

umarım güzel bişeyler verirler artık, uyduruk adını bile anmaya değmeyecek oyunlar verdiler yine bu ay.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dirt5'i oynadım grafikleri atmosferi güzel de oyun oyuncu başarılı olsun diye destekliyor, virajı alamayınca önümdeki arabalar yavaşlıyor bir nevi beni bekliyor , gelsin de mücadele devam etsin diye. Karda çamurda araba kaymıyor kuru asfalt gibi tutunuyor zemine.
Ek: Ekşiden baktım da dirt rally olanlar gerçekçi bu iyice arcade imiş. O gözle bakılırsa oynanır. Split screen de heyecanlı diyorlar denemek lazım.

Altan Yoklar tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

photo_2022-02-06_00-27-52.jpg

6. Platinum Trophy...

Hayatı boyunca konsolcu olduğu halde henüz 5 platinum kupası bile olmayan arkadaşlar görüyorum, çok üzülüyorum :cry:

Ben henüz 1 senelik konsol bebesiyim :zuh:

-

ps: Aslında kassam Demon's Souls'u da platinum yapacağım ama spoiler yememek için trophy guide okumadan oynadım ilk bitirişte, doğal olarak yanlışlarım ve kaçırdığım şeyler olmuş.

2. oynayışta çoğu şeyi yaptım ama %100 yapabilmem için 3. kez oynamam gerekiyor... o da hiç içimden gelmiyor... keşke en baştan guide okusaymışım, ne güzel 2 oynayışta halledecektim, muhtemelen kasamayacağım, gözümde büyüyor :S

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin kasmadım aslında, 30 saatte fln yaptım, yarış oyunlarında rakibim yok, zaten dirt 5 için özel bir yeteğene de gerek yok gayet basit.

oyunu 1 kez oynayıp bitirdiğimde sadece 1000 mil yol yapmak gereken kupa kalmıştı, onu da yapınca platinum açıldı.

Colin McRae Rally'den yetişme olduğumuz için bu dirt'cükler çıtır çerez. doğru düzgün güncel bir simülasyon olsa asıl ona kasardım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok