TV Upgrade
1 1

Bu konuda 21 mesaj var

3 minutes ago, TiesTorN said:

77" oled nedir hayvan mısın :mrgreen:

 olm 88" alacaktım valla mahalle baskısından korktum :mrgreen:

iyi olan şey ise playstation 5 çok büyük gözüküyordu ya televizyonun yanında, artık normal gözüküyor :lol:

photo_2021-07-13_22-10-36.jpg

Thustu beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 minutes ago, Deathknight said:

Perde ve led projektör alsaydın :D Hayırlı olsun ama bence aşırı büyük.

7 sene oldu 65" kullanıyorum, alıştı gözüm, bana küçük geliyordu artık mumi. gidip 65" plazma varken yine 65" oled almak upgrade gibi gelmeyecekti.

bi de ties'le de demin konuşuyorduk, türkiye öyle bir uçurumun kenarında ki, bu tip kaliteli elektronik eşyaları artık paran olsa da alamayacak duruma gelebilirsin bu ülkede.

ben aylardır, hatta senelerdir arabamı değiştirmek istiyorum. 500 bin liralık arabanın üstüne 1 milyon vergi ödeyip 1.5 milyona araba almak, henüz kendi arabam sağlam giderken enayilik olacağı için almıyorum.

açıkçası ekonomi battıkça ithal her türlü eşyaya fahiş vergiler gelebilir.

8700 liraya rtx 3080 vardı palit, sırf asus olsun diye mallık ettim almadım. o aklıma geldi, TV de hazır fırsat bulmuşken, alabiliyorken aldım geçtim.

TV'de de hem iyi fiyat hem de soundbar hediye yakaladım, zaten uzun zamandır 77" CX fiyatını takip ediyordum, nerdeyse onun fiyatına gelmiş oldu.

Coppermine beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güle güle kullan.

3 yıldır OLED C7 kullanıyorum, onun görüntüsü bile bence gayet güzel. Bu çok daha iyidir.

 

PS. aleti o kadar övdükten sonra TV8/masterchef olmamış.:zuh:

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle hayırlı olsun Cihan, güle güle kullanın. Büyüklüğün sınırı yok. Göz ne kadar büyüğe alışırsa ondan bir önceki boyut küçük geliyor. Mesela ben 6 senedir 110" lik perdede film izliyorum. Şimdi bu boyut bile bana çok normal geliyor. 65" tv'ye bakınca küçük bir tv algısı oluyor. Tamamen göz alışkanlığı ile alakalı bir durum. 

Oled konusunda da söylenecek fazla şey yok. Görüntü kalitesi olarak rakipsiz. Tek dezavantajı burnin olayı ve maalesef tv'lerdeki üreticilerin sundukları iyileştirmeler bu sorunun tam çözümü değil. Daha çok hücreleri aynı oranda kullanıp kaybedilen parlaklığın aynı oranda olması sağlanıyor ve yıldan yıla parlaklık aynı oranda gittiğinden bir yanma etkisi olmuyor ve dikkat çekmiyor. Ama aslında panel zamanla tükenmeye devam ediyor. Kısacası bana göre oled tv'ler, normal tv kanalı izlemeyip, film, dizi seyrederken, oyun oynarken en yüksek görüntü keyfini yaşamak isteyip, 5 sene sonra panel yönünden bir sorun yaşandığında da kafaya pek takmayacak adamın tv'si. İlk söylediğim şeyler zaten bana uygun ama ömür konusu benim için hâlâ soru işareti. Gerçi LG C1 serisine 5 yıl panel garantisi vermeye başladı yurtdışında. Bilmiyorum burada durum ne. Açıkçası bu garanti samsung Qledlerde olduğu gibi 10 seneye çıkarsa bir gün, ben de oled dışında bir tv düşünmem. Ama şuan alacağım bir tv'nin 10 yıl üzerinde bir kullanım ömrünün olmasını istiyorum. Nitekim şuan kullandığımız LG tv 12 yaşında ve çıkardığı tek sıkıntı çanağa düşen yıldırım sonucu HDMI portlarının yanması oldu(Serviste tamir edildi). Tabi o yıldırım bana birkaç ufak cihaz dışında bir de projektöre malolmuştu. Tv'nin kendisi dışında bu tür şeyler de şans işi tabi. Şunu da söyleyeyim, benim şuana kadar aldığım LG marka monitör olsun, tv olsun daha bozulanı olmadı. (Yıldırım düşmesindeki olayı saymıyorum tabi)

Tekrar hayırlı olsun. keyifle uzun yıllar kullanın inşallah.

ZvAnA tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@CandleGarden 

ps5 yanında küçük kaldı onu göstermek için o an eşim bakarken çektim :D

sonuçta cep telefonunun kamerasıyla çektiğim fotoğraf, ne yaparsam yapayım o görüntüyü aktarmayacak bildiğin gibi :8

photo_2021-07-14_01-12-30.jpg

hdr olayını ev ortamında deneyimlememiştim hiç, çok acayipmiş. artık öyle bir yere gelmiş ki teknoloji, bundan daha iyisi ne olabilir merak ediyorum.

@ZvAnA

Korhan abi dediklerine hak veriyorum. bunlar hala problem. ama senin düşündüğün kadar büyük değil artık, benin sözümü dinleme kendin araştır bak bu 2020 ve 21 modellerdeki durumu.

bu son serilerde burn-in yapabilmek için cidden kastın olması lazım.

parlaklığı en sona açıp, 24 saat hiç kapatmadan aynı kanalı izlemediğin sürece burn-in tehlikesi yok.

en fazla olan image retention onu da kendi temizliyor TV.

-

kendi durumumu şöyle anlatayım, 7 sene önce plazma aldığımda zaten artık son üretilen seri ve devamı gelmeyeceğini biliyordum.

o model çıkalı bile 1 yıl olmuştu. ona rağmen bu güne kadar severek kullandım.

bunu da 7 yıl kullansam yeter bana, ki yani bu şuan teknolojide son nokta, piyasadaki en güncel TV. büyük bir sorun yaşamazsam 10 yıl bile gider ki biliyorsun işte 10 yıla kim öle kim kala.

şuan o kadar memnunum ki 5 yılını doldurup bile bozulsa çok pişman olmam gibime geliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 minutes ago, TiesTorN said:

olm yine tepeye mi koydunuz o tvyi saçma bi şekilde... otururken göz hizanda olmalı yüksekliği.

Öyle zaten, fotoğraf yanıltmasın seni. Plazma'dan daha bile aşağıda duruyor. Gelince görürsün. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla super tv gule gule kullan. Genel kullanimda (oyun film vs) en iyi ozellikleri sunan tv CX. LG markasina benimde senin gibi bir on yargim var ama bu tv icin o kirilirdi :) 

sony biraz mal. On numara tv uretiyor orasi okey ama master series dedigi en baba oled tv sinde 2 tane hdmi 2.1 var. koysana babacim bol bol. Vrr yok update ile gelecek diyorlar. Ya mal misin rakiplerin en iyi oyun tv si diye reklam yapiyor sen hala update diyorsun. Ek olarak ulkemizdeki fahis fiyatlar. Yine tv alacak olsam sony yukarida saydiklarimi duzeltirse secebilirim ama buna ragmen fiyat yuzunden Lg ye kayabilirim

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

torrentleech'in 4K'lar için uyguladığı freeleech politikası sağolsun şuan uygun ve tekrar izlemeye değer film ve diziler için arşivimin bir bölümünü 1080p'den 2160p HDR'a çeviriyorum.

bu ay 8-10 TB download yaparım heralde, yeni bir hard disk almam gerekecek :D

dün gece 4K HDR olarak Mandalorian'ın ilk bölümünü izledim. Mest etti, bundan sonra 1080p'ye bakabileceğimi sanmıyorum :icon_twisted: :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun Cihan, güle güle kullan.

Şimdi yine Baltalı İlah gibi yazıyorsun diyeceksiniz, ama bu konuların da konuşulması lazım. Keşke çançinçon abimizin videolarını izledikten sonra Adem Helvacı'nın birkaç videosuna da göz atmış olsaydın, diyeceğim. Zira Türkiye'deki TV servislerinin ve ithalatçıların tutumu konusunda az-çok fikir sahibi olmuş olurdun.

Türkiye piyasasında, min. 5 yıl uzatılmış garanti olmadan, TV gibi bir elektronik cihaza, özellikle de OLED gibi panel arızası konusunda sabıkalı olan bir teknolojiye ciddi miktarlarda para bağlamak pek akıl karı değil. Garanti süresi sona erdikten sonra olası panel arızalarında servislerin önümüze koyduğu fatura çok can sıkıcı olabiliyor. Neredeyse yeni TV bedeli kadar panel değişim/onarım bedeli talep ediliyor. Ve ne yazık ki, hem senin hem de benim yıllarca sorunsuz kullandığımız o Panasonic plazma TV'lerdeki üretim ve komponent kalitesinin yeni nesil ürünlerde esamesi okunmuyor. Yani garanti süresi dolduktan sonra TV ile hurdacı arasında çok ince bir çizgi var.

Bu yüzden TV'lere kullan-at cihazlar gibi bakılmalı ve üretici uzatılmış garanti hizmeti sunmuyorsa bu cihazlara yüksek meblağlar ödemekten kaçınılmalı diye düşünüyorum. Tabii bir yönüyle de bu bir zevk ve keyif meselesi; o açıdan bakınca ne desek havada kalır zaten.

Najaz tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Najaz

inception'da olduğu gibi, bu tip bi satın alma kararı verince, bu arzu beyninin derinliklerine yerleşiyor. kolay kolay kurtulamıyorsun.

zira beninki zaten "impulse buy" değil, 1 senedir fiyat takibi yapıyordum. CX bile almaya razıyken C1 için çok düşünmedim bile diyebilirim sadece.

bu endişelerini belki Türkçe kaynaklardan olmasa da yabancı test sitelerinden okudum. yani uzman oldum diyemem ama görünen o ki LG, OLED işinde rüştünü son bir kaç seride ispatlamış.

fakat doğruya doğru, panasonic'in kasasındaki o lüks, o premium duygu, o sağlamlık hissini LG vermiyor, ama o kadar ince ki ekran ordan da bir estetik duruyor. çerçevesi de çok ince görülebilir alan yüksek, screen-to-body ratio aşırı yüksek.

neyse ya almadan belki dediğin adama açar bakardım da, şuan almışken, memnunken, iade edip eski TV ye dönme fikri bana çok uzak iken bakmayacağım keyfimi kaçırmamak için :D

açıkçası ben daha geçen black friday indirimlerinde CX almaya niyetlendim ama fiyat istediğim seviyeye inmemişti.

bu C1'i tahminimden daha uygun fiyata getirdi LG, üstüne %10 vatan indirim yaptı, bir de sıfır fiyatı 3500 lira olan soundbar hediyesi var ki onu da şuan 3000 desem anında satılır. fiyat aynı boyuttaki CX ile aynı seviyeye inmiş oluyor.

tekrar black friday beklemeye gerek görmedim, karım da da izin alıp aldım hemen :D  :D

 

46 minutes ago, Atrin said:

aşırı pahalı satıyor sony türkiye'de.

yurtdışında da LG'den pahalı ama fark en fazla 1000 dolar.

sony ne yapmaya çalışıyor anlamadım.

ki o son seri A90J'de değil, CX'in rakibi bir önceki seri.

A90J sadece 55" ve 65" gelmiş gözüküyor. 77" heralde kimse almaz diye getirmediler. Sony 55" TV'yi de LG 77" fiyatına satıyorlar. 

https://www.akakce.com/televizyon/en-ucuz-sony-bravia-xr-55a90j-4k-ultra-hd-55-140-ekran-uydu-alicili-smart-oled-tv-fiyati,1207413686.html

bok atmam kesinlikle sony'e.

evet iyidir ama o kadar fazla para verecek bir fark yok kesinlikle TV'ler arasında. Hatta oyun için LG çok daha iyi.

Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Acaba ben de kendi evime çıkıp 24" 1080p monitörden güzel bir tv ye upgrade yapabilecek miyim önümüzdeki 30000 yıllık süreçte. :D

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
31 minutes ago, stardust said:

bok atmam kesinlikle sony'e.

evet iyidir ama o kadar fazla para verecek bir fark yok kesinlikle TV'ler arasında. Hatta oyun için LG çok daha iyi.

kesinlikle. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 minutes ago, Thustu said:

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Acaba ben de kendi evime çıkıp 24" 1080p monitörden güzel bir tv ye upgrade yapabilecek miyim önümüzdeki 30000 yıllık süreçte. :D

Olur her şey zamanla, ilk önceliğin Türkiye'den kaçıp kurtulmak olsun. :D

Altan Yoklar and Thustu beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 minutes ago, stardust said:

Olur her şey zamanla, ilk önceliğin Türkiye'den kaçıp kurtulmak olsun. :D

Evet aynen öyle.

Neyse ki işe başlayabildim de bir başlangıç oldu en azından. Maaşı da döviz-altın-kripto para üçlüsüne gömerek ilerisi için hazırlık yapmayı düşünüyorum. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

şu televizyonu sadece kendi keyfim için aldım. iyi ki de almışım, liste fiyatından %10 ucuza + soundbar hediyesi ile aldım, şuan liste fiyatına hem %10 zam yedi, hem de piyasada bulunmuyor...

neyse asıl diyeceğim kimseye hava atma derdim yok ama eve gelen aile misafire falan 4K demo görüntüler açıyorum millet aklını oynatıyor bu ne böyle diye.

insan iyi ve güzel şeylere çabuk alışıyor, plazmaya toz kondurmuyordum ama 4K OLED'e alıştıktan sonra geri dönüp ona bakmak istemem.

pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok