Torchlight 2 Bir Can Daha Aldı
1 1

Bu konuda 7 mesaj var

Konu başlığı tık avcısı gibi oldu, ama başlıkla içerik örtüşecek gibi bu sefer. 

Basit bir ARPG arıyordum. Forumdaki eski bir başlıktan yola çıkarak, daha önce bir saat kadar bakıp kenara ayırdığım Torchlight 2'de karar kıldım. 

Sistemim 2009'da aldığım i5 2500K'lı, Geforce 560'lı bir antika bu arada. Başladım oynamaya. 1-2 saate masaüstüne attı, yeni save etmiştim, işim de var diye üstünde durmadım. 

Ertesi gün başladım. Oyun da sardı iyice derken görüntü gitti. Makine açık, ama monitöre giden sinyal yok. Resetledim. Baştan başladım ve sıkıntı olmadı. Üçüncü gün oyunu açtım, on dakika sonra görüntü yine gitti. Internete bakındım. Güçlü sistemlerde sorun oluyor (benim sistem, güçlü?), AA'yı kapatın üzerinden gidiyor yazılar. Oyunu açıp hemen AA'yı kapatayım dedim. Tam açtım, çocuklara bakmam gerekti. 3-4 dakikaya geldim. Mouse'a elimi attım derken ekranda küçük kareler çıktı. Önce yeşil, sonra maviye döndüler. Sonunda görüntü kayboldu. Bilgisayarınızda bir hata oldu ve yeniden başlayacak diye mavi ekranda geri sayım başladı. Ancak ekranda yerleri değişen,  yanlamasına ince çizgi ve noktalar çıktı. Arada pembe ve yeşil kareler sayıları artarak yine geldi. 

Windows yeniden başlayınca her şey düzeldi. Oyunu kaldırdım hemen. Torchlight beni neden yordun diye söylendim. İşime gücüme baktım.

Ertesi gün bilgisayarı bir açtım. Daha BIOS ekranında harfler ters dönmüş, siyah ekranda acayip renkler çıkıyor ekranın farklı yerlerinde. Windows açılmaya başladı çizgiler ve noktalar her yerde, çözünürlük yerlerde (800*600). Aygıt yöneticisine baktım "Bir sorun bildirildiğinden bu aygıt durduruldu (Kod 43)"diyor ekran kartı yanında. 

Sonunda internette Kod 43 ile ilgili her şeyi denedim ettim düzelmedi. Kod 43 sürücü yenilerken uyumsuzluktan olur deniliyor. Benim Nvidia sürücü zaten 380 mi 390 mıydı neydi. Ben zaten tarih öncesindeydim. Neyin güncellemesi? Sürücüleri ek programlarla kaldırdım, eski yeni bir sürü sürücü denedim. Windows'u yeniden kurdum, ekran kartını taktım çıkarttım, bağlantıları sağlamlaştırdım, ama bilgisayarı açınca daha BIOS ekranında yamulan hayatlar. 

Bilgisayarcıya götürdüm başka bilgisayarda bir sistem ekran kartına diye. Elinde yoktu ekran kartı da bakar bakmaz gitmiş ekran kartı dedi. Bir darbe de o vurdu. İçim gitti valahi. 1-2 sene önce aldığım bir Xbox Series S var da, öncelikle FRP'leri, genelde her şeyi PC'de oynamayı seviyorum. Ayrıca Steam'de de çuvalla oyunum var. ARPG hevesim bile Xbox'ta Shadow Awakenings oynarken şunu PC'de oynasam ne güzel olur diye düşünürken başladı. 

Alacağın olsun Torchlight 2 diyor, göz yaşlarımı içime akıtmaya devam ediyorum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir can daha aldı derken Torchlight'ın böyle bir sorunu mu var yoksa dramatize etmek için mi öyle yazdınız. Bende de kurulu da, olmazsa kaldırayım :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 saat önce, Peregrine said:

Bir can daha aldı derken Torchlight'ın böyle bir sorunu mu var yoksa dramatize etmek için mi öyle yazdınız. Bende de kurulu da, olmazsa kaldırayım :D

@TiesTorNun da ekran kartı Torchlight 2  oynarken gitmişti sanki. Hatta ekran kartını ABD'den almıştım gibi bir şey yazmıştı diye kalmış aklımda. Ama oynayan çok oyunu sakin sessiz oynayan çok tabii. Ben bildiğim ikinci mağdurum. 

TiesTorN, Peregrine and quad beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 8/10/2021 at 20:05, TiesTorN said:

:lol: valla öyle olmuştu, nereden hatırladın. torchlight oynarken komple sistem yanmıştı benim.

O günü çok iyi hatırlıyorum :mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok