iPhone 13
0

Bu konuda 18 mesaj var

Başlığı açılmamış ben açayım bari. Dün açıklandı:

Teknoloji devi Apple, yeni telefonu iPhone 13 ile birlikte yeni iPad Mini ve yeni akıllı saati Apple Watch Series 7'yi tanıttı. iPhone 13 ne zaman Türkiye'ye gelecek, Türkiye fiyatı ne olacak gibi sorular sosyal medyada gündem olurken, Apple'ın tanıttığı iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin de özellikleri ve yurt dışı satış fiyatları da belli oldu.

Fena toparlamamış Sözcü'de yazan arkadaş. 

https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/iphone-13-ne-zaman-cikacak-turkiye-fiyati-ne-kadar-olacak-apple-yeni-iphoneu-acikliyor-6649424/

Bir de burada fiyatı yazmayan 9. jenerasyon ipad var, mini olmayan. A13 çipli ve anladığım kadarıyla liquid retina değil retina olduğu için fiyatı miniden daha ucuz; 64gb olan versiyonu 3.899 TL.

 

iPHONE 13’ÜN TÜRKİYE FİYATI NE KADAR OLDU?

iPhone 13 Mini fiyatı:

iPhone 13 Mini 128 GB: 10.999 TL
iPhone 13 Mini 256 GB: 11.999 TL
iPhone 13 Mini 512 GB: 13.999 TL

iPhone 13 fiyatı:

iPhone 13 128 GB: 11.999 TL
iPhone 13 256 GB: 12.999 TL
iPhone 13 512 GB: 14.999 TL

iPhone 13 Pro fiyatı:

iPhone 13 Pro 128 GB: 15.999 TL
iPhone 13 Pro 256 GB: 16.999 TL
iPhone 13 Pro 512 GB: 18.999 TL
iPhone 13 Pro 1 TB: 20.999 TL

iPhone 13 Pro Max fiyatı:

iPhone 13 Pro Max 128 GB: 17.999 TL
iPhone 13 Pro Max 256 GB: 18.999 TL
iPhone 13 Pro Max 512 GB: 20.999 TL
iPhone 13 Pro Max 1 TB: 22.999 TL

iPad Mini Fiyatı:

iPad Mini 64 GB: 5.799 TL
iPad Mini 256 GB: 7.499 TL

Apple Watch Series 7 fiyatı:

399 dolar (Tahmini Türkiye satış fiyatı 4 bin TL)

 

iceice, emre666 and Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon çok fazla değişmediğinden isimlendirme 12s olmalıydı bence ama fiyat çok değişmediğinden bence iyi ve alınabilir görünüyor. Aynı kapasite için 500 TL fark görünüyor. Çok söylenmiyor ama RAM 4GB'den 6GB'ye çıkmış.

Ülkemizdeki alım gücü çok düştüğünden bu haberler artık kimsenin ilgisini çekmiyor o ayrı bir konu. Telefon pahalı değil biz fakirleştik.

emre666, Omfs and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

şerefsiz bu apple...

kendi samsung telefonuma hangi güçte şarj aleti bağlarsam, çektiği watt'a göre kaç dakikada şarj olacağını gösteriyor telefon...

iphone 13, hızlı şarj ediyor mu, etmiyor mu, kaç dakikada şarj olacak, öğrenmenin tek yolu zaman tutmak.

yahu bu kadar basit bir fonksiyonu nasıl koymazsın.

şarj aleti zaten vermiyorsun, iyi bari kablo çıktı içinden dedim, kablonun bir ucu lightning, diğer ucu USB C...

ulan şerefsizler hangi şarj aletinin girişi USB C...

USB C çıkışı olan şarj aletlerinin bile alete bağlandığı nokta USB 3.0 formatında.

3. kez olacak ama şerefsizsiniz.

mecbur bırakıyorlar yeni şarj aleti almaya ama hızlı şarj almış olsan bile hızlı şarj olup olmadığından emin olamıyorsun...

bu küstahlığın daha çok uzun süreler hayatta kalması imkansız.

nasıl apple, nokia'yı kendine en güvendiği zamanda birden alaşağı ettiyse, biri çıkacak ve bu apple'ın zülmüne son verecek.

Omfs and Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bir dünya yok. bana tepki göstermek için yazdığının da, kimseye bir açıklama borcumun olmadığının da farkındayım. yine de yazayım.

kendi adıma ilk ve son kez iphone kullanışım iphone 4s idi. eşime ilk iphone 5, 4 sene sonra iphone X, şimdi yine 4 sene sonra iphone 13 aldım.

halk öylesine aşık ki bu iphone konseptine, 4 sene sonra, 2. el olarak, mevcut yeni sıfır modelin nerdeyse yarı fiyatına satabiliyorsun. hani çöp olsa asla bu fiyatlara almam ama sorunsuz olduktan sonra anında alıcısı var iyi fiyattan.

eşime de sürekli, samsung, huewai ve xiaomi gibi markaların en iyi modellerinin iphone'dan eksiği olmadığını, fazlası olduğunu açıklasam da istemiyor. Hem mutlu olmayacağı, hem de 4 sene sonra muhtemelen 2. el olarak hiç para etmeyecek bir telefonu da zorla almanın anlamı yok.

oldu mu...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tepki için değil yahu, almadan önce kaç saatte şarj olacağını göstermediğini ve kablosunun usb-c olduğunu bilseydiniz almaktan vaz geçer miydiniz ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

geçmezdim çünkü kendime almadım, kendim zaten kullanmıyorum. benim satın almam Apple ürünleri beğendiğimden değil. önüme ne elektronik alet gelse merak eder kurcalarım. eleştirmek için satın almamış olmak mı gerekiyor ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İşte dediğim bu. Ben de eşime aldım 11. Iphone 15 çıkınca 11 bozulacak ya o kendine ya da ben ona iphone 15 alacağım. Bir grup kullanmaya istemeye devam ediyor edecek.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Apple ürünlerini kullanırken rahat etmek suçmuş gibi bir durum mu var? Apple ekosisteminin tamamını kullanıyorum. iPhone, Macbook Pro, iPad, Apple TV, iCloud hepsi bir arada gayet uyumlu çalışıyorlar. Bu uyumu Android - Windows ..vb kurmak için bir yöntem varsa bile çaba gerekiyor. Bu ekosistemde tüm cihazlara aynı Apple hesabıyla giriş yapmam yetiyor. Teknolojiyi seviyor ve kurcalıyor olsam bile özellikle iş yaptığım platformun böyle kapalı ve "Just Works" formatında olması beni çok memnun ediyor.

Beni memnun etme seviyesi ile şerefsizlik seviyelerini karşılaştırarak kullanmaya devam etme kararı veriyorum ama Apple müşterisini sever ve korur falan diye romantik bir yaklaşımım yok. Paramı alıyor ürün ve servislerini veriyor ben de rahat ettiğim, en önemlisi de ödediğim para çok fazla canımı yakmadığı için kullanmaya devam ediyorum. Genelde telefonu 1 nesil arayla değiştiriyordum ancak bu kez 11 Pro Max'ten 13'e geçmek için bir neden görmüyorum. Sanırım bir nesil daha beklerim.

Omfs, Cirrus and pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu vesileyle kendime güzelinden bir iPhone 11 (128GB) aldım, 6S+ 'ı değiştirdim. :)

Önceden aklımda bir model olmadan Apple Store 'a gittim, 11 ve 13 'e baktım, 12 'nin fiyatı saçmaydı çünkü, Pro/Max modellere de zaten bakmadım, çünkü telefona €1k üzeri vermek istemiyorum. 13 'ün ekranı daha güzel, fontlar falan daha keskin, kamerasının da daha iyi çektiğini benim gibi fotoğraftan anlamayan bir adam bile 2 fotoğrafta söyleyebilir. Başka da dikkat çekici bir farkını göremedim. Telefonda oyun oynamıyorum, Switch var, App Store oyunları da dandik. 

Diyeceğim o ki smartphonelarda bir süredir ciddi yenilik pek yok, özellikle Apple tarafında daha iyi kamera, daha iyi SoC, onu da benim gibi telefonu WhatsApp/Telegram için, en fazla Safari/Maps için taşıyan adamlar pek hissetmez. Ancak iki sene öncenin modellerine Apple ciddi indirimler yapıyor, zaten 6S 'lerde bile hala updateler geliyor, parça/pil bulunuyor. 

Şöyle bir düşündüm, 900€ 'ya 13 alacağıma gittim 600€ 'e 11 aldım. Telefonu uzun süre değiştirmiyorum zaten, olur da 14 ve sonrasında çok sağlam modeller çıkar, dünya değişirse 300€ cepte. :) Benim gibi telefondan pek beklentisi olmayıp, Android almaya da cesaret edemeyenler için 11 çok cazip bir alternatif.

 

Omfs and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Doların bu kadar yükselip telefon fiyatının sabit kalması nedeniyle bugün siparişimi verdim. İlk çıktığında aldığım ve çok memnun kaldığım 6S'e veda edeceğim. 5-6 hafta tedarik süresi diyor, bekleyeceğiz bakalım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

17999 ken 13 pro max aldım, hatuna bendeki X'i verdim, onun 7'sini de satıp geçeceğim. (Hoş hepsiburada da çek falan veriyormuş, tam bakamadım o işe) En büyük dertlerimden biri pil ömrü idi, hem en uzun dayanan iphone u aldım, hem de apple ürünleri ilk aldığında çok güzel pil ömrüne sahip oluyor, şimdilik mutluyum. 

Güzel telefon, biraz ağır, ekranı da büyük ama çook hızlı alışılıyor. Bir ara büyük ve ağır gelen X'in şimdi anahtarlık gibi kaldığını düşününce bu süreç böyle devam eder gibi geliyor.

Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

(yeni baslik acmayayim)

telefonu sarja sokunca kullanilmaz oluyor. yani asiri yavas oluyor. sarj aleti orijinal 20w; kablo da orijinal. herhalde daha fazla gucte sarj cihazi/kablo fln almak gerekiyor

saka gibi resmen :baba:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 7.10.2023 at 14:20, infestor said:

ios 17'ye update edeniniz oldu mu? pil omru ayvayi yiyormus

Ben dün update ettim 17.0.3 kuruldu. Pil ömrüyle ilgili bir sıkıntı olmadı. Yalnız 16’da takılmalar başlamıştı, apple zorla update yaptırdı 😊

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok