Airfryer Önerisi
1 1

Bu konuda 55 mesaj var

2 dakika önce, T800 said:

Ben patatesi fırında yapıyorum baya uzun süredir, yağ kullanmadan.

Patlıcan, biber falan da klasik tavada yapılıyor bizde. Airfryer ne ? :mrgreen:

Aynı şekilde biz de. Evdeki müzmin bekarlar vs için kullanışlı bir alet olabilir belki ama ortada müthiş bir pazarlama faaliyeti olduğu kesin. Tebrik etmek lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
52 minutes ago, ZvAnA said:

Ya cidden bu airfryerlara bu kadar para vermeye niye heves ediliyor anlamıyorum. Abicim evlerinizde turbo fırın yok mu sizin?

var tabi ki ama aynı çalışma prensibine sahip değiller. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Convection_oven

evlerimizdeki fırınlar "fan assisted" bu airfryerler ise minik "convection oven"

sonuç tad olarak çok farklı oluyor. normal fırının kurutmuş olacağı yemeği, airfryer fritözde kızartmışa benzetiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Patates tabii yağda kızarmış gibi olmuyor fırında. Yağda düzgün kızartılan patates tabii daha çıtır v.b. Airfryer da böyleyse ayrı bir konu.

Fırın ama yeterli benim için, aramıyorum diğerini.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Quote

Amazon'u tercih ettiğiniz ve Amazon Türkiye Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz .

Öncelikle siparişleriniz ile ilgili yaşanan durum adına üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Kesinlikle böyle bir durumla karşılaşmanızı istemezdik ancak elimizde olmayan sebeplerden kaynak bir sorun oluşmuş .

Emin olun tüm ekibimiz sizlerin memnuniyeti için yoğun bir şekilde çalışmakta.

Siparişlerinizin iptali söz konusu satıcıdan kaynaklı sistemsel sorun .

Geri bilgilendirme iletildi en geç 72 saate düzeltilme yapılır 72 saat sonra tekrardan deneyebilirsiniz.

Sizden bu süreçte çok kısa bir süre daha sabrınızı ve anlayışınızı rica ediyorum .

Önceliğimiz her zaman sizlerin memnuniyeti ve bunun için çalışmaktan mutluluk duyuyorum.

Bu sürecin en kısa sürede tamamlanabilmesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan endişeniz olmasın.

Müşterilerimize her zaman tatmin edici bir hizmet sunmak için çalışıyoruz.

Önceliğimiz her zaman sizlerin memnuniyeti ve bunun için çalışmaktan mutluluk duyuyorum.

Sahip olduğumuz standartları bu siparişe göre değerlendirmemenizi rica ederim.

Müşterimiz olarak sizi tekrar aramızda görmeyi ve sunacağımız kaliteli hizmetle sizi yeniden kazanmayı çok isteriz.

Bu tür geri bildirimler, sizlere daha iyi hizmet vermemize yardımcı olmaktadır.

Bu nedenle zaman ayırıp bize yazmış olduğunuz için minnettarız.

Tarafımıza gönderilen tüm fikir, öneri ve yorumları inceliyor ve düzenli olarak değerlendiriyoruz.

Bu şekilde, müşterilerimizin beklentilerini anlayabilmeyi ve sunduğumuz hizmet ve ürünlerin kalitesini sürekli olarak artırabilmeyi amaçlıyoruz.

Her konuda öneri ve yorumlarınızı web sitemiz üzerinden gönderebilirsiniz.

Henüz Türkiye’deki yolculuğumuzun başındayız.

Önümüzdeki aylar ve yıllar içerisinde, mağazamıza yeni kategoriler eklemek ve her geçen gün ürün yelpazemizi genişletmek için çalışacağız.

Umarım bu bilgilerle size sunduğum hizmetten memnun kalmışsınızdır.

Anlayışınız ve nezaketiniz için yeniden teşekkür eder.

Umutlu ve huzurlu günler dilerim.

Ailenizle birlikte sağlıklı günler dilerim.

Saygılarımla.

Ya tamam bolm, topu topu bir siparis iptali... :D Musteri Hizmetleri - Memnuniyeti literaturunde ne kadar cumle varsa yapistirmis Mus. Temsilcisi :D ... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, stardust said:

var tabi ki ama aynı çalışma prensibine sahip değiller. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Convection_oven

evlerimizdeki fırınlar "fan assisted" bu airfryerler ise minik "convection oven"

sonuç tad olarak çok farklı oluyor. normal fırının kurutmuş olacağı yemeği, airfryer fritözde kızartmışa benzetiyor.

Cihan'cım halk dilinde turbo fırın diye geçen yani içinde fan bulunan her fırın konveksiyonel fırındır. Endüstriyel konveksiyonel fırınlarda fırın çok büyük olduğu için ısıtma, fırının ayrı bir yerinde gerçekleştrilip fanla yiyeceğin pişirildiği alana gönderilir. Bu farktan dolayı evdeki fanlı fırınlar sanki konveksiyonel fan değilmiş gibi bir algı var bazılarında. Ama öyle değil. Endüstriyel konveksiyonel fırınlarda 10 belki daha fazla kata kadar raf olabildiğinden evdeki fırınlardaki gibi üst ve alt ısıtıcılar yeterli olmaz. Bu yüzden başka yerde ısıtılan hava pişirme alanına verilir. Ama evdeki konveksiyonel fırınlardaki fanlar pişme alanındaki üst ve alttan ısıtmayı gayet iyi dolaştırır ve iyi bir pişme için yeterlidir. Yani bu airfryer denen cihazlarla yapacağınız herşeyi turbo fırınlarla da yapabilirsiniz Turbo diyorum ama halk dilinde öyle biliniyor. :P Tamamen aynı prensipte çalışırlar. Tek farkı bu küçük cihazlar havayı dar alanda daha hzlı dolandırdığı için yemeğin daha çabuk pişmesini sağlıyor. Ama çabuk pişirirken diğer bizim kullandığımız geniş fırınlar gibi de yiyeceğe nüfuz edemiyor çünkü kabları küçük. Fırında yiyecekleri geniş geniş yaydığın için fırındaki yiyecekler daha iyi pişiyor. Bunun dışında fırında yemek kuru oluyora da katılmıyorum. Uygun modda ve ısıda kıvamınca pişirilmiş herhangi bir şey öyle kuru falan olmaz. Ha bu bizim için pratik, öyle fırınla , temizliğiyle vs. uğraşmayalımsa olay, ona birşey diyemem. Biz uzun yıllardır patates kızartmasıydı, balıktı, tavuktu, sebzeydi vs birçok yemeği gayet lezzetli bir şekilde fırında yapıyoruz. Yapıyoruz diyorum, çünkü et, balık vs bizim evde benden sorulur.:lol:

Mono beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Korhan abi evdeki fırında altta tepsi ya da tel üstünde borcam oluyor. Sıcak havanın serbestçe dolaşmasını engelliyor. fırını açıp karıştırman, alt üst etmen gerekiyor. Airfryer'ların haznesini gördüysen, hava alttan üste doğru da dolaşıyor. bir de küçük bir hazneyi 200 derece ısıya getirmenin elektrik maliyeti ile koca fırını 200 dereceye getirmeninki de illa farkedecektir. son olarak da bu aletin haznesini yıkaması pratik, ama fırının duvarlarını, tavanını yağdan arındırmak bir eziyet, temizledim biliyorum.

tefal actifry var, kalabalık olunca fırında yağlayıp kızartıyorum patatesleri, hem daha çok yağ kullanmak gerekiyor, hem de actifry'daki gibi çıtır çıkmıyor, ya yumuşak bırakıyor ya da kurutuyor, ortası pek yok normal fırında. velhasıl bu aletler pratik yani... @ZvAnA

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Burada benim icin en onemli mesele "yag" meselesi... Min. yag ile pisirmesi mesele... Firinda soslayip edip patates yapiliyor tabii ama kizartma gibi olmuyor, firinda patates oluyor ya da bol yagli oluyor... Ya da ben pisiremiyorum :D ... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim hanım dün akşam o cihaza para vermeye gerek yok, ben fırında aynısını yaparım diye tutturdu. Sonra üşenmedi yaptı. Yağda kızarmadığını bilmesem anlamazdım, o derece başarılı olmuş. Bizim fırın epey becerikliymiş meğerse. Siparişi iptal etme talebi oluşturdum, teslimata hazırlanıyor durumdaydı ama kargoya verilmedi. Bakalım iptal edecekler mi yoksa gelecek mi göreceğiz. Gelirse de alıp yazlığa götüreceğim.

Edit : Amazon'dan iki ayrı mail geldi. İlkinde sipariş iptalinizi gerçekleştirdik paranızı iade ettik diyor. İkincisinde vermiş olduğunuz sipariş Amazon Germany isimli satıcı tarafından iptal edildi diyor ve özür diliyor. Kafaları mı karışık yoksa zaten aslında sipariş iptal olacaktı da böyle mi denk geldi bilemedim ama Airfryer maceram başlamadan bitti. İyi tarafından bakarsak yağsız kızarma yapma işini üstlenmekten kurtuldum. :)

Pablo 'Definitive' Vader tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 26.04.2022 at 17:14, Altan Yoklar said:

Fırında pattes kızartma tarifinizi bekliyorum.

Yapan arkadaşlar tariflerinizi esirgemeyin , paylaşın lütfen.
Emeğe saygı  , rep +1 .

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 saat önce, Pablo 'Definitive' Vader said:

Bizim hanım dün akşam o cihaza para vermeye gerek yok, ben fırında aynısını yaparım diye tutturdu. Sonra üşenmedi yaptı. Yağda kızarmadığını bilmesem anlamazdım, o derece başarılı olmuş. Bizim fırın epey becerikliymiş meğerse. Siparişi iptal etme talebi oluşturdum, teslimata hazırlanıyor durumdaydı ama kargoya verilmedi. Bakalım iptal edecekler mi yoksa gelecek mi göreceğiz. Gelirse de alıp yazlığa götüreceğim.

Biliyoruz da konuşuyoruz kardeşiiiiiiiiiyyym. Neyse en azından bir forumdaşın daha cebinden çıkacak gereksiz paraya engel olmuş olduk. :D 

On 26.04.2022 at 17:14, Altan Yoklar said:

Fırında pattes kızartma tarifinizi bekliyorum.

Abi valla bizim hanımın bana öğrettiği patates kızartması tarifi şöyle; (Yaklaşık bir fırın tepsisi patates kızartması için geçerlidir.)

Öncelikle patatesleri soyup yıkadıktan sonra dilimliyoruz. Püf noktalardan birisi çok kalın dilimlememek. En kalını parmak kalınlığında olsa yeter. Ama ne kadar ince o kadar çıtır. Sonra patateslerin hepsini alabilecek bir kaba dibini dolduracak kadar yarım bardak diyelim kaynar su koyuyoruz. Bu kaynar suya (püf nokta 2); iki çorba kaşığı kadar karbonat ve bir çorba kaşığı tuz atıyor. Kaynar su olmasının sebebi tuz ve karbonatın erimesini sağlamak. Karıştıktan sonra üzerini kab dolacak şekilde soğuk suyla tamamlıyoruz ve dilimlenmiş patatesleri içine atıyoruz. Patatesler nişastasını bırakana kadar bekletiyoruz. Genelde 10-15 dak. gibi bir süre. Su zaten epey bir grileşiyor. Yeterince bekledikten sonra kabı boşaltıp şeffaf su olana kadar kabda patatesleri tekrar yıkıyoruz. yıkadıktan sonra yine püf noktalardan biri set üzerine serdiğimiz bir havlunun üzerine patatesleri yayıyoruz ve havlu ile üstünü kapatıp bildiğin elimizle havluya hafif hafif bastırıp kurumasına yardımcı oluyoruz. Burası çok önemli, iyice sudan arındırılmayan patates haşlanmış gibi olur. Çıtır olmaz. Bu işin olmazsa olmazı bu. Patatesler kururken bir yandan isteğe bağlı olarak ayrı bir kaba çeşitli baharat karışımları hazırlanabilir. Patateslerin kuruduğunu düşündüğümüz zaman bir su bardağına dibinden bir buçuk, iki parmak kadar olacak şekilde zeytinyağı dolduruyoruz. İsteyen ayçiçek yağı da kullanabilir. Yağı yine bir kabın içinde patateslerin üzerine döküp harmanlıyoruz. Burada yine çıtırlık için iki tatlı  kaşığı hatta 3 olabilir tuz eklemenizi şiddetle öneririm. Dileyen bu şamada hazırladığı baharatları da boca edebilir. İyice harmanladıktan sonra patatesleri üzerine yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıp yayıyoruz. 220 derecede, üst ızgara açık ve fanlı modda fırına veriyoruz. Üstler altın sarısı rengine biraz yaklaşınca bir defa kapağı açıp patatesler ters yüz olacak şekilde karıştırıyoruz. Diğer ksımlar da rengini aldıktan sonra fırından çıkarıyoruz patatesleri. Biz hep bu şekilde yapıyoruz ve şimdiye kadar ayrı bir lezzet arayışına girmemiz gerekmedi patates kızartması için. Gayet leziz oluyor. Dışı çıtır içi de çok kuru olmadan pişiyor. Bazen fırında unuttuğumuz oluyor o zaman kuru oluyor işte. Süre de maalesef artık patatesin cinsinden midir başka birşeyden mi farklı farklı oluyor pişme süreleri. O yüzden renk tanımını verdim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@ZvAnAincelemeler sanırım bu yüzden video formatına kaydılar. Bu anlattıklarını video olarak yayınlasan 1.5 dakika sürmeden rahat izlenecek içerik oluşur. Hatta yap bir video koy Youtube'a dursun. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, jackjoker said:

@ZvAnA sonrası bu ürünün satışları patlayacak :) 

adam ürünü sattırmıyor ki, evinizdeki fırınla alasını yaparsınız, masraf yapmaya gerek yok diyor.

ne güzel parasını harcattığım Definitive'i bile yoldan döndürdü :D

-

amazon hala iptal ettiğinden dolayı ben de alamadım, ara ara deniyorum yine.

o fiyattan olursa cosori 5.5 litre almaya hala niyetim var. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 hours ago, stardust said:

adam ürünü sattırmıyor ki, evinizdeki fırınla alasını yaparsınız, masraf yapmaya gerek yok diyor.

ne güzel parasını harcattığım Definitive'i bile yoldan döndürdü :D

-

amazon hala iptal ettiğinden dolayı ben de alamadım, ara ara deniyorum yine.

o fiyattan olursa cosori 5.5 litre almaya hala niyetim var. 

Satışları patlattı ifadesi doğru ama bakış açın yanlış.  Sen patlamayı artış olarak algılıyorsun, olumsuz düşünmeye kodlanmış Türk insanı patladı yani artık satılmıyor diye algılıyor. :mrgreen:

Beni yoldan döndüren eşim oldu yahu, yağda kızarmış tadında patatesi fırında yaptı. Bu cihazı alsam onunla pişecek her yemek bana havale edilecekti. Hem param cebimde kaldı hem de yemek yapma işinden kaytardım. Kredi kartına da dün gece iade oldu. Hala alamadığını bilseydim iade etmez sana verirdim gelince.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 28.04.2022 at 20:03, ZvAnA said:

Biliyoruz da konuşuyoruz kardeşiiiiiiiiiyyym. Neyse en azından bir forumdaşın daha cebinden çıkacak gereksiz paraya engel olmuş olduk. :D 

Abi valla bizim hanımın bana öğrettiği patates kızartması tarifi şöyle; (Yaklaşık bir fırın tepsisi patates kızartması için geçerlidir.)

Öncelikle patatesleri soyup yıkadıktan sonra dilimliyoruz. Püf noktalardan birisi çok kalın dilimlememek. En kalını parmak kalınlığında olsa yeter. Ama ne kadar ince o kadar çıtır. Sonra patateslerin hepsini alabilecek bir kaba dibini dolduracak kadar yarım bardak diyelim kaynar su koyuyoruz. Bu kaynar suya (püf nokta 2); iki çorba kaşığı kadar karbonat ve bir çorba kaşığı tuz atıyor. Kaynar su olmasının sebebi tuz ve karbonatın erimesini sağlamak. Karıştıktan sonra üzerini kab dolacak şekilde soğuk suyla tamamlıyoruz ve dilimlenmiş patatesleri içine atıyoruz. Patatesler nişastasını bırakana kadar bekletiyoruz. Genelde 10-15 dak. gibi bir süre. Su zaten epey bir grileşiyor. Yeterince bekledikten sonra kabı boşaltıp şeffaf su olana kadar kabda patatesleri tekrar yıkıyoruz. yıkadıktan sonra yine püf noktalardan biri set üzerine serdiğimiz bir havlunun üzerine patatesleri yayıyoruz ve havlu ile üstünü kapatıp bildiğin elimizle havluya hafif hafif bastırıp kurumasına yardımcı oluyoruz. Burası çok önemli, iyice sudan arındırılmayan patates haşlanmış gibi olur. Çıtır olmaz. Bu işin olmazsa olmazı bu. Patatesler kururken bir yandan isteğe bağlı olarak ayrı bir kaba çeşitli baharat karışımları hazırlanabilir. Patateslerin kuruduğunu düşündüğümüz zaman bir su bardağına dibinden bir buçuk, iki parmak kadar olacak şekilde zeytinyağı dolduruyoruz. İsteyen ayçiçek yağı da kullanabilir. Yağı yine bir kabın içinde patateslerin üzerine döküp harmanlıyoruz. Burada yine çıtırlık için iki tatlı  kaşığı hatta 3 olabilir tuz eklemenizi şiddetle öneririm. Dileyen bu şamada hazırladığı baharatları da boca edebilir. İyice harmanladıktan sonra patatesleri üzerine yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıp yayıyoruz. 220 derecede, üst ızgara açık ve fanlı modda fırına veriyoruz. Üstler altın sarısı rengine biraz yaklaşınca bir defa kapağı açıp patatesler ters yüz olacak şekilde karıştırıyoruz. Diğer ksımlar da rengini aldıktan sonra fırından çıkarıyoruz patatesleri. Biz hep bu şekilde yapıyoruz ve şimdiye kadar ayrı bir lezzet arayışına girmemiz gerekmedi patates kızartması için. Gayet leziz oluyor. Dışı çıtır içi de çok kuru olmadan pişiyor. Bazen fırında unuttuğumuz oluyor o zaman kuru oluyor işte. Süre de maalesef artık patatesin cinsinden midir başka birşeyden mi farklı farklı oluyor pişme süreleri. O yüzden renk tanımını verdim.

Tarihi denedim ve gerçekten çok güzel oldu, paylaşım için teşekkürler :) Zeytinyağını çok az kullanmak lazım, çıtırlığı sevenler için :)

ZvAnA beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0767DNSMH/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

Philips iyidir dedik aldık bakalım, patatesler kızarıyor şuan. hediyesi 3996 lira oldu...

amazon cosori'yi yollamayarak, ries'de hala faiz'i düşüreceğiz diye sayıklayarak bu olaya sebep verdi...

nasıl olsa dışarıda yemek yiyemeyeceğiz bari evde aç kalmayalım...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 minutes ago, stardust said:

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0767DNSMH/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

Philips iyidir dedik aldık bakalım, patatesler kızarıyor şuan. hediyesi 3996 lira oldu...

amazon cosori'yi yollamayarak, ries'de hala faiz'i düşüreceğiz diye sayıklayarak bu olaya sebep verdi...

nasıl olsa dışarıda yemek yiyemeyeceğiz bari evde aç kalmayalım...

Bi deneme turuna çağırırsın artık:kayik:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 minutes ago, MilesTeg said:

Bi deneme turuna çağırırsın artık:kayik:

buyrun beklerim.

mideye indirdim patatesleri.

11 seneden fazladır evde tefal actifry'ın 2 farklı modelini kullanıyordum.

dönen bir parça olmadığı için bu airfryer en önemlisi ezmiyor, daha kısa sürede pişiriyor ve tadı/çıtırtısı çok daha güzel oldu actifry'a göre.

patates kızartmasında beklentimi karşıladı, yarın da bir tavuk kızartayım, nasıl olacak bakalım.

Omfs and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok