DLSS, FSR, vb. bilimum AI destekli görüntü iyileştirici
0

Bu konuda 34 mesaj var

FSR 2.0'ı denemek için Deathloop'u aldım Steam indiriminden, başarılı buldum uygulamayı kısa süren denemede.

Ancak şunu söylemek gerekirse, 4K 28 inç monitörde FSR 1.0 bile rahatsız edici olmuyor, 2560x1440 27 inç monitörde Nvidia Image Scaler da FSR 1.0 da iyi değildi, en üst ayarlarda bile rahatsız edebiliyordu beni.

4K 28 inç monitör ile Radeon Super Resolution(ki FSR 1.0, ancak oyun içinden çalışmadığı için HUD native çözünürlükte değil, farkı bu) ile 2560x1440 çözünürlükte Metro Exodus Enhanced Edition bitirdim, rahatsızlık vermedi.

Resident Evil 2 ve Resident Evil 3'ü FSR 1.0 Ultra Quality ayarında çalıştırdım, yine iyiydi.

2560x1440 27 inç monitörden farklı.

FSR 1.0'ın(NIS da böyle) en kötü yanı yanı parıldama oluyor, o kötü baya, gördüğüm kadarıyla FSR 2.0 ve DLSS'de bu çok minimal veya yok. Otlar bir de FSR 1.0 ile iyi değil, direkt farkediliyor mesela.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet mod şeklinde ekleniyor, pek de araştırmadım, sorun var mı yok mu bilmiyorum. Ama görsel kalite olarak ilk defa DLSS'le yarışacak kıvama gelmiş. Hem de benzer performans ile. Sorunlar da giderilirse veya bu tip işler resmi şekilde yapılırsa FSR gerçekten ön plana çıkar. Gerçi yeni nesil gpulara Amd'nin de yapay zeka çekirdekleri ekleyeceği söyleniyor. Bu yazılımsal upscaling işleri yeni nesilde yalan olabilir.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, mamad said:

Eve mod şeklinde ekleniyor, pek de araştırmadım, sorun var mı yok mu bilmiyorum. Ama görsel kalite olarak ilk defa DLSS'le yarışacak kıvama gelmiş. Hem de benzer performans ile. Sorunlar da giderilirse veya bu tip işler resmi şekilde yapılırsa FSR gerçekten ön plana çıkar. Gerçi yeni nesil gpulara Amd'nin de yapay zeka çekirdekleri ekleyeceği söyleniyor. Bu yazılımsal upscaling işleri yeni nesilde yalan olabilir.

Burada ama yapılan birşey yok artı olarak sanıyorum AMD tarafından. AMD FSR 2.0'ın kaynak kodunu açtı sadece bildiğim kadarıyla sonradan da bunlar ortaya çıktı. Süreç böyle oldu herhalde. Görsel kalite ve DLSS ile yarışacak kıvama gelmesi için artı yapılmış birşey yok ortada. 

AMD'nin de yapay zeka eklemesi FSR teknolojisinin sonu olur mu ? Çok sanmıyorum, bakalım görelim gelişmeleri, daha yeni nesil gelmeden erken olur bu tahminler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aralar bir sürü oyuna modla fsr2.0 eklenmeye başlandı. Her zaman çok başarılı işler çıkmadığı için hepsini yazma gereği duymuyorum. Ara ara techpowerup'a bakıp görülebilir.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DLSS vs FSR incelemesi yapmışlar:

https://youtu.be/1WM_w7TBbj0

https://videocardz.com/newz/amd-fsr2-vs-nvidia-dlss2-comparison-shows-only-one-winner

Edit: Özet olarak 26 oyunun genelinde DLSS daha iyi denmiş. Ancak benim dikkatimi çeken, bu upscale işinin tam da belirginleştiği yer olan düşük çözünürlük ve yüksek performans seçeneklerinde DLSS'in başarısının belirginleşiyor olması. 4K+Quality mod karşılaştırmasında aralarında çok büyük fark yokken (genelde DLSS azıcık daha iyi görünüyor), 1440p+Performance mod seçildiğinde DLSS ezip geçmiş. Çünkü 4K'da zaten çözürlük yüksek ve upscale edilecek çözünürlük düşse bile fazla düşmüş olmuyor. Bu da sorunların göze batmasını engelliyor. Ancak 1440p+Performance ayarları, gerçek çözünürlüğü çamur seviyesine düşürmek anlamına geliyor ve DLSS orada gerçekten işin içine yapay zeka girdi dedirtiyor. FSR'ın daha gidecek çok yolu var gibi görünüyor.

Şahsen ben de DLSS'i 1440p çözünürlükte ve Quality veya Balanced ayarları ile kullanıyorum ve sonuçtan hep memnun kaldım.

mamad tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

özet: bunu söylemekten memnun olmasam da DLSS ağır ezmiş.

umarım AMD artık bir atak yapar da rekabet kızışır, fiyatlar düşer.

çoook zaman oldu AMD GPU'lu ekran kartım olmayalı, almak isteriz Lisa Su Reis Abla bir atraksiyon gösterirse.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

FSR'ı ben oldukça önemli buluyorum aslında. Özellikle de eski kartlara (taa Maxwell mimarili Nvidia kartlar bile çalıştırıyor) bile gelmiş olması çok güzel. Amd pazar payı sebebiyle sürekli uzun ömürlülüğe oynuyor. Aslında bizim gibi 18. dünya ülkeleri için bu çok önemli. Eskiden tersi bir durum vardı. GCN mimarisi öncesi dönemlerde, mimarileri hızlı değişir, hızlı güncellenir ve sürücü desteği de zayıf ve kısa süreli olurdu. Şimdi tam tersi. Uzun vadede Amd kartlar daha kârlı bir seçenek haline geliyor. Bellek miktarı da yıllardır bu tercihi pekiştiriyor. FSR da bu konuda yeni bir basamak oldu. Eğer FSR3 ile de benzer bir şey yapabilirse, yine dişe dokunur bir gelişme sunmuş olur.

mamad tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ek olarak PS5, Xbox Series S/X konsolları da FSR' dan faydalanıyor. Dolayısıyla bu teknolojinin daha da gelişmesi herkes açısından iyi haber.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok