STARFIELD
1 1

Bu konuda 179 mesaj var

capsule_616x353.jpg?t=1639080161

  • Initial release date: 2023
  • Developer: Bethesda Game Studios
  • Engine: Creation Engine, Creation Engine 2
  • Platforms: Xbox Series X and Series S, Microsoft Windows
  • Genres: Shooter Video Game, Action role-playing game, Action-adventure game

Oyunun ilk oynanis videosu Xbox Showcase'de yayinlandi dun aksam... 100'un uzerinde gunes sistemi , 1.000'in uzerinde gezegen varmis oyunda, o ilgi cekici... Tabii kac tanesi "unique" kac tanesi "procedural generation" yontemiyle olusturulmus olacak bilemiyoruz su an... "No Man's Skyrim" diyor millet bilemiyorum :) ... 

Starfield Official Gameplay Reveal | Xbox & Bethesda Showcase 2022:https://www.youtube.com/watch?v=ZHZOTFMyMyM ] ... 

 

JardeL tarafından düzenlendi
TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gamepass ile geliyor bu da gördüğüm kadarıyla Bethesda oyunu olduğu için ama baya var daha çıkmasına gördüğüm.

Xbox için zayıf gibi geldi bana duyurular, bilemiyorum.

Sony de PSN Pass gibi birşey yapsa PC için ve aynı usulde konsol ile eş zamanlı PC'ye çıkarsa baya iyi olurdu. Sony oyunlarının PC'ye gelmesi baya vakit alıyor. Tsushima ve Horizon: Forbidden West kaldı, onlar da PC icin duyurulsa tam olacaktı. Uncharted ile Spiderman'i bekliyorum PC için. 

Gotham Knights var bir de beklediğim ancak o hepsine geliyor gördüğüm.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 hours ago, stardust said:

Bethesda'dan sonrasını okumadım :D

:lol:

bethesda ise muhtemelen olacakları sıralıyorum;

  • aşırı sulandırılmış rpg sistemi
  • 60 fps cap
  • odun gibi animasyonlar
  • oyunun gidişatını etkilemeyen boş seçenekler

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Quote

"We do a lot of procedural generation [in Starfield], but I would keep in mind that we've always done that," Howard explained. "It's a big part of Skyrim in terms of questing and some other things we do. We generate landscape using procedural systems, so we've always kind of worked on it. [The Elder Scrolls 2: Daggerfall is] one we look at a lot in terms of game flow. And we had been developing some procedural technology and doing some prototypes, and it really started coming to a head with Starfield, in that we think we can do this."

While he didn't go into details, Howard stressed that Starfield's procedural generation is robust enough to handle the sheer scale of variety required to build 100 solar systems' worth of planets:

"So it starts with: Can you even pull it off, visually? You know, a planet. And a planet by itself, if you think about it in a game concept, just one planet is infinitely big if you're going to do it in some realistic fashion. So once you're dealing with scale like that, and procedural systems, the difference between, say, one planet that has some variation on it, and a hundred planets, or a thousand planets, it's actually not that big of a leap, if that makes sense – once you have good systems working for that."

But what Howard seems especially clear about is that there is a 'golden path' (or perhaps 'golden freeway' might be more appropriate) through Starfield, which represents the full, handcrafted Bethesda RPG fans would expect, and he stresses that the team has created more handmade content than ever before, set within its giant procedural galaxy:

"I should also add that we have done more handcrafting in this game, content-wise, than any game we've done. We're [at] over 200,000 lines of dialogue, so we still do a lot of handcrafting and if people just want to do what they're used to in our games, and follow a main quest, and do the questlines, you're gonna see what you'd kind of expect from us. But then you have this whole other part of, 'Well I'm just going to wander this planet, and it's going to provide some gameplay, and some random content, and those kinds of things.' Kind of like a Daggerfall would, if you go way back."

https://www.ign.com/articles/starfield-1000-planets-handcrafted-content-todd-howard-procedural-generation ] ...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dun geceki Xbox Showcase 2023'ten sonra 45 dakikalik Starfield Direct videosu; [ https://www.youtube.com/watch?v=389Ce7Nr4x0 ] ...

Oyun Series X'te 4K 30FPS, Series S'te 1440p 30FPS calisacakmis;

Quote

"I think it'll come as no surprise, given our previous games, what we go for," Howard said. "Always these huge, open worlds, fully dynamic, hyper detail where anything can happen. And we do want to do that. It's 4K in the X. It's 1440 on the S. We do lock it at 30, because we want that fidelity, we want all that stuff. We don't want to sacrifice any of it.

"Fortunately in this one, we've got it running great. It's often running way above that. Sometimes it's 60. But on the consoles, we do lock it because we prefer the consistency, where you're not even thinking about it.

Starfield temali controller ($80) ve headset ($125) da tanitildi;

s8kelwg.jpg

Tanitim da guzeldi, oyun da gayet iyi gozukuyor... No Man's Sky'dan ne kadar ayrisacak orasi belirleyici olacak... Modlar vs. de cok olur muhtemelen bu oyun icin... 

PC sistem gereksinimleri de soyle;

vKzrldb.png

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun ilk günden Gamepass'e de geliyor ama mod olayı biraz sıkıntılı bir konu hala o tarafta, Gamepass'e gelen oyuna da Steam'de para vermek içimden gelmedi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sıkıntı değil imkansız, Xbox gamepass oyunları bildiğin şifreliyor, bu bakımdan çok kötü, yedek falan da almakla hiç uğraşmadım bile bu yüzden, o da olmuyordur herhalde, ancak taşıma yapılabiliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun iyi gözüküyor.
Gösterdikleri hiçbir şey özgün değil ama şimdiye kadar bu kadar şey tek oyunda bir araya gelmemişti. Umarım yine bir Bethesda felaketi ile karşılaşmayız, çok yazık olur.

Daha 3 ay var, duruma göre pre-order bile yapabilirim.

Bir yerde şöyle muhteşem bir yorum okudum;  "Söz verdiklerinin yarısını bile gerçekleştirebilirlerse çok güzel bir oyun olacak"

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyun ue5 ile yapılsaydı efso olurdu... şu odun oyun motorundan bir türlü vazgeçmediler. sadece animasyonlar değil grafikler de biraz "outdated" gözüküyor. saçlar hala kafa üstüne yapıştırılmış peruk gibi, sakallar falan da sanki kadife tozu serpiştirilmiş gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Digital Foundry’de var FPS gibi değerleri de içeren videosu, merak edenler oradan bakabilirler, durumu öyle çok parlak değil.

Gamepass’ten bakacağım ben buna, fikir olarak fena durmuyor ancak teknik sıkıntı olabilir diye düşünüyorum, çıkınca göreceğiz artık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 hours ago, Peregrine said:

Hocam böyle birden 30 FPS diye söylenir mi? Adamları bulundukları yerde kontrolsüzce kusturacaksın. 🤢

Ben şimdiden uyarımı yapayım da, sonra boş beklentiye kapılmayın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun Bethesda oyunu... Bu cümle bile yeterli temkinli durmak için. O yüzden oyun çıktıktan sonra en az 1 yıl hiçbir beklentim yok. Belki o sırada oyunu bitirip bugları biraz temizlemiş olurlar. Ayrıca hala şu külüstür oyun motorlarından kurtulamadılar. 2-0 geride başlamak böyle bir şey.


Oynanış anlamında da vaatlerinin %50'sini ilk yıl gerçekleştirebileceklerini düşünmüyorum ama umarım yanılırım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda erken erişim var, ben de yüklüyorum da Gamepass'ten bedava oynanış 6 Eylül'den itibaren, şu anda Premium Edition için erken erişim var ama.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Standart versiyona da erişim verildiğinden haberim yoktu, yüklenince bakayım, yavaş geliyor an itibariyle.

HDR iyi değilmiş diye okuyorum ancak bakalım artık.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok