Comnet Hk.
1 1

Bu konuda 69 mesaj var

uzun süredir takip ediyordum uygun fiyatları dolayısıyla. diğer isp'lerin fiyatlarının fazlasıyla uçması dolayısıyla sonunda riske girip geçen hafta aylık 109 tl'den 12 aylık (100mbit) comnet'e geçiş yaptım. memnunum, herhangi bir sorun yok. iş yerindeki interneti de geçirdim, arkadaşın evindeki interneti de geçirdik kimse bir sorun yaşamadı.

özellikle ping konusunda çok iddialılar, kendi testlerimde gördüğüm kadarıyla da doğru bir iddia. bazı sunucularda 4ms ping görüyorum, vdsl için inanılmaz bir rakam, neredeyse gerçek fiber değerleri bunlar. (eski isp'de 7-8ms'in altına düşmezdi)

eğer geçiş yapmak isteyen olursa benim referans kodumu kullanabilirsiniz: CMT344XVT

size +30 gün veriyor bana +45 gün veriyor, maximum kar elde ediliyor. şubatta fiyatlara zam geleceği için düşünen varsa 3 gün içinde geçiş yapmasını tavsiye ederim.

bu da hız testi sonucu (vdsl);

14271269662.png

infestor and snc-tr beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Neden ComNet firmasını tercih etmemelisiniz?

"Firma tarafından hiçbir şekilde resmi olarak kabul edilemeyecek bir uslüpla tarafıma böyle bir mesaj iletilerek hizmetim o saniyede kapatıldı. Herhangi bir bilgilendirme yapılmadan(Tüketici haklarına göre 10 gün öncesinde bildirmeleri zorunlu), herhangi bir onay alınmadan ve karşılarındaki aboneyi muhatap almadan o saniye itibariyle sistemim kapatıldı. Bu süreçten sonra maalesef hattınızda bu sorumsuz davranıştan dolayı iptal oluyor, ödediğiniz ücreti ceplerine atıyor ve sorumsuz şekilde olay yanına kar kalmış oluyor."

Şu elemanın adı Bulut Helvacıoğlu imiş. Firmada "Key Account Sales Manager" olarak çalışıyormuş.

1643190329855.jpg

Firmanın FB sayfasında, şikayetlerini ileten müşterilere verdiği cevaba bakın; tam Jet Fadıl & Tosuncuk ağızları :D

1674463485271-png.488273

1674464172452-png.488285

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

evet buna benzer şikayetleri öncesinde ben de okudum ancak TR'de yaşadığımızı düşünerek pek sallamadım. hangi firma için aratırsanız aratın internette bir sürü şikayet dolu. binlerce insandan 3-5 tanesinin olumsuz tecrübe yaşaması açıkçası beni pek ilgilendirmiyor. bu sadece comnet için değil her firma için böyle. ben şu an dediğim gibi kendim dahil 3 lokasyona bağlattım ve hiç bir sıkıntı yaşamadık. yaşayan olursa da kendi şanssızlığı.

bundan önceki kullandığım isp vodafone idi, internette vodafone net ile ilgili şikayet aratsanız itin götüne sokulduğunu görüp dönüp bi daha yüzüne bakmazsınız ama olay öyle değil işte. ben 5 sene kullandım sorun yaşamadım. fiyatı uçtuğu için değiştirdim.

comnet nispeten daha ufak bir firma olduğu için üslup konusunda dev firmalar kadar iyi olmayabilir doğrudur (ilk üye olurken bir kaç ufak sorun yaşadım bana gayette güzel yardımcı oldular yani üslupta bir sorun yoktu bu arada) ama kanunlara aykırı bir hareket yaptıklarını düşünüyorsanız tüketici mahkemesine verir geçersiniz çok da kafaya takacak bir durum yok.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 minutes ago, Definitive said:

CGN IP'si mi veriyorlar hizmetle birlikte?

evet. sabit ip (gerçek ip) istersen (yanlış hatırlamıyosam) yıllık 360 tl yani aylık 30tl'ye geliyor. muhtemelen 1 şubat itibariyle ona da zam gelir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu tarz ufak taşeronlarla çalışılmasını doğru bulmuyorum. zamanında ben de benzer firmalardan hizmet aldım. her şey yolunda giderken toz pembe. ama sorun yaşanmaya başlayınca muhatap alacak kimse göremiyorsunuz. genelde bu tarz firmalar topu hep başka bir markaya atar. konu içinden çıkılmaz noktaya gelene kadar da uzar gider. ucuz diye stresli yaşamayı tercih etmezdim. 

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 dakika önce, TiesTorN said:

stresli yaşamak dediğin nedir ya aylık 100 tl için mi stres yapıyorsun :lol:

öyleyse 2 kat fiyatlarla yolunmaya devam et sen :cici: seversin

ne alakası var ya lafı saçma sapan anlama noktasında arşa çıktın. internetinde sorun olduğunda kiminle muhatap olacaksın? saçma sapan hizmet veren bu ufak firmalarla mı? karşında telefona cevap verecek düzgün operatörler bile çıkmıyor. bazen günlerce internetinde yaşadığın sorun düzelmiyor. verdiğin 100 lira değil 1 liraya bile lanet ediyorsun. 

sen sorun yaşamadıysan ne güzel yaşama. ne şanslısın. herkes bu kadar şanslı olmuyor. yaşadığın ülkenin farkına var biraz. 

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

merak ettim Comnet internet sayfasına girdim. tarifelere baktım. 

sonra  Superonline dan telefon ile "kampanyalı" tarifeler için fiyat aldım. 

aşağıya Superonline dan aldığım fiyatları yazıyorum. ( web den değil. telefon ile açıp size özel çıkan kampanyalı fiyatlar ) 

SUPERONLINE

200 Mbps / 20 Mbps
İlk 6 ay AYLIK 230/ sonrasında 290


500 Mbps / 50 Mbps
İlk 6 ay AYLIK 270/ sonrasında 330


1000 Mbps / 50 Mbps
İlk 6 ay AYLIK 340/ sonrasında 400

 

Comnet Pro Fiber 1000

369 TL

başka bir şey yazmama gerek yok. 

 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
19 minutes ago, jackjoker said:

sen sorun yaşamadıysan ne güzel yaşama. ne şanslısın. herkes bu kadar şanslı olmuyor. yaşadığın ülkenin farkına var biraz. 

yaşadığın ülkenin sen farkına var asıl, tr'desin avrupa ülkesinde değilsin. dev firmalar sorun çıkarmıyor sanki.

sorun yaşarsan girersin telefonundan online desteğe yazarsın, kısa sürede dönüş yapıyorlar. 1990 senesinde miyiz her sorunda karşında canlı konuşacak birini arıyorsun? yazı olarak aç destek kaydını.

yaşadığın yerde sol fiber varsa zaten alternatiflerin çok da anlamı yok. olsa ben de onu alırdım. benim burda yok. vdsl için en iyi fiyatlardan biri bunlardaydı, şubatta ne olur bilemem.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

büyük firmalarda da sorun yaşanıyor o konuda haklısın. ama en azından muhatap olacak biri çıkıyor. çıkmadı mı bir daha arıyorsun. illa ki derdini iyi ya da kötü anlatıyorsun. gelen ekip para da almıyor. misal Superonline modem de sorun yaşadım. Ekip geldi yeni nesil başka bir modem bağladı gitti.

Ben şuan ki paraları savunmuyorum. Tam tersi Superonline'ın kişiye özel kampanyalı fiyatları da saçma sapan yüksek. 
Ama ne yazık ki bu ülkeyi yönetenler aklını kullanan seçmen ile değil beyinsizlerin verdikleri oy ile yönetildiği için ekonomi şuan böyle. Dün 1 kg pirzola fiyatı 503TL ye satıldı burada. Artık günümüz TR sinde bu fiyatlar normal. Normalleştiren de bizleriz. 


Neyse umarım sorun yaşamazsın bu firma ile.  Şuan verdiği hizmet ile istedikleri rakamlar rüya olamayacak kadar güzel. Şuan...

jackjoker tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar calc.exe

12 ile 1 aylığı çarpınca zaten neyin ne olduğu ortaya çıkıyor. Hayırlı forumlar. Ben SOL diyorum ama ucuza rakibi olsa holiganlık yapmam, safımı alır, faturamı öderim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Türk Telekom yada Turkcell'in fiberi olan yerde macera aramaya zaten gerek yok. Ancak tek çözüm VDSL oluyorsa taşeron falan fark etmez gibi geliyor bana. Temmuz'a kadar Superonline Fiber kullanmaya devam edeceğim, oturduğum site tam bir huzurevi gibi, 100 dairenin yaş ortalaması muhtemelen 60+ civarında, zengin ve Internet nedir anlamayan hanzo yaşlı topluluğu ile birlikte yaşıyorum. Üniversite sınavını atlattıktan sonra yeni eve taşınacağım, binada Türk Telekom'un fiber kutusu var ama dairelere VDSL çekmişler anladığım kadarıyla, altyapı sorgusunda TT dolabına mesafe 0 metre yazıyor. Mecburen VDSL eziyetine geçeceğim yıllar sonra sanırım, eğer TT Fiber veririz derse fiyatına bakmam 200/20 Mbps alır geçerim yoksa taşeron mudur nedir demem en ucuzuna yapıştırır geçerim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
18 saat önce, jackjoker said:

büyük firmalarda da sorun yaşanıyor o konuda haklısın. ama en azından muhatap olacak biri çıkıyor.

Konu zaten sorun çıkıp çıkmaması değil. Adamlar en ufak bir şikayet bildiriminde çat diye fişi çekip hizmeti kapatıyorlar :D "Biz sözleşme, yasa falan takmayız. Burada orman kanunları geçerli" demektir bu.

Comnet müşteri hizmetleri (temsili):

https://youtu.be/-Sl7gtRJA4M?t=54

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Superonline Fiber var bende yıllardır, eski Wireless N bir router vardı bunun da maalesef kablosuz bağlantısı kötüydü baya, sonra çözdüm o meseleyi her taraftan 5GHz kullanabiliyorum artık.

Bufferbloat meselesini çözmek ve ileride gigabite geçersem daha rahat olsun diye Aliexpress'ten OpenWRT kurabileceğim fan içermeyen Celeron N5105 mini PC'ler baktım dört adet Intel 2.5Gbps ethernet portu. İleride gigabite geçersem değerlendirmek üzere vazgeçtim şimdilik, bu ara fazla online oyun da bakmıyorum.

500Mbps için Superonline'a 245 TL ödüyorum aylık şimdilik. Bu arada sabit IP ile de denedim ben Superonline, Destiny 2'de devamlı kopmalar oluyordu onun için hiçbir faydası olmadı, yine ping için de hiçbir faydası olmadı. Superonline'da kullanılan kadar ödeniyordu ben denediğimde sabit IP baktım hiçbir faydası yok bana yarım saat sonra iptal ettirmiştim. Denemek isteyen yine müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilir.

Superonline fena değil, sıkıntı yaşamak her zaman mümkün tabii fiyatları da benzer seviyelerde iken başka firmaya da gidip yine bir sürü bürokratik işlem falan uğraşmam açıkçası, çok ciddi fark olması gerekir arada.

Online oyunlarda sorun yaşanıyor ise sabit IP'den ziyade evde başka kullanıcılar da var ise bufferbloat meselesini araştırmak daha faydalı olabilir. Araştırmak gerekli.

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bufferbloat çözümü olarak belirtilen SQM, basite indirgersek örneğin 1 gigabit internetinz varsa bunun 900 megabitini kullanmaya ayarlayıp 100 megabitini boş bırakmak gibi bir şey temelde. Anladığım kadarıyla paket overhead verisinin rahat akmasını sağlayınca ping de minimuma düşüyor. Aynı şeyi clientler için tek tek indirme gönderme limiti koyarak da ilkel bir şekilde yaparsınız, tek (heavy) kullanıcı sizseniz hiç gerek yok. Daha çok düşük bandwidh ve yüksek sayıda kullanıcı olan yerlerde bir x86 router ve çok sayıda dumb AP ile çok güzel çözüm sağlar (cafe, restoran, ofis vs. gibi yerler). Evde 2-3 kullanıcı ve yüksek bant genişliklerinde (100+ megabit) tamamen overkill. Ben basit bir Wireless Router alıp Openwrt kurdum, Wireguard VPN ile TV'de ISS'nin yaptığı Netfiliş throtling'ini çözüyorum ve DPI'ı devre dışı bırakan bir modül ile site yasaklamalarını aşıyorum. 2.4 Ghz'de de sinyali bir tık arttırarak salondaki repeater ile bağlantı bant genişliğini yükselttim (şu an 32 megabit civarı). Temel reklam engelleme ve DNS over HTTPS modülleri de çalışıyor. 24-70 megabit arası dalgalanan WISP internetim için yetiyor artıyor. Ayrıca istatistik sunucusu kurdum, geriye doğru kesinti ve ping drop istatistiklerini grafik üzerinde izleyebiliyorum. Ama benim de NanoPi R6S alıp hem enerji tüketimine göre güçlü bir Openwrt router, hem NAS, hem DLNA (media server) hem de torrent download/seed box olarak kullanma hevesim var; bunlar için X86 makineler çok daha elverişli ve güçlü, hem de daha esnek tabii ki. Kendi durumunuzu değerlendirip uygun seçeneğe yönelmek lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben QoS kullanıyorum, aynı mantık. hem bufferbloat hem de tam gaz bir şeyler indirirken diğer aktivitelerin çok olumsuz etkilenmesini de engelliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

QoS ile bufferbloat bende de baya düşüyor, normalde çok ciddi ping artışı oluyor testte, bende aynı anda download, 4K film seyretme, online oyun gibi şeyler oluyor, Xiaomi AC2350 kullanıyorum router olarak, pandemi dönemi çok uygun bir fiyata almıştım, şimdi o fiyata neredeyse kablo falan alınır. Bunun QoS ayarları bir ilginç, bakalım biraz daha uğraşacağım ancak bir kere al baya bir süre bir daha bulaşma mantığında acaba diyorum Celeron N5105, 4xIntel I225 ethernet portlu fansız bir box alıp bitirsem diye düşünüyorum. Bakalım ileride belki bakarım bunlara.

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ev interneti hususunda her firma sorunlu ama TT kadar öküzünü de görmedim. Müşteriyi tehdit mi dersin müşteriyi yalancı çıkartmak mı dersin hepsi var. Az evvel aradım. modem arayüzünde max rate değeri 100 küsürün altına düştüğü anda benim internet bitkisel hayata geçiyor. Bunu defalarca söyledim kendilerine. Değer 80 e indi. Size maksimum 75 verebiliyoruz zaten bir sorun  yok deyip arıza kaydı bile açmıyorlar. Yaw diyorum değer 90 lara düşünce hızım 30 u geçmiyor 80 e indi bak yerle yeksan 2.5 megabit hızla bağlıyım sorun yok mu yani diyorum sorun yok diyor hanımefendi. 

Oturduğum yerde malesef daha iyisi yok. Yakınlarda SOL fiber rögar kapağı var ancak oradan eve hat çektirmek ayrı dert. Mecbur VDSL. idare ediyoruz işte. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer ISPler ile Comnet fiyatları arasında uçurum var, risk almaya değer deyip aboneliği geçirdim. @TiesTorN referans kodun ile abone oldum, henüz abonelik geçişi tamamlanmadı ama davet kodu ile ilgili aşağıdaki bilgilendirmeyi gördüm. Anladığım şu an sana hediye gün yüklenmeyecek, doğru mu acaba?

*Kalan günleri 180 günden fazla olan kullanıcılar hediye gün kazanamaz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, snc-tr said:

Diğer ISPler ile Comnet fiyatları arasında uçurum var, risk almaya değer deyip aboneliği geçirdim. @TiesTorN referans kodun ile abone oldum, henüz abonelik geçişi tamamlanmadı ama davet kodu ile ilgili aşağıdaki bilgilendirmeyi gördüm. Anladığım şu an sana hediye gün yüklenmeyecek, doğru mu acaba?

*Kalan günleri 180 günden fazla olan kullanıcılar hediye gün kazanamaz.

vay arkadaş :lol: değiştirmişler mi onu acaba... ben okuduğumda "toplam 180 günden fazla hediye gün kazananlar daha fazla kazanamaz" gibi bir şey yazıyordu.

neyse... bana eklenmese bile sana +30 gün eklenmiş olmalı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, T800 said:

QoS ile bufferbloat bende de baya düşüyor, normalde çok ciddi ping artışı oluyor testte, bende aynı anda download, 4K film seyretme, online oyun gibi şeyler oluyor, Xiaomi AC2350 kullanıyorum router olarak, pandemi dönemi çok uygun bir fiyata almıştım, şimdi o fiyata neredeyse kablo falan alınır. Bunun QoS ayarları bir ilginç, bakalım biraz daha uğraşacağım ancak bir kere al baya bir süre bir daha bulaşma mantığında acaba diyorum Celeron N5105, 4xIntel I225 ethernet portlu fansız bir box alıp bitirsem diye düşünüyorum. Bakalım ileride belki bakarım bunlara.

https://openwrt.org/toh/xiaomi/aiot_router_ac2350

Şuraları da bir inceleyip cihazınızı daha derinlemesine kurcalayabilirsiniz. Unbrick prosedürünü iyice okuyup gerekli araç ve dosyaları hazır edip girişirseniz çok daha "smooth" bir tecrübe olur. Openwrt'nin tadına da bakmış olursunuz :) 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok