Klavye / Mouse / Mouse Pad Önerileri
1 1

Bu konuda 120 mesaj var

"En son aldıklarınız" başlığı çok büyüdü, bazı spesifik konular orda kaynayıp gidiyor. Bu başlıkta konuyla ilgili deneyimlerimizi paylaşarak ortak bir fayda sağlayabiliriz.

2000'lerin başlarında, Razer Mouse'lar Türkiye'ye ilk geldiğinde, Darkhardware'de "bir mouse için 50 dolar verilmez" manasında bir laf etmiştim de, LP ya da yine o eski zamanlardan taşşaklı bir abi bana "mouse tutmak sevgilinin elini tutmak gibidir" gibi bir söz söylemişti.

Herade o hızla Razer Diamondback almıştım:

 

534de142cd8449090e031cd0.jpg

Gerçekten zamanının ötesinde, piyasada rakibi olmayan bir mouse idi.

Amerika'da garsonluk yaptığım restoranın patronunun kızının hamsterı kablosunu kemirip koparmıştı, çok canım sıkılmıştı. Sonradan tamir de ettim, hala bende çalışıyor :D

Tabi kablo kopunca yeni mouse gerekti ve toplamda 4 modelini kullanacağım Razer Deathadder maceram da başlamış oldu.

41VQfgzIiuL._AC_.jpg

 

Oyunculuğumun altın çağını bu mouse ile yaşadım, üstündeki kaplaması çürüyene kadar da kullandım, ondan sonra da Deathadder'ın yeni modelleri ile devam ettim. Ama her yeni modelde sensör teknolojisi gelişse de malzeme kalitesi düştü.

-

Daha eski ve artık kullanmayacağım 5-6 tane fareyi saymazsam, evde tamamen yeni ve kullanılabilir durumda 4 mouse var:

  • Razer Deathadder Chroma: Aslında şekil olarak elime en uygun olan fare, fakat gel gör ki, tekerleğin üstündeki "mouse 3" tuşu bozulan 3. deathadder'ım. Amerika'dan aldığım için garantiye de gönderemedim. Aslında tamiri de kolaymış ama lehim falan uğraşmaya üşendim. Razer çok bozdu zaten, artık işim olmaz. CS:GO falan oynarsam eski günlerdeki gibi şanım yürüsün diye saklıyorum. Yeni razer ürün almam.
  • Corsair M65 Pro RGB: Razer'dan sonra kalite neymiş anlıyorsunuz.. basma hissi olsun, malzeme kalitesi olsun iyi bir mouse, ne yazıkki elim asla tam olarak alışmadı. palm'dan çok "claw grip" tutuşa uygun. Yine de seviyorum keratayı, FPS/TPS dışı oyunlarda kullanıyorum ara sıra.
  • Steelseries Rival 3: Yoldan geçerken A101'de gördüm, 219 liraya öylesine, yedek mouse olarak aldım. Yahu elimden düşmedi. Her ne kadar küçük bir mouse olsa da, özellikle optik sensörünün hissi, malzeme kalitesi, görünüşü vs. ile beni bu marka ile tanıştırdı. Gerçekten kaliteli ve fiyatından beklemeyecek şekilde iyi bir mouse. 
  • Steelseries Aerox 3: Amazon indiriminde 289 liraya görünce Rival 3'ü de çok beğendiğimi de hesaba katarak buna da "gel hadi" dedim. Hafifliği ve eli havanlandırıyor oluşu gayet güzel ama boyut ve sensör olarak Rival 3 ile tamamen aynı. Şuan bunu kullanıyorum, memnunum ama ellerim bildiğin inşaat küreği, 3 serisi küçük geliyor(du)...

 

51NEK9tYnVL._AC_SX679_.jpg

Steelseries'e artık alıştığım ve güvendiğim için, bir süredir hem Rival 5, hem de Aerox 5'i fiyat takibine almıştım, fakat malesef fiyatları hiç düşmedi, hep arttı. Ben takibe aldığımda 900 lira idi. Bazı bilgisayarcılarda 1400-1500'e kadar çıktı.

Şimdi Amazon kampanya başladı, Rival 5 modelini Amazon Germany'den 3 taksit 1068 lira olarak aldım. Özellikle incehesap'ın gaming gecesini bekledim ama onda da Aerox 5 Wireless vardı, indirime rağmen aşığı pahalı, wireless ihtiyacım da yoktu.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B093QD2KW4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

beğeneceğimi düşünüyorum. beğenmezdem de Amazon zaten iade konusunda hiç üzmüyor, kullanılmış EVGA 3080 Ti FTW3 kartı bile hiç sıkıntı çıkarmadan iade aldılar.

 

-

Bundan belki 15 sene önce Logitech G150 klavyem vardı.

51DXX+HtrFL.jpg

Zamanının efsane klavyesiydi ama gel gör ki membran zamanla sertleştiği için bir süre sora tuşlara basmak eziyet olmuştu. Sandığın dibinde bir yerde duruyor bu klavye, nostalji olsun diye çıkartmak lazım bir gün...

Bundan sonra Razer Blackwidow MX Brown klavye aldım ve switchlere aşık oldum, hala da yazı yazmak için en keyifli switch'dir mx brown.

Bunu daha sonra bizim forumdan @Barbarconan 'a satmıştım, umarım hayrını görmüştür.

design-medium.jpg

-

Şuan (yıllardır) kullandığım klavyem Corsair K70 Rapidfire. Son derece memnun kaldım bu klavyeden. Switchler oyun için özel tasarım, hala piyasadaki gecikme hızı olarak en iyi klavyelerden biri.

Oyun için memnun olsam da, yazı yazma açısından keşke Corsair'in MX Brown switch olanını alsaydım dedim, hatta sonra kardeşime aldırdım. Kaç kez elinden almaya çalıştım ama başaramadım :D

DSC02567.jpg

Bu klavye taş gibi, hala hiç sorunsuz çalışıyor. Hem biraz değişiklik istiyor olmam, hem de Steelseries'e karşı oluşan sempatim beni öncelikle Apex 5 klavyeye yöneltti, kullananların çok memnun kaldığı bir klavye. Bunu da takibe 1900 liradan başladım, fiyat 2500 liraya çıktı. Ama fiyattan da önemli olan, Apex 5 "Hybrid" Blue falan dese de, mekanik hisli bir membran klavye. Membran'a da açıkçası 2500 lira para vermek istemem. Evde acil durumlar için kutusunda sıfır HyperX Alloy Core RGB TR saklıyorum zaten. Bu Apex 5'in tabi bir avantajı da TR dizilim olması. Ama TR dizilim de birazdan dezavantaj olacak...

Yeni mouse'un yanına yeni klavye alacağım diye kafayı kırmış araştırırken, bir çok model inceledikten sonra anladım ki beni Steelseries Apex Pro dışında bir model tatmin etmeyecek K70'den sonra. Fakat bu konuda da duygusal bir sorunum oldu zira Full Size klavyenin fiyatı 5246 TL'cik. Yani evde sapasağlam çalışan klavye varken, bir de yedek duruyorken aşırı müsriflik olacaktı.

https://www.amazon.com.tr/Steelseries-Mekanik-Gaming-Ayarlanabilir-İngilizce/dp/B07V2F9TCZ/

https://www.amazon.com.tr/Steelseries-Mekanik-Gaming-Ayarlanabilir-İngilizce/dp/B07V2FJTHV

Sonra fakettim ki TKL versiyona indirim yapmış amazon. 3500 lira... TKL aslında tercih etmek isteyeceğim bir format değil ama fiyat avantajı var alsam mı alasam mı diye düşünürken, bir de ne göreyim, İtopya piyasanın oldukça altına, 2800 liraya satıyor. Önce al sonra düşünürsün mantığı ile saldırdım.

9e69ys2.JPG

https://www.itopya.com/steelseries-apex-pro-ingilizce-rgb-mekanik-tkl-gaming-klavye_u9085

Fiyat neden ucuz ? Çünkü klavyenin 2023 versiyonu çıkmış. 

Peki ne fark var ? Tuşlar ABS değil PBT... 

işte şimdi geldik TR layout'un dezavantajına, zaten iyi bir klavyeyi TR olarak bulmak zorken, TR dizilim PBT Keycap bulmak imkansız. 

(bu PBT olayına @T800 uyandırdı beni, ABS'den neden daha iyi olduğunu araştırın derim)

Artık sadede gelelim, Apex Pro'yu nasıl 2023 model yapacaktık ? El-cevap:

 

710gbiSMocS._AC_SY741_.jpg

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B095X5G4S4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Bu konuda da yardımımıza amazon koştu, iletişim izni verdiğim için 40 TL de indirim vermişlerdi, mis gibi oldu.

Bu arada klavyenin 2023 modelinin fiyat 5500 TL:

https://www.itopya.com/steelseries-apex-pro-ingilizceuk-rgb-mekanik-tkl2023-kablolu-gaming-klavye_u20886

Ben bu şekilde hem fazladan pudding/prism keycaps takımına sahip oldum, hem de 2240 TL cepte kaldı.

İtopya kişi başı 1 tane satıyor sadece, stok birmeden Apex Pro TKL kapın derim.

71dEIJGJx8L.jpg

PS: İtopya US layout fotoğrafı koymuş ama aslında klavye de, yeni keycap'lar de UK dizilim yani büyük enter tuşlu.

8blcniE.png

ISO = UK

ANSI = US

Executioner and quad beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, TiesTorN said:

bunlar nasıl fiyatlar arkadaş, dünyayı mı kurtarıyorlar bu klavyeler? :cici:

logi g213'üm ile mutluyum :D

Fiyatlar böyle artık. Apex Pro da bir daha bu fiyata kesinlikle bulunmaz İtopya’da stok bitince.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

61G4djnQvNL.__AC_SX300_SY300_QL70_ML2_.j

 

https://www.amazon.com.tr/dp/B08H5NDKR9?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

Bunu da sipariş ettim, Sadece TR karakterlerin olduğu bölüme de bunları takacağım. 

Dediğim gibi TR dizilim PBT keycap yok, o yüzden sadece 8 tuş ABS olacak ama altları yine puding.

Modifiye bir klavye hazırlıyorum, hem tuşlar PBT, hem TR dizilim, hem büyük enter tuş, tam istediğim gibi olacak umuyorum.

71RniwVvo5L._AC_SX679_.jpg

HyperX sağolsun, başka hiçbir firmanın yapmadığı hizmeti yapmış bizlere, o yüzden helali hoş olsun.

Ben ihtiyaç hissetmiyorum klavyeye bakmadan yazdığım için fakat eşim TR karakterlerin olmasını istedi, ona da böyle bir çözüm buldum.

Diğer artan TR karakterler dışındaki keycapleri ve steelseries'in de TR karakterler yüzünden boşa çıkacak olan 8 tane PBT'yi de K70'e takarım, o da pudinglenmiş olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Foruma bir klavye/mouse başlığı şarttı, çok iyi olmuş. Benim kendi bilgisayarımda şu ikili var:

hqdefault.jpg

Logitech G903, hem solak olmam sebebiyle ambi-dextrous olması büyük fark yarattı, hem de ilk defa bu mouse ile kablosuza geçtim ve geri dönüş olmadığını anlıyorum. Kablosuz olmasına rağmen fark edilebilir bir latency söz konusu değil, ve Logitech G serisinde alışılageldik infinite scrolling, bir sürü programlanabilir buton vs. mevcut. 1000hz ve zilyon DPI da destekliyor, ben yine 2400 DPI kullanıyorum.

 

Bu da klavyem, Logitech G710, Cherry MX Blue switchli olanı bu:

mint_condition_logitech_g710_p_158818561

İş için kullandığım Mac 'de Apple 'ın magic keyboardı takılı. O da şaşırtıcı derecede kaliteli bir klavye, aslında low profile 'ı tercih ettiğimi o klavye sayesinde fark ettim.

--

Bu sıralar klavye konusunda bir devrim peşindeyim, ergonomik, ortholinear ve split bir klavyeye geçmeyi istiyorum yıl ortası gibi. Hem bilgisayarda iş + oyun icabı günde 8+ saat geçiriyorum, bir de de sol elde mouse kullanan azınlıktan olduğum için, normal klavyedeki kolları ortada birleştirip omuzları daraltmak zorunda bırakan şeklin ergonomik olmadığına karar kıldım. Kolları iki yana genişçe açıp çalışabilmek, veya oyun oynarken sol spliti kenara kaldırıp sadece sağ split + sol mouse ile (bir nevi gameboard olarak) oynamak istiyorum. Şu sıralar yaz ortası gibi çıkacak şu klavyeye bakıyorum: 

dygma-defy-1_1100x.jpg?v=1668072065

Fiyat kol böreği, ancak özellik olarak ne ararsan var. Split, Ortholinear (tuşlar dikey paralel sıralanmış), Kablolu+ BT & RF Kablosuz, tamamen programlanabilir, tenting, per-key RGB, hot-swappable mekanik switchler, sayarken siparişi veresim geldi ama Haziran 'da çıkacak, henüz piyasada yok. Bilgisayarda ömür geçirenler için bir nevi yatırım bu alet.

Link koymayı unutmuşum: https://dygma.com/products/dygma-defy , derin bir nefes almadan fiyat etiketine hiç bakmayın. :D (ve o fiyat baz model için)

Alternatif olarak Reddit 'de klavyeleri parça parça DIY toplayıp çok acayip split klavyeler yapan adamlar var, onların tayfa şurada: https://www.reddit.com/r/ErgoMechKeyboards/

AranelSurion tarafından düzenlendi
GoXeL and stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 10 seneye yakındır Logitech G710+ kullanıyorum. https://teknoseyir.com/inceleme/logitech-g710 hatta :D sonra ucuz diye indirimde bir de razer blackwidow mu ne aldım ama yandaki G tuşlarını da kullandığım için çalışıyor mu testinden sonra paketine koydum duruyor. Aynı hissi verecek bir klavye alabilirim aslında ama 3k falan sinir bozucu fiyatlar...

Kaptanın seyir defterine ek: mouse olarak Naga Left Hand Edition kullanıyorum. İş yerinde de G300s var. Yaklaşık 10 senede bir adet G300, bir adet G300s kullandım. 5er sene gitmişler. üzerindeki tuşlara kopyala yapıştır falan atadım çok kullanışlı oldu.

Naga'nın 2013 modeli de vardı. Sonra 2021 modeli de aldım. ikisinin de scroll 2 sene içinde bozuldu. ama solak başka 12 yan tuşlu mouse olmadığı için seçeneğim de yok.

şimdi "ne işine yarıyor 12 tuş" diyene de ss atayım..ilk 2 sıra bütün karakterde aktif kullanılıyor. 3. sıra genelde fazla aktif değil. shift ve alt ile kullanıyorum. Bu karakterde özel bir durum var ilk bar duruma göre farklı 12 getiriyor. Değişiyor yani. o yüzden alt sırada bazı skill'lerden var.

Tanishalfelven_338.jpg

allreadydead tarafından düzenlendi
Omfs and stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Başlığa bir giriş yaptım, derleyip toparladım. Katkı sağlayanlar sayesinde güzel olacak.

Mouse Pad konusunda müthiş deneyimli değilim, asla sert pad kullanmadım, razer ve corsair'in kalın yumuşak padlerini tercih ettim.

Şimdi ilk kez Steelseries'in mouse pad'ini denemek için aldım, henüz bir numarasını görmedim, ince geldi bana daha kalın olanları seviyorum.

Yumuşak padler ile lazer sensorler uyumlu olmuyordu, lazer sensor Razer Lachesis almıştım, efsane kötü bir mouse idi, çok zorladım ama alışamayınca satmıştım.

Mouse Pad konusunda daha deneyimli forum kullanıcıları vardır, 

-

31mFZr5SBTL._AC_SX679_.jpg

https://www.amazon.com.tr/SteelSeries-QcK-3XL-Gaming-Mousepad/dp/B08H5NVCCY/

Denemek için yazın QcK modelini almıştım, fotoğrafta gözüktüğü kadar kalın gelmedi. 

Eğer amazon sahte ürün satmadıysa çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

https://www.corsair.com/medias/sys_master/images/images/hef/h49/9564843245598/base-mm300-pro-config/Gallery/MM300_PRO_Extended_01/-base-mm300-pro-config-Gallery-MM300-PRO-Extended-01.png_1200Wx1200H

-

şuan hala Corsair MM300 Extended kullanıyorum.

51xbVURBFQL._AC_SX679_.jpg

https://www.amazon.com.tr/Corsair-CH-9000108-WW-Kumaş-Yüzeyli-Gaming/dp/B01798VS4C

Gerçekten iyi bir mouse pad, sanırım 5 seneden fazladır kullanıyorum. Artık sağ alt tarafta tam bileğimin değdiği yerde, kenarından açımla yaptı, idare ediyor. Annelerden birine diktirtmek lazım :D

-

Yine de unutamadığım en sevdiğim mouse pad'im Razer Goliathus Extended Control oldu.

110000007257747.jpg

https://www.hepsiburada.com/razer-goliathus-extended-control-mousepad-70x30-cm-pm-HB0000080PJX

Çok popüler olduğu için bu linkteki gibi çakmasını yaptılar, orjinali artık sıfır olarak bulunmuyor. Razer bir daha böyle güzel mouse pad yapmadı. (gerçi denedim diye diyemem artık mouseları bozdu diye)

Executioner beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

TKL klavye nasıl olacak merak ediyorum. Numpad aslında yoğun kullandığım bir bölümü değildir klavyenin ama hani bir hesap falan yaparken de ordan yapardık.

Alışırım heralde... İtopya kargoya verdi, pazartesi gelmiş olur, klavyenin hevesiyle hem PBT tuş takımı, hem de TR karakterler için ayrı bir tuş takımı aldım, inşallah içime siner de uğraştığıma değmiş olur :D

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

fiyat faklı yarı yarıya olmasa hayatta TKL falan almazdım ama vesile oldu bakalım.

Mouse kullanımım açısından numpad oluşu da beni hiç rahatsız etmedi ama o sağ bölümde açılan alan belki rahatlatır.

Rival 5 Alamanyalardan gelecek onu bekleyeceğiz artık...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Razer Goliathus, QCK v.b. bunlar baya giriş seviyesi mi diyeyim, öyle mouse padler. Corsair de bunlardan farklı değildir kesinlikle. 

Mouse padlerde şu anki trend hep hız üzerine olanlar genellikle, bunlar da hibrid modeller. Örnek vermek gerekirse Razer Strider, Zowie GTF-X verilebilir. Razer Strider beğenilen bir model gördüğüm kadarıyla, Razer olduğu için global olarak da bulunabilir bir model. Bu tiplerin en üst seviyesi Artisan Hien. Artisan modellerini direkt olarak Japonya'dan getirtmek mümkündü, şu anki durumu bilemiyorum. Yine Fnatic Dash de hibrid bir model, diğer markalarda da hibrid modeller olabilir. Zowie G-TF-X yine ciddi dayanıklı bir ürün. Normalde kumaş mouse padler özellikle kaliteli değilse hele aylar içinde bile özelliğini yitirebiliyor. Coated olan mouse padler hele yıkandıktan sonra kaplama gidebildiği için direkt olarak özelliklerini çok kısa bir sürede kaybedebiliyorlar. Razer Goliathus modelleri coated olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

Kontrola yönelik mouse padler var bir de, bunların da en bilineni Zowie G-SR. 

Son zamanlarda bir de Çin'den gelen Esports Tiger markası öne çıktı, üst seviyede modelleri var, hem pad hem de feet olarak.

Bunlar tabii hep kumaş padler. Bir de sert yüzeyli padler var, bunların özelliği yüksek hız. Eski yıllarda genellikle plastik oluyordu bunlar. Ancak dayanıklılık yine bazılarında sanıldığı gibi değil, mesela Logitech G440 çok üst düzeyde hız sunan bir pad olarak kabul ediliyor ancak gördüğüm yorumlarda dayanıklılık pek iyi değil. Eskiden yine alüminyum mouse padler bile vardı. Son yıllardaki en gözde sert mousepadler cam. Bunlar kumaş mousepadlerden elbette hızlı ancak eski plastik yüzeyler kadar hızlı değil. Tabii cam malzemenin dayanıklılığı üst düzeyde. Skypad burada öne çıkan bir marka. Skypad bildiğim kadarıyla Danimarka firması. Yine Kore markası olarak bildiğim Pulsar'ın bir modeli çıktı yakın zamanda. Yine son günlerde Razer Atlas çıktı cam yüzeyli. Cam malzeme dayanıklı olduğu için gayet uzun süreler özelliğini kaybetmeden kullanmak mümkün oluyor. 

Şimdilik bu kadar bakalım. :)

 

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Unutmadan, hadi bununla tamamlayalım. :)

Yine hıza yönelik ve gayet dayanıklı olan Cordura kumaşı ile üretilmiş padler var, bunların da beğenilen bir modeli gördüğüm kadarıyla Endgame Gear MPC450.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Apex Pro kötü bir klavye değildir sanayi klavyeler içinde, meraklıları zaten çoğu zaman barebone alıp üzerine switch v.b. yine kendileri alarak modlama da yaparak kendileri yapıyorlar. 

Apex Pro ile ilgili eleştirim o fiyat seviyesinde artık ABS tuş olmaz, bir de bilek desteği daha iyi olabilirdi. Tuşların takılması, özellikle Shift, Ctrl, Space tuşlarının takılması, sürtünmesi gibi konuları da araştırmak lazım o fiyat seviyesinde artık.

PBT tuş da bir sefer kullanmak yetiyor, ondan sonra ABS plastik tuş kullanınca aradaki hissiyat farkı bariz. Hele artık parlak hale gelmiş, adeta dümdüz bir ABS ise fark inanılmaz boyutlarda oluyor.

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Klavyelerde artık şunu bekliyorum, tuşa basma basıncını da ayırt edebilen analog tuşlu klavyeler, böylece koşmak için shifte bas falan gibi şeyler ortadan kalkabilir.

Apex Pro analog switch içeren bir model ancak oyunlarda bu şekilde kullanılabilir mi onu bilmiyorum araştırmak lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
35 minutes ago, T800 said:

Zowie G-SR. 

Bu güzelmiş ama masayı kaplayan extended versiyon yapmamışlar, ben çok alıştım XL olanlara. gerçi şuan şöyle bir şey yapmak geldi aklıma:

qkf0vgo.jpeg

Hiç de fena olmadı, hem de istediğim kalınlığa ulaşmış oldu, hadi bakalım :D  niye böyle kullanmak daha önceden aklıma gelmemiş ki :icon_think:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
30 minutes ago, T800 said:

Apex Pro ile ilgili eleştirim o fiyat seviyesinde artık ABS tuş olmaz

2023 versiyonu direkt PBT ile geliyor ama fiyat 5500 TL

https://www.itopya.com/steelseries-apex-pro-ingilizceuk-rgb-mekanik-tkl2023-kablolu-gaming-klavye_u20886

ben bunu almak yerine pratikte tamamen aynı olan eski versiyonu alıp, bir de ayrıca PBT tuş takımı aldım.

Akıllıca bir iş yaptım gibi geliyor ama gelsin bakalım göreceğiz :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5500 TL nedir gerçekten, bu Apex Pro çok yaygın gençler arasında isim olarak, baya isim-marka yapmış bir klavye herhalde ondan bu fiyat.

Tabii akıllıca olmuş sonradan PBT tuş eklemek.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Epomaker TH66 veya TH80 düşünüyorum bu ara fiyatına göre de hele. Kullanmadım ancak fiyatına göre iyi görünüyor, yanlış anlamadım ise önceden yağlanmış Gateron Pro switchler ve stabilizerlar, diğer switch seçenekleri yine, PBT tuş takımı, bendeki Razer Yellow Switch Blackwidow V2 de bayadır gidiyor, ABS tuşları artık kullanılamaz olduğundan yıpranma nedeniyle onları Razer Doubleshot PBT tuşlar ile değiştirdim yine bilek desteği de kullanılamaz duruma gelmişti onun da Razer marka yenisini aldım, o şekilde kullanıyorum. Bunda switch problemi falan olursa(aman olmasın tabii de :) ) artık ancak o zaman alırım sanırım ama yeni klavye. :)

 

Bendeki TKL. Ben tam boy klavye kullanamıyorum, çok büyük geliyor. Hatta bazen Outemu Blue Switch bir keypadim var, onu kullanıyorum klavye yerine, FPS oyunlarda özellikle. 

Parmak tendonlarını yormaması açısından bana en iyi gelen kısa mesafeli lineer switchler. Tactile olanlar, basma kuvveti ve mesafesi fazla olanlar ağrı yapıyor parmaklarda daha çabuk sürede.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mouse pad demek ayıp olacağı için deskpad diyeyim, SteelSeries QcK 3XL kullanıyorum.

Üstünde de 900x400x3mm büyüklüğünde aşağıdaki mousepad var.

 

71EW0s5Kw8L._AC_SL1500_.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
53 minutes ago, Definitive said:

Mouse pad demek ayıp olacağı için deskpad diyeyim, SteelSeries QcK 3XL kullanıyorum.

Üstünde de 900x400x3mm büyüklüğünde aşağıdaki mousepad var.

 

71EW0s5Kw8L._AC_SL1500_.jpg

Beyaz mouse pad mi olur, monitörün ışığı bundan da sekerek gözü rahatsız eder. Sen en iyisi bunu bana yolla :icon_twisted:

Ben sana bunu alayım yerine gözün rahat etsin:

https://www.amazon.com.tr/Spelt-90x40cm-Kaymaz-Mousepad-Desensiz/dp/B0B9K1V7VL/

Definitive beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

fwnt7cm.JPG

İtopya sonunda piyasanın çok altında bir fiyattan sattığını farketti ve 1200 lira arttırdı...

Bugün gelince beğenirsem bir tane de kardeşim için alacaktım, yalan oldu böylece.

2 gündür inceleme, yorum okuyorum. Aslında beğeneceğim belli, keşke alaymışım bir tane daha, kaçmaz fiyattı 2800 bu klavye için.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok