gurkankay

Üye
  • Mesaj sayısı

    3
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti

Mesajlar posted by gurkankay


  1. 7 saat önce, Whooosh said:

    Öncelikle 660Ti öyle çok fazla bant genişliğine ihtiyaç duyacak bir ekran kartı değil, 8x olmuş 16x olmuş çok bir şey değişmeyecek.
    2700K işlemci ve 3 tane pci-ex soketli bir anakart kullandığınıza göre o 3 pci-ex soketinin 3'ünde x16 olma ihtimali yok. Muhtemelen anakartın üzerindeki soketlerin her üçü de x16 gibi görünse de aslında 16+0+4 yada 8+8+4 gibi çalışıyordur. Yani siz o sokete ne takarsanız takın 8x çalışacak. Yazılımsal bir sorun değil bu, anakart/ çipset/işlemci üçlüsü fiziksel olarak bu sokette en fazla bu hızı destekliyor.

    Ekran kartının muhtemelen en üstte ve işlemciye en yakında olan sokette hiç çalışmaması ise başka bir konu. Bios sorunu olabilir, fiziksel olarak soket bozuk olabilir yada işlemci soketinde bir sorun olabilir.

    İlk başta da dediğim gibi o anakart ve o işlemci ile x16 çalışsa da hayatınızda bir şey değişmeyecek yada başka bir deyişle performansa etki etmeyecek. Hiç uğraşıp kafa yormaya, birşeyleri kurcalamaya gerek yok, olduğu gibi kullanın. İleride sistemi yenilerken bütünüyle yenilersiniz.

    benim amacım ekran kartını bir üstte almak ve hava almasını  rahatlatmak o yüzden uğraşıyorum şuan  görüntü ve oyunalrda performansı güzel fakat yüklennce ısınıyor ve performans kaybı yazıyorum ısındığı için bir üst slotta takarsa hava olmasını  sağlarım diye düşnüyorum

    sistem budur ;

    pcıe 1slot : x16 / 2slot : x8 / 3slot : x4 le çalışıyor

    anakartP8Z77-V LE PLUS 

    işlemci 7-2700K-GTX660 Ti DCU II TOP

    ram GSKILL 8GB SNIPER

    psu  750W 80+


  2. 6 saat önce, Whooosh said:

    Peki bu gpuz'de o soru işaretine tıklayip bant genişliği benchmark'ini çalıştırarak kontrol ediyor musunuz? Çünkü modern sistemlerde bilgisayar boşta iken güç tasarruf moduna girip hızı düşürüyor.

    benim sorunum 3 tane pcıe slotum var anakartımda diğer forum sitesinde yazdım sorunumu ama , benim sorunum  8X 1.1 de çalışıyor değil sebebini biliyorum onun yük altına girince 8x 2.0 olarak çalışıyor fakat , benim sorunum pcıe X16 çalışmaması ve arkadaşında sorunu işlemci ve anakartı değişimi ile çözülmüş benim işlemcimde 2700 K ama işlemci değişimi sorunu  çözermidiyorum , pcıe x16 slota eski bir model ekran kartı takdığımda görüntü geliyor gtx 660 ti ekran akrını taktığımda görüntü vermiyor mecbür alt slota takıyorum orada da 8 X ile çalışıor .

    ssss.png


  3. On 31.08.2015 at 10:22, War Ensemble said:

    anakartı ve cpu'yu değiştirdim, şu anda düzgün çalışıyor. büyük ihtimalle anakart gidikti daha önce de problem yaşamıştım çünkü..

     

    gpuz1ms1v.png

    aynı sorun bende de var yıllardır çözemedim aklıma işlemci geliyor benimde işlemci ve anakart değiştirdim dediniz değiştirmeden önceki işlemciniz neydi acaba ? 

    https://www.technopat.net/sosyal/konu/pciein-x0-ile-calismasi-sorunu.815896/#post-5008492

    Adsız.png