Anakart arızası hakkında fikri olan?
0

Bu konuda 4 mesaj var

elime 2.el bi 775 anakart geçmişti, tam aradığım gibi mini-itx (midir mini-atx midir nedir, atx'den daha küçük) kasaya takıp htpc'de yürüyecektim ki tozunu üfletip temizledikten sonra kendi kasasından çıkardım, temizleyene kadar sorunsuz çalışan sistem bir daha çalışmadı. anakartın neresini patlatmış olabilirim acaba? iki üç tane daha 775 sistem var ama hepsi atx, htpc kocaman kasada duruyor mecbur.. bu bordu ayaklandırabilsem ne iyi olacak. işyerinde bıraktığım için tam model hatırlamıyorum ama casper makineden çıkmış oem bir şeydi. direk foxconn markalı olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kasanın dışına çıkardıktan sonra çalıştırmak için doğru pinleri kısa devre ettirdiğinize emin misiniz?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

tabii, eminim. board hiçbir şekilde start almıyor. benim tahminim sökerken veya temizlerken bir elemana statik elektrik atladı ve onu yaktı ama hangisi olabileceğini kestiremiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

nihayet problemi çözdüm, şöyle ki: board bana geldiğinde üstünde hangi cpu olduğunu hatırlamıyordum ama ram olarak sadece üzerindeki 2gb elixir ddr3'le açıldığını hatırladım, çünkü yanına 2gb daha kingston ddr3 ekleyin makine boot etmemişti. o elixir rami bulup takınca fanlar çalışmaya başladı. buradan casper'ın oem bios'unda bir dallamalık olabileceğini düşünüp elimdeki 6-7 775 cpu'dan hepsini tek tek denedim, neticede sadece q6600 ile görüntü geldi. tam facepalmlik durum zira şuradaki support liste göre desteklemediği lga775 cpu yok gibi bir şey:

 

http://www.foxconnsupport.com/cpusupportlist.aspx?type=mb&socket=Socket%20775&model=G41MXE&cputype=Intel

 

nasıl bir kıt bios yazdılarsa artık, anakart ne ram tanıyor ne cpu ama bu da bir şeydir, htpc'yi hayvan gibi coolermaster kasadan slim mini atx kasaya alabilmiş oldum, mutluyum  :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok