dh ikinci el kafa karisikşigi
0

Bu konuda 4 mesaj var

17 sene sonra dh uyeligi canlandirdim 200 de acmisim sonra bisiler yapip cikmisim biaha gitmemisim

ikinci el ekrankarti babarken 

baska seylerde gordum

tamam alip eski kartlari reseller yani onu anladim yada temizleyip bakim onarim yapanlarida

ama bi yanlisla rama baktim ee 1 ayonce alinmis1 sene once alinmis sifir kutusu acilmais ramler satiyorlar

ucuz degil ama piyasa altina nedirbunçar neden nasil

yurtdisinda getirip ithalat garantili dedikleri eskilerin kacak rammi yani nasil oluyo acilmais tonla ram

bu islanlara guvenilir mi ekran kartiyi sifir acilmias ramdi alinir mi referanslar az cok olan devmali saticilardan bahsediyorum cogu herlade tamirci yada kucuk esnaftir heralde

ama olayin mantigini anlamadim nasil olur gecensene alimmisfaturali ramler kutusundancikmissatislardi

ssd ve benaerseyler alam sahesi kullanmisi cok risklide ram oyle degildir alip deneyemem de direk

sadec epiyasan biraz daha uygun diye bu irskeralinir mi

neler dikkat etmek lazim dhde hele ikinci elden birsiler almaya calisken

mumkunse zati istabul ici elden ticaret bakiyorum havaeymis kargomus(okuz paralr olmus) bi hesabim falanda yok sari sitedede yokum 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

omru hayatimda da ilk kez sahbinden e bakiyorum uye falanda degilim sdece bakiyorumm

benim sisteme de takabicegim bi ekran karti ikicni el mi alsam

bu sifir ralar  ne b,l,yiö smdi sifiri ganratii 20330 binlara olan ram kitlerini bu adamlar sifir acilmis  yok catandan aldi yok bilmenrde diyorlar ama kim alipda evde 1 ay tutar ji yada gecen ay alip satarki yurtdisinda nabvul ticaretleri urunlergercektirdoladirilmam heralde elden alip  vermek tercihleri olucak  boyle aracilara ve baka sistemine gerek kalmaz oteki turlu git parlara baklarya koy sonra oraya buraya yolla yuzlerce lira kargo ode oheeeey

biri bisiler soylese sevinecem

ai e sorup sorup duruyorum

sonunda geldigmiz nuka benm eski sistemde sorun olmasin diyecok az guc tuketen modlelerdi

ama  misaldun 1650 super yada oyle seyler hem gucludur hemde ck eski degildir eski ama o kadara degil  benim psu geernese isllah haitir odada hic musayit deigl gozumde gormuyor iyi elde fenerde ytok fenerdan baksam icin hatirlamiyorumki asir gecti 8 tin gucum varmidi 6+2 falan bu gts kullandigim sanirim 6 lisini isityordu sonucta kartim 15 senelik 2011de aldim bu sistemede 2015 de tekrar geri koymustum  bidebi ara psum bozulmustu  2016 yada 2017 arasissd de 2017 de almstim zati calisma suresi bile 73bin uzeri 8 yildan uzun edyp evet hc kapatmasam bile  9 sene oncesi yani 9 belki akmadim etmedim icini ellmedim 

esk kartlara bakaya 1060 falan gbi 10 sneelik kartlara basladim

bu ikisi 3 ayri konu baziparcalari boyle grantisiz ama cuz biraz dahaaslammi ikinci elde kulanilmis ekran karti tamam o normal 2 el kastim

ram kitlere 15-22 bin lira soruyorlar dh de sahbinden de hepsi sifir diyor kutusu acilmis falan diyor

gercek ikicni eller kullanilmislar daha az hatta bu resller kucuk esnaflar sarityo .

https://forum.donanimhaber.com/apacer-panther-ddr5-rgb-32gb-2x16-6000mhz-sifir-kapali-kutu--163207620

misal bu onrekteki gibi sanirim boyle bir kit piyasada 20bin latina bulunmaz bu model ozelini bilmem

ne biliyim gskill satan ardi misal 22-23k  piyasada baktigimda akakcede o cikiyordu 28-30 gibi satiliiyo gibi yani 3-5 bin ile 7--19 bi belki sifir mi gercek ikinci elmiye gore daha ucuznu mu almak yoksa garantisine mi ek para bayilmak 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

baktim bi boka karar veremyrum bi halt yedim ama yapar yapmaz pisman oldum

sahbinden bi ilan gordum gecisifalanda yok buluam isim var alsiveis yapacam

oöru hayatmdagormedigim hic birrefanrsi falan olmayan adamdan elden kart alicam sahbinden degorup 

bi aradim ve biden hadi aliyim dedim ustelik salak ben daha psu bile kontrol etmedim 8 pini vamrdi diye 1660 super aldim 4500 e anlastik tabi bendeki bu sansla ya urun bozuk cikar sahlamsada aslnda saktanak yeni bisi lir sam bozulur yada daha beter bu sisteme takarim cart  psu gocer yaninda sistemide goturur bugune kadar hi br isim rast gitms degil

ilani spoilere da kiyimde buraya botlar girebiliyrdu ne de olsasanirim

hakan seni suclarim bak bilesin okyamacaksin ben diyim hahaha cunku bana aiyi onerdin sabah aksam ai ile konsuyorum ai dedi ki eski nesil hem ucuz ama hemde guclu 1660 super yada ti al dedi. eyvallah 6-7 seneşik teknolji 8 olmaistir da benim kart 15 senelik bide ssd aldip yeni windos kurdum mi belki sistele surunrek devam yolunda dakalabiirim

biri de okuyorsa bakiyorsa aritk isidesinde enaindancok kazik yemis olmitim

lafam ne fiyatlara basliyo ne urunlere 1 ayda cok sey ogrnedim hala full chalet

saat 9 densonra bei arayacak osmaneyde bulucaz daha parayi vermedim mali almadim

ahayatimda bu kadar jizli yemek spairsi bile az verdim ben

adama kutsuvar mi ici acilmis bile sormadim beynim bile tutulmustu

isaşahbenim sistemde calisr sorun cikmaz

extrnalhdd ile 2017 somucmus once ssd almisim kasim indirimde de extrnali 9 senelik disker

psu neamandan lklma bilmiyorum 2016 olabilir kutu buldum yysnde 2016 fsp yaziyo hoer 500

underclock jkkabşyıryjn 15 senelik gtx 450 otemesin falnari diye

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gecesi Özel

COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming (Oyuncu) Anakart

aldim 5000lira daha uctu

agzima sicldi annem hakli olarak isyanda

artik delridim bugun pc delirti beni ne ettimse olmadi calismadi yeni windos yeni dd yuklenmedi

bu anakart ialip kendimi zorda biraktim artik el mecbur pc kurulacak

ikinci el 10 snde gaz ol ikinci elden 4500 liraya al alip test bile edeme calismasin iyi hadi bi ssd alaliuim windows yukiyimde gy takiyim dedim olmadi ve geldigi halde durum su neryse 15bin harcadim ve lede bisi yok 

ekran karti pizza jurunda yaityo anakart hafta icigelir ssd de bombos duruyo oyle ustelik eski sistem canladiracaz dyede 2.5 "" sata 3 yani yeni sistemde bi boka yaramacak

full ar cr oldu paralar full

alikoc yarin arabayla carisnbana oldrusn yada sakat birakisini saka yollyo diyorum ama sakanin icinde ciddi bie hizi yan var

alimede endimede full zararim

kimselerede ulasmayinca forumda bile cok feci bi snlik galza geldigim nıktaya bak

ekrankartini almis olsamdeigl bu haftayi  haziranda bile aha safalara bakiyor cok pahali cok pahali diye soylenip bisi almadan eski sistemle yasiyor olurdum

annemde lafi koydu az once konudaoh yani 3 parca dlin ve icbiri bi isine yaramito oyle mi 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok