• entries
    11
  • comments
    33
  • views
    3.623

0
Citroen Saxo

Entry posted by lawnmower · - 1.165 views

Sene 98-99 filan. Peugeot 106 GTI ve Citroen Saxo VTS o dönemin en popüler genç arabaları. Piyasada doğru düzgün araba da yok, bunları beğeniyor millet. BMW, Mercedes, Audi filan zor bulunan, zor alınan arabalar. Şimdiki gibi filo kiralamalar, krediler filan yok. Şirketler elemanın altına BMW vermiyor. Ancak işadamları biniyor. Öyle ortamda genç için Saxo VTS şimdiki Porsche Boxster havası yaratıyor.

 

Yazlıktayız. Birine misafir bir eleman gelmiş, kuzeniymiş. Elemanda mavi Saxo VTS var. Yeni almış, onunla tatile gelmiş. Havasından geçilmiyor. Ben pek takmıyorum da, millet sırf o araba için elemana mahallenin tek topunun sahibi çocuk muamelesi yapıyor. Bizden yaşça büyük olup normalde bize çocuk muamelesi yapan abiler bile herifin götünü yalıyor. Biri diyor "gel akşam diskoya gidelim, ben hatunları ayarlarım", biri diyor "gel bizim tekneyle gezmeye çıkalım, kızları da çağırırız", böyle şeyler. Eleman taşra takımına gelmiş Brezilyalı futbolcu gibi havalarda tabi. Kim olsa havaya girer.

 

Bir gün yine bunlar tekne gezisindeyken o elemanın ev sahibi olan kuzeni geldi telaşla. Bana nerede diye sordu. Tekneyle açıldılar filan dedim. Noldu diye sordum. Elemanın babası ölmüş. Ani kalp krizi, küt diye gitmiş adam. İstanbul'dan telefon gelmiş. Cep telefonu var ama çekmiyor Altınoluk'ta. Kız sahile gitti, bekledi. Söylemiş herhalde. Eleman önümden bitik halde geçti. Bir saat önceki haliyle öyle bir kontrast vardı ki, içim duble burkuldu. Citroen Saxo hiç hatırlanacak araba değildir ama sırf bu olayla hatırlıyorum ben onu.


0


1 Comment


Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap