Laptop'ın ekran kartı bozuldu, usb ekran kartı çözüm olur mu?
0

Bu konuda 8 mesaj var

Merhaba, usb ekran kartı alsam, dahili ekran kartının yerine kullanabilir miyim?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanılamaz. 

 

Ekran kartı modeli neydi? optimus veya enduro gibi intel onboard üzerine amd veya nvidia vardıysa çok yapılacak bişi yok aygıt yöneticisinden amd veya nvidia kartı iptal edip yola devam edebilirsiniz.

 

Onboard ekran kartı değil de dedicated ise o zaman laptop modeline uygun çıkma bulup siz de değiştirebilirsiniz. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia 8600M.

 

Sanırım anakarta entegreymiş, bu yüzden çıkarıp değiştirme şansı yokmuş. Bildiğim kadarıyla ayrı bir ekran kartı da yok, yani bunu iptal edip onboard ekran kartıyla devam edemiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Araştırmak lazım usb ekran kartının işleme prensibini. Direk dos ekranından kendini aktifleştiriyorsa işe yarar. Yoksa yaramaz. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

hocam ona heating ve reballing yapabilecek yerler var türkiyede. Olmadı o işe bir göz atın. 8600 serisinde vardı öyle bir nane civasız solder ile takıldıklarından solder bir süre sonra çatlayıp temassızlık yapıyorlar. Xbox360 tamiri yapan yerler bile yapabilir aslında. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

reball anakart tamiri 200 lira civarı bir parayı çöpe atmak oluyor, genelde pek sağlıklı sonuç verdiğini de görmedim. at hırsızları bakıyor o sektöre genelde. 

bu bir kaç nesildir laptoplar döküldü, her ne kadar kendileri üretmeyip clevo vs. gibi odm'lere ürettirseler de bu kadar çürük mallarla bu markaların (hp zart zurt) hala piyasada utanmadan laptop satıyoruz diye gezebilmesi hayret verici. kullanıcı da temizlemiyor tozdan pislikten tıkanan makine ısınıyor tamam ama kardeşim benim gözlemlerime göre anakartı gpu veya chipsetten yan basan laptop oranı o kadar yüksek ki herhangi başka bir sektörde bu kadar pert ürün olsa adamı gömerler. bir de bu gerçek yokmuş yeni bordları anlamsız paralara satıyorlar ki tam sopalık. yap aynı kartı 100-200 lira, millet alsın değiştirsin mis gibi. yedek parça fiyatları anlamsız, bozulan makinelerin lcd'si şusu busu safi israf. bende hiç yoksa 5 tane cillop gibi laptop lcd'si var, ebay'den modül alıp bunları kurcalamalık monitör yapacam güya :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım bu işi çözmek kolay olmayacak, 200-300 liralık bir çözüm de istemiyorum açıkçası çünkü laptop'ı satmaya kalksam ancak o kadar eder.

 

Bana bir android media player önerisi lazım, Çin'den alınacak... Elimde Logitech Revue var ama hiç bir işe yaramıyor.

 

Şunlar nasıl acep :

 

http://www.ebay.com/itm/Measy-B4T-4K-Octa-Core-64bit-Android5-1-TV-Box-H-265-KODI-XBMC-Media-Player-R05X-/161835263067?hash=item25ae22245b:g:c9wAAOSwHjNWAgmU

 

Ya da şöyle bir mini pc alsam :

http://www.ebay.com/itm/Ainol-Mini-PC-Windows-8-1-Android-4-4-Intel-Z3735F-Quad-Core-2G-32G-KODI-WIFI-/191834788705?hash=item2caa3e9361:g:amEAAOSwAuNW4O~Z

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok