Kasa Fanlarının Çalışmaması, Fan Kontrolcüleri ve powerboost kasa ile girilen amansız mücadele
0

Bu konuda 1 mesaj var

Merhaba;

powerboost vk-g3903s bir kasam var. Buna da 5 tane 6 pinli kablo ile Rgb fanlarım bir kontrolcü ile bağlı. Kasada 3 kademeli bir switch var ve bunun ile fanların hızını yandaki başka bir switch ile de rgb modunu değiştiriyorum. Şu anda switchde sadece en alt kademe çalışıyor onda da temassızlık gibi bir sorun var içeri ittirince çalışıyor (diğer 2 mod çalışmıyor ki ben en üstte çalıştırıyordum malum). Bu modda sadece 2 tane fan dönüyor ve kontrolcüdeki soketleri tak çıkar yapsamda yerlerini değiştirsem sadece öndeki bir fan ve arkadaki egzoz fanı dönüyor ama tüm fanların rgbleri çalışıyor modları değişiyor. Diğer fanlar ise  hiçbir sokette dönmüyor(Bu arada fanlar temiz).

İlk denemem kasayı söküp switcde bi temassızlık var mı olmadı devreyi tamamlar geçerim diyeydi fakat ben bu kasayı sökmeyi beceremedim (her tarafı temperli ve yapıştırılmış öndeki ve üstteki cam). Yani 0 dan rc uçak yapabiliyorm gitar söküp takıyorum kendime ev yapımı 3 boyutlu printer yapıyorum ama bu kasayı sökemiyorum.

İkinci denememde  fan kontrolcüdeki kasaya giden switche bağlanan kabloyu direk boarda gireyim oradan kontrol ederim oldu ama farklı tip kabloları birbirine bir türlü uyduramıyorum varsa da o kabloları bi türlü bulamıyorum.  

3. deneme de kontrolcüyü değiştireyim dedim yanlış bir tane fan kontrolcü aldım her fanın soket yapısı farklıymış uymadı patladım.

Aslında sorun şunlar,

  • Benim kasa cortladı mı kasa değiştirmem mi gerekir?
  • Fanları tek tek nasıl deneyip çalıştığına emin olurum (6 pin bi fanı 4 pin destekleyen bi boarda girmem gerekiyor sanırım)
  • Eğer sorun kontrolcüde ile global bi kontrolcü bulabilir miyim?

Her zamanki gibi derdim ile geldim ama her derdimi buradaki arkadaşlar sayesinde çözdüm. Yaşta kemale erdi araştırıyorum buluyıorum bir şeyler fakat iş yoğunluğu odaklanamama yüzünden bir çözüm bulamadım.  Herkese saygılar sevgiler ve selam olsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok