• entries
    11
  • comments
    33
  • views
    3.623

0
Yaz okulları / kampları

Entry posted by lawnmower · - 1.130 views

Ben öğrenciyken en nefret ettiğim şey yaz tatili için verilen ödevdi. Çocuğuz, zaten okul filan çocuk doğasına tam uygun birşey değil, ileride lazım olacak filan ama işte uyum sağlanması zor birşey. İşte o zor şeyin çocuğu rahat bıraktığı birkaç aylık yaz tatili dönemi sanki millete batıyormuş gibi rahat rahat tatil yapmasın çocuklar diye bir ton ödev verirlerdi. 

 

Şimdi aynı zihniyet çocukları yaz kampına yönlendirmeye çalışıyor. Neymiş, öğrenilen şeyler yaz tatilinde unutuluyormuş. Hadi ya, ben de neden uzaya roket gönderemedik diye merak ediyordum, demek ki bu sebeptenmiş. Yaz okulları ve kampları sayesinde çocuklar o bilgileri hiç unutmayacak ve bu sayede roketlerimiz havalanacak birkaç sene sonra.

 

Bu çocuklar unutuyor diye hayıflanılan bilgiler de zaten çoğu aslında bir boka yaramayan şeyler. Hangi nehir hangi vilayetlerden geçer, hangi dağın yüksekliği kaç metre, nerede ne yetişir, hangi padişah ne zaman doğmuş ne zaman ölmüş filan... Bunları hiç unutmayan bir çocuğun hayatında hiçbir olumlu değişiklik olmayacağı gibi, bu fuzuli şeyler gençlerin gerçekten işlerine yarayacak şeyleri öğrenmesini de engeller.

 

Ne zaman televizyonda çocukların yaz kampına filan gitmesinin gerektiğini söyleyen birini görsem içimden (bazen de dışımdan) siktir git diyorum. Çocuklar yazın tatil yapsın, bari çocukken rahat etsinler.


pentaman, cherqes and SpeCTRuM beğendi
0


2 Comments


dunyada bizim gibi boyle deliler gibi tatil yapan yok.japonlar falan 3 donem okuyup kisa donem tatiller yapiyorlar genel olarak avrupa falanda okullari bizden gec kapatip erken aciyo bi kac tatil haric resmi tatillerde daha az.oyle kar yagdi yagmur yagdi tatilleri ise cok daha az

Share this comment


Link to comment

Yaz ayları başlangıcıyla bitişiyle çocuğa ait olmalı, zaten kışın yeterince ilgilenemediğimiz (ders çalıştırma veya kursa götürmeyi ilgileniyorum olarak kendini kandıran varsa bilemem) çocukları bir de ilgilenemediğimiz için yaz okulu-kamp vs. gibi yerlere göndermek erişkin bireylerin masallarıdır olsa olsa. Çocuk çocukluğunu yaşamalı, bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum @lawnmower :alkis:

Share this comment


Link to comment

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap