Hyperloop ve diğer Elon Musk Projeleri
0

Bu konuda 17 mesaj var

Bunu bir süre önce duymuştum. Tamamen futuristic, teorik birşey zannetmiştim. Ancak gerçekleştirilmesi planlanıyormuş. 

Yakında Texas a bir prototip kurulacakmış. 

 

ilginç bilgi var mı konuda?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarı ile , öndeki motor , hem havayı çekip sürtünmeyi düşürüyor, hem de bir hava yastığı yaratıyor. Ancak tüplerin içindeki hava basıncı dışarıyla aynı mı ?

2018 gibi ilk örneği görülebilir denmiş. 

 

Demek ki, 2093'te , Türkiye'de de kurulabilir.

 

 

article-2390672-1B4820AB000005DC-32_634x

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Pek ilgi gormuyor Turkiye'de sanirim ama yarin (29 Ocak) bir Turk ekibinin de katilmis oldugu pod dizayn yarismasi basliyor. 

 

Turkiye'den ITU'den bir grup (sci-X) elemeleri gecerek 20 ulkeden katilan 120 gruptan biri oldular.  Sonsuz basarilar dilerim!

 

Asagidaki linklerden takip edebilirsiniz gencleri.

 

https://twitter.com/ITUHyperloopSci/

 

http://hyperloop.tamu.edu/social/

KaraSinek beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Plan şöyle. Bir araç yörüngeye çıkarılıyor, roket araçtan ayrılıyor , dünyaya dönüp yakıt birimini bağlanıp onu yörüngeye çıkarıyor . Bu yakıt birimi ana aracın yakıtını dolduruyor. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilioyor roket . Böylece araç takıt tankı boş olarak yörüngeye çıkıp , yörüngede dolduruyor tankı. Böylede maliyet beşte birine düşürülüyormuş. Yakıt olarak metan kullanılıyor. Bu Mars'ta da üretilebiliyormuş. 

 

Yüz kadar yolcu ve kargolarını taşıyabiliyor uzay aracı. Kişi başına maliyetin 200.000 usd e indirilmesi planlanıyor. 

 

Screen_Shot_2016-09-27_at_3.21.00_PM.0.p

 

Screen_Shot_2016-09-27_at_3.29.56_PM.0.p

 

http://www.theverge.com/2016/9/27/13001590/mars-rocket-booster-announced-elon-musk-spacex

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sunumdan sonra tartışmalar devam ediyor. 

Sunumda çok önemli sorular cevaplanmadı. Örneğin tanıtım videosu insanlar marsa indiğinde bitiyor. Mars ta nasıl yaşayacakları hakkında bilgi verilmiyor. Sorular üzerine Elon Musk kısa cevaplar verdi. Daha çok ulaşım üzerine odaklanıyor , birkez uygun maliyetle Mars'a gidilmeye başlanırsa bu sorunları başkaları çözer gibi düşünüyor. Yani batı Amerika'ya ray döşemeye benzetiyor, bir kez trenler çalışmaya başladığında insanlar Kaliforniya'ya yerleşti diye düşünüyor.

Yeterli bir cevap değil tabii. Önce Mars'a gitmek için neden olması gerek.

 

Radyasyon sorununu pek önemsemedi. Yolculuk sırasında olanı ihmal edilebilir buldu. Mars'a yerleşince yaratılacak yapay bir korunmayla çözülebilri dedi. 

 

Mars'ta min sıcaklığın çok düşük olması sorun . Yer çekimi atmosfer yaratmak için yetersiz. Buna kutuplarda nukleer patlamalar yaratmak gibi bir çözümü var. Min sıcaklık yükseliyor, buzlar eriyip göllere, nehirlere dönüşüyor. Tabii devamlılığı olması için sürekli patlama yaratmak gerekli.  Solar panellerden yararlanacak ama bunu detaylandırmadı kaçırmadıysam.

 

Olay fantazi değil . 1-2 sene içinde ilk roket gönderilecek Mars'a. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kendisi ben aracıyım herşeyin cevabı bende değil demek istiyor, ben sadece insanlığı oraya taşıyayım sonrası gelir diyor. Bunu bile yapabilecek biri olması çok iyi bence.

 

Herşeyin yedeğinin , b planının düşünüldüğü bir zamanda, insanlığın kendi varlığının devamı için hiç bir çaba yapmıyor olması kabul edilemezdi.

Ne yani yaşıyoruz gidiyoruz, olurda bir göktaşı çarpar ne bileyim, dünya güneşe 1 cm yaklaşır veya uzaklaşır, sel olur tufan olur vb. yani kısacası bu diyelim ki bu dünya yok ne olacak? Peki o zaman insanoğlu bitsin mi? Diye düşünüp bir şekilde şu an imkansız gibi düşünülen mekan ve formlarda bile insanlığın yaşamını sürdürmesi için adımlar atmaya çalışıyor.

 

IT sektöründe bilirsiniz, denetçiler şunun yedeği var mı bunun yedeği var mı diye sıkıştırıp durur.

Bu sistem odası giderse ne olur? E bak ikinci odamız var, e o da giderse ne olur? Bak başka bir lokasyonumuz daha var başka şehirde, oradan ayağa kalkarız.

E orası da giderse dediklerinde eeeeh, sen önce şu yaşadığın dünyanın bir yedeğini al diyorum :)

 

Yanlız "bu yolculuk ölümcül bir yolculuk ilk ben gitmemeliyim" gibi bir yaklaşımı var Elon'un. İşte o biraz düşündürücü , ilk kafilenin tamamı ölürse, ikinci kafile için zorlanabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Elon Musk solar panel çatıların kullanıcı açısından klasik çatılara göre daha ucuza geldiğini söylemiş. Çatı belki daha pahalı ama taşınması daha ucuza geliyor, toplamda daha ucuz. 

ABD'de yaşıyor olsam kesin bakardım buna. Kendi elektriğini üreten bir çatı çok mantıklı ve çekici bir fikir. Orda servisi , bakımı da sorunsuz olur. Yanılmıyorsam devletten dolaylı da olsa bir subvansiyon vardı buna ek olarak.

 

http://mashable.com/2016/11/18/tesla-solar-roof-cheaper.amp

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok