Hearts of Iron IV (PC)
0

Bu konuda 5 mesaj var

En sevdiğim geliştirici firma olan Paradox Development Studio'nun bu sene Stellaris'ten sonra çıkaracağı ikinci grand strategy oyunu Hearts of Iron IV, nihayet bu akşam çıkıyor. Paradox Interactive tarafından yayınlanan HOI4, üçüncü oyuna kıyasla daha iyi bir yapay zeka, daha kolay erişebilirlik ve sandbox özellikleri ile dikkat çekiyor. Diğer bir önemli ayrıntı ise, HOI3'te kısmen gördüğümüz tactical wargame özelliklerinin artık iyice belirginleşmesiyle, oyunun bir grand strategy/wargame haline dönüşmesi.

 

Oyun tarihsel  olarak 1936 yılında başlıyor ve seçtiğimiz devleti, siyasi, diplomatik, endüstriyel ve askeri hedeflerle dünya savaşına hazırlıyoruz. Serinin en önemli detaylarından biri ise dönemin popüler ideolojileri olan Faşizm ve Komünizmi yönetim şekli olarak seçebiliyor olmak, mesela Faşist/Komünist bir ABD ile tarihi yeniden yazabiliyoruz.  Neler yapabileceğiniz tamamıyla sizin hayal gücünüze kalmış.

 

Oyun, bu akşam yayınlanıyor. Hala pre-order şansınız var:

 

http://store.steampowered.com/app/394360/

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun harika ya bu akşam 4 kişi online yaptık yabancı arkadaşlarla.

 

Belçika - Avusturya - Norveç hepsinde Darbe yaptırdım Almanya olarak. Faşistler kaybetti ama olsun. :D

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kızgınım, forum. Let the nerdrage begin! :P

 

Oyunu en sonunda oynayabildim. İlk izlenimlerim maalesef çok olumlu değil. Oyunla ilgili olumlu yorumlarda bulunan incelemeleri yazanlar, HOI3, HOI2 ve Darkest Hour oynamamışlar sanırım.  Oyunu hazırlayan firma Paradox değil sanırım. Tamam oyunun stabilitesi çok iyi, hiç çökmüyor. Ama oyunda ruh yok. Micromanagement yok, supply ve logistics mekaniği saçmalık seviyesinde mantıksız.  Tek olumlu taraf IC mekaniğinin kaldığrılmış olması. Ayrıca Türkiye ile başlayıp 1941 yılında tamamıyla modern bir orduya sahip olup World Conquest mümkün. Minor Nation mantığı absürdlük seviyesinde işliyor. Herbiri uyuyan dev modunda sanki. Eski oyunlardaki komuta kontrol kademesindeki detay rahatlığı yok. Nerede tümen ve tugay seviyesinde generaller. Şimdi bir tane general atıyoruz, bir tane battle plan veriyoruz. kendisi hallediyor. Oyun, en zor seviyede bile easy mod. Adam olması için bir ton script yazılması gerekiyor. İşin kötüsü  Paradox, bu sene çıkardığı CK2: Conclave eklentisi ile birlikte çıtayı çok düşürdü. Düzgün çalışan oyunu bozdu adamlar resmen. Son çıkan oyunlar Stellaris ve HOI4 sorunlu çıktılar. Hadi Stellaris ekibinin başında Martin Anward var. Adam gecesini gündüzünü Stellaris ile geçiriyor. Ama Johan Andersson ve Chris King'in acilen firmanın imzası olmuş serilere el atması gerekiyor. 

 

İnanmak istiyorum: 

 

A patch is never late! Nor is it ever early. It arrives precisely when I mean it to do - Johan Andersson

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İndirimden aldım Steam'da.... HOI Serisini ilk defa oynuyorum ama trade bana açıkçası biraz saçmalık geldi,oyunun geneli ile ilgili olarak pek olumlu düşünemiyorum.

Bu arada fazladan çıkan ürünleri biz export edemiyor muyuz fabrika karşılığında? Ben bulamadım sanırım, elinde diyelimki 80 maden var, 40 tanesini 5 fabraikaya export etme durumu var mı?

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok