Yine yeni yeniden Araç Tavsiyesi
0

Bu konuda 6 mesaj var

Arkadaşlar selamlar,

 

uzun bir zamandır araç konusunda kararsızlık yaşıyordum (gerçi hala da yaşıyorum ama az çok netleşti kafamda), şu an 2005 model civic kullanıyorum. Aracı babamla ortak kullanıyorum, babamla aynı sitede otururuz, aracı çok kullanmaz sadece işi olduğunda benden alır ama ben oda raha etsin diye kendime başka bir araba alayım, hondayı babama bırakayım diyordum ama iki arabanın bakımı, vergisi, kaskosu, trafik sig. masraflarını ben üstleneceğim için iki araca gerek yok elimizdekini yenileyelim durumu daha ağırlık kazandı.

 

Bir-iki galeriden fiyat sordum elimdeki araç 32.000 tl civarı ediyor. Üzerine biraz nakit koyup, kalanını kredi çekip 90-100k aralığında bir bütçeye ulaşıyorum.

 

Bu seviyede Bmw 320i ED, Mercedes C180, Audi A4 belki Vw passat' a bakıyorum. Ancak Audi nin 2.0 motor olması ve yüksek vergisi, mercedesin bu fiyat aralığındaki araçlarının eski kasa olması, yine burada diğer konu başlıklarında sıkça konuşulan Vw grubunun dsg şanzıman sorunları sebebiyle Bmw 320i ED benzinli seçenek ön plana çıkıyor.

 

Bir çoğunuzun Skoda Superb ye neden bakmıyorsun diyeceğini duyar gibiyim. Geçenlerde şirkete bir tanıdığımın 2015 superb sini biraz inceleme fırsatım oldu. nedense pek içime sinmedi, o segmentteki bir araçtan daha kaliteli bir iç malzeme beklerdim açıkcası.

 

Gerçi Bmw yi de henüz incelemiş değilim ama hayal kırıklığına uğrayacağımı çok sanmıyorum. Bildiğim en önemli handikapı iç mekanının şu an kullandığım honda kadar bile geniş olmaması. Gerçi yukarıdaki araçların passat ve superb haricinde hiçbirinin iç mekanı daha büyük değil ama bunun yanında sorunsuzluğu ve performansı kanıtlanmış ZF şanzıman uğruna içmekandan vazgeçebilirim sanırım.

 

Sizler ne dersiniz ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bence de doğru seçim. dsg ye bulaşmamak lazım. bmw nin iç mekan kalitesi belli bir standartın üstündedir. 2-3-4 yaşında mevcut 3 kasa iyi olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

100KTL ye alacağınız audinin vergisi ne kadar olacak acaba?

Bence 3.20i nin 12 Litre yakacağı benzinle bir karşılaştırın tuketimini.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bazi yerler 15 lt gordugunu belirtmis, nispeten guvendigim bir yer şöyle vermis

TEST SÜRÜŞÜ VERILERI

 

Ortalama Yakıt Kaç Kuruş

Şehir içi: 9.8 lt/100km 45 Kuruş/km

Şehir dışı: 6.5 lt/100km 30 Kuruş/km

Ortalama: 7.4 lt/100km 34 Kuruş/km

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok