PlayStation Meeting |7 Eylul 2016 - 22:00|
0

Bu konuda 31 mesaj var

Ama o iş işlemcinin dizaynı falan bittiyse, üretilecek duruma geldiyse geçerli birşey olur, halen öyle mi, böyle mi bir durumu varsa tasarımın bu olmaz kısa sürede.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Klasik 1080p tv için ps4'ün yerine ps4 pro almanın bir manası olacak mı? 4k yok, HDR desteği yok. Bu konsola 400 dolar vermekle iş bitmiyor anladığım benim, yanında bir de dünya paraya HDR panelli yeni bir 4k tv alınmalı diye anlıyorum. Böyle bir yatırım yapılmazsa eldeki tv'de iki konsol arasında yeni oyunlarda grafiksel ve fps anlamında farklar olacak mı, esas soru bu bence.

Manasi olacak, bir nevi "HD remake" / "Remastered" gibi dusunun... Developer isterse texture kalitesini artirir, isterse 30fps > 60fps yapar veyahut oyun PS4'te 900p'dir 1080p yapar vs ... 

 

PS4 

CPU: 8 AMD Jaguar cores @ 1.6 GHz

GPU: AMD GCN, 18 CUs @ 800 MHz, 1.84 Teraflops

Memory: GDDR5 8GB, 176 GB/s

 

PS4 Pro 

CPU: 8 AMD Jaguar cores @ 2.1 GHz

GPU: AMD GCN, 36 CUs @ 911 MHz, 4.20 Teraflops

Memory: GDDR5 8GB, 218 GB/s

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yeni oyunlar çıksın bakalım 1080p de geçmeye değecek kadar fark olursa geçeriz. önemli olan oyun kalitesi tabi last of us tadında bir oyun gelse çokta önemli olmaz doku kalitesinin biraz eksik, biraz fazla olmasının...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu şaşırtıcı 4K meselesi de ortaya çıkmış, konsolda esas itibariyle VR için kullanılan checkerboard rendering isimli bir tekniğin kullanılması söz konusu, oyunlar tahmin edildiği gibi - büyük çoğunluğu öyle olur, bazı PS3 remake oyunlar falan belki native 4K olur- native 4K olmayacak gördüğüm kadarıyla.

 

Mass Effect Andromeda ile ilgili olarak da DICE'dan -ki Frostbite Engine'in arkasındaki isim- Andersson'a oyunun yapılan gösteriminin native 4K mı upscale 4K mı olduğuna ilişkin soruya ikisi de değil, custom teknik kullanıldı şeklinde cevap vermiş, ancak detaylara giremeyeceğini de belirtmiş.

 

Sanıyorum custom GPU içine bununla ilgili bir ünite konuldu, mesele daha tam açık değil anladığım kadarı ile de ilerleyen günlerde daha bir açığa kavuşur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RX 480 ayarında bir GPU ile zaten 4K olmazdı. Ama 1080'den yüksek bir çözünürlükte renderlanıp,dedikleri gibi özel bir chiple upscale ediliyorsa sonuç fena olmayabilir. Hepimiz konsollardan DVD'leri upscaleli izlerken gayet hoşumuza gidiyordu. Normal bir upscale tekniği yoktu çünkü. Bununki de öyledir. Üzerinde çalıştığı çözünürlük de çok düşük olmadığından problem olmuyordur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok