Strike Ransomware
0

Bu konuda 5 mesaj var

Bir tanıdığımın iş bilgisayarı Strike diye bir ransomware ile şifrelenmiş. Decrypt için 1 Bitcoin (620 dolar) istiyor. Bu ransomware ile karşılaşan oldu mu? Ne yapmalı? Parayı alıp decrypt yapmama durumu pluyor mu?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam decryption serverların tamamı kapalı dolayısı ile para verseniz de vermeseniz de bişi çözülmeyecek. Dosyalar gitti. Geçmiş olsun.

 

Yakın zamanda bir vaka ile uğraştım. Malesef dosyalar geri dönüşümsüz olarak gitmiş durumda. Bu konuda ucretsiz hizmet verdiğini söyleyen 2 firmanın 2 si de bıraktı bu işi ve artık umrumuzda değil diyorlar. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Boşuna para kaptırmayın ve umutlanmayın aynı şey bizim iş yerinde benim makinenin başına geldi. Bizim patron diyeyim Ali abi bi cumartesi geldiğinde takılayım diye benim pcye oturmuş. Yapcağı tutmuş ya emaillerde görmüş yabancılardan gelen faturanız ekte zımbırtılı bişiler, yurtdışından boya numunesi vs aldığımız için meraklı melahatlik etmiş. Sonra beni arada abicim böle böle oldu masaüstüne bişiler çıktı dosyalara bakıyom .lockey mi ne öle bişi gözüküyor dedi. Abim dedim mutfağa git dolabın kapağından soğuk bi şişe kap bir bardak iç. Bilgisayarıda kapat gelince bakcam.

 

Şans eseri bizim iş temposunun düşük olduğu bir haftaydı. Büyük patron var Ömer amca Ali abinin öz amcası. Oğlum sen yedek aldınmı bişiler dedi valla dedim ay başında almıştım ama şimdi sen söledin işkillendim dedim; yedek almıştım çarşamba günü falan olay c.tesi olunca sadece yaptığımız bir müşterinin forma baskı çalışması vardı oda ilginç bi şekilde dava .ai uzantılı dosyaları şifrelememiş. O şekilde ucuz yırtmıştık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz bakındım, bu Strike decryption keylerini lokal makinada tutuyor gibi şeyler okudum, doğru olmayabilir. Bilgisayara fiziksel erişimim olsa kurtarma girişiminde buluncaktım ama olmadığı için formatlayın, yedekten yükleyin dedim. Bilgisayarda Kaspersky antivirüs yüklüymüş bir de. Aradılar Kaspersky yetkilisini de, bakalım ne çıkacak...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bi şansın şöyle olabilir oda işletim sistemin geri dönüşüm noktası falan tutuyorsa, Shadow explorer diye bir program var. Onun içerisinden araştırarak şifrelenmiş dosyalarını geri getirme gibi birşey var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok