Motor, vites kutusu, yakıt katkıları hk.
0

Bu konuda 11 mesaj var

Selamlar, ilk anlatacağım ürün Duman önleyici.
 
Tabii ki dumanın ne olduğu önemli.
 
Tahmini bilgime dayanaraktan
Mavi, yağ yakma belirtisi
Siyah, zengin mazot yakma belirtisi
Beyaz, silindir odasına su girme belirtisi yada
Griye az yakın, kurumlaşma belirtisi.
 
Sorento dizel aracımda griye yakin duman vardı, bazen sabah ilk calistirmalarda ve 60la 3. Vites civarı giderken, bazen de arkadan gelen tacizlere kickdown yaptığımda oluşuyordu.
 
BİRAZ TARİFİN DIŞINA ÇIKTIM.
 
Depo lambası yandıktan sonra bir şişe kullanıp(yoğun olsun diye) 15 km falan gün içinde sürdükten sonra, 20 litre mazot alıp depo lambası yandıktan sonra tekrar fulledim. Dip gazda duman oluyordu, muhtemelen kurum yanıyordu, heralde yanacak kurumu bu karışım söktü attı, boyle bir duman olmuyor. Dumandan rahatsız değildim, kurumdan bir yerler tıkanmasın diye çekiniyordum, bu amaçla denedim. Otoparktaki zeminde siyah noktaciklar oluşturdu, egsozdan birşeyler tükürttü.
Problemi olanlar için:
http://www.hepsiburada.com/liqui-mo...-duman-onleyici-p-OTSONLM5180?magaza=Bebegold Otogold
 
ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
 


d3cdb0a549238e18a979aa594bd9e6e9.jpg
GoXeL, JardeL and Zoma beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sorento aracımda, triger zinciri değişimi yaptırmıştım. Bu işlem için yağ karteri de sökülmesi gerekiyordu. Tamamen pisligin biriktiği bölge de sökülmüş olacağı için, motor iç temizleyici kullandım. Sadece yağ tapasi sökülünce herşeyi dışarı atamıyorsunuz, karterin dibinde 300ml falan yağ kalıyor. Benim araç 8.2 litre alıyor, başka araçlarda daha az kalıyordur. Yada beklenmiyorsa iyice boşalması daha çok kalabilir, neyse...

Ürün linki:
http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-karter-temizleyici-300-ml-p-OTSON2640?magaza=Bebegold Otogold

Araç dizel olduğu için, yağ zaten 10 dakika da siyahlasiyor. Bu yüzden şöyle temizledi boyle temizledi diyecek bir kriterim yok. Yağ simsiyah aktı.

Kullanımı: değişimden önce yag dolumu tapasindan döküyorsunuz, 10 dakika sonra motor stop edip, alttan yağı bosaltiyorsunuz. İmkan varsa karteri de söküp 1 kerelik temizlemiş olun. Ben yaptım, çalışma anlamında bir gariplik olmadı, herhangi bir yakit tuketiminde de degisiklik olmadi. Subaplarin, eksantrik millerinin orada birseyler biriktiyse belki onlardan kurtulmusumdur. Ucuz bir ürün, tamamen marka güveni ve duman önleyicinin gösterdiği başarının etkisi ile aldım.

57bf4616035f1d33726a29d0cf56ab61.jpg

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Picantonun benzin tuketimine etkisi olur mu diye, benzin enjektör temizleyici aldım. Aracta herhangi bir tekleme, titreme abuk sabuk bir hareket yoktu, kullandıktan sonra da hissiyat olarak bir degisiklik olmadı. Enjektörleri de fiziken söküp incelemedim, öncesi ve sonrası olarak. Tüketime de bir etkisi olmadı, ya zaten sorun yoktu yada işe yaramıyor.
Bu yüzden bu ürün en şaibeli olan :D
http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-benzinli---enjektor-temizleyici-300-ml-p-OTSON5110?magaza=Bebegold Otogold
53144c14c4df9bcd7561cc80e446ff61.jpg

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

JardeL and GoXeL beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Wurth Dizel Enjektör temizleyici ürünü de bir aralar forum gaziyla alip alip kullaniyordum. Suan için ürüne karşı bir hissiyatim yok.
Sadece 3 farkli ürün var, bunu belirtmek istiyorum.

1. Wurth dizel katkısı: setan arttırıp beygir yükseltme gibi bir etkisi olduğundan bahsediyor.
2. Wurth yakıt sistemi temizleyici: bu üründe filtrelerin tamamını değiştirmeniz isteniyor. İçerisinde agartici olabilir, söktüğü herşey filtrelere takılıyor olsa ki, depo ici ve motor bolgesindeki filtreyi değiştirin demişler. Bunu dikkatli kullanmak lazım.
3. Wurt enjektör temizleyici: bu ürünün iddiasi da, enjektör ucunda biriken kurum vb. Maddeler, spreylenmeyi engelleyip, damlamaya sebep olabilir yada spreylenmenin vortexini bozabilir. Bu yapıları temizleyip kaliteli yanma sağlamak.
Bilgisayardan bağlanınca bu 3 kutunun fotosunu paylaşırım.


ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Liquimoly Otomatik Şanzıman Katkısı

Sorentonun vites kutusu için 8 ay önce kışa girmeden kullanmıştım. Tamamen liquimoly kataloğunu incelerken gördüğüm bir ürün. Herhangi bir probleme karşı değil, ömür uzatma amaçlı kullandım.
Herhangi bir zarar görmedim, deneysel amaçlı başka bir örnek aracım yok, meydana gelen faydalarını anlatamayacagim, ama iddiası yağ filminde yırtılmalarını engellemek ve şanzıman içindeki kauçuk parçaların yumuşaklığını koruyarak basınç sızdırmazlığı sağlamak. Çeşitli yağ odacıkları bulunuyor, bunlarda kauçuk sertleşmesinden dolayı basınç kaçması olabiliyor, genelde sabah soğukluğunda vites geçişinin sarsıntılı olup, ısınınca düzelmesi gibi belirtileri var. Bende boyle birşey yok, tamamen omur uzatma amaçlı kullandım. Yine markaya güvenerek...

Böyle bir ürün olduğunu da belirtmek istedim.9ce2ea720799a21a82a547f6512b1911.jpg

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

JardeL beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler aman diyeyim bu gibi ürünleri kullandıktan sonra yağınızı bi süre sık kontrol edin. Ben subaru'yu enjektör ve kurum temizleme ürünleri yüzünden kırmıştım. Arabanın ederi 25-30 liraydı. 10 lira motor masrafı cıkmıştı. Kurum temizlendiği zaman bu temizliğe (ve tabiki önceki kurum durumuna) bağlı olarak direk bi şekilde yağ yakıyor araç. Kullandım, yağı değiştirdim. Bi değişik geliyordu ses, olur öle kurumlar gitti dediler. 3 gün sonra yolda giderken krank, kol piston ne varsa birbirine girdi. :) Karteri açtığımızda yarım litre yağ ya çıktı ya çıkmadı. O günden beri katkı maddelerine töbeliyim.

Hamso beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu enjektör temizlemeden aldım benzinli araçlar için, sanırım çeyrek depo varken direk depoya dökülüyor, sonra yarım depo benzin alınıp devam ediliyor :) Doğru mudur?

3 posta yapın vs diyolar genelde  1 hafta arayla forumlarda vs ama, bilgilerinizi esirgemezseniz sewinirim :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çeşitli ölçülerde ürünler var 100ml,150ml,300ml, yoğunlukları da farklı olabiliyor. Deponuzun da hacmi farklı olabiliyor. 35lt,40,45,50,70,80Lt
Ürünün üstündeki talimatı okuyup karar veriniz.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bi 10 kutu olacak sanırım yakında Würth dizel enjeksiyon temizleyici kullanıyorum. Şu dizel katkısınıda bir ara denemeyi düşünüyorum aslında. Aracın performansından hiç ödün vermedim şükür şimdiye kadar enjeksiyon temizleyiciyi şöyle kullandıktan 4 5 depo sonra tekrar kullanınca arabanın giderinde gerçekten fark alınabiliyor. Bir süre sonra misal yakıttan ötürü araba özellikle 1 ve 2. viteslerde silkeleme yapabiliyor ya da motoru hiç gaz vermeden rölanti çekişiyle dinlerseniz ve hissiyata bakarsanız temizleyici kullandıktan sonra daha randımanlı bir çalışma sesini ve hissini alabiliyorsunuz gerçekten.

GoXeL and Hamso beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu tür katkılara pek güvenemiyorum nedense. Piyasada çok defa kötü tecrübeler dinledim. Ben en kalitelisinden yağ koyup devam ediyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun tabi ki bir kesinliği yok hocam, misal ben şu an 10 kutu kullandım iyi diyorum belki bazı parçaların ömründen yiyorum bunun bi garantisi yok haliyle ama verim olarak bakınca kendimce böyle bir istatistik çıkmış oldu. Diğer türlüde araba gitmiyor mu evet gidiyor ama o küçücük deliklerde zamanla tortulanma olmaya başlayınca fark gitgide anlaşılabiliyor. Ben yukarda örnek verdim ya mesela bi bakıma girip çıkmakta benzer şey misal hava filtren vs değişince temiz bi şekilde aracın boğazı açılıyor adeta, bu temizleyici malzemede benzer sayılır 4-5 depo sonra bazen gazı köklememle aracın normalde verdiği tepkiyi vermediğini gözlemleyebiliyorum ya da dediğim şekilde araç nadiren ilk kalkışlarda yığılıyor mu hissiyatı verebiliyor; tabi ki verdiğim örnekler epey bir abartı örnekler olsada anlatmak istediğimi algılamışsınızdır.

 

Durumu tek ben değil bazen yanımda gelen insanlardan aldığım yorumlarda doğrular nitelikte oluyor. Geçen ki örneğimde arkadaşlar gelmişti, onları bırakırken bi ara 3. viteste bastım biraz arkadaştan "maşallah arabanında beygirler yerindeymiş ha" demesi hayal görmediğimin gerekçesi gibi yorumlayabilirim. İnternette çoğu insan atıp tutabiliyor tabi yok nitro etkisi oluyor bilmemne araba daha hızlı gidiyor vs gibi, tabi bu yorumumu şu an için temizleyici için söyleyebiliyorum öyle bir olay yok aslında ürünün mantığı belli tortulanmaları tıkanıklıkları çözmek. Hal böyle olunca araç ilk gün ki gibi olmasada geçmesi gereken yakıt miktarı doğru oranda doğru sürede geçince karşılığında verim olarakta gaza bastımmı gidiyor abi etkisini direk olarak yansıtıyor. Dizel araçlar zaten yüksek torklu araç ama özellikle temizleyici kullanılmış araçta 2000dd' ye kadar acaip bir serileşmeyi naklen yansıtabiliyor, ondan sonrasında şahsen kendi aracım için zaten turbo devreye tam manasında girince araç deliriyor orda ki durumu anlayamayabilirim. :P

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok