Excel ile ilgili yardım
0

Bu konuda 2 mesaj var

Herkese merhaba, 

 

Kız arkadaşım Le Cordon Bleu'den mezun olduktan sonra şimdi İzmir'de evden çalışıyor. Menüsü oldukça geniş ve maliyet hesaplarken zorlanıyordu. Bende gel sana bir excel yapalım ordan daha kolay takip edersin dedim fakat işin içinden çıkamadım.

 

Yapmak istediğimiz basit. Bir excel dosyasında Ürün isimleri - ölçüleri - paket fiyatı ve birim fiyatı bulunucak. Daha sonra başka excellerde kategori kategori tarifler bulunucak. Mesela kurabiyeler excel'i, fransız tartlar excel'i gibi. Bu yaratacağımız exceller içinde bulunan tariflere kaç gr kaç yumurta vs kullanıldı gibi şeyleri girdikten sonra bize maliyet sunucak. Maliyet listesi aşağıdaki gibi yarattım. Mesela Söke Un için fiyat 15,90 olan kısma isim define edip SOKEUN yazdık ve birim fiyatınada isim define edip ASOKEUN yazdık. Daha sonra maliyet hesaplama sayfasında burdan karşısına gelen değeri çağırması için.

 

7NoEqv.png

 

Lnp7n1.png

 

Buraya kadar herşey güzel. Fakat:

 

Çok tarif olduğu için tek bir excel dosyasında toplamak istemedim herşeyi. Fiyat listesini hazırladım sonra aynı excel'e bir tane örnek maliyet hesaplama sayfası yarattım. O sayfayı move/copy to new sheet diyerek başka bir excel dosyası yaratarak aktarıp kurabiyeleri tamamladım. Maliyetleri verdi herşey çok güzeldi. Yumurtanın veya unun fiyatı değiştiğinde ana maliyet listesinde fiyatları update ettiğimde kurabiyeler dosyasındada update oluyordu. Daha sonra tartlara geçtim ve soğan'ı eklemeyi unutmuşuz maliyet listesine. Ekledim. Fakat tartlar excel sheet'inde SOGAN olarak define ettiğim değeri çağıramadım. Ondan sonrasını anlatmama gerek yok çünkü tüm sistem çöktü yapığım tüm tart maliyet hesaplamaları bir anda #REF uyarısı vermeye başladı.

 

Sıfırdan başlamaya razıyım :D ne önerirsin bu kadar kolay birşeyi yapamadığım içinde kızdım kendime baya ama nasıl yapabilirim bunu ? Tek bir maliyet dosyası olucak ve ona bağlı tarif excelleri fiyatları vs oradan çekicek.

 

Yardımı olacaksa şu anki malzeme fiyat listesi vs gibi excel leri atabilirim. Yardım edene İzmir'de bira ısmarlarım artık :)

 

 

 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok