win10 laptop açılışta mavi ekran veriyor
0

Bu konuda 4 mesaj var

Babamın kullandığı laptopta windows hata veriyor açılmıyor. Bazen kullanıcı ekranına gelebiliyor veya windowsu açıyor ama birkaç saniye içinde yine mavi ekrana düşüyor. 
 
kernel security check failure
bad pool heater
system service exception
driver irql not less or equal
pfn list corrupt (hata tanıla dediğimde çıkan yeni bir hata)

bu 4 mavi ekran hatasından birini verip duruyor. güvenli kipte açmaya çalışınca da aynı hataları veriyor. sistem geri yükleme, kurtarma falan da yaptırtmadı. sorun çöz dedim onu da çözemedi.

Muhtemelen salak windows güncelleme sırasında driver güncelleyip sıçıp bıraktı fakat başka bir şey de olabilir tabi. Çözemedim be, format dışında bir fikri olan var mı? (samsung np550p5c)
eldrun tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

laptop çok tozluydu açtım içini tozunu aldım, termal macunu yeniledim herşeyi geri taktım. cpu fanı bağlamayı unutmuşum powera bastım ardından hemen kapayıp tekrar açtım fanı bağladım kapadım. bir şey değişmedi yine windows loading'de mavi ekranlar veriyor ben recovery çalıştırmaya çalışıyorum sonra neyse ya dedim win10 bootlable usb belleğimi taktım bellek ile açayım formatı basıp yeni win10 kurayım diye. 

 

Biostan ayarları değiştirdim fakat bootable usb'yi görmedi. Sonra ilginç bir şey oldu, laptop ekrana görüntü vermiyor şu an neden bilmiyorum. Baktım fan dönmüyor, bir kere vın yapıp duruyor power'a bastığımda. hdd dönüyor, dvdrom açılıp kapanabiliyor güç var, ışık yanıyor fakat ekranda görüntü yok, cpu fanı dönmüyor tepki vermiyor laptop. Geceden beri çözemedim olayı ya.

edit: ulan ramlerde statik varmış, o kadar da musluk ve kalorifer borusuna dokundum ramleri de dokundurdum ama geçmemiş. 

eldrun tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok